burnin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα. εχω εναν υπολογιστη σε κουτι CoolerMaster Silencio 650 pure. o υπολογιστης συντομα αφου γινουν οι αλλαγες, θα βγει στις αγγελιες. Αυριο παραλαμβανω τον νεο μου υπολογιστη, (μεταχειρισμενος ειναι) ο οποιος ειναι σε κουτι Corsair Carbide Spec Delta RGB Ολα θα ηταν καλα, αν δεν ειχα εναν τεραστιο περιορισμο. εχω 3χ 3.5 hdd δισκους που πρεπει οπωσδηποτε να μπουν μεσα. (16 τερα αρχεια). και εναν ssd εχω τωρα αλλα μαλλον με βλεπω για m2. Δυστυχως το νεο κουτι εχει χωρο μονο για 2 τριαμισαρηδες. και δεν εχει ουτε χωρο για dvd-rom ουτε sd card reader. Με τα 2 τελευταια ισως και να μπορω να ζησω βεβαια. οποτε τι κανουμε? Πρωτη επιλογη αλλαζω κουτια. βαζω στον παλιο υπολογιστη το νεο κουτι, και στον νεο το παλιο. θεωρητικα προμπλεμ σολβντ. ομως ετσι χανω τα rgb φωτακια μιας και το κουτι ειναι τελειως κλειστο. δεν τρελαινομαι, αλλα κριμα ειναι. επισης δεν ξερω αν θα ειμαι ενταξει απο θερμοκρασιες. θα εχω ryzen 2600 με μαμα ψυκτρα. το παλιο κουτι καλοκαιρι, ανεβαζει λιγο θερμοκρασιες στους σκληρους. βεβαια προσεχω και εχω ενα κουμπι που ανεβαζει στροφες στους ανεμιστηρες και ολα κομπλε, αλλα ετσι κανει θορυβο. ισως να πρεπει να βαλω 14ρηδες μπροστα... Δευτερη επιλογη που σωζει απο πολλα δεινα να προσπαθησω στο νεο κουτι να χωσω καπως τον τριτο δισκο. σκεφτεστε καμια ιδεα?να τον βαλω χυμα στο πατωμα? φοβαμαι μην επιρρεαζει και το air flow. αν εβγαζα απο κατι το hdd cage παιζει να χωραγαν οι δισκοι? αλλα θα κοπαναγαν μετα με το παραμικρο. βλακεια. τριτη επιλογη. να αγορασω εναν αλλο νεο κουτι, και να πουλησω το κουτι του νεου υπολογιστη Corsair Carbide Spec Delta RGB. απλα εδω εχεις το θεμα οτι χανεις λεφτα. και ποιο κουτι θα αξιζε να παρω? γιατι αφου θα κανω την αγορα, θα ηθελα να εχει καλο airflow να χωρανε 3 hdd και αν γινεται να χωρα και ενα dvd rom. Μου αρεσει το Cougar MX410 Mesh-G RGB. Δεν ξερω αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε. Υπαρχει καποια αλλη επιλογη απο αυτες που εγραψα? τι με συμβουλευετε παιδια? η καρτα γραφικων ειναι η msi rx 570, η μαδερμπορντ η msi tomahawk max b450 και ο επεξεργαστης ο ryzen 2600. το λεω για να καταλαβετε αν χωραει κατι ή δεν χωραει σε καποιο κουτι. ειμαι πελαγωμενος. επισης εκτος του κουτιου. υποστηριζει η μαδερμπορντ nvme? γραφει η msi για turbo m2 αλλα τι σημαινει αυτο? τη λεξη nvme δεν την γραφει... Επισης οσον αφορα την ψυκτρα τι να κανω? να αφησω να δω τι γινεται πρωτα με την μαμα? εχω σταμπαρει την Αrctic Freezer 34 Esports Duo Red τρελα ολο αυτο. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. δεν μπορω να βγαλω ακρη μονος μου υγ. κατι ακομα σημαντικο. χρειαζομαι αρκετες παραπανω usb. που να ειναι απο πισω. εχει 5 ιδανικα θα ηθελα να τις κανω 12. τι προτεινετε να χρησιμοποιησω? φοβαμαι πως αν παρω πλακετες pci-e που βγαζουν θυρες πισω, παιζει να εχω θεματα γιατι αποτι ξερω οι m2 ssd καποιες τις ακυρωνουν? ή λεω μουφες? προτεινετε μηπως καλυτερα τα brackets που συνδεονται με καλωδιο πανω στις θυρες usb της μαδερμπορντ? και αν ναι ποια μου προτεινετε? να εχουν τα μπρακετ πανω 2 θυρες ή 4? ειναι καλυτερα με 2 θυρες ανα μπρακετ λογω ταχυτητας ή δεν παιζει ρολο? ευχαριστω Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από burnin
atheatos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Η καλύτερη λύση με τους σκληρούς αλλά κοστίζει αρκετά είναι να πάρεις έναν μεγαλύτερο σκληρό και να βάλεις τα δεδομένα των δυο σκληρών εκεί ωστε να μείνεις συνολικά με 2 σκληρούς.Η επόμενη λύση είναι εξωτερική θήκη usb για τον έναν τουλάχιστον σκληρό που περισευει. Σχετικα με την μητρική μπορείς να βρεις στο site της το manual και να δεις αν κάτι τέτοιο σχετικά με τις pci- e ισχύει. Συνήθως ήξερα για ακυρώσει sata ή usb. Η λύση με usb hub δεν παίζει ? Πρέπει να έχεις full usb οπωσδήποτε?
50EuroUser Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 adapter PCI το HDD 3.5 θες, αν δε σε πειράζει που θα σου χαλάσει το Cable management βέβαια. 1
burnin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, atheatos είπε Η καλύτερη λύση με τους σκληρούς αλλά κοστίζει αρκετά είναι να πάρεις έναν μεγαλύτερο σκληρό και να βάλεις τα δεδομένα των δυο σκληρών εκεί ωστε να μείνεις συνολικά με 2 σκληρούς.Η επόμενη λύση είναι εξωτερική θήκη usb για τον έναν τουλάχιστον σκληρό που περισευει. Σχετικα με την μητρική μπορείς να βρεις στο site της το manual και να δεις αν κάτι τέτοιο σχετικά με τις pci- e ισχύει. Συνήθως ήξερα για ακυρώσει sata ή usb. Η λύση με usb hub δεν παίζει ? Πρέπει να έχεις full usb οπωσδήποτε? Δυστυχως φιλε οι σκληροι ειναι 6,6 και 4 τερα. Οντως πολλα λεφτα για να πηγαινα στη λυση μεγαλυτερου. Εξωτερικη θηκη δεν ειναι κακη λυση, αλλα εχω ηδη κανει ετσι εναν 3.5αρη σκληρο και δεν θα ηθελα να το ξανακάνω. Σε ευχαριστω ομως για τη σκεψη. Γθα τη μαδερμπορντ θα τσεκαρω το μανιουαλ σε ευχαριστω. 26 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε adapter PCI το HDD 3.5 θες, αν δε σε πειράζει που θα σου χαλάσει το Cable management βέβαια. Φιλε μπορεις λιγο να μου το εξηγησεις; γιατι παιζει να ειναι λυση φανταστικη. Αυτο το πραγμα κουμπωνει πισω στα μπρακετ του κουτιου, και πανω σε μια pcie? Στηριζεται δηλαδη απο τις 2 μεριες; μιλαμε για φοβερη λυση. Το cavle management το χαλαει γιατι τα καλωδια τροφοδοσιας δεν εχουν αλλο τροπο να περασουν στον σκληρο; με ψηνει ασχημα. Γκουγκλαρα οπως το ειπες, δεν βρηκα καποιο λινκ. Αν εχεις ενα προχειρο απο σκρουτζ πχ, θα ημουν ευγνωμον. Να εισαι καλα. Υγ. Ελπιζω να μη βρισκει στην καρτα γραφικων... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από burnin
johnpopexi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, burnin είπε Δυστυχως φιλε οι σκληροι ειναι 6,6 και 4 τερα. Οντως πολλα λεφτα για να πηγαινα στη λυση μεγαλυτερου. Εξωτερικη θηκη δεν ειναι κακη λυση, αλλα εχω ηδη κανει ετσι εναν 3.5αρη σκληρο και δεν θα ηθελα να το ξανακάνω. Σε ευχαριστω ομως για τη σκεψη. Γθα τη μαδερμπορντ θα τσεκαρω το μανιουαλ σε ευχαριστω. Φιλε μπορεις λιγο να μου το εξηγησεις; γιατι παιζει να ειναι λυση φανταστικη. Αυτο το πραγμα κουμπωνει πισω στα μπρακετ του κουτιου, και πανω σε μια pcie? Στηριζεται δηλαδη απο τις 2 μεριες; μιλαμε για φοβερη λυση. Το cavle management το χαλαει γιατι τα καλωδια τροφοδοσιας δεν εχουν αλλο τροπο να περασουν στον σκληρο; με ψηνει ασχημα. Γκουγκλαρα οπως το ειπες, δεν βρηκα καποιο λινκ. Αν εχεις ενα προχειρο απο σκρουτζ πχ, θα ημουν ευγνωμον. Να εισαι καλα. Υγ. Ελπιζω να μη βρισκει στην καρτα γραφικων... Μόνο που στη φώτο απ οτι βλέπω ήταν για 2.5" hdd/ssd. Για 3.5" θες κάτι τέτοιο. Για τα usb , με την tomahawk και το corsair κουτι πας εδώ. 1
atheatos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Πάντως καλό είναι να σκεφτείς για αρχή που θα μπορείς να κανείς backup όλα αυτά τα δεδομένα. Καποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις εξωτερική θήκη( είτε nas είτε οχι)με δυνατότητα τοποθετήσεις πολλών δίσκων. Ειναι μεγάλο το κόστος αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τώρα είσαι με πολλούς σκληρούς που δημιουργούν πρόβλημα μέσα στο pc χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ή προβλέψει την περίπτωση βλάβης κάποιου από αυτούς. Αν είναι κάποιοι backup κάποιων άλλων, μέσα στο κουτί δεν είναι καλή ιδέα. Τα backup καλό είναι να βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο. Με λίγα λόγια μήπως είναι καλύτερα να βρεις πρώτα πως θα διαχειριστείς σωστά τα δεδομένα και μετά να προχωρήσεις? 1
burnin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, atheatos είπε Πάντως καλό είναι να σκεφτείς για αρχή που θα μπορείς να κανείς backup όλα αυτά τα δεδομένα. Καποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις εξωτερική θήκη( είτε nas είτε οχι)με δυνατότητα τοποθετήσεις πολλών δίσκων. Ειναι μεγάλο το κόστος αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Τώρα είσαι με πολλούς σκληρούς που δημιουργούν πρόβλημα μέσα στο pc χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ή προβλέψει την περίπτωση βλάβης κάποιου από αυτούς. Αν είναι κάποιοι backup κάποιων άλλων, μέσα στο κουτί δεν είναι καλή ιδέα. Τα backup καλό είναι να βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο. Με λίγα λόγια μήπως είναι καλύτερα να βρεις πρώτα πως θα διαχειριστείς σωστά τα δεδομένα και μετά να προχωρήσεις? φιλε εχεις μεγαλο δικιο για το μπακαπ. τα της δουλειας μου τα εχω σωσμενα. τη μουσικη πρεπει να κανονισω να σωσω. εχεις δικιο. θα γινει και αυτο. θα παρω εναν ακομα εξωτερικο καποια στιγμη σε θηκη, να τα χωσω εκει. το θεμα ειναι αν εινα ιευκολο να συγχρονιζονται. για να μηνσκεφτομαι τι περασα και τι δεν περασα.... επιστροφη στο θεμα μας. για το πως θα βαλω τον σκληρο. κοιταχτε λιγο την φωτο που βαζω. ακριβως πανω απο το τροφοδοτικο,στο κουτι εχει κατι τρυπες. υποτιθεται φανταζομαι οι τρυπες ειναι για να παιρνει αερα το τροφοδοτικο. ομως αυτο εχει τον ανεμιστηρα του απο κατω. οι τρυπες του κουτιου βλεπουν δηλαδη στην κλειστη λαμαρινα του psu. αν εγω παω και κολλησω (με double sided tape πχ) τον σκληρο στις τρυπες, θα υπαρχει προβλημα? επισης μηπως θα βολευε αν εγκαθιστουσα καλυτερα καποιο hdd μινι κλουβακι πανω απο τις τρυπες, για να παιρνει καλυτερα αερα και ο σκληρος, αλλα και το psu (αν το χρειαζεται). να βαλω με καποιο τροπο τεχνιτα πατουρακια για να σηκωθει ο σκληρος. εχετε να προτεινετε κατι παιδια? σας ευχαριστω. ανοιγω αμεσααλλο θρεντ να μιλησουμε αποκλειστικα για θερμοκρασιες γιατι παιζει να εχω θεμα. ευχαριστω
50EuroUser Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Απο ebay έχει σαν αυτό Αν εχεις χώρο δες αυτά που τρώνε 2 PCI slots. Αν έχεις 3d printer φτιάχνεις κάτι τέτοιο. 1
burnin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Απο ebay έχει σαν αυτό Αν εχεις χώρο δες αυτά που τρώνε 2 PCI slots. Αν έχεις 3d printer φτιάχνεις κάτι τέτοιο. σε ευχαριστω. το θεμα ειναι πως αφου χωραει να μπει πανω στο κουτι, να αποφυγω αυτην κατασκευη με τα μπρακετ που πανε στην pci. η απορια μου εινα ιαν καταρχας κανει να κλεισω τις τρυπες (αφου απο εκει δεν βγαζει αερα το τροφοδοτικο), και αν θελω να χρησιμοποιησω καποια βασουλα για ανυψωση, ποια να ειναι αυτη. αν υπαρχει καποια ιδεα. τον σκληρο να τον βαλω αναποδα για να παιρνει αερα η κατω μερια ή ειναι κακη ιδεα αυτο? αν τον ειχα κατακορυφα θα εβλαπτε? ευχαριστω
RTW4ever Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ο σκληρός πρέπει να είναι απόλυτα ακίνητος όταν λειτουργεί, αλλιώς θα τον αποχαιρετήσεις. Αυτές οι στηρίξεις είναι μόνο για το θέαμα, αποτυχία σκέτη. Τα δεδομένα μας είναι το πολυτιμότερο πράγμα στο pc. Πάρε καινούριο κουτί, απλό είναι. Εγώ έχω στήσει σε Bitfenix shinobi, Home server για backup και διαμοιρασμό αρχείων, με 7 Hdds και ένα dvdrom, σύνολο αυτή τη στιγμή 21 ΤΒ. 1
navagos72 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σκάντζαρε τα κουτιά, κράτα το παλιό που είναι πιο άνετο και άλλαξε και τα rgb φανάκια. Όλο και κάτι θα φαίνεται, άσε ανοιχτή την πόρτα στην τελική (δεν ξέρω βέβαια, αν έχει πόρτα, το καπάκι τέλος πάντων...) Αντί να δώσεις χρήματα για καινούργιο κουτί, αν τα καταφέρνεις, πειραματίσου με το παλιό, πάρε ιδέες από τα παρακάτω link. CM Silencio 650 Case Mod 650 Pure Silencio (Pleksi Mod) Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από navagos72 1
burnin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2020 παιδια δεναλλαξα κουτι, εκανα μια μοντα που θα ποσταρω και χωρεσαν και οι 3 σκληροι δισκοι. αυριο λογικα ποσταρω φωτο. ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα