meletis_m Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, peterinio είπε Καλησπέρα Φίλοι Insomniacs! Είμαι προς αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου τελευταία, και είπα να ρωτήσω εδώ αν έχετε να προτείνετε κάτι. Διευκρινήσεις - Τιμή έως 2500EUR (βαριά 3000EUR) 1) Κατανάλωση - όσο πιο χαμηλή γίνεται. Για την εργασία κάνω περίπου 60χλμ την ημέρα. Ο δρόμος είναι κυρίως λεωφ. Αθηνών και το αμάξι δεν θα χρησιμοποιηθεί για ιδιαίτερα μακρινά ταξίδια. 2) Καύσιμο - κατά προτίμηση πετρέλαιο 3) Κυβισμός/Ιπποδύναμη - όχι ιδιαίτερα σημαντικό. Με ενδιαφέρει τα κυβικά να είναι χαμηλά (κατά προτίμηση μέχρι 1600) για να γλιτώσουμε όσο μπορούμε τέλη κυκλοφορίας + έξοδα μεταβίβασης 4) Μέγεθος/Χώροι - δεν έχω θέμα, καθώς διαθέτουμε ήδη ένα αμάξι που καλύπτει τις ανάγκες σε χώρους (i20) οπότε αν το νέο αμάξι είναι μικρό, δεν έχω πρόβλημα. Έχω δει ένα αυτόματο diesel Lupo 2002 με 300.000 χλμ στα 2500EUR, Και ένα Fiesta diesel manual 2007 με περίπου 175.000 χλμ στα 2000EUR. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/29983056-volkswagen-lupo https://www.car.gr/30846058-ford-fiesta Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση αυτοκινήτου έχετε, ή σε γενικές συμβουλές του τι να προσέξω, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ! Επειδή και εγω είμαι σε παρόμοια αναζήτηση εώς 3000€ για μεσα στην πολη . Κοιταζω εως 1400 κυβικα ωστε πρωτα να μπορω να το συντηρησω και δευτερον απο άποψη εξόδων Θα προτιμησω βενζινη και επειτα θα μπει υγραεριο . Σιγουρα θα χρειαστουν μαζεμα σε αυτη τη κατηγορια χρηματων . Αυτα που εχω ξεχωρισει είναι c2 , c3 c corsa c, yaris , πετρελαιο δεν θελω γιατι ειναι εισαγωγης , σε αυτα τα λεφτα εχει πολυ ρισκο , θελω να κυκλοφορω και εντος Αθηνων , και εαν βγαλει βλαβη σε μπεκ αντλια πετρελαίου θα κοστίσει αρκετα.
peterinio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Αρχικά να σας ευχαριστίσω όλους και πάλι για τις απαντήσεις σας! Με βάλατε σε σκέψεις και μου δώσατε εναλλακτικές που αυτή τη στιγμή εξετάζω για να δω τι μπορώ να κάνω. Προς το παρόν κλίνω προς την οδό του @meletis_m, και μάλλον θα πάρω βενζινοκίνητο στο οποίο θα τοποθετήσω υγραέριο. @Axelq μακάρι να μπορούσα να αυξήσω το budget, αλλά δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή πρέπει να είμαι φειδωλός και να βάλω ταβάνι τα 3000EUR.
Axelq Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, peterinio είπε @Axelq μακάρι να μπορούσα να αυξήσω το budget, αλλά δυστυχώς τη δεδομένη στιγμή πρέπει να είμαι φειδωλός και να βάλω ταβάνι τα 3000EUR. Κοντά στα 3000€ έχει αρκετά και πολλοί θα ρίξουν την τιμή οπότε δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα. Επίσης δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με το αέριο, προσωπικά δεν βλέπω τον λόγω όταν έχω 5-6lt/100 κατανάλωση. 2 2
mechpanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Σε αυτά τα λεφτά, κανένα μεταχειρισμένο 20ετίας με αέριο...αν βρεις από ιδιώτη, λίγα χλμ (σχετικά), είσαι μια χαρά. Καλά μαντράς, diesel και χωρίς γυρισμένα χλμ δεν παίζει!!! (Εξωτερικό+diesel = τουλάχιστον 30k km ετησίως...άρα 300.000 στην δεκαετία, που για diesel καλά συντηρημένο σαφώς και δεν είναι τίποτα, αλλά μια τρόμπα να σου βγάλει και ένα dpf = σε κόστος άλλο ένα αυτοκίνητο... γι'αυτό όλα τα diesel στην Αθήνα καπνίζουν σαν φουγάρα γιατί δεν φτιάχνουν το dpf πάρα πάνε και το πειράζουν για να μην βγάζει σφάλμα στον εγκέφαλο ) 1
agrimi_pontios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Αν θεωρεί το κόστος βενζίνης για βόλτες κακώς το σκέφτεται αλλά αν είναι να κάνει 200 χλμ την ημέρα είναι μεγάλη η διαφορά. 12 λίτρα βενζίνης = 17 ευρώ 14 λίτρα υγραέριο = 10 ευρώ Και τα 5-6 λίτρα σε μεταχειρισμένο ειδικά δύσκολα θα τα δει αν είναι και λίγο επιρεπεις 3
korakios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 50 λεπτά πριν, Axelq είπε Επίσης δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με το αέριο, προσωπικά δεν βλέπω τον λόγω όταν έχω 5-6lt/100 κατανάλωση. Παλιό αμάξι και μικρή κατανάλωση 5/6λίτρα δεν το νομίζω . Εκτός αν λέμε ευθεία και χαλαρά... Στα 1200χλμ το μήνα καις με 6λ/100 και με 1.4Ε βενζινη ~100Ε/μήνα Με υγραέριο 7λ/100 με 0,75E ~63Ε/μήνα Με φυσικό αέριο με 3.5Ε/100χλμ δηλαδή 42Ε/μήνα 2
takisffff Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Φίλε μου έψαχνα να πολύ καιρό να βρω της γυναίκας μου ένα σουίφτ ατρακάριστο. Κι όταν λέμε ατρακάριστο δεν εννοώ να μην έχει πάρει λίγο η πόρτα. Να είναι εντάξει στα δομικά του μέρη. Στις μάντρες το τι είδα δεν μπορώ να στο περιγράψω. Μέχρι και πλαστό βιβλιαράκι με πλαστή σφραγίδα από αντιπροσωπία σουζούκι Θεσσαλονίκης βρήκα. Τα περισσότερα είναι από εταιρίες ενοικιάσεων, ή εισαγόμενα που ούτε ξέρεις από που κρατάει η σκούφια τους, και δεν υπάρχει αμάξι που να μην έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα. Δεν παζαρεύονται με τίποτα, και αν το κάνουν τότε κάτι τρέχει με το αυτοκίνητο. Θα μοπυ πεις είναι όλοι έτσι? Δεν ξέρω, εγώ πάντως αυτή την γνώμη σχημάτισα απ την πολύμηνη αναζήτηση μου. Καλύτερα λοιπόν να βρεις αμάξι από ιδιώτη και να είναι πρώτο χέρι. Οχι ότι κι εκεί δεν παίζει γύρισμα στα χιλιόμετρα, απλά είναι πιο εύκολο να βρεις αμάξι καλό και παίζει και λίγο παζάρι. Οσο για το υγραέριο και να το έχει ο προηγούμενος μην το αποκλείσεις. Απλά πας σε έναν υγραεριά και σου λέει αν έχει πρόβλημα ή αν θέλει ρύθμιση κλπ κλπ. 3
kalmik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, takisffff είπε Φίλε μου έψαχνα να πολύ καιρό να βρω της γυναίκας μου ένα σουίφτ ατρακάριστο. Κι όταν λέμε ατρακάριστο δεν εννοώ να μην έχει πάρει λίγο η πόρτα. Να είναι εντάξει στα δομικά του μέρη. Στις μάντρες το τι είδα δεν μπορώ να στο περιγράψω. Μέχρι και πλαστό βιβλιαράκι με πλαστή σφραγίδα από αντιπροσωπία σουζούκι Θεσσαλονίκης βρήκα. Τα περισσότερα είναι από εταιρίες ενοικιάσεων, ή εισαγόμενα που ούτε ξέρεις από που κρατάει η σκούφια τους, και δεν υπάρχει αμάξι που να μην έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα. Δεν παζαρεύονται με τίποτα, και αν το κάνουν τότε κάτι τρέχει με το αυτοκίνητο. Θα μοπυ πεις είναι όλοι έτσι? Δεν ξέρω, εγώ πάντως αυτή την γνώμη σχημάτισα απ την πολύμηνη αναζήτηση μου. Καλύτερα λοιπόν να βρεις αμάξι από ιδιώτη και να είναι πρώτο χέρι. Οχι ότι κι εκεί δεν παίζει γύρισμα στα χιλιόμετρα, απλά είναι πιο εύκολο να βρεις αμάξι καλό και παίζει και λίγο παζάρι. Οσο για το υγραέριο και να το έχει ο προηγούμενος μην το αποκλείσεις. Απλά πας σε έναν υγραεριά και σου λέει αν έχει πρόβλημα ή αν θέλει ρύθμιση κλπ κλπ. Mε υγραέριο ειδικά που να μην ξέρεις εγκαταστάτη ή να μην το αντέχει το μοτέρ, έχεις πολλές πιθανότητες να το πάρεις στο χέρι. Κατά τη γνώμη μου ψεύτικη οικονομία (αν πάθεις ζημιά) και σαν παρενέργεια έχει και μείωση επιδόσεων. Τελικά για όποιον το ρισκάρει.
meletis_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, kalmik είπε Mε υγραέριο ειδικά που να μην ξέρεις εγκαταστάτη ή να μην το αντέχει το μοτέρ, έχεις πολλές πιθανότητες να το πάρεις στο χέρι. Κατά τη γνώμη μου ψεύτικη οικονομία (αν πάθεις ζημιά) και σαν παρενέργεια έχει και μείωση επιδόσεων. Τελικά για όποιον το ρισκάρει. Προσωπικά επειδή έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα . Κοιτάζω και εγώ σε αυτή τη κατηγορία. Ετησίως θα κάνω 15000 χιλιόμετρα . Για αυτό το λόγο θα κοιτάξω από πριν το κινητήρα , και εννοείται θα βάλω εγώ υγραέριο. Έχουν περάσει 2 υγραέριο κινητά στη οικογένεια >200,000 στα 3 χρόνια χωρίς καμία βλάβη παρά μόνο αναλώσιμα .
tutuyo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Η φτηνια τρωει τον παρα μαγκες (σαν γενικοτερη παρατηρηση) Το προβλημα σας εδω ειναι το χαμηλο πατσετ, γιατι αν ειχατε παραπανω λεφτα θα παιρνατε κατι πιο καλο. Αρα? Αρα για να το ισσοροπησεις πρεπει να ριξεις χρονο στο προβλημα, τουτεστιν συνεχη και εντατικη αναζητηση. Μονο ετσι. Μπορει να ειναι πιο χρονοβορο και κουραστικο αλλα μονο ετσι θα μειωσετε το ρισκο. Αλλιως παρτε το πρωτο που θα βρειτε στα 3χιλ και "δειχνει" καλο. Τελος, σε οχηματα τετοιας παλαιοτητας, δεν υπαρχει ντιζελ (ειναι σιγουρα εισαγωγης με γυρισμενα χιλιομετρα, δεν υπηρχε τοτε η αγορα ντιζελ) και φυσικα δεν υπαρχουν οι καταναλωσεις βενζινης "του κουτιου" δεδομενου οτι ο κινητηρας χανει την αποδοση του με την παροδο των ετων 4
llabros Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Ασε το πετρέλαιο σε αυτα τα λεφτα ιδικα και μην ανεβάζεις το ρισκο με υγραεριο, παρε ενα 1000-1200cc και θα γίνεται η δουλεια σου μια χαρά. Σε αντίστοιχη αναζήτηση πήρα Kia Picanto, εργαλειο, απροβλημάτιστο, οικονομικό. Το είχα για 2 χρόνια και ημουν πολυ ευχαριστημένος (για δουλεια οχι ταξίδια). 2
paylidis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, llabros είπε Ασε το πετρέλαιο σε αυτα τα λεφτα ιδικα και μην ανεβάζεις το ρισκο με υγραεριο, παρε ενα 1000-1200cc και θα γίνεται η δουλεια σου μια χαρά. Σε αντίστοιχη αναζήτηση πήρα Kia Picanto, εργαλειο, απροβλημάτιστο, οικονομικό. Το είχα για 2 χρόνια και ημουν πολυ ευχαριστημένος (για δουλεια οχι ταξίδια). To κακο με το picanto i10 κλπ ειναι ότι εχουν σχετικα υψηλή κατανάλωση (ο G4HG πχ πολυ δυσκολα πέφτει κατω απο 7.5 για τις διαδρομές που περιγράφει ο TS) 2
llabros Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, paylidis είπε To κακο με το picanto i10 κλπ ειναι ότι εχουν σχετικα υψηλή κατανάλωση (ο G4HG πχ πολυ δυσκολα πέφτει κατω απο 7.5 για τις διαδρομές που περιγράφει ο TS) Έχεις δίκιο, αν το συγκρίνουμε με π.χ. ενα Corolla 1400 ναι, καιει μονο 1 λίτρο λιγότερο ανα 100χλμ σε αντίστοιχη διαδρομή. Απλα στα 2,5-3000euro δεν μπορεις να τα έχεις όλα. Μπορεις να γλιτώσεις χρήματα με το να πάρεις κατι αξιόπιστο και ας εχει 7,5 αντι για 6,5 κατανάλωση που θα ειχε ενα seicento ή ενα smart ή καποιο αλλο.
xsterg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, llabros είπε Ασε το πετρέλαιο σε αυτα τα λεφτα ιδικα και μην ανεβάζεις το ρισκο με υγραεριο, παρε ενα 1000-1200cc και θα γίνεται η δουλεια σου μια χαρά. Σε αντίστοιχη αναζήτηση πήρα Kia Picanto, εργαλειο, απροβλημάτιστο, οικονομικό. Το είχα για 2 χρόνια και ημουν πολυ ευχαριστημένος (για δουλεια οχι ταξίδια). αγαπητε φιλε δεν νομιζω να εισαι εσυ που αγορασες απο εμενα στην πατρα το πορτοκαλι πικαντο! αν ναι θα ηθελα να ξερω πως σου βγηκε. βλαβες, συμπεριφορα. παντως εγω οσο ειχα το δικο μου ηταν πραγματικα απροβληματιστο. περα απο την βενζινη, τα σερβις αντε και καμια λαμπα το αυτοκινητο δεν μου ειχε βγαλει πραγματικα τιποτα αλλο! κια και χιουνται τα θεωρω σκυλια! 1
peterinio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα παιδιά! Γίνεται καλή συζήτηση και μου έχετε δώσει σημαντικές πληροφορίες, σας ευχαριστώ! 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Η φτηνια τρωει τον παρα μαγκες (σαν γενικοτερη παρατηρηση) Το προβλημα σας εδω ειναι το χαμηλο πατσετ, γιατι αν ειχατε παραπανω λεφτα θα παιρνατε κατι πιο καλο. Αρα? Αρα για να το ισσοροπησεις πρεπει να ριξεις χρονο στο προβλημα, τουτεστιν συνεχη και εντατικη αναζητηση. Μονο ετσι. Μπορει να ειναι πιο χρονοβορο και κουραστικο αλλα μονο ετσι θα μειωσετε το ρισκο. Αλλιως παρτε το πρωτο που θα βρειτε στα 3χιλ και "δειχνει" καλο. Έχεις απόλυτο δίκιο, @tutuyo Έχω σταματήσει να κοιτάω πετρέλαιο πλέον. Πάμε για Βενζίνη ή Βενζίνη/Υγραέριο. Έχω λίγο καιρό ακόμα (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) οπότε θα το δω διεξοδικά και με υπομονή, ώστε να πάρω την καλύτερη απόφαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα