Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
Για χρόνια ήμουνα στη cosmote με 24άρι adsl και έπιανα γύρω στα 10mbps στο σπίτι μου. Πριν περίπου ένα χρόνο λόγο προσφοράς αλλάχτηκε σε Wind. H σύνδεση μου ειδικά τα τελευταία χρόνια όλο και χειροτέρευε, κάπου το Μάρτιο που είμασταν σε καραντίνα είχε πέσει στα 2-4mbps, υπέθεσα ότι ήταν λόγο φόρτου του δικτύου και δεν το έψαξα παραπάνω. Μετά το τέλος της καραντίνας αφού παρέμενε στα ίδια επίπεδα επικοινωνώ με τη Wind και μετά από πολλά τηλέφωνα δηλώνετε ως βλάβη.

Έρχεται λοιπόν ο τεχνικός, ο οποίος ξεκινάει να μετράει από την είσοδο της πολυκατοικίας. Μου είπε ότι πριν κάνει τη μέτρηση καθάρισε τον χαλκό γιατί ήταν σε κακή κατάσταση και έβγαλε κοντά στα 10800 με 11000. Μετά ήρθε και μέτρησε από την πρίζα του τηλεφώνου (έχω δύο στο σπίτι αλλά χρησιμοποιώ μόνο αυτή) και έβγαζε κοντά 8700. Θεωρούσε ότι έφταιγε το ρούτερ μου που ήταν το TP-LINK TD-W8961N, το οποίο όντως έκανε συχνά αποσυνδέσεις, αλλά σε επικοινωνία που έκανε με τα κεντρικά μπροστά μου του είπαν ότι βλέπουν αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος. Πάμε λοιπόν στο δωμάτιο που είναι η άλλη πρίζα και επιτόπου όταν είδε τον τοίχο φουσκωμένο από την υγρασία μου είπε ότι έχει βραχυκυκλώσει το σύστημα από αυτό. Το διαμέρισμα που ζω χτίστηκε το 1985 με τα τότε στάνταρς και η καλωδίωση είναι έτσι κι αλλιώς αρχαία και υπάρχει φθορά. Μου πρότεινε για αρχή να κόψω την παροχή σε αυτή την πρίζα και να κρατήσω μόνο αυτή που χρησιμοποιώ. Το έκανα, επίσης άλλαξα το ρούτερ μου στο TP-LINK Archer VR600 v2 και όντως η ταχύτητα σταθερά είναι κοντά 8700.

Όμως ακόμα και αυτή η απώλεια από το ισόγειο στον δεύτερο όροφο που μένω είναι μεγάλη και θέλω το προσεχές διάστημα, μιας και πριν 2 μέρες άρχισαν τα έργα οπτικών ινών στην γειτονιά μου, να ξεκινήσω να βάλω καινούργια τηλεφωνική καλωδίωση. Είμαι υπερβολικά άσχετος στα τηλεπικοινωνιακά όμως και πραγματικά χρειάζομαι τα φώτα σας. 
Τι είδους καλώδια χρειάζομαι; Πρέπει να ξηλωθεί η παλιά εγκατάσταση πριν μπει η νέα; Πάνω κάτω τι διαφορές θα δω με καινούργια καλωδίωση; Τι λύσεις μου προτείνετε γενικά;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από jokercell
Δημοσ.

Αν μιλάμε για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (ftth) δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ο εργολάβος θα σου φέρει την οπτική μέχρι το σπίτι και συ το μόνο που θα κάνεις είναι να συνδέσεις το router σου και να απολαύσεις τις ταχύτητες.

Μπες και στο sfbb.gr και δες αν ο Τ.Κ. είναι στην λίστα γιατί παίζει επιδότηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηράκλειο Κρήτης μένω, δεν έχουμε ακόμα οπτίκες ίνες, τώρα κάνει τα έργα η wind. Κοίτα με τα τωρινά προγραμμάτα των εταιριών δε βρίσκω το λόγο να βάλω ftth(αν παρέχουν την υπηρεσία) γιατί με μέγιστο το 100/10 (το 200/20 έχει απλησιαστη τιμή) το θεωρώ κοροϊδία. Θα περιμένω μήπως έρθουν εταιρείες του τύπου Inalan, HCN πρώτα.

Επεξ/σία από jokercell

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...