Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια , έφτασα και εγω στο γ εξάμηνο στο ιεκ και ήρθε η σειρά μου να κάνω την πρακτική μου 

Έψαξα κάτι λίγα και έστειλα το βιογραφικό μου στον ΟΤΕ 

Στο ιεκ ειμαι web και game developer 

Ξέρετε αν παίρνουμε κάποιο μισθό σαν πρακτικάριοι ; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Η πρακτική είναι άμισθη, επίσης δεν σας ασφαλίζει ο εργοδότης, δεν μπαίνουν ένσημα γιατί είναι πρακτική άσκηση και όχι εργασία. Ασφαλίζεστε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της δωδέκατης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δημοσ.

Πρακτική σε ΙΕΚ ¨ζητιανεύεις" για τζάμπα δουλειά και άμα την βρεις δεν παίρνεις και τίποτα στην τσέπη σου.

Άμα τύχει καλός εργοδότης ίσως σου πετάξει κανένα 50ρίκο τον μήνα αλλά συνήθως τέτοια άτομα τους παίρνουν για να κάνουν της αγγαρείες της δουλειάς που βρίσκονται. ένα παράδειγμα κομμώτρια απο ΙΕΚ βρίσκει πρακτική σε κομμωτήριο,δουλεύει κανονικό 5ώρο, καθαρίζει της τρίχες και κάνει κανένα λούσιμο για πραγματική πρακτική πάνω στο επάγγελμα ούτε λόγος.

Σπάνια να βρεις καλή πρακτική ενώ είσαι σε ΙΕΚ.  Μάλλον διαφορετικά θα στα είπαν όταν ήταν να υπογράψεις για την εγγραφή και να σκάσεις τα χρήματα στο ΙΕΚ. Αφού πέσει το κασέρι σε ξεχνάνε.

Δεν είναι σαν τα (πρώην πλέον) ΤΕΙ που είναι η πρακτική κανονικά με μισθό με νόμο κτλπ και σε σωστές εταιρίες που τους παίρνουν για να τους μείνουν ειδικά πάνω στον κλάδο σου της πληροφορικής και του προγραμματισμού. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...