Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου της 6οροφης  πολυκατοικίας που διαμένω,τρέχει νερά.Συγκεκριμενα στο πάνω μέρος δηλαδή από το μπαλκόνι του 3ου.Καλεσαμε υδραυλικό τεσταρε με άνοιγμα βρυσων στο διαμέρισμα του 3ου και 4ου που διαμένω εγώ και εντοπίστηκε ότι όταν ανοίγω εγώ τις βρύσες στο μπάνιο μου τότε τρέχει νερά στο 2ο.

Έσκαψε σήμερα το σημείο στο 2ο όπου βγαίνει το νερό,σωλήνα δεν μπόρεσε να βρει.Οταν έφτασε το πρωί,μου είπε να ανοίξω πάλι τις βρύσες στο μπάνιο μου και έβγαζε νερά.Εφυγε να πάει να πάρει χρώμα να το ρίξει από το μπάνιο μου να σιγουρευτούμε και γύρισε με έναν συνάδελφο του...Εριξαν το χρώμα ανοίξαμε τις βρύσες και κατεβήκαμε στο 2ο να δούμε.Ε λοιπόν δεν έπεσε στάλα νερό.Ανεβηκαμε και στον 3ο ανοίξαμε βρύσες τίποτα...Εφυγε ο υδραυλικός και μας είπε να το παρακολουθούμε.Μετα από καμιά ώρα τίγκα στα νερά ο 2ος πάλι...θα έρθει αύριο πάλι.

Πώς θα βγάλουμε άκρη ρε παιδιά;Μελετη αποχέτευσης δεν έχουμε στα χέρια μας από τον κατασκευαστή,τον πήρα τηλέφωνο,πουλάει τρέλα,δεν έχω χαρτιά κτλ.Δεν την έχει πια την εταιρεία.Θα σκάψουμε όλη την πολυκατοικία;;;;Επισης τέτοιες βλάβες ποιοςτις πληρώνει;Παει κοινόχρηστα ή την πατάει αυτός που την έχει και το πληρώνει όλο μόνος του;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Το κόστος αποκατάστασης της βλάβης το επωμίζεται αυτός στις σωληνώσεις του οποίου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Αν οι σωληνώσεις είναι του διαμερίσματος, ο κάτοχος/ένοικος του διαμερίσματος. Αν είναι κοινόχρηστες, η πολυκατοικία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Snoob είπε

Το κόστος αποκατάστασης της βλάβης το επωμίζεται αυτός στις σωληνώσεις του οποίου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Αν οι σωληνώσεις είναι του διαμερίσματος, ο κάτοχος/ένοικος του διαμερίσματος. Αν είναι κοινόχρηστες, η πολυκατοικία.

Αυτό λέω ποιες θεωρούνται κοινόχρηστες σωληνώσεις;Απο αποχέτευση,πρέπει να είναι. Επισης πως μπορεί να βρεθεί μια τέτοια ζημιά από πού προέρχεται,θα σκάψουμε όλη την πολυκατοικία;

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει αποχέτευση του διαμερίσματος και αποχέτευση κοινόχρηστη. Πρόσφατα μου έτυχε κάτι ανάλογο και για πέντε εκατοστά τη γλίτωσα, ήταν στον κοινόχρηστο σωλήνα, αν είχε ραγίσει πέντε εκατοστά δεξιότερα θα το επωμιζόμουν όλο εγώ.

Το πώς θα βρεθεί η ζημιά, με το νερό, είναι δύσκολο. Στη δική μου περίπτωση, από την αποχέτευση του μπάνιου κατέληγε πίσω από τη ντουλάπα του καθιστικού του συγκατοίκου. Χρειάζεται καλός υδραυλικός σε αυτές τις περιπτώσεις και, πρώτα απ' όλα, να εντοπίσει σίγουρα από πού προέρχεται η διαρροή.

Είναι άσκοπο να τρυπάς αν δεν ξέρεις ποιος ανοίγει βρύση και προκαλείται το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υπάρχει αποχέτευση του διαμερίσματος και αποχέτευση κοινόχρηστη. Πρόσφατα μου έτυχε κάτι ανάλογο και για πέντε εκατοστά τη γλίτωσα, ήταν στον κοινόχρηστο σωλήνα, αν είχε ραγίσει πέντε εκατοστά δεξιότερα θα το επωμιζόμουν όλο εγώ.

Το πώς θα βρεθεί η ζημιά, με το νερό, είναι δύσκολο. Στη δική μου περίπτωση, από την αποχέτευση του μπάνιου κατέληγε πίσω από τη ντουλάπα του καθιστικού του συγκατοίκου. Χρειάζεται καλός υδραυλικός σε αυτές τις περιπτώσεις και, πρώτα απ' όλα, να εντοπίσει σίγουρα από πού προέρχεται η διαρροή.

Είναι άσκοπο να τρυπάς αν δεν ξέρεις ποιος ανοίγει βρύση και προκαλείται το πρόβλημα.

Και πόσο πήγε το μαλλί,για να είμαι προετοιμασμένος;;;;

Επεξ/σία από 26ska
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είμαστε αρκετά διαμερίσματα και επειδή πήγε στα κοινόχρηστα, βγήκε λίγο. Πρέπει να ζητήσω από τη διαχειρίστρια την απόδειξη, δεν θυμάμαι από μνήμης.

Το θέμα ήταν πως σε εμάς εντοπίστηκε γρήγορα, μόνο το δικό μου διαμέρισμα προκαλούσε πρόβλημα, όχι το από πάνω, και συγκεκριμένη βρύση, οπότε αποκλείσαμε άλλες διαδρομές αμέσως.

Το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να δείτε ποιες βρύσες/ροές νερού δημιουργούν θέμα, γιατί προφανώς δεν γίνεται να σπάσετε τοίχους σε δύο ορόφους ψάχνοντας, θα πάει ο κούκος, αηδόνι.

Δημοσ.

είχα διαβάσει από παλιό threadεδω οτι παίζει ενα εργαλείο σαν υπέρυθρες/θερμοκαμερα ας πουμε, που βλέπει την διαρροή

από ότι λέγανε το έχουν μερικοί υδραυλικοί..

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Είμαστε αρκετά διαμερίσματα και επειδή πήγε στα κοινόχρηστα, βγήκε λίγο. Πρέπει να ζητήσω από τη διαχειρίστρια την απόδειξη, δεν θυμάμαι από μνήμης.

Το θέμα ήταν πως σε εμάς εντοπίστηκε γρήγορα, μόνο το δικό μου διαμέρισμα προκαλούσε πρόβλημα, όχι το από πάνω, και συγκεκριμένη βρύση, οπότε αποκλείσαμε άλλες διαδρομές αμέσως.

Το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να δείτε ποιες βρύσες/ροές νερού δημιουργούν θέμα, γιατί προφανώς δεν γίνεται να σπάσετε τοίχους σε δύο ορόφους ψάχνοντας, θα πάει ο κούκος, αηδόνι.

Είχανε καταλήξει ότι το προκαλεί το δικό μου μπάνιο.Το πρωί όταν άνοιξα τα νερα στο μπάνιο,έτρεξαν στο 2ο όροφο.Μετα που ήρθε ο μάστορας και έριξε το χρωμα και ανοίξαμε πάλι τα νερά,δεν έτρεξε στάλα.Δεν μπορώ να καταλάβω.Επισης αν το πρόβλημα είναι σε μένα που είμαι στον 4ο πως βγαίνει το νερό στο 2ο;

6 λεπτά πριν, alx301 είπε

είχα διαβάσει από παλιό threadεδω οτι παίζει ενα εργαλείο σαν υπέρυθρες/θερμοκαμερα ας πουμε, που βλέπει την διαρροή

από ότι λέγανε το έχουν μερικοί υδραυλικοί..

Άντε να συνεννοηθείς εδώ στην πολυκατοικία...να φέρουν μάστορα με θερμοκαμερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το νερό είναι μυστήρια υπόθεση. Σε εμένα, χωρίς διαφορά ορόφου όμως, στον αμέσως από κάτω έτρεχαν, νερά από το μπάνιο κατέληγαν δύο δωμάτια αριστερότερα, πίσω από ντουλάπα, όχι στο από κάτω μπάνιο, που "θα ήταν λογικό". Εκεί έβρισκε το νερό να κυλήσει εσωτερικά, μέσα από τους τοίχους.

Είναι πού θα βρει διαδρομή, δηλαδή. Και το ότι τρέχει, μέσα στην ατυχία, είναι καλό, γιατί θα μπορούσε να λιμνάσει και να το βρείτε καιρό μετά, που θα πέταγε κανένας τοίχος σοβάδες, τούβλα κτλ.

Πάντως, το ότι χρωμάτισαν το νερό και δεν το βρήκαν, δεν είναι καλό, γιατί μπορεί να τελματώνει κάπου (συνήθως μέσα σε τοίχους γίνονται κάτι τέτοιες στραβές ή ανάμεσα στις πλάκες των ορόφων).

Υδραυλικός δεν είμαι, αλλά σε πρώτη φάση πρέπει να δείτε πού πήγε το χρωματισμένο νερό. Μήπως, δηλαδή, το "ανοίγω τη βρύση και τρέχει", δεν είναι το νερό που έτρεξε τώρα, αλλά νερό από προηγούμενη φορά, που πιέζεται να βρει διέξοδο από την ποσότητα που ακολουθεί;

Αυτά, θα τα βρουν οι υδραυλικοί, προφανώς. Από πότε είναι η πολυκατοικία;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Το νερό είναι μυστήρια υπόθεση. Σε εμένα, χωρίς διαφορά ορόφου όμως, στον αμέσως από κάτω έτρεχαν, νερά από το μπάνιο κατέληγαν δύο δωμάτια αριστερότερα, πίσω από ντουλάπα, όχι στο από κάτω μπάνιο, που "θα ήταν λογικό". Εκεί έβρισκε το νερό να κυλήσει εσωτερικά, μέσα από τους τοίχους.

Είναι πού θα βρει διαδρομή, δηλαδή. Και το ότι τρέχει, μέσα στην ατυχία, είναι καλό, γιατί θα μπορούσε να λιμνάσει και να το βρείτε καιρό μετά, που θα πέταγε κανένας τοίχος σοβάδες, τούβλα κτλ.

Πάντως, το ότι χρωμάτισαν το νερό και δεν το βρήκαν, δεν είναι καλό, γιατί μπορεί να τελματώνει κάπου (συνήθως μέσα σε τοίχους γίνονται κάτι τέτοιες στραβές ή ανάμεσα στις πλάκες των ορόφων).

Υδραυλικός δεν είμαι, αλλά σε πρώτη φάση πρέπει να δείτε πού πήγε το χρωματισμένο νερό. Μήπως, δηλαδή, το "ανοίγω τη βρύση και τρέχει", δεν είναι το νερό που έτρεξε τώρα, αλλά νερό από προηγούμενη φορά, που πιέζεται να βρει διέξοδο από την ποσότητα που ακολουθεί;

Αυτά, θα τα βρουν οι υδραυλικοί, προφανώς. Από πότε είναι η πολυκατοικία;

Του 2007 είναι η πολυκατοικία...Παντως αυτό που δεν κατέβηκε το χρωματισμένο νερό,ενώ το πρωί ανοίγοντας τη βρύση μου στο μπάνιο,έτρεχε στο 2ο τους φάνηκε πολύ παράξενο των υδραυλικών,όπως όλων μας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, 26ska είπε

Του 2007 είναι η πολυκατοικία...Παντως αυτό που δεν κατέβηκε το χρωματισμένο νερό,ενώ το πρωί ανοίγοντας τη βρύση μου στο μπάνιο,έτρεχε στο 2ο τους φάνηκε πολύ παράξενο των υδραυλικών,όπως όλων μας.

Εισαι σιγουρος

1 οτι ειναι απο την αποχέτευση

2 αν ναι, κοιτατε την σωστή σωλήνωση, πολλες οικοδομες εχουν πανω απο μια αποχευση

Δημοσ.

Βρείτε κάποιον έμπειρο υδραυλικό δεν παίζει να βγάλετε ακρη, επίσης αυτό που είπε ο κατασκευαστής οτι δεν έχει χαρτιά είναι παρλαπιπες, να απευθυνθείς στην πολεοδομία και θα τα βρεις όλα. Είχαμε και εμείς ένα περίεργο θέμα στο διαμέρισμα της μητέρας μου το οποίο ήταν κλειστό και μας ελεγε ο διαχειριστής ότι έτρεχαν νερα από ένα μπαλκόνι, πήγαμε και δεν είδαμε τίποτα, μετά ξανά μας πήρε τηλέφωνο και έλεγε ότι τρέχει νερό, ξαναπήγαμε και πάλι δεν είδαμε κάτι, του είπαμε ότι υπήρχε διαροη σε κάποιον σωλήνα του κήπου που είδαμε, μετά δεν μας ενόχλησε ξανά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εισαι σιγουρος

1 οτι ειναι απο την αποχέτευση

2 αν ναι, κοιτατε την σωστή σωλήνωση, πολλες οικοδομες εχουν πανω απο μια αποχευση

Όχι δεν είμαι σίγουρος για τίποτα,όπως και ο μάστορας που ήρθε.

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Βρείτε κάποιον έμπειρο υδραυλικό δεν παίζει να βγάλετε ακρη, επίσης αυτό που είπε ο κατασκευαστής οτι δεν έχει χαρτιά είναι παρλαπιπες, να απευθυνθείς στην πολεοδομία και θα τα βρεις όλα. Είχαμε και εμείς ένα περίεργο θέμα στο διαμέρισμα της μητέρας μου το οποίο ήταν κλειστό και μας ελεγε ο διαχειριστής ότι έτρεχαν νερα από ένα μπαλκόνι, πήγαμε και δεν είδαμε τίποτα, μετά ξανά μας πήρε τηλέφωνο και έλεγε ότι τρέχει νερό, ξαναπήγαμε και πάλι δεν είδαμε κάτι, του είπαμε ότι υπήρχε διαροη σε κάποιον σωλήνα του κήπου που είδαμε, μετά δεν μας ενόχλησε ξανά. 

Τώρα κατά πόσο έμπειρος είναι ένας μάστορας άγνωστο,τον βλέπω πάντως ότι ζοριζεται,αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολο να βγάλει άκρη.Για την εταιρεία υδρευειν έχει κανείς σας άποψη;Ειναι οκ;Επειδη έχουν θερμοκαμερα,μήπως βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο καλός είναι κάποιος αν δεν έχει συστάσεις και δεν τον γνωρίζουμε χρόνια. 

Για την θερμοκαμερα, δεν είναι σίγουρο αν θα δώσει λύση, με την θερμοκαμερα μπορείς να εντοπίσεις την παρουσία νερού και υγρασίας, όχι τόσο εύκολα όμως από που τρέχει το νερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...