Προς το περιεχόμενο

Vivid Money Mobile Banking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το μοντέλο των δωρεάν πακέτων πιστεύω θα εκλείψει. αργά ή γρήγορα όλες θα χρεώνουν. Το πολύ πολύ να αφήσουν δωρεάν τίποτα πακέτα που δε προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο. Κάτι σαν την bunq που νομίζω στο δωρεαν δε σου δίνει ούτε IBAN, κάτι τέτοιο

Απλά επειδή είναι αρχή όλες ξεκινάνε με δωρεάν ή καμια προσφορά του τύπου δωρεάν για 3 μήνες (όπως η vivid) με σκοπό να συνηθίσει ο κόσμος και να αρχίσει να πληρώνει συνδρομές. Γιατί αν ξεκινούσαν με χρέωση θα ψάχνανε πελάτες με το τουφέκι. Μη περιμένετε με δωρεάν να έχετε cashback και δε ξέρω γω τι άλλο. Οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν τα πάντα και νομίζετε οι ξένοι είναι οι καλοί που θα μας τα δίνουν όλα τζάμπα.

Προσωπικά 2 πράγματα με απασχολούν.

1. δωρεάν εισερχόμενα- εξερχόμενα εμβάσματα
  2. 0 προμήθεια στο συνάλλαγμα

Βασικά είχα την απορία, πόσοι από τη χώρα μας πληρώνουν συνδρομές σε τέτοιες υπηρεσίες;

• Like 1
  • Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Bitbit είπε

το μοντέλο των δωρεάν πακέτων πιστεύω θα εκλείψει. αργά ή γρήγορα όλες θα χρεώνουν. Το πολύ πολύ να αφήσουν δωρεάν τίποτα πακέτα που δε προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο. Κάτι σαν την bunq που νομίζω στο δωρεαν δε σου δίνει ούτε IBAN, κάτι τέτοιο

Απλά επειδή είναι αρχή όλες ξεκινάνε με δωρεάν ή καμια προσφορά του τύπου δωρεάν για 3 μήνες (όπως η vivid) με σκοπό να συνηθίσει ο κόσμος και να αρχίσει να πληρώνει συνδρομές. Γιατί αν ξεκινούσαν με χρέωση θα ψάχνανε πελάτες με το τουφέκι. Μη περιμένετε με δωρεάν να έχετε cashback και δε ξέρω γω τι άλλο. Οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν τα πάντα και νομίζετε οι ξένοι είναι οι καλοί που θα μας τα δίνουν όλα τζάμπα.

Βασικά είχα την απορία, πόσοι από τη χώρα μας πληρώνουν συνδρομές σε τέτοιες υπηρεσίες;

Συμφωνώ σε ότι λες αλλά εφόσον πιάνουμε το αφορολόγητο όριο με τις ελληνικές κάρτες και μια επιστροφή 90 ευρώ το μήνα μέγιστο (100 max - 10 η συνδρομή) μέσω επενδύσεων σε μετοχές δηλ. κάπου στα 1080 ευρώ το λιγότερο (η και περισσότερα αν ανέβουν οι μετοχές) το χρόνο, δεν είναι άσχημα. :)

Υποθέτω κάνεις χρήση της vivid prime, μπορείς να αναφέρεις κάποιες γνωστές εταιρείες για χρήση στην ΕΛΛΑΔΑ με επιστροφή όπως λένε 10% στο πακέτο με συνδρομή; 

Υπάρχει κάπου μέσα απο την εφαρμογή η λίστα αυτών των εταιρειών για να ενημερωθούμε;

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, molot12 said:

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους !

Απο οτι δυστυχώς βλέπω στην vivid money συνέχεια αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. 

https://vivid.money/en-eu/compare/

Έκοψαν απο το δωρεάν πρόγραμμα το 10% cashback σε γνωστές εταιρείες ακόμα και το 0,1% σε όλες τις αγορές, επομένως το vivid prime με συνδρομή 9,90 ευρώ το μήνα είναι μονόδρομος. 

Για να δούμε αν συμφέρει, μπορείτε όσοι έχετε την κάρτα και την χρησιμοποιείτε να αναφέρετε γνωστές εταιρείες στην ΕΛΛΑΔΑ που έχουν επιστροφή 10% με την χρήση της κάρτας ;

Το δωρεάν πλάνο δεν είχε ποτέ 10% cashback και 0.1% σε κάθε συναλλαγή, έχει μόνο το πρόγραμμα champion. 

Οι συνεργαζόμενες εταιρίες αλλάζουν ανά μήνα, κάποιες μένουν ίδιες κάποιες φεύγουν και ξανά έρχονται ανά μήνα ή μόνιμα. Όπως για παράδειγμα το Lidl.

Οι online υπηρεσίες σαφώς και ισχύουν για όλους, οι επιχειρήσεις με καταστήματα είναι λίγες που υπάρχουν στην Ελλάδα μια από αυτές είναι το lidl και το carrefour (εάν υπάρχει ακόμα κανένα). Ισχύει κανονικά το cashback στα ελληνικά καταστήματα.

46 minutes ago, Bitbit said:

Το ετήσιο metal της revolut είναι το μόνο που αξίζει, όχι τόσο για το cashback αλλά για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει. 

Μακάρι και οι 2 εταιρίες να βάλουν στο παιχνίδι περισσότερα καταστήματα.

Από την άλλη υπάρχει και η curve που δίνει 1% για πάντα σε κάθε συναλλαγή σε συγκεκριμένα 3 καταστήματα της επιλογής.

Επεξ/σία από Hapatingo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Οι online υπηρεσίες σαφώς και ισχύουν για όλους, οι επιχειρήσεις με καταστήματα είναι λίγες που υπάρχουν στην Ελλάδα μια από αυτές είναι το lidl και το carrefour (εάν υπάρχει ακόμα κανένα). Ισχύει κανονικά το cashback στα ελληνικά καταστήματα.

το έχεις τσεκάρει αυτό για το lidl?

κρίμα και είχα κάνει τόσες αγορές τελευταία. έπρεπε να χρησιμοποιήσω τη vivid

ναι το γράφει, αναφέρει όλες τις χώρες. τώρα το είδα

1 ώρα πριν, molot12 είπε

Υποθέτω κάνεις χρήση της vivid prime, μπορείς να αναφέρεις κάποιες γνωστές εταιρείες για χρήση στην ΕΛΛΑΔΑ με επιστροφή όπως λένε 10% στο πακέτο με συνδρομή; 

τώρα την πήρα την κάρτα και το ψάχνω. Χρησιμοποιώ Monese και N26 βασικά

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hapatingo ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. 

Επιμένω πως μέχρι σχετικά πρόσφατα, το 10% cashback σε γνωστές εταιρείες υπήρχε και στον free λογαριασμό όπως αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο με ημερομηνία 6/12/2020   https://fintech.svetidej.com/en/fintech-services/vivid.html   

Αρα το vivid prime είναι μονόδρομος, θα το δοκιμάσω και θα γράψω τις εντυπώσεις μου.

Aν έχετε κάποιο referral link για την εγγραφή ευπρόσδεκτο :) 

Για να μην ανοίγω και άλλο θέμα, επειδή βλέπω οτι εσύ Hapatingo αλλά και ο Bitbit το ψάχνετε, θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας για την Bitwala σε πμ; η οποιοσδήποτε άλλος έχει προσωπική εμπειρία με αυτούς.

Επεξ/σία από molot12
Δημοσ.
9 ώρες πριν, molot12 είπε

Για να μην ανοίγω και άλλο θέμα, επειδή βλέπω οτι εσύ Hapatingo αλλά και ο Bitbit το ψάχνετε, θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας για την Bitwala σε πμ; η οποιοσδήποτε άλλος έχει προσωπική εμπειρία με αυτούς.

Ζητάνε διαβατήριο, οπότε ως εκεί έφτασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Hapatingo είπε

Το ετήσιο metal της revolut είναι το μόνο που αξίζει, όχι τόσο για το cashback αλλά για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει. 

.

Από την άλλη υπάρχει και η curve που δίνει 1% για πάντα σε κάθε συναλλαγή σε συγκεκριμένα 3 καταστήματα της επιλογής.

Mόνο στο πακέτο με συνδρομή της curve ειναι για πάντα το cashback . Στο free ειναι για 90 μέρες πλέον 

Για την metal της Revolut συμφωνώ και εγώ οτι αξιζει τα λεφτά του σαν σύνολο. 

Πάντως το πακετο cashback της vivid ειναι κομμένο και ραμμένο για την Γερμανική κυρίως αγορά. Μην περιμένετε τίποτα φοβερό στην Ελλάδα περα από την επιστροφή στα Lidl

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, prometheas είπε

Mόνο στο πακέτο με συνδρομή της curve ειναι για πάντα το cashback . Στο free ειναι για 90 μέρες πλέον 

Για την metal της Revolut συμφωνώ και εγώ οτι αξιζει τα λεφτά του σαν σύνολο. 

Πάντως το πακετο cashback της vivid ειναι κομμένο και ραμμένο για την Γερμανική κυρίως αγορά. Μην περιμένετε τίποτα φοβερό στην Ελλάδα περα από την επιστροφή στα Lidl

Έτσι και αλλιώς τώρα με το Brexit το online shopping θα γίνεται πλέον από Γερμανία :)  οπότε alles gut !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την κατέβασα κι εγώ που μένω Γερμανία, αν έχεις αρκετούς λογαριασμούς με πάγια εντολή, σύνηθες εδώ, ίσως αξίζει και το prime πακέτο αλλά προς το παρόν μένω με το δωρεάν. Ούτως ή άλλως οι κάρτες με πραγματικό cashback εδώ είναι ελάχιστες οπότε κάθε προσπάθεια καλοδεχούμενη...

Αν έχει κάποιος κωδικό καλοδεχούμενος με PM

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.

Την έβγαλα και εγώ τελικά (αντε να δούμε). Εύκολη διαδικασία ταυτοποιησης σε 5 λεπτά με νεου τύπου ταυτότητα

Εβαλα προς το παρόν μια virtual κάρτα , την πρόσθεσα στο GPay και στην Curve, ολα καλά.

Μετέφερα ενα μικρό ποσό για να την δοκιμασω από revolut. Το έμβασμα πήγε σφαίρα σε λιγότερο από 2 ώρες. 

So far so good... θα δουμε στην πορεία πως θα παει και αν αξιζει.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθότι είμαι σε αναμονή της metal card (υποτίθεται θα έρθει την Δευτέρα αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απιθανο τόσο γρήγορα) έκανα συναλλαγή σε Lidl και Starbucks και έλαβα κανονικά το  10% cashback, άρα ισχύουν για την Ελλάδα. 

Θα δοκιμάσω να την βάλω στην συνδρομή του Spotify & του Netflix για  να δώ αν ισχύoυν τα αυξημένα cashbacks σε εμάς..

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, prometheas είπε

Εν αναμονής της metal card (υποτίθεται θα ερθει την Δευτέρα αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απιθανο τόσο γρήγορα) έκανα συναλλαγή σε Lidl και Starbucks και έλαβα κανονικά το cashback, άρα ισχύουν για την Ελλάδα. 

Θα δοκιμάσω να την βάλω στην συνδρομή του Spotify & του Netflix για  να δώ αν ισχύoυν τα αυξημένα cashbacks σε εμάς..

αν δεν αναφέρει κάποιο περιορισμό χωρών στο site ή στους όρους θα ισχύει για όλους τους πελάτες

Δημοσ.

Netflix δούλεψε κανονικά και με το cashback αλλά το Spotify δεν την δέχεται επειδή κανει mismatch με την χώρα που έχω το λογαριασμό μου (Ελλάδα). Θα δω αν μπορεί να παίξει μέσω  Paypal τον αλλο μήνα  που θα γίνει η μηνιαία χρέωση (είτε μέσω Curve είτε απευθείας)

• Like 2
Δημοσ.

Από 12 Νοεμβρίου περιμένω την πρώτη κάρτα
Κάπου στα μέσα Δεκεμβρίου, ξανα εκανα "παραγγελία" την κάρτα

Μέχρι σήμερα δεν μου έχει έρθει καμία από τις 2 κάρτες, ενώ πράγματα από την Κίνα που αγόρασα αρχές Νοεμβρίου, έχουν ήδη έρθει.
Μίλησα με την εξυπηρέτηση και τον έκλεισα τον λογαριασμό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...