Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tolstoy είπε

Και στο ντελιβερι τα ίδια. Πριν πέντε χρόνια φεύγαμε από τα μαγαζιά εκτός του μεροκάματου (τέσσερα ευρώ την ώρα) με 15 και 20€ φιλοδώρηματα στο τετράωρο. Τώρα άμα βγάλουμε πέντε ευρώ στο εξάωρο λέμε πάλι καλά. Και πλέον ούτε για εξωτερικό έχω ελπίδες.

Θεωρώ ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο και το e-food που μπορείς να πληρώσεις με κάρτα. Οπότε δεν υπάρχουν ρέστα για να τα αφήσεις φιλοδώρημα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CyberCr33p είπε

Θεωρώ ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο και το e-food που μπορείς να πληρώσεις με κάρτα. Οπότε δεν υπάρχουν ρέστα για να τα αφήσεις φιλοδώρημα.

Κοίτα, στα γκουντις που είμαι εγώ έχουν αρχίσει σιγά σιγά και γίνονται συχνά τα φιλοδώρηματα στις παραγγελίες με πιστωτική. Και καμιά φορά με pos. Δεν είναι το ίδιο βέβαια, αλλά κάτι κινείται. 

4 ώρες πριν, paylidis είπε

καλυτερα δες οδηγος βαν σε καμια εταιρεια (πχ. ανταλλακτικά, ποτα ή φαρμακα οπως ειπες κλπ)

Αυτό ψάχνω εδώ και μήνες αλλά δεν. Ξηρασία. 

Δημοσ.

Νταξει οτι δουλεια κ αν κανεις αμα βαριεσαι να δουλεψεις δε θα βγαλεις μια κ θα κλαιγεσαι δε βγαινω.Αμα εισαι ταριφας κ φιδιαζεις 3 ωρες στη πιατσα κ κλαις που σε πηραν για ελαχιστη 3,40 κ εχασες το 3ωρο κ τη σειρα σου οκ..Μετα αν πας ενα αεροδρομιο κ κατσεις πιατσα αλλες 4 ωρες εκει για να γυρισεις παλι φορτωμενος κ να σου κατσει κορωπι παει η μιση μερα..Γενικα θελει κυνηγι..οι μονοι που κλαιγονται ειναι στις πιατσες.

Αλλα θελει κ λιγο οργανωση το πραμα..Ειναι ακριβο σπορ.Υπαρχει κοσμος που θα το χρησιμοποιουσε ανετα ομως ειναι προιον πολυτελειας.Ας φτηνυνει,ας βγουν καρτες διαρκειας για ταξι με πχ 100-150 το μηνα ισως ειναι μια λυση..

Η ντελιβερι..Δε ξερω που μπορει να δουλευει κανεις κ να μη βγαλει τουαλχ ενα 50λεπτο απο καθε παραγγελια..Πρεπει ναναι πολυ παρακμιακο μαγαζι με ψιλικοκο παραγγελιες για μπατιρηδες..Γιατι σε μια πιτσαρια που καθε παραγγελια ειναι 10 κ 15 ευρω,θα βγαλιες κ μισο κ ενα ευρω σιγουρα..

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Νταξει οτι δουλεια κ αν κανεις αμα βαριεσαι να δουλεψεις δε θα βγαλεις μια κ θα κλαιγεσαι δε βγαινω.Αμα εισαι ταριφας κ φιδιαζεις 3 ωρες στη πιατσα κ κλαις που σε πηραν για ελαχιστη 3,40 κ εχασες το 3ωρο κ τη σειρα σου οκ..Μετα αν πας ενα αεροδρομιο κ κατσεις πιατσα αλλες 4 ωρες εκει για να γυρισεις παλι φορτωμενος κ να σου κατσει κορωπι παει η μιση μερα..Γενικα θελει κυνηγι..οι μονοι που κλαιγονται ειναι στις πιατσες.

Αλλα θελει κ λιγο οργανωση το πραμα..Ειναι ακριβο σπορ.Υπαρχει κοσμος που θα το χρησιμοποιουσε ανετα ομως ειναι προιον πολυτελειας.Ας φτηνυνει,ας βγουν καρτες διαρκειας για ταξι με πχ 100-150 το μηνα ισως ειναι μια λυση..

Η ντελιβερι..Δε ξερω που μπορει να δουλευει κανεις κ να μη βγαλει τουαλχ ενα 50λεπτο απο καθε παραγγελια..Πρεπει ναναι πολυ παρακμιακο μαγαζι με ψιλικοκο παραγγελιες για μπατιρηδες..Γιατι σε μια πιτσαρια που καθε παραγγελια ειναι 10 κ 15 ευρω,θα βγαλιες κ μισο κ ενα ευρω σιγουρα..

Κι όμως τυχαίνει να έχω πάει έξι μηδενικά στη σειρά. Συμβαίνει. Αν και το σύνηθες, είναι ένα φιλοδώρημα κάθε τρεις τέσσερις παραγγελίες. Κάπου εκεί παίζει. Είναι εδώ οι περιοχές Νίκαια, Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα που δεν τραβάνε. 

Και όχι μόνο σε εμάς που ήμαστε γκουντις και όσο να πεις είναι πολύ πιο ακριβό. Ξέρω άτομα σε σουβλατζίδικα που κι αυτοί παίζουν γύρω στα ίδια. Καλά δεν μιλάω για διανομή καφέ, τραγωδία. Τριάντα παραγγελίες πέντε ευρώ και δεν πληρώνουν βενζίνες, φθορές κλπ. 

Δεν ήξερα ότι το ταξί Θεσσαλονίκη πάει καλά. Όμως η εγγύηση πονάει. Δεν είναι σίγουρο αν θα την βρω, ΑΝ τελικά το αποφασίσω για ταξί. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, tolstoy είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Όλες οι δουλειές εδώ και χρόνια (15 και άνω) πάνε κατά διαόλου στο ελλαδιστάν. 

Σε όσες δουλειές έχω περάσει όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δικηγορικό γραφείο, τεχνικό, τουριστικό, λογιστικό όλα έκλεισαν λόγω χρεών και μειωμένης δουλειάς (μόνο το λογιστικό είχε πάρα πολύ δουλειά αλλά ένας στους δέκα πλήρωνε). 

Και στο ντελιβερι τα ίδια. Πριν πέντε χρόνια φεύγαμε από τα μαγαζιά εκτός του μεροκάματου (τέσσερα ευρώ την ώρα) με 15 και 20€ φιλοδώρηματα στο τετράωρο. Τώρα άμα βγάλουμε πέντε ευρώ στο εξάωρο λέμε πάλι καλά. Και πλέον ούτε για εξωτερικό έχω ελπίδες.

Γνωστός μου τοπογράφος που του είχαν βάλει ένα σωρό φέσια, χρωστούσε τα κερατά του, τα παράτησε, πήγε λονδινο με φιλοξενία σε φίλο του και ακόμα να βρει κάτι της προκοπής. Οδηγός σε μίνι μάρκετ δουλεύει. Αν και μου λέει ότι οι συνθήκες εργασίας (αρκετά έξω από το Λονδίνο, όχι κέντρο) είναι πάρα πολύ καλές. Ίσως την κάνω κάτι εγώ. Εμείς οι φτωχοί μόνο να ρισκάρουμε μπορούμε. Ρίχνεις μια ζαριά κι άμα σου βγει σου βγήκε. 

Φτωχος μπορεί να είσαι αλλά τουλάχιστον δούλεψες και προσπαθείς, έχω φίλο στα 35 που δεν έχοει ούτε ένα ένσημο και ούτε έχει δουλέψει πουθενά. 

9 ώρες πριν, unforgiven είπε

Δεν επιτρέπεται διαδρομή με αφετηρία εκτός έδρας. 
Αν άρχιζες να κανεις διαδρομές από Καλαμάτα προς Αθήνα, θα έτρωγες ένα καρφί από τους άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά σε χρόνο dt.
Στο Χαλάνδρι πάντως, που έχει πολύ μεγάλη κίνηση, τα ταξί πλέον παρκάρουν και έξω από την πιάτσα γιατί δεν χωράνε.

Τι εννοείς; Ότι ένα ταξί δεν μπορεί να μεταφέρει πελάτη από την μία πόλη στην άλλη; Η μήπως δεν κατάλαβα καλά. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε

Αυτός μπορεί να κάνει ζωαρα όμως, που εσύ ποτέ δεν θα έχεις με το 10ωρο που δουλευεις καθημερινά

Το άχρηστο post του thread. 

Και στα 2 έπεσες έξω. 

Δημοσ.

Δεν είναι παντού ίδια η δουλειά του ταξιτζή. Ανάλογα με την περιοχή μπορεί να σου βγαίνουν πιο εύκολα ή δύσκολα κούρσες.

Θεσσαλονίκη είναι σχετικά πεσμένα πάντως και οφείλεται σε 2 σημαντικούς παράγοντες:

1. Δεν υπάρχει ουσιαστικά νύχτα τώρα που κλείνουν όλα 00:00, που αποτελούσε ένα βασικό κομμάτι των εσόδων των ταξιτζιδων.

2. Έχουν μειωθεί δραματικα οι κούρσες από/προς αεροδρόμιο.

Το μόνο που ψιλοσωζει την κατάσταση για τους ταξιτζήδες είναι καλώς/κακώς το απαράδεκτο χαλί του ΟΑΣΘ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τι εννοείς; Ότι ένα ταξί δεν μπορεί να μεταφέρει πελάτη από την μία πόλη στην άλλη; Η μήπως δεν κατάλαβα καλά. 

Αθηναϊκό ταξί μπορεί να πάει πελάτη π.χ. από Αθήνα  Καλαμάτα. Να φορτώσει μετά από Καλαμάτα για Αθήνα απαγορεύεται άσχετα αν αυτό γίνεται στην πράξη.

Πας π.χ. κτελ και παίρνεις 2-3 άτομα με κόστος εισιτηρίου για τα καύσιμα.Αν σε πιάσουν έχεις συνέπειες. Και από το δρόμο φυσικά απαγορεύεται αλλά δεν πρόκειται να βρεις και ανέφερα κάτι που μπορεί να γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sanaeriko είπε

Αν θες απλώς χαρτζιλίκι και κανα ένσημο κοίτα για patrol σε εταιρείες σεκιούριτι.

Καλη ιδέα κι αυτό. Θα χρειαστεί βέβαια να βγάλω άδεια σεκιουριτι και ίσως κάτι παραπάνω για περίπολο, δεν ξέρω. 

Επεξ/σία από tolstoy
Δημοσ.
14 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αθηναϊκό ταξί μπορεί να πάει πελάτη π.χ. από Αθήνα  Καλαμάτα. Να φορτώσει μετά από Καλαμάτα για Αθήνα απαγορεύεται άσχετα αν αυτό γίνεται στην πράξη.

Πας π.χ. κτελ και παίρνεις 2-3 άτομα με κόστος εισιτηρίου για τα καύσιμα.Αν σε πιάσουν έχεις συνέπειες. Και από το δρόμο φυσικά απαγορεύεται αλλά δεν πρόκειται να βρεις και ανέφερα κάτι που μπορεί να γίνει.

δεν το κάνουν νόμιμα, κατεβαζουν το "ταξι" και αν τους σταματήσουν δε λένε οτι είναι κούρσα. γι αυτό δουλευουν κυρίως με γνωστούς, πάει πχ Καλαμάτα κούρσα, παίρνει τηλ το γνωστό του αν έχει κανεναν για Αθηνα να τον πάρει επιστροφή

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

δεν το κάνουν νόμιμα, κατεβαζουν το "ταξι" και αν τους σταματήσουν δε λένε οτι είναι κούρσα. γι αυτό δουλευουν κυρίως με γνωστούς, πάει πχ Καλαμάτα κούρσα, παίρνει τηλ το γνωστό του αν έχει κανεναν για Αθηνα να τον πάρει επιστροφή

Σίγουρα γίνεται αυτό που λες και πολλοί κυρίως από επαρχία το κάνουν.Φέρνει κούρσα στην Αθήνα περνάει από ένα μέρος που έχει δοθεί ραντεβού φορτώνει 2-3 γνωστά άτομα από τα οποία βγάζει τα καύσιμα πήγαινε έλα και του μένει καθαρά η κούρσα.Απαγορεύεται αλλά αφού είναι όλοι μιλημένοι ποιος θα τον πιάσει;;;

• Like 2
Δημοσ.
Στις 22/9/2020 στις 8:58 ΜΜ, magicnumbers είπε

Μη σου πω 2ευρω σε καθε παραγγελια. 

Αυτο το εβγαλες απο το μυαλο σου,η στο ειπε καποιος ψευτης διανομεας φιλος σου;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μη σου πω 2ευρω σε καθε παραγγελια. 

Αυτο το εβγαλες απο το μυαλο σου,η στο ειπε καποιος ψευτης διανομεας φιλος σου;

Γιατι να πει ψεμματα ο αλλος..εχω ακουσει ατομο που καθαριζε 4ωρος μεσημεριανος σουβλατζιδικο 45 ευρω μεροκαματο κ τιπς.Κ δε παιζει να πας παραγγελια πχ 12,60 κ να σου μετρανε φραγκοδιφραγκα..πρεπει ναναι ρημαδοπεριοχη οπως λεει παραπανω ο TS που ναι εκει δεν εχει μελλον..κ γω ντελιβερι εχω κανει,κ χω παρει κ 2ευρω τιπς σε παραγγελια 3 ευρω απο πενταευρο..Απλα ηταν περιοχη αφαν γκατε οχι κακομοιρια.

Παιζει κ τι διανεμεις...μπεργκερ κλαμπ κ προχειρα τωρα θα φαει κανας πιτσιρικας φοιτητης μεχρι τα βαρια 25-28..που μετραει τα δεκαρικακια να βγαλει το μηνα κ πληρωσε με καρτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...