teoqq Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2021 Με μια ματιά σε άλλα νήματα, να ψάξω κάτι σε i5 10400 + b460M ? Με πιέζει λίγο ο χρόνος καθώς θα πρέπει να έχω εμφανίσει το προτιμολόγιο μέχρι την Δευτέρα. 1
JDROGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, teoqq είπε Με μια ματιά σε άλλα νήματα, να ψάξω κάτι σε i5 10400 + b460M ? Με πιέζει λίγο ο χρόνος καθώς θα πρέπει να έχω εμφανίσει το προτιμολόγιο μέχρι την Δευτέρα. Υποθετω οτι λογω επιδοτησης θα θελεις να εξαντλησεις το budget.Για αυτο και η συνθεση ειναι ας πουμε λιγακι πλουσια,μπορεις να πας και πιο οικονομικα. Οντως αυτη τη στιγμη κατα τη δικη μου αποψη πρεπει να κοιταξεις την Intel ειναι η πιο vfm επιλογη. Oποτε σου εχω φτιαξει ενα καλαθι απο cosmodata που θα μπορεις να εχεις συναρμολογηση εαν χρειαστεις προτιμολογιο κλπ.Επισης σημαντικο ειναι η διαθεσιμοτητα,οτι εχω βαλει ειναι αμεσα διαθεσιμο. Ενα βασικο πακετο χωρις ιδιατεροτητες με προοπτικες και για αναβαθμιση στο μελλον. Ο δισκος ειναι κι αυτος δικης μου επιλογης,δεν γνωριζω τι χρειαζεσαι απο χωρητικοτητα και αποθηκευση αρχειων. Το κουτακι ειναι τυχαιο. Κι ενα απο e-shop.(δωρεαν μεταφορικα) Priveshop μεταφορικα δωρεαν πανω απο 150 ευρω. Edit: Προαιρετικα και μια ψυκτρουλα για τον επεξεργαστη Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από JDROGAS 1
nickol-us Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προς ενημέρωση του ts, η ψύκτρα δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική καθώς κανένας k intel cpu δεν συνοδεύεται από ψύκτρα. Αν καταλήξει στην λύση του 10600k θα πρέπει να συμπεριλάβει μια που να περνάει τα 125w tdp. Καλό θα ήταν να αποφευχθεί η deepcool που προτείνεται καθώς είναι στο όριο (up to 130w) Edit: αν δεν υπάρχει παλιά gpu, ο kf δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά και θα χρειαστεί ξεχωριστή gpu ή πρέπει να προτιμηθεί ο σκέτος k ,που έχει ενσωματωμένα γραφικά. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από nickol-us
teoqq Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Στο κουτί που έχω τώρα έχω βάλει μια Be Quiet Pure Rock Slim (ίσα ίσα χώρεσε) γιατί είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες. Επίσης έχω πάνω μια Nitro RX580 4gb, μπορώ αυτή να την βάλω πάνω σε αυτές τις συνθέσεις προσωρινά; (Λογικά το e-shop με βολεύει πάρα πολύ). Αν υπήρχαν διαθεσιμότητες κτλπ, τι κάρτα γραφικών θα κοιτούσα, μια 1660 ? Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λογικά μέχρι αύριο θα έχω κάνει την αγορά.
JDROGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 21 ώρες πριν, teoqq είπε Έχω καταλάβει ότι οι τιμές έχουν πάει στον θεό αλλά θα ήθελα να κάνω την αγορά τώρα λόγω της επιδότησης. Αν θέλετε μπορούμε να δούμε όλο το κουτί και να αφήσω την κάρτα γραφικών. Τώρα έχω μια RX 580 4gb. Για την καρτα εχει δηλωσει οτι δεν θα παρει τωρα λογω τιμων γι αυτο και εβαλα επεξεργαστη χωρις γραφικα.(παροτι να δηλωσω οτι ειμαι αντιθετος για 10 και 20 ευρω παντα παιρνω επεξεργαστες με γραφικα γιατι ολες οι καρτες καποια στιγμη σε αφηνουν) Οντως η ψυκτρα ειναι αναγκαια και οχι προαιρετικη (μπερδευτηκα με τοσους 10100 και 10400 που προτεινουμε) Ο επεξεργαστης ειναι στα 95w η deepcool ειναι μια πολυ καλη λυση και οικονομικη μεχρι τα 130w. Παρακαλω εαν δεν εχετε ιδια αποψη για μερικα προιοντα να μην τα ριχνετε στα ταρταρα εαν πριν δεν τα εχετε δοκιμασει-τεσταρει.Σας λεω λοιπον οτι πολλες ψυκτρες του 50ρικου περιτρανες και διασημες τις βαζει κατω για πλακα και μια δοκιμη θα σε πεισει nickol-us αλλα θα πρεπει να πληρωσεις για να δοκιμασεις οπως πληρωσα κι εγω.Εχω πει επανειλλημενα οτι εαν δεν εχω προσωπικα δοκιμασει κατι δεν το υποστηριζω αλλα δεν το υποβιβαζω κιολας. 1
masteripper Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν δεν είσαι σίγουρος για το τρελό κέρδος με OC στους Κ παίρνεις τους απλούς και κερδίζεις Λιγότερη θερμική απαίτηση...λογικά λιγότερος θόρυβος/ρεύμα (με μια παλιά Zalman το σύστημα μου άνοιξε με θερμοκρασία 25C CPU) Μεγαλύτερη default απόδοση στα ίδια σχεδόν λεφτά Πιο πολλούς πυρήνες Πιο οικονομική μητρική αφού τα εξτρά δεν θα ενδιαφέρουν π.χ 10700 (bench) --> 17448 10600k (bench) -->14661 οπότε CPU + Mb = 360€ Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2021 από masteripper
teoqq Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, JDROGAS είπε Υποθετω οτι λογω επιδοτησης θα θελεις να εξαντλησεις το budget.Για αυτο και η συνθεση ειναι ας πουμε λιγακι πλουσια,μπορεις να πας και πιο οικονομικα. Οντως αυτη τη στιγμη κατα τη δικη μου αποψη πρεπει να κοιταξεις την Intel ειναι η πιο vfm επιλογη. Oποτε σου εχω φτιαξει ενα καλαθι απο cosmodata που θα μπορεις να εχεις συναρμολογηση εαν χρειαστεις προτιμολογιο κλπ.Επισης σημαντικο ειναι η διαθεσιμοτητα,οτι εχω βαλει ειναι αμεσα διαθεσιμο. Ενα βασικο πακετο χωρις ιδιατεροτητες με προοπτικες και για αναβαθμιση στο μελλον. Ο δισκος ειναι κι αυτος δικης μου επιλογης,δεν γνωριζω τι χρειαζεσαι απο χωρητικοτητα και αποθηκευση αρχειων. Το κουτακι ειναι τυχαιο. Κι ενα απο e-shop.(δωρεαν μεταφορικα) Priveshop μεταφορικα δωρεαν πανω απο 150 ευρω. Edit: Προαιρετικα και μια ψυκτρουλα για τον επεξεργαστη Να πάρω την επιλογή του e-shop. Μπορώ να βάλω προσωρινά πάνω την RX580 4gb? Ψύκτρα θα βαλω την Be Quiet Pure Rock 2 που είμαι και ευχαριστημένος από την Slim που έχω. Τέλος, αν αφήσω το μηχάνημα που έχω όπως έχει, η μόνη αλλαγή για να έχω κάρτα γραφικών έστω και προσωρινά είναι η αλλαγή του επεξεργαστή από 10600KF σε 10600; Τα υπόλοιπα τα αφήνω όπως έχει, σωστά; 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Αν δεν είσαι σίγουρος για το τρελό κέρδος με OC στους Κ παίρνεις τους απλούς και κερδίζεις Λιγότερη θερμική απαίτηση...λογικά λιγότερος θόρυβος/ρεύμα Μεγαλύτερη default απόδοση στα ίδια σχεδόν λεφτά Πιο πολλούς πυρήνες Πιο οικονομική μητρική αφού τα εξτρά δεν θα ενδιαφέρουν π.χ 10700 (bench) --> 17448 10600k (bench) -->14661 οπότε CPU + Mb = 360€ OC δεν παίζει να γίνει ποτέ, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα και εύκολο να είναι
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, teoqq είπε Να πάρω την επιλογή του e-shop. Μπορώ να βάλω προσωρινά πάνω την RX580 4gb? Ψύκτρα θα βαλω την Be Quiet Pure Rock 2 που είμαι και ευχαριστημένος από την Slim που έχω. Τέλος, αν αφήσω το μηχάνημα που έχω όπως έχει, η μόνη αλλαγή για να έχω κάρτα γραφικών έστω και προσωρινά είναι η αλλαγή του επεξεργαστή από 10600KF σε 10600; Τα υπόλοιπα τα αφήνω όπως έχει, σωστά; Αν έχεις κάρτα την βάζεις πάνω και βολεύεσαι με f επεξεργαστή. Αν δεν έχεις κάρτα ή δεν θες να την βάλεις πάνω ή δεν χωράει τότε αναγκαστικά δίνεις το 20άρι (όχι εσύ η επιδότα) και παίρνεις επεξεργαστή με igpu. 1
JDROGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 28 λεπτά πριν, teoqq είπε Στο κουτί που έχω τώρα έχω βάλει μια Be Quiet Pure Rock Slim (ίσα ίσα χώρεσε) γιατί είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες. Επίσης έχω πάνω μια Nitro RX580 4gb, μπορώ αυτή να την βάλω πάνω σε αυτές τις συνθέσεις προσωρινά; (Λογικά το e-shop με βολεύει πάρα πολύ). Αν υπήρχαν διαθεσιμότητες κτλπ, τι κάρτα γραφικών θα κοιτούσα, μια 1660 ? Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, λογικά μέχρι αύριο θα έχω κάνει την αγορά. Bεβαιως και μπορεις να βαλεις την καρτα σου επανω στο συστημα,μια χαρα θα παιξει.Για αγορα αλλης θα σε συμβουλεψουν τα παιδια που ασχολουνται με games και γνωριζουν καλυτερα και τιμες. Η Be Quiet Pure Rock 2 μια χαρα ειναι. Σου εβαλα τον 10600kf ως πιο φθηνη επιλογη απο τον σκετο 10600,αφου ειπες οτι θα βαλεις την καρτα σου. Στο e-shop o σκετος 10600 (με ενσωματωμενα γραφικα) εχει 30 ευρω παραπανω.
teoqq Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Τέλεια, ζήτω η επιδότηση. Βάζω τον σκέτο 10600 γιατί ποτε δεν ξέρεις με την κάρτα που έχω ή πότε θα πάρω την νέα. Φτιάχνω λίγο τη σύνθεση από το e-shop και την ποσταρω για τελικό οκ, μην κάνω κάνα λάθος. Σας ευχαριστώ και πάλι 1
JDROGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Eαν εχεις μεγαλα σχεδια για καρτουλα στο μελλον βαλε αλλα 10 ευρω (ζητω η επιδοτηση) απο e-shop και παρε ετσι και για ψυχολογικους λογους ενα τροφοδοτικο 650αρι. Το thermaltake ειναι και semi-modular θα βολεψεις καλυτερα τα καλωδια σου.
teoqq Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Eαν εχεις μεγαλα σχεδια για καρτουλα στο μελλον βαλε αλλα 10 ευρω (ζητω η επιδοτηση) απο e-shop και παρε ετσι και για ψυχολογικους λογους ενα τροφοδοτικο 650αρι. Το thermaltake ειναι και semi-modular θα βολεψεις καλυτερα τα καλωδια σου. Τέλεια, πρόσθεσα το 1ο. Χωρίς την ψύκτρα μου το βγάζει 683,5€ και έχω ακόμα αέρα καμιά 70-90€ Σχετικά με την ψύκτρα δεν την βρίσκω στο e-shop (Be Quiet Pure Rock 2). Κάποια που να έχει το e-shop για να μου έρθει έτοιμο με τη συναρμολόγηση; Επίσης, το κουτί είναι μια χαρά; (έχω αφήσει αυτό το Deepcool που έχεις βάλει στη σύνθεση)
JDROGAS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 To κουτι δεν το εχω κοιταξει εκτενεστερα λογω του οτι ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη και θεμα γουστου και αναγκων του καθενος. Μπορει να χρειαζεσαι πχ τα usb επανω,η να θελεις 2 θεσεις 5,25 εξωτερικες να βαλεις dvd-r. Αλλος δεν θελει να εχει καθολου fan,αλλος θελει να εχει 4 κοκ. Δες το λιγο μονος σου τι σου αρεσιε κατι αναγκες εχεις εσωτερικα για δισκους κλπ. Μιας και περισσευουν χρηματα να βαλεις καποιον δισκο αποθηκη,μην γεμισεις τον ssd περιττα πραγματα. Τωρα για ψυκτρα αμεση διαθεσιμη εχει. https://www.e-shop.gr/coolermaster-hyper-212-black-edition-p-PER.818575 https://www.e-shop.gr/deepcool-gammaxx-300-cpu-air-cooler-p-PER.818741 https://www.e-shop.gr/deepcool-gammaxx-400-v2-blue-p-PER.809843 1
nickol-us Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την deepcool... μα ο επεξεργαστής είναι 125tdp εκτός αν κάνει λάθος η Intel https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199311/intel-core-i5-10600k-processor-12m-cache-up-to-4-80-ghz.html Αν πάρεις 10600k για να τον κατεβάσεις στα 95tdp πάρε τον απλό να έχεις κέρδος και την ψύκτρα...
teoqq Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2021 54 λεπτά πριν, JDROGAS είπε To κουτι δεν το εχω κοιταξει εκτενεστερα λογω του οτι ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη και θεμα γουστου και αναγκων του καθενος. Μπορει να χρειαζεσαι πχ τα usb επανω,η να θελεις 2 θεσεις 5,25 εξωτερικες να βαλεις dvd-r. Αλλος δεν θελει να εχει καθολου fan,αλλος θελει να εχει 4 κοκ. Δες το λιγο μονος σου τι σου αρεσιε κατι αναγκες εχεις εσωτερικα για δισκους κλπ. Μιας και περισσευουν χρηματα να βαλεις καποιον δισκο αποθηκη,μην γεμισεις τον ssd περιττα πραγματα. Τωρα για ψυκτρα αμεση διαθεσιμη εχει. https://www.e-shop.gr/coolermaster-hyper-212-black-edition-p-PER.818575 https://www.e-shop.gr/deepcool-gammaxx-300-cpu-air-cooler-p-PER.818741 https://www.e-shop.gr/deepcool-gammaxx-400-v2-blue-p-PER.809843 Μια χαρά είναι το case, λίγο που κοίταξα άρχισα να μπερδεύομαι με τα χρώματα και τα RGB. Την ψύκτρα απλά έβαλα την version με το RGB για να έχω να "παίζω" λίγο χαχα Σκληρό έχω 2 SSD EVO που ο ένας είναι στο υπάρχον PC σχεδόν μισός και ο άλλος άδειος οπότε θα μεταφέρω τον έναν εδώ. Κλείνουμε εδώ; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα