Desp1na Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα θέμα με το λαμπάκι check engine εδώ και αρκετούς μήνες.ανάβει συνήθως όταν διανύω αρκετά χιλιόμετρα (π.χ 80-100 χλμ)ξαφνικά εκεί που οδηγώ ανάβει και μένει σταθερά αναμμένο για 3-4 ημέρες. πήγα πολλές φορές στον Μηχανικό και δεν μπορούσε να εντοπίσει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα το μόνο που θυμάμαι να μου λέει ειναι πως κάτι γίνεται με τον αέρα ή χάνει από κάπου ή λαμβάνει μεγάλη ποσότητα αέρα. Να σας πω την αλήθεια δεν έβγαλα άκρη με αυτό που είπε και πρόσφατα έβγαλα τον αισθητήρα οξυγόνου και τον καθάρισα(ήταν κατάμαυρος) και για 2 βδομάδες δεν άναψε. Μέχρι χθες που πάλι ενώ οδηγούσα αρκετή ώρα σε μεγάλο δρόμο σταθερή πορεία άναψε πάλι. γνωρίζει κανείς τι άλλο μπορεί να είναι; Σκέφτομαι να το πάω και σε άλλο μηχανικό μπας και βρω τι γινεται. Έχω ένα nissan micra του ‘03. (K12) ευχαριστώ εκ των προτέρων!
gairf Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Desp1na είπε Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα θέμα με το λαμπάκι check engine εδώ και αρκετούς μήνες.ανάβει συνήθως όταν διανύω αρκετά χιλιόμετρα (π.χ 80-100 χλμ)ξαφνικά εκεί που οδηγώ ανάβει και μένει σταθερά αναμμένο για 3-4 ημέρες. πήγα πολλές φορές στον Μηχανικό και δεν μπορούσε να εντοπίσει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα το μόνο που θυμάμαι να μου λέει ειναι πως κάτι γίνεται με τον αέρα ή χάνει από κάπου ή λαμβάνει μεγάλη ποσότητα αέρα. Να σας πω την αλήθεια δεν έβγαλα άκρη με αυτό που είπε και πρόσφατα έβγαλα τον αισθητήρα οξυγόνου και τον καθάρισα(ήταν κατάμαυρος) και για 2 βδομάδες δεν άναψε. Μέχρι χθες που πάλι ενώ οδηγούσα αρκετή ώρα σε μεγάλο δρόμο σταθερή πορεία άναψε πάλι. γνωρίζει κανείς τι άλλο μπορεί να είναι; Σκέφτομαι να το πάω και σε άλλο μηχανικό μπας και βρω τι γινεται. Έχω ένα nissan micra του ‘03. (K12) ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καταρχάς ο μηχανικός σου συνδέει στην θύρα OBD2 το διαγνωστικό του για να διαπιστωθεί η βλάβη που καταγράφει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου; Κάθε φορά που ανάβει το engine check καταγράφεται η βλάβη στην μνήμη. Εάν το κάνει θα ήξερε από ποιον αισθητήρα παίρνει το σφάλμα. Εάν τώρα δεν έχει το κατάλληλο διαγνωστικό εργαλείο για να ελέγξει το αυτοκίνητο, άλλαξε συνεργείο. 1
soteras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Το λαμπακι κινητηρα μπορει να αναψει πες του για χιλιαδες λογους και οχι μονο γιατι καποιο μπερδεμα εγινε στα μιγματα το πιο καλο ειναι πας σε ενα αλλο συνεργειο πιανεις τον τυπο εκει και τους λες ρε συ να δουμε μια γιατι εκει που οδηγουσα μου αναψε ενα λαμπακι και ας εχει αναψει μερες πριν η βλαβη εχει μεινει στον εγκεφαλο και θα δει τι παει λαθος.΄Αμα παλι δεν βγαζεις ακρη εχω ενα μικρο θαυμαρτουγο διαγνωστικο ελα να δουμε τι σφλαμα λεει 1
meletis_m Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Desp1na είπε Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα θέμα με το λαμπάκι check engine εδώ και αρκετούς μήνες.ανάβει συνήθως όταν διανύω αρκετά χιλιόμετρα (π.χ 80-100 χλμ)ξαφνικά εκεί που οδηγώ ανάβει και μένει σταθερά αναμμένο για 3-4 ημέρες. πήγα πολλές φορές στον Μηχανικό και δεν μπορούσε να εντοπίσει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα το μόνο που θυμάμαι να μου λέει ειναι πως κάτι γίνεται με τον αέρα ή χάνει από κάπου ή λαμβάνει μεγάλη ποσότητα αέρα. Να σας πω την αλήθεια δεν έβγαλα άκρη με αυτό που είπε και πρόσφατα έβγαλα τον αισθητήρα οξυγόνου και τον καθάρισα(ήταν κατάμαυρος) και για 2 βδομάδες δεν άναψε. Μέχρι χθες που πάλι ενώ οδηγούσα αρκετή ώρα σε μεγάλο δρόμο σταθερή πορεία άναψε πάλι. γνωρίζει κανείς τι άλλο μπορεί να είναι; Σκέφτομαι να το πάω και σε άλλο μηχανικό μπας και βρω τι γινεται. Έχω ένα nissan micra του ‘03. (K12) ευχαριστώ εκ των προτέρων! Εφόσον το αμάξι το συνδέει στο Η/Υ - διαγνωστικό , θα πρέπει να του βγάζει υγκεκριμένο κωδικό βλάβης . Εφόσον στο ξαναεμφανίζει αφού το διαγράφει πρέπει να εστιάσει στο συγκεκριμένο. Πολλά μπορεί να είναι . Το αμάξι μηπως έχει και υγραέριο επάνω? 1
Desp1na Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. όσες φορές το πήγα το συνδέσαμε κανονικά το αμάξι σε υπολογιστή για να δούμε το πρόβλημα και πάντα έβγαζε το ίδιο. Εντωμεταξύ ο ίδιος δεν μου ανέφερε τίποτα για αισθητήρα λ, MAF κλπ. Όλα αυτά μόνη μου τα έψαξα και υποθέτω πως κάπου εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Μου είπε πως δεν ξέρει τι μπορεί να είναι και ότι θα πρέπει να το δούμε βήμα-βήμα. αλλά δεν έχω την πολυτέλεια ούτε χρόνου ούτε χρημάτων να το πηγαίνω κάθε φορά για διαγνωστικά. Τις ερχόμενες ημέρες θα καθαρίσω τον MAF, μήπως είναι από αυτό τελικά γιατί το αμάξι ήδη δεν τραβάει από τότε που άναψε το λαμπάκι πάλι. Αν δεν πιάσει κι αυτό θα το πάω σε εξουσιοδοτημένο μηχανικό και ελπίζω να βγάλω άκρη επιτέλους. υγραέριο το αμάξι δεν έχει όχι.
visualizer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αισθήτηρας λάμδα πιστεύω είναι. Η αδερφή μου είχε ακριβώς το ίδιο θέμα(nissan micra k12 2011) , έδινες γκάζι και δεν τράβαγε .. η αργούσε πολύ να ανταποκριθεί και γκάζωνε ξαφνικά απότομα και εκόβε πάλι . Στην αρχή το λαμπάκι άναβε και έσβηνε μέχρι που έμεινε σταθερά αναμένο.Αν θύμαμαι καλά το κόστος αλλαγής ήταν στα 100-150 ευρω με εργασία σε μη εξουσιοδοτημένο για nissan. Πρώτη φορά που το πήγα είδε κατευθείαν στον υπολογιστή σφάλμα του αισθητήρα λάμδα .. το έσβησε και μου είπε αν το ξαναεμφανίσει θέλει αλλαγή ο αισθητήρας λάμδα.Μετά από μια βδομάδα εμφανίστηκε πάλι το λαμπάκι οπότε έγινε και η αλλαγή. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από visualizer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα