dkmaster Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παίδες. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας διότι έχω μπλεχτεί κάπως. Φίλος έχει ένα prestashop με όνομα ας πούμε www.example1.com. Επίσης στον ίδιο host έχει και ένα blog, άσχετο με το κατάστημα, www.example2.com. Στο blog είχε στήσει ένα woocommerce μήπως και έβαζε μπροστά ένα μαγαζί αλλά τελικά το πάγωσε το project. Θέλει λοιπόν να κάνει το εξής, Θέλει το example1 να το μεταφέρει στο example2 (δεν τον ενδιαφέρει να κρατήσει το blog) και το όνομα της σελίδας να παραμείνει example1. Προφανώς δε θέλει να πληρώσει κάποιον γι' αυτό και είμαι εδώ και σας ζαλίζω. Προς το παρόν έχουν γίνει τα εξής: Full backup και τα 2. Εγκατάσταση FG Prestashop to Woocommerce plugin όπου έχουμε ήδη κάνει το migration και έχουμε μεταφέρει τα προϊόντα κ.λπ.. Από εδώ και πέρα τι πρέπει να γίνει ώστε να καταργηθεί το example1 από το prestashop αλλά να λειτουργεί κανονικά στο woocommerce; Απ' όσο είδα, υπό κανονικές συνθήκες ο ορθόδοξος τρόπος θα ήταν να κάνει μια νέα εγκατάσταση wordpress/woocommerce σε ένα φάκελο του domain example1, να κάνει το migration και έπειτα να διαγράψει τα παλιά αρχεία, να μεταφέρει στον root τον φάκελο του wordpress και να συνδέσει τη βάση δεδομένων. Στη δική μας περίπτωση τι γίνεται όμως;
polaki Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν θέλει ο "ΦΙΛΟΣ" να πληρώσει κάποιον για αυτό, ή εσύ? Αν δεν θέλει ο φίλος να πληρώσει, ας μην κάνει τη μετάβαση. Αν δεν θέλεις εσύ να πληρώσεις υπάρχουν αρκετά tutorials που έχοντας βασικές γνώσεις που φαντάζομαι από αυτά που λες τις έχεις, μπορείς να το κάνεις. Αν είσαι σε κάποιον ποιοτικό host ίσως σε βοηθούσε και αυτός, ανάλογα τον host και ανάλογα προφανώς τί πακέτο πληρώνεις. Αν τα tutorials σου φαίνονται ζόρικα (όπως εμένα), χρησιμοποιείς το Duplicator Pro ή το BackupBuddy και τελειώνεις. Τραβάς backup το example2.com, και ανεβάζεις τα αρχεία του backup στο root του example1.com και ακολουθείς τις οδηγίες. Για παράδειγμα στο backupbuddy φτιάχνεις από cPanel/Plesk μία βάση και έναν user, τα οποία στοιχεία τα περνάς στο interface του example1.com/importbuddy.php (είναι το 1 από τα 2 αρχεία που παράγει το backupbuddy) και αναλαμβάνει να κάνει αντικατάσταση όλα τα URLs από example2.com σε example1.com. Προσοχή κάποια plugins (σίγουρα το Slider Revolution) περνάνε με ένα δικό τους τρόπο το URL, οπότε θα χρειαστεί να ξανα-ανεβάσεις τα elements (εικόνες) για να πάρει το σωστό url. edit: σίγουρα το backupbuddy είναι επί πληρωμή, το duplicator τσέκαρέ το έχει και free δεν ξέρω αν σου κάνει. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από polaki
dkmaster Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν θέλει ο "ΦΙΛΟΣ" να πληρώσει κάποιον για αυτό, ή εσύ? Αν δεν θέλει ο φίλος να πληρώσει, ας μην κάνει τη μετάβαση. Αν δεν θέλεις εσύ να πληρώσεις υπάρχουν αρκετά tutorials που έχοντας βασικές γνώσεις που φαντάζομαι από αυτά που λες τις έχεις, μπορείς να το κάνεις. Αν είσαι σε κάποιον ποιοτικό host ίσως σε βοηθούσε και αυτός, ανάλογα τον host και ανάλογα προφανώς τί πακέτο πληρώνεις. Αν τα tutorials σου φαίνονται ζόρικα (όπως εμένα), χρησιμοποιείς το Duplicator Pro ή το BackupBuddy και τελειώνεις. Τραβάς backup το example2.com, και ανεβάζεις τα αρχεία του backup στο root του example1.com και ακολουθείς τις οδηγίες. Για παράδειγμα στο backupbuddy φτιάχνεις από cPanel/Plesk μία βάση και έναν user, τα οποία στοιχεία τα περνάς στο interface του example1.com/importbuddy.php (είναι το 1 από τα 2 αρχεία που παράγει το backupbuddy) και αναλαμβάνει να κάνει αντικατάσταση όλα τα URLs από example2.com σε example1.com. Προσοχή κάποια plugins (σίγουρα το Slider Revolution) περνάνε με ένα δικό τους τρόπο το URL, οπότε θα χρειαστεί να ξανα-ανεβάσεις τα elements (εικόνες) για να πάρει το σωστό url. edit: σίγουρα το backupbuddy είναι επί πληρωμή, το duplicator τσέκαρέ το έχει και free δεν ξέρω αν σου κάνει. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντηση. Επίσης για να σου απαντήσω στη πρώτη σου ερώτηση, θα σου πω λίγα λόγια για τη ζωή μου αυτή την περίοδο αν και ήθελα να το αποφύγω καθώς δεν υπήρχε λόγος. Λοιπόν, εδώ και 1,5 χρόνο ζω μόνιμα στην Ταϊλάνδη. Ως αλλοδαπός εδώ λοιπόν, έχεις 3 επιλογές για διαμονή, είτε μονοκατοικία, είτε διαμέρισμα σε οικοδομή με 50-70 ορόφους, είτε μονοκατοικία μέσα σε ένα project, μαζί δηλαδή με άλλες 60 μονοκατοικίες σε φυλασσόμενο χώρο, δικό μας πάρκο κ.λπ. Όλοι οι κάτοικοι είναι Ταϊλανδοί, εκτός από εμένα και κατά σύμπτωση από το ακριβώς δίπλα σπίτι όπου μένει ένας Γερμανός με τη γυναίκα του. Ο τύπος λοιπόν είναι 10 χρόνια στην Ταϊλάνδη και μιλάει μόνο Αγγλικά και Γερμανικά, ο πιο κοντινός φίλος του μένει στα 500 χιλιόμετρα από εδώ. Εγώ έχω μια χαρά δουλειά και δε γουστάρω ν' ασχοληθώ με e-commerce, ούτε έχω την όρεξη να τον βοηθήσω για κάτι που θα έπρεπε να πληρώσει. Αν ήμουν στη θέση του θα τα έδινα και θα ησύχαζα. Τώρα στο γιατί δε θέλει να πληρώσει. Αυτό είναι το τρίτο δικτυακό κατάστημα που έχει, πρόσφατα έκανε παρόμοια μεταφορά επί πληρωμή, και εδώ και 5 μήνες πληρώνει 3 διαφορετικά άτομα για να ελέγξουν τα SEO στις σελίδες του, ο καθένας σε διαφορετική γλώσσα. Επειδή λοιπόν αυτά τα έξοδα δεν ήταν προγραμματισμένα, θέλει ν' αποφύγει την πληρωμή. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ καταλαβαίνω 10 πράγματα, εκείνος ό,τι και να του πεις δε νιώθει. Τώρα αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι ενδιαφέρομαι για εμένα, δικαίωμά σου σαφώς. Πίστεψέ με πάντως δεν έχω καμία όρεξη να δουλεύω ήδη 10 ώρες και να έρχομαι σπίτι και να ασχολούμαι άλλο ένα 3ωρο για δουλειές άλλων, έλα όμως που μένει δίπλα και κάθε τρεις και λίγο έρχεται και χτυπάει το κουδούνι. Οπότε, όσο πιο γρήγορα τελειώσω με αυτό που θέλει, τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσω. Αναφορικά με τα tutorials, όσα είδα έχουν τη διαδικασία που προανέφερα η οποία δε νομίζω ότι θα δουλέψει στο πλάνο που ανέφερα. Η δωρεάν έκδοση του duplicator δεν θα του κάνει απ' ότι βλέπω, και έχει ήδη αγοράσει το fg prestashop to woocommerce οπότε δεν πιστεύω ότι θα αγοράσει και κάποιο από τα δύο που ανέφερες. Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια δεκτή και ελπίζω να σε κάλυψα.
polaki Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, dkmaster είπε Αν ήμουν στη θέση του θα τα έδινα και θα ησύχαζα. Τώρα αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι ενδιαφέρομαι για εμένα, δικαίωμά σου σαφώς. Πίστεψέ με πάντως δεν έχω καμία όρεξη να δουλεύω ήδη 10 ώρες και να έρχομαι σπίτι και να ασχολούμαι άλλο ένα 3ωρο για δουλειές άλλων, έλα όμως που μένει δίπλα και κάθε τρεις και λίγο έρχεται και χτυπάει το κουδούνι. Οπότε, όσο πιο γρήγορα τελειώσω με αυτό που θέλει, τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσω. Αναφορικά με τα tutorials, όσα είδα έχουν τη διαδικασία που προανέφερα η οποία δε νομίζω ότι θα δουλέψει στο πλάνο που ανέφερα. Η δωρεάν έκδοση του duplicator δεν θα του κάνει απ' ότι βλέπω, και έχει ήδη αγοράσει το fg prestashop to woocommerce οπότε δεν πιστεύω ότι θα αγοράσει και κάποιο από τα δύο που ανέφερες. Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια δεκτή και ελπίζω να σε κάλυψα. Σαφέστατα δεν ησυχάζεις επειδή ο ΑΛΛΟΣ δεν τα δίνει.. αλλά θέλει να βρει κάποιον να του το κάνει δωρεάν για να ησυχάσει εκείνος, for free. Οπότε καλό κουράγιο και εύχομαι να ξεμπλέξεις το συντομότερο. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από polaki
dkmaster Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, polaki είπε Σαφέστατα δεν ησυχάζεις επειδή ο ΑΛΛΟΣ δεν τα δίνει.. αλλά θέλει να βρει κάποιον να ησυχάσει, for free. Οπότε καλό κουράγιο και εύχομαι να ξεμπλέξεις το συντομότερο. Όταν παίζει τέτοιος γείτονας δεν ησυχάζεις ποτέ είναι η αλήθεια. Είναι όπως ο έχω έναν φίλο κομπιουτερακια και μου φτιάχνει αυτός το πισί. Σε τέτοια φάση. Τέλος πάντων, μπορεί να σου/σας φαίνεται τραβηγμένο ή ψέματα αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Αν έχει κανείς υπόψιν του κάποιο tutorial για κάτι όπως το περιγράφω θα ήμουν υπόχρεος.
xrhstosiak Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 οταν θα τα εχεις ολα ετοιμα οπως θες στο woo περνεις παλι τα παντα backup πρωτα και αρχεια και βασεις και μετα ακολουθα τις οδηγιες που γραφει στο τελος για το Search and Replace DB https://wiki.cretaforce.gr/ssl-enable
dkmaster Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, xrhstosiak είπε οταν θα τα εχεις ολα ετοιμα οπως θες στο woo περνεις παλι τα παντα backup πρωτα και αρχεια και βασεις και μετα ακολουθα τις οδηγιες που γραφει στο τελος για το Search and Replace DB https://wiki.cretaforce.gr/ssl-enable Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι που δεν έχω καταλάβει. Με τον τρόπο που προσέγγισε την με τη μετάβαση, δηλαδή πάνω σε άλλο σάιτ, όλα τα προϊόντα και περιγραφές κ.λπ. δεν μένουν πλέον στη βάση του example2; Δηλαδή, εγώ κατάλαβα ότι με το migration από το plugin η βάση από το example1 αντιγράφηκε στη βάση του example2 και όλες οι αλλαγές γίνονται εκεί πλέον. Σε αυτή την περίπτωση, πέραν της αντικατάστασης που αναφέρεις, θα χρειαστεί να αλλάξουμε και τα στοιχεία της βάσης στο wp-config; Εγώ έχω καταλάβει πως όχι.
xrhstosiak Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 όχι δεν αλλάζεις το wp-config.php, εκεί δηλώνεις την βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί η εφαρμογή wp-woo το πρόγραμμα searchandreplacedb αλλάζει τις εγγραφές της βάσης αυτής και όπου γράφουν example2 θα το κάνει example1 επαναλαμβάνω "περνεις τα παντα backup πρωτα και αρχεια και βασεις"
dkmaster Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε όχι δεν αλλάζεις το wp-config.php, εκεί δηλώνεις την βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί η εφαρμογή wp-woo το πρόγραμμα searchandreplacedb αλλάζει τις εγγραφές της βάσης αυτής και όπου γράφουν example2 θα το κάνει example1 επαναλαμβάνω "περνεις τα παντα backup πρωτα και αρχεια και βασεις" Ναι, πλέον κάνει πάντα backup ο ίδιος ο κάτοχος (θα το τσεκάρω και εγώ όμως) γιατί την είχε πατήσει πρόσφατα με το backdoor σε ένα γνωστό plugin του wordpress. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα