Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική. Γενικά, τα παπούτσια και οι παντόφλες φθείρονται και καταστρεφονται συντομότερα/ευκολότερα όταν είναι άθικτα αλλά κλεισμενα στο κουτί/συσκευασία τους ή όταν δεν ισχύει το παραπανω και χρησιμοποιούνται κανονικά; Ο λόγος που έχω αυτή την περιέργεια. Σημερα καθαρίσαμε και πετουσαμε κάτι άχρηστα σε δύο υπόγειες αποθήκες. Σε κάποιο σημείο βρήκαμε καταχωνιασμενα κάτι κουτιά τα οποία είχανε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια δύο ζευγάρια σαγιονάρες και τρία ζευγάρια δερμάτινες παντόφλες, όλα είχαν αγοραστεί πριν 19-20 χρόνια δεν χρησιμοποιήθηκε τίποτα και μπήκαν στο υπόγειο, δεν ξέρω γιατί τα ξεχάσαμε εκεί και δεν τα χρησιμοποίησαμε ποτέ. Στο ρεζουμέ τώρα, οι σαγιονάρες είχανε λιώσει και είχαν διαλυθεί στην κυριολεξία, κολλούσαν επάνω στα χέρια και κόπηκαν στα δύο μόλις ασκησα δύναμη με τα χέρια μου. Την ίδια στιγμή έχουμε σαγιοναρες τόσο παλιές τις οποίες τις χρησιμοποιω ακόμα μέσα στο σπίτι, έχουν κάποιες φθορες μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η κατάσταση τους με τις προηγούμενες που ήταν αχρησιμοποιητες και κλεισμένες. Τα αθλητικά παπούτσια βρισκοντουσαν σε παρόμοια κατάσταση, μόλις τα φόρεσα και έκανα λίγα βήματα ξεκόλλησε η σόλα και όλο το κάτω μέρος. Από την άλλη τα δερμάτινα παπούτσια και οι δερμάτινες παντόφλες φαίνονται μια χαρά και ανθεκτικά, μόνο σκόνες έχουν και με ένα καθάρισμα βερνικομα φαίνονται σαν καινούργια. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 καποια υλικα πολυμεριζονται. so simple. 4 2
Salvation81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Το αυθεντικο δερμα δεν παθαινει τιποτα και 50 χρονια να περασουν. Η δερματινη διαλυεται ομως με τον καιρο και καποια υλικα οπως αναφερθηκε (συνηθως ελαστικου τυπου) πολυμεριζονται. Το θεμα με τα παπουτσια ειναι πως αν δεν τα φορας για χρονια και χρονια ξεκολανε οι πατοι. 2 2
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 αποδομηση πολυμερων.οποτε μαλλον σωστη ειναι η λεξη σου. 15 hours ago, nvel said: αποπολυμερίζονται 1
mp123 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικά πολυμεριζονται η αποπολυμεριζονται ; Αποφασιστε πια είναι η σωστή λέξη . Εμένα αυτό με νοιάζει. Τωρα αν ο ts φοράει τις παντόφλες που λέει 20 χρόνια δεν θα πω τίποτα γιατί με έχετε στην μπούκα και θα φάω μπαν αν σχολιάσω. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από mp123 2
czarjuly Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Την εχω πατησει κι εγω ετσι με δυο ζευγαρια επωνυμα αθλητικα παπουτσια που τα χα στο κουτι για μια δεκαετια μολις τα φορεσα διαλυθηκαν,δυστυχως τα υλικα τους δεν αντεχουν στον χρονο 1
velociraptoras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εκτός από το πλαστικό που διαλύεται και η υγρασία παίζει ρόλο. επίσης αν η σόλα είναι ραμμένη ή κολλημενη. είχα σε παπουτσοθήκη κάμποσα ζευγάρια, μέσα στο δωματιο μάλιστα όχι εκτός σπιτιού, και μόνο ένα δερμάτινα αντεξε, τα άλλα τα πέταξα, μεταξύ αυτώ και 12ποντα πέδιλα που είχα σκάσει ενα 200ρι να τα πάρω όταν μπορούσα να περπατήσω σαν ανθρωπος και τα κρατούσα για την κόρη. επίσης τζάκετ και τσάντες από δερματινη, μετα από 2-3 χρονια τα πετάω, τρίβεται η δερματίνη και γίνονται χάλια είτε τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα είτε μια στο τόσο 19 λεπτά πριν, mp123 είπε Τελικά πολυμεριζονται η αποπολυμεριζονται ; διασπώνται Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από velociraptoras 2 1
mp123 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Τε σείς τωρα θυμηθικα ερχετε χειμώνας .Εχω δυο μποτάκια τα κλασσικά τα τιμπερλαντ στην αποθήκη στο κουτί τους. Περσυ δεν τα φόρεσα καθόλου .Πρεπει να δω τι γίνονται.Καλα που το θυμήθηκα τωρα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, mp123 είπε Τελικά πολυμεριζονται η αποπολυμεριζονται ; Αποφασιστε πια είναι η σωστή λέξη . Εμένα αυτό με νοιάζει. Τωρα αν ο ts φοράει τις παντόφλες που λέει 20 χρόνια δεν θα πω τίποτα γιατί με έχετε στην μπούκα και θα φάω μπαν αν σχολιάσω. Ναι και το πρόβλημα σου ποιο ειναι; Τις παντόφλες σταμάτησα να τις φοράω πριν ένα χρόνο επειδή άνοιξε μια τρυπα από κάτω. Έχω και άλλα ρούχα αρκετών ετών που φοράω μέσα στο σπίτι η έξω.
mp123 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ναι και το πρόβλημα σου ποιο ειναι; Τις παντόφλες σταμάτησα να τις φοράω πριν ένα χρόνο επειδή άνοιξε μια τρυπα από κάτω. Έχω και άλλα ρούχα αρκετών ετών που φοράω μέσα στο σπίτι η έξω. Συγνώμη. 19 χρόνια τότε
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mp123 είπε Συγνώμη. 19 χρόνια τότε Οι παντόφλες φοριοντουσαν άνετα και δεν ειχαν κάποιο θέμα, 2-3 ζευγάρια είχα και τα χρησιμοποιούσα εναλλάξ, δεν λέμε να φοράς πραγματα που είναι χρεπια και να τσιγκουνευσαι να πάρεις αλλα. 1
Salvation81 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε εκτός από το πλαστικό που διαλύεται και η υγρασία παίζει ρόλο. επίσης αν η σόλα είναι ραμμένη ή κολλημενη. είχα σε παπουτσοθήκη κάμποσα ζευγάρια, μέσα στο δωματιο μάλιστα όχι εκτός σπιτιού, και μόνο ένα δερμάτινα αντεξε, τα άλλα τα πέταξα, μεταξύ αυτώ και 12ποντα πέδιλα που είχα σκάσει ενα 200ρι να τα πάρω όταν μπορούσα να περπατήσω σαν ανθρωπος και τα κρατούσα για την κόρη. επίσης τζάκετ και τσάντες από δερματινη, μετα από 2-3 χρονια τα πετάω, τρίβεται η δερματίνη και γίνονται χάλια είτε τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα είτε μια στο τόσο διασπώνται Εχω 1 τζακετ απο Δερματινη που ειχα παρει απο Santa Barbara το 2002....Το φορεσα 1 φορα γιατι οκ το θεωρουσα γυφτια που ηταν μαιμου οποτε το εβαλα στην ντουλαπα....Πριν κανα χρονο που κοιτουσα ολα τα μπουφαν μου γιατι ηθελα να δωσω καποια σε αστεγους (δεν ειχα χωρο για αλλα) ηταν ακομα μια χαρα.....Φανταστικο και σιγουρα δεν το περιμενα..... Ενα πορτοφολι απο δερματινη που δεν το χρησιμοποιησα ποτε διαλυθηκε σαν παπυρος.
czarjuly Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Ενα πορτοφολι απο δερματινη που δεν το χρησιμοποιησα ποτε διαλυθηκε σαν παπυρος. Ετσι κι εμενα κατι μαξιλαρακια απο bluetooth ακουστικα διαλυσαν με ελαχιστη χρηση μεσα σε μια πενταετια
filipN Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 21/9/2020 στις 10:15 ΜΜ, poulinos είπε αποδομηση πολυμερων.οποτε μαλλον σωστη ειναι η λεξη σου. Αποπολυμερισμός = αποικοδόμηση ή αποσύνθεση Πολυμερούς. Είναι η λέξη που έχει επικρατήσει στις επιστημονικές εργασίες, ανακοινώσεις κλπ. Στην ίδια "διάλεκτο" θα συναντήσεις και την αποδόμηση πολυμερών. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα