tolstoy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Θα ήθελα συμβουλές και γνώμες από γνωστές για την δουλειά αυτή. Μου αρέσει η οδήγηση, είμαι οδηγός είκοσι χρόνια και κάτι, ξέρω πολύ καλά αρκετές περιοχές και δεν μπορώ να κάνω άλλη δουλειά λόγω μέσης και λόγω ηλικίας. Και επειδή πλησιάζω τα πενήντα (είμαι 47) και ακόμα είμαι ντελιβερι, θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Που να μην ρισκάρω τόσο την σωματική μου ακεραιότητα και να αντέχω. Τώρα στο μηχανάκι στο πεντάωρο αρχίζουν οι ενοχλήσεις. Στο κάθισμα του αυτοκινήτου ίσως είναι πιο καλά. Συν ότι δεν θα βρέχομαι και δεν θα κρυώνω (έχω πρόβλημα με πόνους στο στήθος και όταν κάνει κρύο με ταράζει η μέση μου). Όσοι γνωρίζετε ή έχετε κάνει ή κάνετε αυτή την δουλειά παρακαλώ να με διαφωτίσετε όσο πιο σφαιρικά γίνεται. Πρώτη σκέψη μου ήταν οδηγός μικρού βαν σε φαρμακαποθήκη γιατί έχω ακούσει αρκετά αρνητικά για την δουλειά στο ταξί, αλλά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 2
Fotis_Greece Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Ξεχνα το προς το παρών. Βαρανε μυγες αυτη τη στιγμη λογω covid
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απο την εμπειρία μου μιας και εγώ κάνω δουλειά στην οποία κάθομαι και πρέπει να ολοκληρώνω στρεσογόνες διαδικασίες άμα σε πιάνουν προβλήματα μετά από κάποια ώρα δύσκολα θα το ξεπεράσεις. Εμένα με πιάνει μία δυσφορία, τρελό πιάσιμο και στρες μετά απο 6-7 ώρες σε βαθμό που δε μπορώ πλέον να συνεχίσω χωρίς να γδάρω τον εαυτό μου. Μπορώ να συνεχίσω μόνο αν ξαπλώσω στο κρεβάτι μου αλλά αυτό διαλύει τους ώμους μου καθώς στηρίζομαι στον έναν για να κάνω ότι κάνω, επίσης όταν σηκωθώ είμαι τρελά πιασμένος οπότε το έχω παρατήσει αυτό. Η ιδανική στάση για τέτοιες δουλειές είναι απλά να ξαπλώνεις με το κεφάλι να στηρίζεται πίσω αλλά δεν έχω βρει πως να το πετύχω. Κάποτε άντεχα 48 ώρες σερί στη καρέκλα, πλέον οι αντοχές μου είναι πολύ μικρότερες, βέβαια τότε διασκέδαζα ενώ τώρα δεν διασκεδάζω αλλά δουλεύω. Η δουλειά του ταξιτζί είναι καλύτερη από ντελίβερι γιατί έχει δυνατότητες ελεύθερου επαγγελματία. Τώρα δε ξέρω πόσο άνετη θα ήταν αλλά άμα είσαι οργανωμένος και έχεις ένα σύστημα στις διαδρομές που κάνεις δε νομίζω να είναι πολύ ζόρικη. Ας πούμε ένας που ξέρω που κάνει διαδρομές καλαμάτα - αθήνα βγάζει 150-200Ε από αυτό, χτυπάει 50Ε την ώρα. Πιστεύω το κλειδί σε τέτοιες δουλειές είναι οι μεγάλες διαδρομές ώστε να μη χρειάζεσαι πολύ πελατεία. Μοιάζει αρκέτα "επιχειρηματικά" με αυτό που κάνω εγώ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
momotis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, tolstoy είπε δεν μπορώ να κάνω άλλη δουλειά λόγω μέσης και λόγω ηλικίας. Στο κάθισμα του αυτοκινήτου ίσως είναι πιο καλά. Η βάρδια οδηγού είναι 12 ωρη. Το σκέλος που θα έπρεπε να σε απασχολήσει είναι η επικινδυνότητα της βραδυνής βάρδιας σε αντιστάθμιση με το όποιο στρές σχετικά με την ημερήσια κάλυψη των εξόδων που πλέον είναι δύσκολη. Αν είσαι στο μέσο όρο νεο Έλληνα 50άρη,κοιλιά(καρδιά),πίεση,σάκχαρο με οικογενειακές υποχρεώσεις ξανασκέψου το. Η πρώτη καραμπόλα θάναι σε αυτούς. Κατα τα άλλα,ναι. Είναι καλό να σου αρέσει η οδήγηση....
tolstoy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Όχι εντάξει είμαι αδύνατος, δεν έχω τίποτα από αυτά (ζάχαρο, πίεση, καρδιά). Αλλά εφόσον λες ότι δεν βγαίνουν τα έξοδα..... 3 ώρες πριν, aizensama24 είπε Απο την εμπειρία μου μιας και εγώ κάνω δουλειά στην οποία κάθομαι και πρέπει να ολοκληρώνω στρεσογόνες διαδικασίες άμα σε πιάνουν προβλήματα μετά από κάποια ώρα δύσκολα θα το ξεπεράσεις. Εμένα με πιάνει μία δυσφορία, τρελό πιάσιμο και στρες μετά απο 6-7 ώρες σε βαθμό που δε μπορώ πλέον να συνεχίσω χωρίς να γδάρω τον εαυτό μου. Μπορώ να συνεχίσω μόνο αν ξαπλώσω στο κρεβάτι μου αλλά αυτό διαλύει τους ώμους μου καθώς στηρίζομαι στον έναν για να κάνω ότι κάνω, επίσης όταν σηκωθώ είμαι τρελά πιασμένος οπότε το έχω παρατήσει αυτό. Η ιδανική στάση για τέτοιες δουλειές είναι απλά να ξαπλώνεις με το κεφάλι να στηρίζεται πίσω αλλά δεν έχω βρει πως να το πετύχω. Κάποτε άντεχα 48 ώρες σερί στη καρέκλα, πλέον οι αντοχές μου είναι πολύ μικρότερες, βέβαια τότε διασκέδαζα ενώ τώρα δεν διασκεδάζω αλλά δουλεύω. Η δουλειά του ταξιτζί είναι καλύτερη από ντελίβερι γιατί έχει δυνατότητες ελεύθερου επαγγελματία. Τώρα δε ξέρω πόσο άνετη θα ήταν αλλά άμα είσαι οργανωμένος και έχεις ένα σύστημα στις διαδρομές που κάνεις δε νομίζω να είναι πολύ ζόρικη. Ας πούμε ένας που ξέρω που κάνει διαδρομές καλαμάτα - αθήνα βγάζει 150-200Ε από αυτό, χτυπάει 50Ε την ώρα. Πιστεύω το κλειδί σε τέτοιες δουλειές είναι οι μεγάλες διαδρομές ώστε να μη χρειάζεσαι πολύ πελατεία. Μοιάζει αρκέτα "επιχειρηματικά" με αυτό που κάνω εγώ. Αυτό είναι καλή ιδέα, τα εκτός έδρας. Δεν μπλέκεις και με νύχτα, πόλη, βρωμιά κλπ. Είσαι πιο free.
Nintendo1889 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Τα ταξί τα φέρανε σε πολύ οριακό σημείο και θα έρθουν και χειρότερες μέρες για τον κλάδο. Φυσικά και υπάρχουν άτομα που βγάζουν πολύ καλό μεροκάματο αλλά αν δεν έχεις γνωριμίες δεν αξίζει. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν ξέρω αν σταματώντας το μηχανάκι και πηγαίνοντας σε ταξί θα υποχωρήσουν τα προβλήματα μέσης. Θυμάμαι έναν ορθοπεδικο κάποτε που είχε πει ότι όσοι οδηγούν για χρόνια ταξί ή αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν κάποιες επιπλέον εκφυλιστικες αλλοιωσεις στην μέση. Αν θες γνώμη για αυτό το θέμα λοιπόν να ρωτησεις γιατρό. Τώρα για τα υπόλοιπα, ίσως θα έχει λιγότερο ρισκο από θεμα ατυχήματος αν είσαι στο ταξί αλλά εκεί θα έρθεις αντιμέτωπος με άλλα κόστη και έξοδα. Ισχύει φυσικά και ότι αναφέρθηκε για covid.
visualizer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Προσωπικά θα σου έλεγα με την καμία ταρίφας μιας και είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα.. σε κάποια αποθήκη-εταιρία ως οδηγος θα ηταν οτι καλυτερο.
tolstoy Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όλες οι δουλειές εδώ και χρόνια (15 και άνω) πάνε κατά διαόλου στο ελλαδιστάν. Σε όσες δουλειές έχω περάσει όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δικηγορικό γραφείο, τεχνικό, τουριστικό, λογιστικό όλα έκλεισαν λόγω χρεών και μειωμένης δουλειάς (μόνο το λογιστικό είχε πάρα πολύ δουλειά αλλά ένας στους δέκα πλήρωνε). Και στο ντελιβερι τα ίδια. Πριν πέντε χρόνια φεύγαμε από τα μαγαζιά εκτός του μεροκάματου (τέσσερα ευρώ την ώρα) με 15 και 20€ φιλοδώρηματα στο τετράωρο. Τώρα άμα βγάλουμε πέντε ευρώ στο εξάωρο λέμε πάλι καλά. Και πλέον ούτε για εξωτερικό έχω ελπίδες. Γνωστός μου τοπογράφος που του είχαν βάλει ένα σωρό φέσια, χρωστούσε τα κερατά του, τα παράτησε, πήγε λονδινο με φιλοξενία σε φίλο του και ακόμα να βρει κάτι της προκοπής. Οδηγός σε μίνι μάρκετ δουλεύει. Αν και μου λέει ότι οι συνθήκες εργασίας (αρκετά έξω από το Λονδίνο, όχι κέντρο) είναι πάρα πολύ καλές. Ίσως την κάνω κάτι εγώ. Εμείς οι φτωχοί μόνο να ρισκάρουμε μπορούμε. Ρίχνεις μια ζαριά κι άμα σου βγει σου βγήκε. 7
masteripper Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, aizensama24 είπε Ας πούμε ένας που ξέρω που κάνει διαδρομές καλαμάτα - αθήνα βγάζει 150-200Ε από αυτό, χτυπάει 50Ε την ώρα. Αυτό είναι το λαχείο του λαχείου - δεν μπορείς να το βρείς κάθε μέρα. Ο κλάδος είναι τέρμα πατημένος καθώς έχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεις κούρσα και έχει απίστευτα έξοδα, ΦΠΑ,λογιστής,εφορίες.συνεργεία..κτλ Θεωρώ ότι το Delivery λογικά είναι καλυτερα καθώς τα πουρμπουαρ είναι μαύρα. Υπόψιν πάντα μιλάμε για 12ωρο και σαν οδηγός πρώτα πρέπει να βγάλει το ημερήσιο νοίκι και μετά αρχίζει το κέρδος σου ,χώρια την εγγύηση Επιπλέον πολύς κόσμος είναι καλός οδηγός αλλά το θέμα είναι ....με τους πελάτες είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφερεις. ?
CaMp3on Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Πάντως όσους ταξιτζήδες έχω ρωτήσει εδώ στην Θεσσαλονίκη που συνεργάζονται με μπιτ, όλοι μου είπαν ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε τσιγάρο. Έχουν φουλ δουλειά. Το καλό για τον ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη είναι ότι ο μόνος αντίπαλος από μμμ είναι ο ΟΑΣΘ που είναι τραγικός. 7
Nintendo1889 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, CaMp3on είπε Πάντως όσους ταξιτζήδες έχω ρωτήσει εδώ στην Θεσσαλονίκη που συνεργάζονται με μπιτ, όλοι μου είπαν ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν ούτε τσιγάρο. Έχουν φουλ δουλειά. Το καλό για τον ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη είναι ότι ο μόνος αντίπαλος από μμμ είναι ο ΟΑΣΘ που είναι τραγικός. Στην Θεσσαλονίκη για την ώρα είναι καλά. Λίγο τα λεωφορεία που δεν εξυπηρετούν σωστά, λίγο το μετρό που δεν υπάρχει, λίγο οι λαθρομετανάστες που φοβούνται τα κορίτσια να κυκλοφορήσουν το βράδυ, για την ώρα είναι καλά εκεί.
velociraptoras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, masteripper είπε Αυτό είναι το λαχείο του λαχείου - δεν μπορείς να το βρείς κάθε μέρα. Ο κλάδος είναι τέρμα πατημένος καθώς έχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεις κούρσα και έχει απίστευτα έξοδα, ΦΠΑ,λογιστής,εφορίες.συνεργεία..κτλ Θεωρώ ότι το Delivery λογικά είναι καλυτερα καθώς τα πουρμπουαρ είναι μαύρα. Υπόψιν πάντα μιλάμε για 12ωρο και σαν οδηγός πρώτα πρέπει να βγάλει το ημερήσιο νοίκι και μετά αρχίζει το κέρδος σου ,χώρια την εγγύηση Επιπλέον πολύς κόσμος είναι καλός οδηγός αλλά το θέμα είναι ....με τους πελάτες είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφερεις. ? αυτό βασικά δεν είναι λαχέιο, είναι καθαρά θέμα γνωριμιών ειδικά με αθηναίους που πηγαινοέρχονται τακτικά στα χωριά τους. Αυτοί κανονιζουν πχ να πανε 3 ατομα από αθηνα στα γιάννενα και στην επιστροφή να πάρουν αλλους 3 απο γιαννενα για αθήνα. θέλει κύκλο γνωριμιών. επίσης μεταφορά μαθητων απο πιο απομωνομένες περιοχές
vagos789 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Τα λεφτα στο ταξι βρισκονται στην βραδυνη βαρδια οπου οι κινδυνοι πολλαπλασιαζονται
unforgiven Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν επιτρέπεται διαδρομή με αφετηρία εκτός έδρας. Αν άρχιζες να κανεις διαδρομές από Καλαμάτα προς Αθήνα, θα έτρωγες ένα καρφί από τους άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά σε χρόνο dt. Στο Χαλάνδρι πάντως, που έχει πολύ μεγάλη κίνηση, τα ταξί πλέον παρκάρουν και έξω από την πιάτσα γιατί δεν χωράνε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα