Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/9/2020 στις 11:46 ΜΜ, korakios είπε

Παλιό αμάξι και μικρή κατανάλωση 5/6λίτρα δεν το νομίζω . Εκτός αν λέμε ευθεία και χαλαρά...

Στα 1200χλμ το μήνα καις με 6λ/100 και με 1.4Ε βενζινη ~100Ε/μήνα

Με υγραέριο 7λ/100 με 0,75E ~63Ε/μήνα

Με φυσικό αέριο με 3.5Ε/100χλμ δηλαδή 42Ε/μήνα

@peterinio Είχε γράψει και ο pandaς @korakios

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

είμαι στην διαδικασία αγοράς μεγαλύτερου αυτοκινήτου γιατί αυξήθηκαν οι ανάγκες μας, αλλα το παρόν θα το βγάλω για πούλημα σύντομα. 

Είναι ενα Citroen C2 1.4, με 145.000χλμ. Είναι 1ο χέρι αγορασμένο απο τον Χανιαδάκη τον Δεκέμβρη του 2008, και εχω τοποθετήσει γκάζι της STAG (QBOX PLUS 4) το οποίο ειναι κουστούμι για το αμάξι. Εχω αλλαγμένα αμορτισέρ/Βάσεις θόλου(στανταρ προβλημα στα γαλικά) στις αρχές του χρόνου,και λάστιχα τον οκτόμβρη του 2018. Εχει αλλάξει δισκοπλατώ και ιμάντες χρονισμού στα 90000(εκανε ενα θορυβο το ρουλμάν του δισκου). Επειδή έκανα 2 χρόνια σε Νησί και είδα σκουριές στο ψυγείο( και γενικά λόγο γκαζιού με εχουν τρομάξει να προσέχω θερμοκρασίες), αρχές του χρόνου άλλαξα και ψυγείο. Δεν θα σου πώ ψέμματα, εχει ψιλογρατζουνιές και σημάδια γιατί ειναι του 2007 και έχει ζήσει μία οικογένεια με αυτό αλλα είναι αξιότατο και οικονομικό.. Εχω αλλάξει ενα φανάρι που μου το σπασανε παρκαρισμένος. Δεν εχει τρακαρίσματα το αμάξι.   Εντός πόλης κάνω περίπου 400χλμ με ενα γέμισμα 22ε αέριο.

Μόλις έκανε σερβις γκαζιού και πρόκειται να κάνω και σερβις κανονικό πρίν το δώσω, αφού αρχές οκτώβρη περνάει κτέο *(θα το δώσω με περασμένο ΚΤΕΟ). 

νομίζω στα Όρια είμαι στο budget σου οπότε άν η αγορά σου δέν είναι άμεση ρίξε μου ένα μήνυμα να μιλήσουμε απο κοντά.  (Εγω θέλω να εχω βρει άλλο μέχρι τέλος Οκτόβρη, οπότε θα μπορώ να δώσω αυτό, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς).

ΥΓ: γράφω εδώ το παραπάνω ιστορικό του αυτοκινήτου, και δέν σου στέλνω πριβέ, να εχουμε και μία αποψη απο τα παιδιά για το αν το δίνω σε καλή τιμή.

ΥΓ2: edits για ορθογραφικά! 

Επεξ/σία από hexxeh
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Δεν είναι απαραίτητο ότι οποίο αυτοκίνητο έχει πολλά χιλιόμετρα είναι και για πέταμα 

Μην κατηγορείται τζάμπα τα αυτοκίνητα του κόσμου 

Προτιμοτερο να πάρεις ένα με πολλά χιλιόμετρα και να γνωρίζεις ότι είναι συντηρημένο από τον ίδιο κάθε 10.000κμ παρά να πάρεις με 90.000κμ από μάντρα και να είναι τρακαρισμένο, αλλαγμένο κινητήρα, αλλαγμένα τα αλλά μισά, σβησμένα αλλά 200.000κμ, 4 χέρια πριν από σένα και πάει λέγοντας... 

Ο κουμπάρος μου έχει Peugeot 106 1600cc και έχει 350.000κμ. 
Νομιζεις σήμερα βγήκε όμως από την βιτρίνα γιατί το προσέχει πιο πολύ από τον εαυτό του 

Θελω να πω ότι είναι καλύτερα να πάρεις αυτό παρά ένα ίδιο με δήθεν 130.000κμ και να το έχουν πιει το αίμα 

Στον φίλο που ψαχνει αυτοκίνητο θα έλεγα να πάρει ένα βενζίνη-αέριο από χέρι κάποιου γνωστού να είναι λίγο προσεγμένο και ας έχει όσα χιλιόμετρα να είναι. Με αυτά τα χρήματα μην ψάχνετε πολυτέλειες. 
Την δουλειά του θέλει να κάνει ο άνθρωπος με οικονομία και ο μόνος δρόμος σε αυτό είναι βενζίνη-αέριο είτε έτοιμο είτε να το περάσει σε κάποιον με 500-600€ κόστος 

Οτιδηποτε πανω απο 150,000χλμ εαν δεν ειναι premium τα εχει φαει τα ψωμια του........

• Confused 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Οτιδηποτε πανω απο 150,000χλμ εαν δεν ειναι premium τα εχει φαει τα ψωμια του........

εάν η συντήρηση έχει γίνει σωστά, τότε όχι δεν τα έχει φάει. τώρα τι εννοείς εσύ premium... υπάρχουν πολύ καλά αυτοκίνητα με 150χιλ, το θέμα είναι να τα βρεις και να βρεις τον άνθρωπο που θα τα έχει συντηρήσει σωστά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Πολύ κάθετο σε βρίσκω

Μήπως η δουλειά σου είναι σχετική με τη πρέσα γιατί συνέχεια αυτό λες....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, trainer είπε

Πολύ κάθετο σε βρίσκω

Μήπως η δουλειά σου είναι σχετική με τη πρέσα γιατί συνέχεια αυτό λες....

Εχω δουλέψει σε μεγαλη χωρα τις Αφρικής δεκαετια του 2000, οπου τα μεταχειρισμενα ειναι οπως περιγραφονται στο forum, εισαγωμενα απο την Γερμανια οπου το κόστος ανακυκλωσης ηταν μεγαλυτερο απο το κόστος εξαγωγης!!! εκείνη την εποχη στους Ελληνικούς δρόμους εβλεπες ότι ποιο κανουργιο κυκλοφορούσε......... και σημερα μιλαμε και δίνουμε συμβουλες για μτχ σχεδόν 20ετιας με πανω απο 200,000χλμ.....ημαρτον που καταντησαμε!!!!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Εχω δουλέψει σε μεγαλη χωρα τις Αφρικής δεκαετια του 2000, οπου τα μεταχειρισμενα ειναι οπως περιγραφονται στο forum, εισαγωμενα απο την Γερμανια οπου το κόστος ανακυκλωσης ηταν μεγαλυτερο απο το κόστος εξαγωγης!!! εκείνη την εποχη στους Ελληνικούς δρόμους εβλεπες ότι ποιο κανουργιο κυκλοφορούσε......... και σημερα μιλαμε και δίνουμε συμβουλες για μτχ σχεδόν 20ετιας με πανω απο 200,000χλμ.....ημαρτον που καταντησαμε!!!!

Ζιμπάμπουε γίναμε κυριολεκτικά!! Χαχαχ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ζιμπάμπουε γίναμε κυριολεκτικά!! Χαχαχ

ΤΟΚΟΥΜΠΟ τα λενε στην χωρα τις Αφρικής.........

4 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

4000 ευρώ το 2004 190Ε 2λιτρο με πανω απο 200,000χλμ

190e.png

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

4000 ευρώ το 2004 190Ε 2λιτρο με πανω απο 200,000χλμ

190e.png

Με τέτοιο αμάξι άμα κανείς ταξίδι θα χάσεις τα λόγια σου και θα ανέβεις σε κανένα μοντέλο 2020 και θα πεις τι κουνάς είναι αυτός 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Με τέτοιο αμάξι άμα κανείς ταξίδι θα χάσεις τα λόγια σου και θα ανέβεις σε κανένα μοντέλο 2020 και θα πεις τι κουνάς είναι αυτός 

Το ειχα αγορασει για την συζηγο, εγω ειχα εταιρικο, δεν ειναι έτσι οπως λες, μπορει να είχε ABS αλλα ηταν μοντέλο του 1989, είχε ηλιοροφη, αλλα μανιβελες στα παραθυρα, μονο ο δεξιος καθρεπτης ηταν ηλεκτρικος, και οι κλειδαριες δεν ηταν ηλεκτρομαγνητικες αλλα το συστημα με την τρομπα αερα που βρισκοταν κατω απο το καθισμα των πισω επιβατων, και η οποια λογο βλαβης δούλευε συνεχεια, επισης στο διαφορικο είχε φαει δοντακια και είχε ενα lag μέχρι να ξεκινησει.........στην Ελλαδα ειχα αγορασει καινουργιο το Golf 4, μερα με την νυχτα η δαφορα...... στο golf ενιωθα σαν διαστημοπλοιο..... ο λογος που τα αναφερω ειναι οτι το μτχ οσο και σε καλη κατασταση η premium μαρκα η διαφορα με ενα σχετικα  καινουργιο ειναι τεραστια!!!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Έχεις κάνει ανακατασκευή το μοτέρ?

Αν ρωτάς εμένα όχι το μοτέρ είναι απείραχτο. Με 25-26 ευρώ βγάζει 440-460 χιλιόμετρα

Επεξ/σία από zeys13
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

ο λογος που τα αναφερω ειναι οτι το μτχ οσο και σε καλη κατασταση η premium μαρκα η διαφορα με ενα σχετικα  καινουργιο ειναι τεραστια!!!!!

Εγώ πάλι όταν οδηγώ τη clk του 1998 με 307.000χλμ,απολαμβάνω οδήγηση,βέβαια είναι όλα ηλεκτρικά μέσα.

Όταν μετά μπαίνω στο Auris του 2016,κακα τα ψέμματα,καλό και αξιόπιστο αμάξι αλλά καμμία σχέση η οδήγηση και η άνεση.Μερα με τη νύχτα.Κουβας με ρόδες.

Ανάλογα το μεταχειρισμένο και ανάλογα τι καινουριο.Που να έμπαινα κιόλας από καμμία S class του 2000 σε κάποιο μικρομεσαιο του 2020.

Προφανώς αναφέρομαι σε αμάξια που έχουν τουλάχιστον 4 αερόσακους,ABS,ESP.

Όλα τα άλλα είναι απλά νοσταλγικά αμάξια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jmmys είπε

Εγώ πάλι όταν οδηγώ τη clk του 1998 με 307.000χλμ,απολαμβάνω οδήγηση,βέβαια είναι όλα ηλεκτρικά μέσα.

Όταν μετά μπαίνω στο Auris του 2016,κακα τα ψέμματα,καλό και αξιόπιστο αμάξι αλλά καμμία σχέση η οδήγηση και η άνεση.Μερα με τη νύχτα.Κουβας με ρόδες.

Ανάλογα το μεταχειρισμένο και ανάλογα τι καινουριο.Που να έμπαινα κιόλας από καμμία S class του 2000 σε κάποιο μικρομεσαιο του 2020.

Προφανώς αναφέρομαι σε αμάξια που έχουν τουλάχιστον 4 αερόσακους,ABS,ESP.

Όλα τα άλλα είναι απλά νοσταλγικά αμάξια.

Τώρα τι να λέμε οι διαφορες σε ακριβά παλιά με φθηνά καινούργια είναι μεγάλες 

Οποιος έχει οδηγήσει καταλαβαίνει 

Δεν μιλάμε για επίπεδο εξοπλισμού. Μιλάμε για οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης 

Δημοσ.

Ειμαι κι εγω στη φαση να παρω αλλο αμαξι, οποτε θα σου πω τι εχω τωρα.

Ενα nissan micra k11 του 2000 1.3 με υγραεριο απο το 2014.

Το αμαξι με 180.000 αν και τριζει παντου, ειναι σκυλι.

Ο κινητηρας δουλευει αψογα με το υγραεριο, και εχω καπου 7.5 /100 καταναλωση στο υγραεριο.

με 15 ευρω βγαζω 350χλμ μεσα στη πολη.

(γιατι εκτος πολης σε ταξιδι δε παλευεται το αμαξι)

Γενικα ψαξε για fiat punto , μιας και τα ιταλικα τα πανε καλα με το υγραεριο. (μακρια απο μαντραδες, ειδικα τα ιταλικα ειναι ολα εισαγωγη απ εξω)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...