Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους κ ολες!! Απο χθες το βραδυ παρατηρω αυτα τα μικρα εντομακια να περπατανε παντου στον τοιχο αλλα κ στον καναπε κ πάνω μου. Γαργαλανε, δεν εχω σημαδια για να πω ότι τσιμπανε, αλλα δεν ξερω τι ειναι και σιγουρα δεν τα θελω στο σπιτι μου!! Πιστευω οτι μπαινουν απο το παραθυρο που τον τελευταίο καιρο ερχονται περιστερια κ μάλιστα γεννησαν κι ολας και φυσικα εχει γεμισει ο τοπος κουτσουλιες κ δεν φεύγουν με τιποτα! Φοβαμαι μην είναι κοριοι...

Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να ειναι??

IMG_20200922_164934_BURST1.jpg

IMG_20200922_170622.jpg

Δημοσ.

Σιτα εχω στο παραθυρο αλλα αυτα ειναι τοσο μικρα που πιστευω οτι νπορουν κ περνανε απο τις τρυπες τις σιτας.. ωστοσο σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατι τα εψαχνα κι αυτα! 🙂

Δημοσ.
  Στις 22/9/2020 στις 2:10 ΜΜ, Eva niss είπε

Καλησπερα σε ολους κ ολες!! Απο χθες το βραδυ παρατηρω αυτα τα μικρα εντομακια να περπατανε παντου στον τοιχο αλλα κ στον καναπε κ πάνω μου. Γαργαλανε, δεν εχω σημαδια για να πω ότι τσιμπανε, αλλα δεν ξερω τι ειναι και σιγουρα δεν τα θελω στο σπιτι μου!! Πιστευω οτι μπαινουν απο το παραθυρο που τον τελευταίο καιρο ερχονται περιστερια κ μάλιστα γεννησαν κι ολας και φυσικα εχει γεμισει ο τοπος κουτσουλιες κ δεν φεύγουν με τιποτα! Φοβαμαι μην είναι κοριοι...

Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να ειναι??

IMG_20200922_164934_BURST1.jpg

IMG_20200922_170622.jpg

Επέκταση  

Πρέπει να είναι νεογέννητες αραχνούλες.Από μία αράχνη μπορούν να γεννηθούν 50 με 100 μικρά αραχνάκια.Το πιο πιθανό θα φύγουν μόνες αλλά κάνε και εσύ κάτι.Καθαρισμό ψέκασμα κ.λ.π. γιατί αλλιώς δεν φεύγουν.

• Like 1
Δημοσ.

.... απλά επικοινωνείς με anti-pest control εταιρίες.

Μαθαίνεις τα πακέτα τις υπηρεσίες κ τις προσφορές που έχουν.

Επιλέγεις αυτή που σε συμφέρει.

Κλείνεις το ραντεβού που σε εξυπηρετεί.

Γίνεσαι φιλοξενούμενη σε γνωστούς/φίλους/συγγενείς για μία μέρα.

Κ μετά επιστρέφεις στο αποστειρωμένο πλέον, σπίτι σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ακαρεα Curculionoidea

Τουλάχιστον έτσι τα βρίσκει στο Google lens. 

Επεξ/σία από lek88
Δημοσ.
  Στις 24/9/2020 στις 4:05 ΜΜ, Eva niss είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, αυριο περιμενω απολυμαντική εταιρεία κ ελπιζω να μαθω τι ειναι κ τι μπορώ να κανω..

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή ο οποίος ειναι ικανός για την εξοντωσή τους και ύστερα θα σου μείνει και για άλλες απολυμάνσεις στο σπίτι. Ακόμη και για τον Κορωνοιο βοηθάει.

Υπάρχουν στην αγορά με 20 ευρώ και ψεκάζεις 1-2 μέρες τον καναπέ σου και όλα τα πραγματα εκει γύρο και πιστευω θα δεις την διαφορά.

Αν η πηγή είναι στον καναπέ, τότε είναι αρκετά παλιός και χρειάζεται να αεριστεί και λίγο. Ιδανικό σενάριο θα ήταν να το βγάλεις έξω στον ήλιο και να πάρει και αέρα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, αντεμετοπιζω το ιδιο προβλημα και με εχουν τρελανει!

Μετα απο πολυ κοπο και ψαξημο, καταφερα, επιτελους, να πετυχω το αρθρο σας εδω μεσω Google Lens που αναλυσε την φωτογραφια. Δεν ξερω, δεν ταιριαζε αλλου τις φωτογραφιες μου ως τωρα.

Η ατακα που με ελυσε απευθειας τα χερια ειναι "εκανε φωλια περιστερι". Επειδη κι εμενα εκανε φωλια απευθειας καταλαβα. Ηταν οντως "περιστεροψηρες", δεν ξερω πως λεγονται στα Ελληνικα αλλα ειναι Pigeon mites / Bird mites.

Ειδα φωτο.ς online και ειναι αυτα.

Παραθετω τις δικες μου φωτο, για να τα εντοπισει ο επομενος απο ααναζητηση πιο ευκολα... 

IMG_20230924_214645.jpg

IMG_20230924_214726.jpg

IMG_20230924_214817.jpg

IMG_20230924_214830.jpg

IMG_20230924_214913.jpg

IMG_20230924_214931.jpg

IMG_20230924_214946.jpg

Η περιγραφη για να βρει κανεις το εντομο αυτο ειναι: 6 ποδια, 2 κεραιες ισα με το μισο σωμα. Οβαλ τελειως σωμα, κυκλικο οβαλ, μαυρο χρωμα εκτος απο το ασπρο κεφαλι καο μια ασπρη βουλα στην πλατη, max 1 mm (χιλιοστο)τα ενηλικα, ασπρα τα μη ενηλικα.

Αν θυμηθω θα γραψω το ιδιπ στα Αγγλικα (για λογους αναζητησης, να το βρει κανεις πιο ευκολα, να γλυτωσει κοπους και πονους).

Δεν ξερω ακομα να τσιμπανε.... αλλα ειδα ποσο ανετα ερχονται πανω μου, με "χαρα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...