greekfragma Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 εγώ κρατάω 2 πράγματα από όσα διάβασα Κατασκευή 2007 Ο κατασκευαστής-μηχανικός-whatsoever δεν έχει χαρτιά. έ ρε τι άλλα θα βρείτε έτσι και κουνηθεί κάποιος να βρει τι συμβαίνει..... 3 1
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, greekfragma είπε εγώ κρατάω 2 πράγματα από όσα διάβασα Κατασκευή 2007 Ο κατασκευαστής-μηχανικός-whatsoever δεν έχει χαρτιά. έ ρε τι άλλα θα βρείτε έτσι και κουνηθεί κάποιος να βρει τι συμβαίνει..... τη δεκαετία του 2000 (κυρίως μετά το 2004) είχαν επικεντρωθεί στη μαζική παραγωγή και την ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Άπειρα τα παραδείγματα. Το κύριο μέλημα των κατασκευαστών ήταν το μικρό κόστος κατασκευής και η ταχύτητα ολοκλήρωσης. Φριχτά προβλήματα μόνωσης και υδραυλικών, έχουν βγάλει κτίρια αυτών των ετών, που κτίρια του 80 ούτε καν έχει στάξει σταγόνα Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από sphinxgr 1 1
greekfragma Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, sphinxgr είπε τη δεκαετία του 2000 (κυρίως μετά το 2004) είχαν επικεντρωθεί στη μαζική παραγωγή και την ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Άπειρα τα παραδείγματα. Το κύριο μέλημα των κατασκευαστών ήταν το μικρό κόστος κατασκευής και η ταχύτητα ολοκλήρωσης. Φριχτά προβλήματα μόνωσης και υδραυλικών, έχουν βγάλει κτίρια αυτών των ετών, που κτίρια του 80 ούτε καν έχει στάξει σταγόνα το point μου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών...αλλά με την απουσία/απώλεια της χαρτούρας σε τόσο πρόσφατα χτισμένο κτίριο που έπρεπε να ακολουθεί τους σύγχρονους πολεοδομικούς μηχανισμούς. (όσο σύγχρονους και ξεκάθαρους γίνεται σε σχέση με τα κτίσματα του 80 π.χ.)
26ska Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Να ρωτήσω κάτι? Το νερό τρέχει, είτε χύνεται στη μπανιέρα, είτε στον καμπινέ? Αυτό είναι το θέμα,δεν ξέρουμε από πού τρέχει.Παλι σήμερα το πρωί ήρθε ο υδραυλικός,άνοιξα τις βρύσες μου στον 4ο και δεν έσταξε στάλα στο 2ο.Χθες το βράδυ που έκανα τα παιδιά μπάνιο,πολλά νερά στο 2ο. 1 ώρα πριν, greekfragma είπε το point μου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών...αλλά με την απουσία/απώλεια της χαρτούρας σε τόσο πρόσφατα χτισμένο κτίριο που έπρεπε να ακολουθεί τους σύγχρονους πολεοδομικούς μηχανισμούς. (όσο σύγχρονους και ξεκάθαρους γίνεται σε σχέση με τα κτίσματα του 80 π.χ.) Δεν υπάρχει πια αυτή η εταιρεία...πήρα τηλέφωνο τον κατασκευαστή,έναν παππού και μου πούλαγε τρέλα.Δεν έχω χαρτιά,ότι είναι τα έχω δώσει κτλ.Μετα πήρε ο διαχειριστής την κόρη του και του είπε να απευθυνθεί στην πολεοδομία για τα σχέδια.Το ολο θέμα γίνεται γιατί η αποχέτευση δεν είναι εξωτερική,αλλά χτισμένη μέσα στην πολυκατοικία.Αντε βγάλε άκρη.Θα καλέσω συνεργείο με θερμοκαμερα,μήπως βγάλουμε άκρη. Εν τω μεταξύ και τα σχέδια από την πολεοδομία να πάρουμε,παίζει να μην ισχύουν.Εγω που κοίταξα το σχέδιο του αρχιτέκτονα,για το διαμέρισμα μου,αλλού δείχνει να είναι στο σχέδιο τοποθετημένα τα είδη υγιεινής μπανιέρα νιπτήρας κτλ και αλλού είναι στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από 26ska
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, 26ska είπε Αυτό είναι το θέμα,δεν ξέρουμε από πού τρέχει.Παλι σήμερα το πρωί ήρθε ο υδραυλικός,άνοιξα τις βρύσες μου στον 4ο και δεν έσταξε στάλα στο 2ο.Χθες το βράδυ που έκανα τα παιδιά μπάνιο,πολλά νερά στο 2ο. Θέλει πολλές δοκιμές και χρόνο για να καταλήξεις σε ασφαλές συμπέρασμα. Πότε τρέχει? Απο κάθε βρύση|? Μόνο απο το μπάνιο? Όταν χύνεται στο μπάνιο? Όταν χύνεται στο νεροχύτη ? Που? Μπορεί να φταίει απο το πιο απλό έως το πιο σύνθετο. Απο την ένωση της μπανιέρας μέχρι και τη σωλήνα που πάει στο σπίτι και μπορεί θέλει σκάψιμο όλο το σπίτι. Κάνε συχνές δοκιμές να ανακαλύψεις και να μπορείς να αναπαράγεις κατά βούληση τη διαρροή. Κανένας υδραυλικός δεν θα στο κάνει γιατί θέλει άπειρο χρόνο. Μόνο μόνος σου θα καταλήξεις
26ska Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Θέλει πολλές δοκιμές και χρόνο για να καταλήξεις σε ασφαλές συμπέρασμα. Πότε τρέχει? Απο κάθε βρύση|? Μόνο απο το μπάνιο? Όταν χύνεται στο μπάνιο? Όταν χύνεται στο νεροχύτη ? Που? Μπορεί να φταίει απο το πιο απλό έως το πιο σύνθετο. Απο την ένωση της μπανιέρας μέχρι και τη σωλήνα που πάει στο σπίτι και μπορεί θέλει σκάψιμο όλο το σπίτι. Κάνε συχνές δοκιμές να ανακαλύψεις και να μπορείς να αναπαράγεις κατά βούληση τη διαρροή. Κανένας υδραυλικός δεν θα στο κάνει γιατί θέλει άπειρο χρόνο. Μόνο μόνος σου θα καταλήξεις Μα το θέμα είναι ότι δεν τρέχει στο δικό μου διαμέρισμα στον 4ο,αλλά στον 2ο.Οποτε δεν μπορώ να κάνω τις δοκιμές.Μονο από τα νερά του μπάνιου τρέχει,είτε από νιπτήρα,είτε από μπανιέρα.Απλα δεν τρέχει πάντα.Χθες το πρωί μόλις μου είπαν να ανοίξω όταν ήρθε ο υδραυλικός έτρεχε στο 2ο.Μετα που έσκαψε στο σημείο να βρει σωλήνα,δεν βρήκε τελικά,όταν μου είπε να ξαναανοιξω,δεν έτρεχε.Μετα που έφυγε το μεσημέρι ξαναετρεχε,με φωνάξαμε στο 2ο.Το απόγευμα πάλι που έκαναν τα παιδιά μπάνιο,πάλι έτρεχε.Σημερα το πρωί που ξαναήρθε ο υδραυλικός και ανοιξα πάλι βρύσες τίποτα πάλι. Κοντεύω να τρελαθώ.
balantis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Όταν ανοίξεις βρύσες και τρέχει νερό στον 2ο όροφο, τότε ρίξε χρώμα να δεις αν βγει στον 2ο, για να σιγουρευτείς. 1
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, 26ska είπε Μα το θέμα είναι ότι δεν τρέχει στο δικό μου διαμέρισμα στον 4ο,αλλά στον 2ο.Οποτε δεν μπορώ να κάνω τις δοκιμές.Μονο από τα νερά του μπάνιου τρέχει,είτε από νιπτήρα,είτε από μπανιέρα.Απλα δεν τρέχει πάντα.Χθες το πρωί μόλις μου είπαν να ανοίξω όταν ήρθε ο υδραυλικός έτρεχε στο 2ο.Μετα που έσκαψε στο σημείο να βρει σωλήνα,δεν βρήκε τελικά,όταν μου είπε να ξαναανοιξω,δεν έτρεχε.Μετα που έφυγε το μεσημέρι ξαναετρεχε,με φωνάξαμε στο 2ο.Το απόγευμα πάλι που έκαναν τα παιδιά μπάνιο,πάλι έτρεχε.Σημερα το πρωί που ξαναήρθε ο υδραυλικός και ανοιξα πάλι βρύσες τίποτα πάλι. Κοντεύω να τρελαθώ. Εσυ είσαι στον 4ο και όταν φέυγει μέσω της αποχετευσης νερό απο εσένα, χύνεται στον 2ο. ο 3ος ο 5ος και ο 6ος, έχουν ίδια διαρρύθμιση ορόφων ? Είναι ακριβως απο πάνω και απο κάτω σου τα μπάνια τους δηλαδη?
26ska Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εσυ είσαι στον 4ο και όταν φέυγει μέσω της αποχετευσης νερό απο εσένα, χύνεται στον 2ο. ο 3ος ο 5ος και ο 6ος, έχουν ίδια διαρρύθμιση ορόφων ? Είναι ακριβως απο πάνω και απο κάτω σου τα μπάνια τους δηλαδη? Οχι,νομίζω μόνο εμένα είναι το μπάνιο σε αυτή τη θέση.Ο 3ος από κάτω σε κείνο το σημείο έχει κουζίνα,ο 2ος σαλόνι και έξω από κει στον τοίχο ψηλά στο μπαλκόνι του βγαίνει το πολύ νερό.Ο 5ος πάλι επίσης στο σημείο που είναι το μπάνιο είναι διάδρομος δεν έχει ούτε μπάνιο ούτε κουζίνα.Για τον 6ο δεν ξέρω. Τώρα που κατέβηκα στο 2ο έχει πάλι νερά...Ισως τα μαζεύει και αργεί να τα κατεβασει,γιατί άνοιξα βρύσες 3 ώρες πριν,αν και χθες το πρωί με το που άνοιξα είχε διαρροή ο 2ος. Αν ήταν από μένα η διαρροή δεν θα έπρεπε στον 3ο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας που περνάει η αποχέτευση να έχει νερά,υγρασία κάτι; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από 26ska
g_f Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, 26ska said: Το απόγευμα πάλι που έκαναν τα παιδιά μπάνιο,πάλι έτρεχε.Σημερα το πρωί που ξαναήρθε ο υδραυλικός και ανοιξα πάλι βρύσες τίποτα πάλι. Εγώ στην θέση σου δεν θα χρησιμοποιούσα καθόλου τις βρύσες του μπάνιου για 2-3 ώρες. Στην συνέχεια θα έβαζα την τάπα στην μπανιέρα, θα την γέμιζα νερό και μετά θα έβγαζα την τάπα και θα τσέκαρα αν τρέχουν. Το ίδιο σε δεύτερη φάση με το νιπτήρα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από didaskalop 2
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, 26ska είπε Οχι,νομίζω μόνο εμένα είναι το μπάνιο σε αυτή τη θέση.Ο 3ος από κάτω σε κείνο το σημείο έχει κουζίνα,ο 2ος σαλόνι και έξω από κει στον τοίχο ψηλά στο μπαλκόνι του βγαίνει το πολύ νερό.Ο 5ος πάλι επίσης στο σημείο που είναι το μπάνιο είναι διάδρομος δεν έχει ούτε μπάνιο ούτε κουζίνα.Για τον 6ο δεν ξέρω. Τώρα που κατέβηκα στο 2ο έχει πάλι νερά...Ισως τα μαζεύει και αργεί να τα κατεβασει,γιατί άνοιξα βρύσες 3 ώρες πριν,αν και χθες το πρωί με το που άνοιξα είχε διαρροή ο 2ος. Αν ήταν από μένα η διαρροή δεν θα έπρεπε στον 3ο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας που περνάει η αποχέτευση να έχει νερά,υγρασία κάτι; Αν ήταν μπάνια και πάνω και κάτω, θα έτρεχε όποιος και αν άδειαζε νερά. Δεν το ξέρω, αλλά υποθέτω πως οι σωλήνες αποχετευσης των μπάνιων, είναι διαφορετικές απο των κουζινών. Για αυτό τρέχει μόνο απο εσένα. Λογικά υπάρχει μια σωλήνα αποχετευσης που φευγει απο το μπάνιο σου και το μόνο το δικό σου, εφόσον δεν υπάρχουν μπάνια στην ίδια σωλήνα, και κάπου χάνει νερό. Αυτό πλημμυρίζει στη διαρροή και προχωράει μέχρι να βγει διέξοδος. Πως θα το διαπιστώσεις? Θα ρίξεις άπειρο νερό με χρώμα και κάποια στιγμή θα το δεις να βγαίνει στη διαρροή. Το πως θα τη βρεις τη διαρροή που ακριβως ειναι , εκεί ειναι η μαγκιά. Μπορεί ένας γάτος να τη βρει στο μπαμ, μπορεί όμως να γκρεμίσει όλη την πολυκατοικία και να μην την βρει. Για κόστη δεν κάνω υποθέσεις, γιατί θα πονέσεις ... Ελπίζω να πάει τουλάχιστον στα κοινόχρηστα (αρκετά πιθανό)
Son^Goku Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μπορεί να μην είναι καν από εσένα αφού δεν τρέχει πάντα. Να είστε σε ετοιμότητα μόλις βγάλει ξανά νερά στο 2ο να πάει ένας στα ρολόγια της πολυκατοικίας να ξεκινήσει να κόβει παροχές. Μόνο έτσι αν βρείτε κάποια άκρη.
Misokatsu64 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Λοιπον παιζει να μην απο εσένα. Καλο θα ητανε να γινουν δοκιμες απο τον 6 μεχρι τον 3 οροφο, μου μυριζει δουλεια απο τον τριτο βασικα.
26ska Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Misokatsu64 είπε Λοιπον παιζει να μην απο εσένα. Καλο θα ητανε να γινουν δοκιμες απο τον 6 μεχρι τον 3 οροφο, μου μυριζει δουλεια απο τον τριτο βασικα. Και ο υδραυλικός έτσι πιστεύει,ότι είναι από την κουζίνα του 3ου που περνάει η αποχέτευση.Αν ήταν από μένα δεν θα είχε νερά ο 3ος;Απλα αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι είναι από μένα,είναι ότι με τις δικές μου βρύσες τρέχει. 52 λεπτά πριν, Son^Goku είπε Μπορεί να μην είναι καν από εσένα αφού δεν τρέχει πάντα. Να είστε σε ετοιμότητα μόλις βγάλει ξανά νερά στο 2ο να πάει ένας στα ρολόγια της πολυκατοικίας να ξεκινήσει να κόβει παροχές. Μόνο έτσι αν βρείτε κάποια άκρη. Παροχή αν κόψεις θα σταματήσει το νερό από τους σωλήνες ύδρευσης σωστά;Εχει σχέση η αποχέτευση; 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Αν ήταν μπάνια και πάνω και κάτω, θα έτρεχε όποιος και αν άδειαζε νερά. Δεν το ξέρω, αλλά υποθέτω πως οι σωλήνες αποχετευσης των μπάνιων, είναι διαφορετικές απο των κουζινών. Για αυτό τρέχει μόνο απο εσένα. Λογικά υπάρχει μια σωλήνα αποχετευσης που φευγει απο το μπάνιο σου και το μόνο το δικό σου, εφόσον δεν υπάρχουν μπάνια στην ίδια σωλήνα, και κάπου χάνει νερό. Αυτό πλημμυρίζει στη διαρροή και προχωράει μέχρι να βγει διέξοδος. Πως θα το διαπιστώσεις? Θα ρίξεις άπειρο νερό με χρώμα και κάποια στιγμή θα το δεις να βγαίνει στη διαρροή. Το πως θα τη βρεις τη διαρροή που ακριβως ειναι , εκεί ειναι η μαγκιά. Μπορεί ένας γάτος να τη βρει στο μπαμ, μπορεί όμως να γκρεμίσει όλη την πολυκατοικία και να μην την βρει. Για κόστη δεν κάνω υποθέσεις, γιατί θα πονέσεις ... Ελπίζω να πάει τουλάχιστον στα κοινόχρηστα (αρκετά πιθανό) Τι να πονέσω με τα κόστη....Ανεργος είμαι από τον Αύγουστο,ούτε το ταμείο ανεργίας δεν έχω πάρει ακόμα και η η σύζυγος δουλεύει part-time.Αν είναι από μένα η ζημιά και πρέπει να την πληρώσω εγω,καλύτερα να φουνταρω🙁...απο τώρα.
agnostos13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, greekfragma είπε το point μου δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών...αλλά με την απουσία/απώλεια της χαρτούρας σε τόσο πρόσφατα χτισμένο κτίριο που έπρεπε να ακολουθεί τους σύγχρονους πολεοδομικούς μηχανισμούς. (όσο σύγχρονους και ξεκάθαρους γίνεται σε σχέση με τα κτίσματα του 80 π.χ.) Προφανώς έχει γίνει της αυθαιρεσίας το πανηγύρι...όπως σε πάρα πολλές περιπτώσεις! Spoiler 3 ώρες πριν, 26ska είπε Αυτό είναι το θέμα,δεν ξέρουμε από πού τρέχει.Παλι σήμερα το πρωί ήρθε ο υδραυλικός,άνοιξα τις βρύσες μου στον 4ο και δεν έσταξε στάλα στο 2ο.Χθες το βράδυ που έκανα τα παιδιά μπάνιο,πολλά νερά στο 2ο. Δεν υπάρχει πια αυτή η εταιρεία...πήρα τηλέφωνο τον κατασκευαστή,έναν παππού και μου πούλαγε τρέλα.Δεν έχω χαρτιά,ότι είναι τα έχω δώσει κτλ.Μετα πήρε ο διαχειριστής την κόρη του και του είπε να απευθυνθεί στην πολεοδομία για τα σχέδια.Το ολο θέμα γίνεται γιατί η αποχέτευση δεν είναι εξωτερική,αλλά χτισμένη μέσα στην πολυκατοικία.Αντε βγάλε άκρη.Θα καλέσω συνεργείο με θερμοκαμερα,μήπως βγάλουμε άκρη. Εν τω μεταξύ και τα σχέδια από την πολεοδομία να πάρουμε,παίζει να μην ισχύουν.Εγω που κοίταξα το σχέδιο του αρχιτέκτονα,για το διαμέρισμα μου,αλλού δείχνει να είναι στο σχέδιο τοποθετημένα τα είδη υγιεινής μπανιέρα νιπτήρας κτλ και αλλού είναι στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα