hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Για λόγους οικογενειακούς ίσως χρειαστεί να φύγουμε μόνιμα για Γερμανία/Μόναχο. Ξεχνώντας για 2 λεπτά το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Covid-19, θα ήθελα γνώμες, συμβουλές, τι να προσέξω κλπ. απο όσους θέλουν και μπορούν να μοιραστούν την γνώση ή ιδανικά και εμπειρία τους. Με ενδιαφέρει κυρίως (αλλά όχι μόνο) το επαγγελματικό κομμάτι (για προφανής λόγους). Μαθήματα Γερμανικών θα ξεκινήσουν σύντομα... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Για λόγους οικογενειακούς ίσως χρειαστεί να φύγουμε μόνιμα για Γερμανία/Μόναχο. Ξεχνώντας για 2 λεπτά το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Covid-19, θα ήθελα γνώμες, συμβουλές, τι να προσέξω κλπ. απο όσους θέλουν και μπορούν να μοιραστούν την γνώση ή ιδανικά και εμπειρία τους. Με ενδιαφέρει κυρίως (αλλά όχι μόνο) το επαγγελματικό κομμάτι (για προφανής λόγους). Μαθήματα Γερμανικών θα ξεκινήσουν σύντομα... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Δεν γράφεις πολλές λεπτομέρειες. Γιατί θα πας; Δουλειά μόνο ή και σπουδές; Γιατί εσύ πρέπει να δουλέψεις για την επιβίωση, εσύ και ο/η σύντροφος, ή απλά είσαι συνοδός; Τι προσόντα έχεις και τι εμπειρία; Γιατί εάν π.χ. είσαι με ένα ΙΕΚ που κουτσοέβγαλες πριν 10 χρόνια και από τότε δουλεύεις ντελίβερι είναι πολύ διαφορετικές οι πιθανές απαντήσεις από το "έχω δίπλωμα δικηγόρου/ΗΜΜ και έχω πολλά χρόνια εμπειρία στον τομέα". Έχεις παιδιά ή κάποιο άτομο που πρέπει να εγγραφεί εκεί; Σπίτι; Κοκ. | Αυτό που κύρια θα πρέπει να προσέξεις - σε όποια χώρα και να πάτε - είναι να έχεις λεφτά. Λεφτά για τους πρώτους μήνες που όλο θα δίνεις με μικρό ή μηδενικό εισόδημα. Με πάντα λογική ότι θα δώσεις πολλά παραπάνω από όσα υπολογίζεις. Είτε λόγω λάθους υπολογισμού, είτε για κάποιο έκτακτο. Εάν δεν έχεις, καλό θα ήταν να βγάλεις την μπλε κάρτα ασφάλισης που ισχύει σε όλη την ΕΕ, δεν ξέρω πως την λένε στα Ελληνικά. Μέχρι να μπορέσεις να γραφτείς στο εκεί ασφαλιστικό, θα είναι η ασφάλιση σου. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις τουλάχιστον για τα εισιτήρια επιστροφής, επειδή πολλά έχουμε δει... | Γενικότερα το Μόναχο είναι φαρμακείο και ακριβή η ζωή στην Βαυαρία. Ιδιάζουσα προφορά στα Γερμανικά - που μάλλον πρέπει να μάθεις να καταλαβαίνεις και να μιλάς - και αρκετά ματζιρορατσιστές οι Βαυαροί. Καλή ζωή και καλές επιλογές για διασκέδαση (φύση, δρόμενα, μέρη για επίσκεψη), αν και άλλοι την βρήκαν κάπως βαρετή. Περισσότερα μάλλον από αυτούς που μένουν τώρα εκεί, προσωπικά έφυγα πριν πολλά χρόνια και δεν ξέρω 100% τι παίζει τώρα.
hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, LongTom είπε Δεν γράφεις πολλές λεπτομέρειες. Γιατί θα πας; Δουλειά μόνο ή και σπουδές; Γιατί εσύ πρέπει να δουλέψεις για την επιβίωση, εσύ και ο/η σύντροφος, ή απλά είσαι συνοδός; Τι προσόντα έχεις και τι εμπειρία; Γιατί εάν π.χ. είσαι με ένα ΙΕΚ που κουτσοέβγαλες πριν 10 χρόνια και από τότε δουλεύεις ντελίβερι είναι πολύ διαφορετικές οι πιθανές απαντήσεις από το "έχω δίπλωμα δικηγόρου/ΗΜΜ και έχω πολλά χρόνια εμπειρία στον τομέα". Έχεις παιδιά ή κάποιο άτομο που πρέπει να εγγραφεί εκεί; Σπίτι; Κοκ. | Αυτό που κύρια θα πρέπει να προσέξεις - σε όποια χώρα και να πάτε - είναι να έχεις λεφτά. Λεφτά για τους πρώτους μήνες που όλο θα δίνεις με μικρό ή μηδενικό εισόδημα. Με πάντα λογική ότι θα δώσεις πολλά παραπάνω από όσα υπολογίζεις. Είτε λόγω λάθους υπολογισμού, είτε για κάποιο έκτακτο. Εάν δεν έχεις, καλό θα ήταν να βγάλεις την μπλε κάρτα ασφάλισης που ισχύει σε όλη την ΕΕ, δεν ξέρω πως την λένε στα Ελληνικά. Μέχρι να μπορέσεις να γραφτείς στο εκεί ασφαλιστικό, θα είναι η ασφάλιση σου. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις τουλάχιστον για τα εισιτήρια επιστροφής, επειδή πολλά έχουμε δει... | Γενικότερα το Μόναχο είναι φαρμακείο και ακριβή η ζωή στην Βαυαρία. Ιδιάζουσα προφορά στα Γερμανικά - που μάλλον πρέπει να μάθεις να καταλαβαίνεις και να μιλάς - και αρκετά ματζιρορατσιστές οι Βαυαροί. Καλή ζωή και καλές επιλογές για διασκέδαση (φύση, δρόμενα, μέρη για επίσκεψη), αν και άλλοι την βρήκαν κάπως βαρετή. Περισσότερα μάλλον από αυτούς που μένουν τώρα εκεί, προσωπικά έφυγα πριν πολλά χρόνια και δεν ξέρω 100% τι παίζει τώρα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις απόλυτο δίκιο για την έλλειψη πληροφοριών οπότε: Θα πάμε οικογενειακώς κυρίως για τα παιδιά. Δουλειά (όχι σπουδές) Το σκεπτικό είναι να δουλεύουμε και οι δυο εαν είναι εφικτό Εγώ είμαι με απο ΤΕΙ λογιστικής και εμπειρία 15 χρόνια περίπου σε Αγγλόφωνο κυρίως περιβάλλον οικονομικών (IFRS κλπ) η σύζυγος έχει τελειώσει το ΕΜΠ Μηχανολόγος και έχει αντίστοιχη εμπειρία σε χρόνια.
Antonis_V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Καλή σου μέρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Γερμανία, είμαι - περίπου 10 χρόνια - στην Ελλάδα. Έχει πολλά θετικά η Γερμανία, αν και πολύ διαφορετική νοοτροπία και τρόπο ζωής. Προσωπικά, προτιμώ την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 1) Προσοχή: Οι Γερμανοί πάντα μιλάνε για μικτό μισθό. Ο καθαρός μισθός, εξαρτάται από το είδος του επαγγέλματος (σε ποια ασφαλιστική θα είσαι) και την φορολογική σου κατηγορία. Αν π.χ. σου πούνε 2500 ευρώ - υπολόγιζε από 35 έως 45 % για εισφορές. 2) Τα ενοίκιο συνήθως είναι μικτά. Στην τιμή περιλαμβάνετε το Νερό και η Θέρμανση. Μια φορά τον χρόνο γίνετε εκκαθάριση. Προσοχή: Η τιμές είναι τσιμπημένες. Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων είναι πολύ μεγάλο θέμα, και κάθε λεπτό το ευρώ διεκδικείται σαν 100 ευρώ. 3) Οι Γερμανοί, έχουν την φιλοσοφία, να μοιράζονται το "κέρδος" που θα βγάλεις από μια εργασία. Ένα παράδειγμα: Εγκατάσταση Υγραερίου στο Αυτοκίνητο σου. Ελλάδα: 600 - 1000 ευρώ. Γερμανία: 3000 με 4000 ευρώ. Το σκεπτικό είναι: Θα σε βοηθήσω να εξοικονομήσεις χρήματα, θέλω ένα μερίδιο από αυτό. 4) Ασφαλείες: Κοιτά να κάνεις μερικές ασφάλειες. Πχ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης (μη φανταστείς κανένα 70ρι το χρόνο είναι). Στα ψώνια θα σπρώξεις κάποιον, θα πέσουν και θα σπάσουν τα γυαλιά του. 90% πιθανότητα να πρέπει να αναλάβεις την αποζημίωση. Προσοχή στο αυτοκίνητο: Χτύπησες / Γρατζούνισες αυτοκίνητο και έφυγες χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία: ΘΑ σε βρουν. Θα έχει πολύ μεγαλύτερα μπερδέματα. 5) Κοινωνική ευθύνη: Θα σε καταγγείλουν, θα σου κάνουν προβλήματα αν δεν πας με τα νερά τις κοινωνίας. Πχ. Είσαι παρέα με Γερμανούς για μπίρες. Ίσος ήπιες και 2/3 μπίρες παραπάνω. Αν δούνε ότι πας πιωμένος για το αυτοκίνητο πολύ πιθανών να καλέσουν την αστυνομία. Και λίγες μέρες μετά, να πίνετε πάλι μαζί μπίρες. Σκουπίδια, Αποτσίγαρα κλπ, πολύ αυστηρός έλεγχος. 6) Γενικά η τσιγκουνιά είναι μαγκιά. Για το κάθε λεπτό, για το κάθε ευρώ που μπορούν να γλιτώσουν είναι περήφανοι. Ταυτόχρονα όμως διεκδικούν και κάθε λεπτό. 7) Στης 8 μαζεύουν και τα πεζοδρόμια. Μεσοβδόμαδα και μετά τις 8 πολύ πιθανών - και ανάλογα σε πια περιοχή θα είσαι - δεν θα βρεις ανοικτά καταστήματα. Ούτε για καφέ. Ούτε για φαγητό. Ούτε περίπτερα. Προσωπικές εμπειρίες είναι, αν και τα ζω κάθε χρόνο στα ταξίδια μου Γερμανία. Αν έχεις άλλες απορείς, ευχαρίστως να βοηθήσω.
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, hoakin1981 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις απόλυτο δίκιο για την έλλειψη πληροφοριών οπότε: Θα πάμε οικογενειακώς κυρίως για τα παιδιά. Δουλειά (όχι σπουδές) Το σκεπτικό είναι να δουλεύουμε και οι δυο εαν είναι εφικτό Εγώ είμαι με απο ΤΕΙ λογιστικής και εμπειρία 15 χρόνια περίπου σε Αγγλόφωνο κυρίως περιβάλλον οικονομικών (IFRS κλπ) η σύζυγος έχει τελειώσει το ΕΜΠ Μηχανολόγος και έχει αντίστοιχη εμπειρία σε χρόνια. Πως και Γερμανία και ιδιαίτερα Μόναχο; Έχεις εκεί κάποια βάση ή πρόταση για δουλειά; Πιστεύω ότι το μέρος είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με το που θα βρεις/τε δουλειά. Το πρώτο που προσωπικά θα έκανα ήταν να έβρισκα δουλειά από Ελλάδα. Εξαιρετικές προοπτικές για τα παιδιά προσφέρει και το Βέλγιο, η Ολλανδία η Δανία κ.ο.κ. Σε Σκανδιναβία μάλιστα είναι αρκετά έως πολύ καλύτερα λόγω crandle to grave πολιτικής. Εάν πάτε κούτρα με παιδιά τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Από όλες τις απόψεις, ιδιαίτερα εάν ένας ή και οι δύο γονείς δεν κατέχουν την γλώσσα για να γίνει συνεννόηση για τα βασικά (ταμείο ανεργίας, πιθανοί εργοδότες, γραφειοκρατία - που είναι πολύ μεγάλη στην Γερμανία, κ.ο.κ). Αντίθετα, με τα προσόντα τα δικά σου και της γυναίκας σου, θα ήταν λογικό να προσληφθείτε ως white collars σε σχετικά καλή θέση. Οι μεσαίες/μεγάλες εταιρίες προσφέρουν πολύ καλά πακέτα για την μετακόμιση και τους πρώτους έξι μήνες. Π.χ. Μια φίλη που έφυγε για Γερμανία από Δανία, της έδωσαν τζάμπα μεταφορική, τζάμπα ιδιαίτερα για 6 μήνες, σπίτι εταιρικό για ~1 έτος (λόγω παιδιών), σύμβουλο από την E&Y για τα οικονομικά και τέλος σύμβουλο για τα γραφειοκρατικά για αυτήν και τα παιδιά από τοπική εταιρία. Όπως καταλαβαίνεις, η διαφορά τεράστια από το απλά να πας εκεί και ότι κάτσει, ακόμη και εάν δεν είναι τόσα που θα προσφέρει η νέα εταιρία. Μήπως θα ήταν καλύτερο να μάθετε την γλώσσα (έστω Γερμανικά εάν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος) και να κάνετε αιτήσεις από Ελλάδα αντί για να πάτε κούτρα εκεί με τα παιδιά;
hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, LongTom είπε Πως και Γερμανία και ιδιαίτερα Μόναχο; Έχεις εκεί κάποια βάση ή πρόταση για δουλειά; Πιστεύω ότι το μέρος είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με το που θα βρεις/τε δουλειά. Το πρώτο που προσωπικά θα έκανα ήταν να έβρισκα δουλειά από Ελλάδα. Εξαιρετικές προοπτικές για τα παιδιά προσφέρει και το Βέλγιο, η Ολλανδία η Δανία κ.ο.κ. Σε Σκανδιναβία μάλιστα είναι αρκετά έως πολύ καλύτερα λόγω crandle to grave πολιτικής. Εάν πάτε κούτρα με παιδιά τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Από όλες τις απόψεις, ιδιαίτερα εάν ένας ή και οι δύο γονείς δεν κατέχουν την γλώσσα για να γίνει συνεννόηση για τα βασικά (ταμείο ανεργίας, πιθανοί εργοδότες, γραφειοκρατία - που είναι πολύ μεγάλη στην Γερμανία, κ.ο.κ). Αντίθετα, με τα προσόντα τα δικά σου και της γυναίκας σου, θα ήταν λογικό να προσληφθείτε ως white collars σε σχετικά καλή θέση. Οι μεσαίες/μεγάλες εταιρίες προσφέρουν πολύ καλά πακέτα για την μετακόμιση και τους πρώτους έξι μήνες. Π.χ. Μια φίλη που έφυγε για Γερμανία από Δανία, της έδωσαν τζάμπα μεταφορική, τζάμπα ιδιαίτερα για 6 μήνες, σπίτι εταιρικό για ~1 έτος (λόγω παιδιών), σύμβουλο από την E&Y για τα οικονομικά και τέλος σύμβουλο για τα γραφειοκρατικά για αυτήν και τα παιδιά από τοπική εταιρία. Όπως καταλαβαίνεις, η διαφορά τεράστια από το απλά να πας εκεί και ότι κάτσει, ακόμη και εάν δεν είναι τόσα που θα προσφέρει η νέα εταιρία. Μήπως θα ήταν καλύτερο να μάθετε την γλώσσα (έστω Γερμανικά εάν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος) και να κάνετε αιτήσεις από Ελλάδα αντί για να πάτε κούτρα εκεί με τα παιδιά; Εύλογες οι απορίες οπότε απαντάω. Η Γερμανία και το Μόναχο συγκεκριμένα προκύπτουν λόγω του ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι συγγενείς εκεί που εκτός απο μια μικρή φιλοξενία (για 1-2 μέρες για μια συνέντευξη) μπορούν να βοηθήσουν και σε όλα τα θέματα που αφορούν την γλώσσα, την γραφειοκρατία και την όλη "τακτοποίηση" ΑΝ τελικά κάτσει. Προ COVID δοκιμάζαμε για Νορβηγία για περίπου έναν χρόνο συστηματικά και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση όσον αφορά την δουλειά. Σημειωτέον, ΜΕ Νορβηγικά σε τουλάχιστον βασικό επίπεδο.. Υποθέτω πως εκεί έχουν αρκετή προσφορά μηχανικών και ανθρώπων στον οικονομικό κλάδο που απλά δεν προσφέραμε κάτι το τόσο ιδιαίτερο για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο σκοπός δεν είναι να πάμε κούτρα εκεί με τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Ο σκεπτικό είναι να βρεθεί δουλειά απο εδώ όπως λες, να φύγει ο ένας, και όταν τακτοποιηθεί να ανέβουν και οι υπόλοιποι. Απλά φοβάμαι μην γίνει μία από τα ίδια με την Νορβηγία και φάμε άλλον έναν χρόνο έτσι... 40 λεπτά πριν, Antonis_V είπε Καλή σου μέρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Γερμανία, είμαι - περίπου 10 χρόνια - στην Ελλάδα. Έχει πολλά θετικά η Γερμανία, αν και πολύ διαφορετική νοοτροπία και τρόπο ζωής. Προσωπικά, προτιμώ την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 1) Προσοχή: Οι Γερμανοί πάντα μιλάνε για μικτό μισθό. Ο καθαρός μισθός, εξαρτάται από το είδος του επαγγέλματος (σε ποια ασφαλιστική θα είσαι) και την φορολογική σου κατηγορία. Αν π.χ. σου πούνε 2500 ευρώ - υπολόγιζε από 35 έως 45 % για εισφορές. 2) Τα ενοίκιο συνήθως είναι μικτά. Στην τιμή περιλαμβάνετε το Νερό και η Θέρμανση. Μια φορά τον χρόνο γίνετε εκκαθάριση. Προσοχή: Η τιμές είναι τσιμπημένες. Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων είναι πολύ μεγάλο θέμα, και κάθε λεπτό το ευρώ διεκδικείται σαν 100 ευρώ. 3) Οι Γερμανοί, έχουν την φιλοσοφία, να μοιράζονται το "κέρδος" που θα βγάλεις από μια εργασία. Ένα παράδειγμα: Εγκατάσταση Υγραερίου στο Αυτοκίνητο σου. Ελλάδα: 600 - 1000 ευρώ. Γερμανία: 3000 με 4000 ευρώ. Το σκεπτικό είναι: Θα σε βοηθήσω να εξοικονομήσεις χρήματα, θέλω ένα μερίδιο από αυτό. 4) Ασφαλείες: Κοιτά να κάνεις μερικές ασφάλειες. Πχ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης (μη φανταστείς κανένα 70ρι το χρόνο είναι). Στα ψώνια θα σπρώξεις κάποιον, θα πέσουν και θα σπάσουν τα γυαλιά του. 90% πιθανότητα να πρέπει να αναλάβεις την αποζημίωση. Προσοχή στο αυτοκίνητο: Χτύπησες / Γρατζούνισες αυτοκίνητο και έφυγες χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία: ΘΑ σε βρουν. Θα έχει πολύ μεγαλύτερα μπερδέματα. 5) Κοινωνική ευθύνη: Θα σε καταγγείλουν, θα σου κάνουν προβλήματα αν δεν πας με τα νερά τις κοινωνίας. Πχ. Είσαι παρέα με Γερμανούς για μπίρες. Ίσος ήπιες και 2/3 μπίρες παραπάνω. Αν δούνε ότι πας πιωμένος για το αυτοκίνητο πολύ πιθανών να καλέσουν την αστυνομία. Και λίγες μέρες μετά, να πίνετε πάλι μαζί μπίρες. Σκουπίδια, Αποτσίγαρα κλπ, πολύ αυστηρός έλεγχος. 6) Γενικά η τσιγκουνιά είναι μαγκιά. Για το κάθε λεπτό, για το κάθε ευρώ που μπορούν να γλιτώσουν είναι περήφανοι. Ταυτόχρονα όμως διεκδικούν και κάθε λεπτό. 7) Στης 8 μαζεύουν και τα πεζοδρόμια. Μεσοβδόμαδα και μετά τις 8 πολύ πιθανών - και ανάλογα σε πια περιοχή θα είσαι - δεν θα βρεις ανοικτά καταστήματα. Ούτε για καφέ. Ούτε για φαγητό. Ούτε περίπτερα. Προσωπικές εμπειρίες είναι, αν και τα ζω κάθε χρόνο στα ταξίδια μου Γερμανία. Αν έχεις άλλες απορείς, ευχαρίστως να βοηθήσω. Σε ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες. Αν μπορείς να προτείνεις κάτι για την καλύτερη, ευκολότερη, ταχύτερη αναζήτηση εργασίας θα με ενδιέφερε πάρα πολύ.
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, hoakin1981 είπε Εύλογες οι απορίες οπότε απαντάω. Η Γερμανία και το Μόναχο συγκεκριμένα προκύπτουν λόγω του ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι συγγενείς εκεί που εκτός απο μια μικρή φιλοξενία (για 1-2 μέρες για μια συνέντευξη) μπορούν να βοηθήσουν και σε όλα τα θέματα που αφορούν την γλώσσα, την γραφειοκρατία και την όλη "τακτοποίηση" ΑΝ τελικά κάτσει. Προ COVID δοκιμάζαμε για Νορβηγία για περίπου έναν χρόνο συστηματικά και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση όσον αφορά την δουλειά. Σημειωτέον, ΜΕ Νορβηγικά σε τουλάχιστον βασικό επίπεδο.. Υποθέτω πως εκεί έχουν αρκετή προσφορά μηχανικών και ανθρώπων στον οικονομικό κλάδο που απλά δεν προσφέραμε κάτι το τόσο ιδιαίτερο για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο σκοπός δεν είναι να πάμε κούτρα εκεί με τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Ο σκεπτικό είναι να βρεθεί δουλειά απο εδώ όπως λες, να φύγει ο ένας, και όταν τακτοποιηθεί να ανέβουν και οι υπόλοιποι. Απλά φοβάμαι μην γίνει μία από τα ίδια με την Νορβηγία και φάμε άλλον έναν χρόνο έτσι... Λογικό σχέδιο θαρρώ. Σε γενικές γραμμές σωστά πράξατε. Αλλά: -Είδατε μόνο Νορβηγία για ένα χρόνο; Όχι π.χ. Δανία που έχει ίδια σχεδόν γλώσσα και μεγαλύτερη βιομηχανία με καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης ξένων; Ή Σουηδία με ακόμη περισσότερες θέσεις και λιγότερο άμεσο ρατσισμό; Γιατί τόση επιμονή όταν π.χ. πέρασαν μήνες και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τις εταιρίες; -Οι σπεσιαλίστες πάντα είναι σε (σχετική) ζήτηση. Το θέμα είναι ότι σε μικρές αγορές οι θέσεις είναι λιγότερες και πάντα προτεραιότητα έχουν οι ντόπιοι και έπειτα αυτοί/ες με τα "βαριά" προσόντα (ιδίως εμπειρία από τοπική ή συγγενική αγορά). Η Νορβηγία, όπως έγραψα πριν, είναι σχετικά μικρή αγορά με μια σχετικά niche βιομηχανία και περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις. Ιδίως τώρα που η εσωτερική (από ΕΕ) μετανάστευση είναι τόσο εύκολη έχουν μεγάλη προσφορά. -Δεν είχατε καμία τύχη, τύπου "δεν απαντάνε γενικά" ή απλά δεν τα καταφέρνατε στις συνεντεύξεις; Τα βιογραφικά σας είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς; Δηλαδή το φορμάτ και το ύφος συνάδει με το τι περιμένουν να δουν εκεί; Είναι τα βιογραφικά και οι συνοδευτικές επιστολές καλές; Με καθαρή γλώσσα, δίχως ορθογραφικά λάθη κ.ο.κ.; -Μια οδός να "χωθείτε" είναι τα 6μηνιαία προγράμματα που προσφέρουν οι (μεγάλες κυρίως) εταιρίες. Αυτά πολλές φορές γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά ταμεία ανεργίας ώστε να μειωθεί το κόστος για την εταιρία και να γίνει ευκολότερο να προσληφθούν άτομα που στα χαρτιά δεν είναι τόσο "ελκυστικά". Δες και σε τέτοια προγράμματα, επειδή συνήθως αυτά καταλήγουν σε μόνιμες θέσεις (ή στην χειρότερη σε καλή εμπειρία και networking). Στην Δανία ένας Έλληνας χώθηκε έτσι στην προηγούμενη εταιρία μου και εδώ αρκετοί Ινδοί. -Θυμάμαι ότι ήταν δυνατόν όχι μόνο να γραφτείς, αλλά και να κάνεις αίτηση μέσω του γερμανικού ταμείου ανεργίας(arbeits κατι) από Ελλάδα. Επίσης να μιλήσεις απευθείας με αυτούς μέσω τηλεφώνου ή email. Ψάξου εάν ισχύει ακόμη. Πάντως γενικότερα μπορείτε άνετα να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες στο κράτος που ενδιαφέρεστε για περισσότερη βοήθεια: Π.χ. Σουηδία Τέλος, εάν δουν στο βιογραφικό ότι έχεις διεύθυνση στην χώρα, αυξάνονται οι πιθανότητες για να μην φας άμεση απόρριψη από γερμανικές εταιρίες. Έτσι μπορείς, βάλε την διεύθυνση των συγγενών σου ως τόπο προσωρινής κατοικίας. Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν ήμουν εκεί.
Antonis_V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Εύλογες οι απορίες οπότε απαντάω. Η Γερμανία και το Μόναχο συγκεκριμένα προκύπτουν λόγω του ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι συγγενείς εκεί που εκτός απο μια μικρή φιλοξενία (για 1-2 μέρες για μια συνέντευξη) μπορούν να βοηθήσουν και σε όλα τα θέματα που αφορούν την γλώσσα, την γραφειοκρατία και την όλη "τακτοποίηση" ΑΝ τελικά κάτσει. Προ COVID δοκιμάζαμε για Νορβηγία για περίπου έναν χρόνο συστηματικά και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση όσον αφορά την δουλειά. Σημειωτέον, ΜΕ Νορβηγικά σε τουλάχιστον βασικό επίπεδο.. Υποθέτω πως εκεί έχουν αρκετή προσφορά μηχανικών και ανθρώπων στον οικονομικό κλάδο που απλά δεν προσφέραμε κάτι το τόσο ιδιαίτερο για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο σκοπός δεν είναι να πάμε κούτρα εκεί με τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Ο σκεπτικό είναι να βρεθεί δουλειά απο εδώ όπως λες, να φύγει ο ένας, και όταν τακτοποιηθεί να ανέβουν και οι υπόλοιποι. Απλά φοβάμαι μην γίνει μία από τα ίδια με την Νορβηγία και φάμε άλλον έναν χρόνο έτσι... Σε ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες, πολύ χρήσιμες. Αν μπορείς να προτείνεις κάτι για την καλύτερη, ευκολότερη, ταχύτερη αναζήτηση εργασίας θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Δυστυχώς, αυτό είναι το κακό κομμάτι πλέον στην Γερμανία. Υπάρχουν επαγγέλαμτα τα οποία έχουν τρελή ζήτηση. Πχ. Νηπιαγωγός. Εκεί μέσα σε 1/2 μήνες έχει βρει δουλεία και είσαι κομπλέ. Τώρα για άλλα επαγγέλματα, όπως Πχ. λογιστής κλπ. Στην τελική, άλλη η νομοθεσία και ο τρόπος λειτουργίας στην Γερμανία, άλλος στην Ελλάδα. Οπότε, πιστεύω είναι πολύ μικρές η πιθανότητες να βρεις κάτι στο επάγγελμα σου. Πρέπει να ξεχωρίζεις, για να αξίζει να επενδύσουν σε σένα, και όχι σε ένα τσιράκι 16/18 χρονών. (Δεν το λέω για να σε προσβάλω, αλλά αυτήν είναι η λογική τους). Κατα πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να βρεις εταιρία που σε ενοικιάζει σε άλλες επιχειρήσεις. Είναι πλέον κανόνας αυτό στην Γερμανία. Δηλαδή: Πας στην Εταιρία Αντωνάκης ΑΕ. Εγώ έχω συμβάσεις με διάφορες εταιρίες, Πχ. VW, BMW, SIEMENS κλπ. Εμένα μου λεει η BWM: Θέλω για 3 μήνες έναν Λογιστή. Λέω: Έχω τον Hoakin1981. Hoakin - για 3 μήνες πάνε στην BMW. Μπορεί να αλλάζεις θέση κάθε 3/6 μήνες. Μπορεί όμως, να αρέσεις στην BWM, μπορεί να σε κρατήσει για 3 χρόνια - και μετά να σε πάρει από την Αντωνάκης Α.Ε. Πρακτικά τι σημαίνει: Η BMW δίνει 2500 ευρώ για τον λογιστή που ζητάει. Εσύ θα πέρνεις 2000. Τα 500 είναι της Αντωνάκης ΑΕ γιατί σου βρήκε την δουλεία. (Η Αριθμοί δεν είναι έτσι ακριβός, απλά για παραδείγματος χάρη, να καταλάβεις το τρόπο λειτουργίας). Μεγάλες εταιρίες δουλεύουν πλέον έτσι, γιατί δεν έχουν δικαιώματα οι υπάλληλοι. Το θέμα είναι, δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρεις αν κοιτάς μόνο ως λογιστής. Ίσως, δες και τι παίζει με την εργασία σε Εργοστάσιο. (Μέχρι να βρεθεί και η θέση στο λογιστήριο).
hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, LongTom είπε Λογικό σχέδιο θαρρώ. Σε γενικές γραμμές σωστά πράξατε. Αλλά: -Είδατε μόνο Νορβηγία για ένα χρόνο; Όχι π.χ. Δανία που έχει ίδια σχεδόν γλώσσα και μεγαλύτερη βιομηχανία με καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης ξένων; Ή Σουηδία με ακόμη περισσότερες θέσεις και λιγότερο άμεσο ρατσισμό; Γιατί τόση επιμονή όταν π.χ. πέρασαν μήνες και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τις εταιρίες; -Οι σπεσιαλίστες πάντα είναι σε (σχετική) ζήτηση. Το θέμα είναι ότι σε μικρές αγορές οι θέσεις είναι λιγότερες και πάντα προτεραιότητα έχουν οι ντόπιοι και έπειτα αυτοί/ες με τα "βαριά" προσόντα (ιδίως εμπειρία από τοπική ή συγγενική αγορά). Η Νορβηγία, όπως έγραψα πριν, είναι σχετικά μικρή αγορά με μια σχετικά niche βιομηχανία και περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις. Ιδίως τώρα που η εσωτερική (από ΕΕ) μετανάστευση είναι τόσο εύκολη έχουν μεγάλη προσφορά. -Δεν είχατε καμία τύχη, τύπου "δεν απαντάνε γενικά" ή απλά δεν τα καταφέρνατε στις συνεντεύξεις; Τα βιογραφικά σας είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς; Δηλαδή το φορμάτ και το ύφος συνάδει με το τι περιμένουν να δουν εκεί; Είναι τα βιογραφικά και οι συνοδευτικές επιστολές καλές; Με καθαρή γλώσσα, δίχως ορθογραφικά λάθη κ.ο.κ.; -Μια οδός να "χωθείτε" είναι τα 6μηνιαία προγράμματα που προσφέρουν οι (μεγάλες κυρίως) εταιρίες. Αυτά πολλές φορές γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά ταμεία ανεργίας ώστε να μειωθεί το κόστος για την εταιρία και να γίνει ευκολότερο να προσληφθούν άτομα που στα χαρτιά δεν είναι τόσο "ελκυστικά". Δες και σε τέτοια προγράμματα, επειδή συνήθως αυτά καταλήγουν σε μόνιμες θέσεις (ή στην χειρότερη σε καλή εμπειρία και networking). Στην Δανία ένας Έλληνας χώθηκε έτσι στην προηγούμενη εταιρία μου και εδώ αρκετοί Ινδοί. -Θυμάμαι ότι ήταν δυνατόν όχι μόνο να γραφτείς, αλλά και να κάνεις αίτηση μέσω του γερμανικού ταμείου ανεργίας(arbeits κατι) από Ελλάδα. Επίσης να μιλήσεις απευθείας με αυτούς μέσω τηλεφώνου ή email. Ψάξου εάν ισχύει ακόμη. Πάντως γενικότερα μπορείτε άνετα να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες στο κράτος που ενδιαφέρεστε για περισσότερη βοήθεια: Π.χ. Σουηδία Τέλος, εάν δουν στο βιογραφικό ότι έχεις διεύθυνση στην χώρα, αυξάνονται οι πιθανότητες για να μην φας άμεση απόρριψη από γερμανικές εταιρίες. Έτσι μπορείς, βάλε την διεύθυνση των συγγενών σου ως τόπο προσωρινής κατοικίας. Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν ήμουν εκεί. Η Νορβηγία προτιμήθηκε γιατί έχει καλύτερη προνοιακή πολιτική σε σχέση με τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες και αυτό είναι το Νο.1 για εμάς. Ο ένας μου γιός έχει ένα θέμα υγείας και ο σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να τον εξασφαλίσουμε όσο γίνεται μιας που το μέλλον του στην Ελλάδα με βάση όσα ισχύουν δεν είναι και το πιο ελπιδοφόρο... Σε όσα CV στείλαμε η απάντηση ήταν πάντα "ευχαριστούμε αλλά δεν.." Μπορώ να επιβεβαιώσω πως όλα έγινα προβλεπόμενα, σωστά CV προσαρμοσμένα, cover letters κλπ. Αυτό που λες για την διεύθυνση ισχύει πάντως.. 14 λεπτά πριν, Antonis_V είπε Δυστυχώς, αυτό είναι το κακό κομμάτι πλέον στην Γερμανία. Υπάρχουν επαγγέλαμτα τα οποία έχουν τρελή ζήτηση. Πχ. Νηπιαγωγός. Εκεί μέσα σε 1/2 μήνες έχει βρει δουλεία και είσαι κομπλέ. Τώρα για άλλα επαγγέλματα, όπως Πχ. λογιστής κλπ. Στην τελική, άλλη η νομοθεσία και ο τρόπος λειτουργίας στην Γερμανία, άλλος στην Ελλάδα. Οπότε, πιστεύω είναι πολύ μικρές η πιθανότητες να βρεις κάτι στο επάγγελμα σου. Πρέπει να ξεχωρίζεις, για να αξίζει να επενδύσουν σε σένα, και όχι σε ένα τσιράκι 16/18 χρονών. (Δεν το λέω για να σε προσβάλω, αλλά αυτήν είναι η λογική τους). Κατα πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να βρεις εταιρία που σε ενοικιάζει σε άλλες επιχειρήσεις. Είναι πλέον κανόνας αυτό στην Γερμανία. Δηλαδή: Πας στην Εταιρία Αντωνάκης ΑΕ. Εγώ έχω συμβάσεις με διάφορες εταιρίες, Πχ. VW, BMW, SIEMENS κλπ. Εμένα μου λεει η BWM: Θέλω για 3 μήνες έναν Λογιστή. Λέω: Έχω τον Hoakin1981. Hoakin - για 3 μήνες πάνε στην BMW. Μπορεί να αλλάζεις θέση κάθε 3/6 μήνες. Μπορεί όμως, να αρέσεις στην BWM, μπορεί να σε κρατήσει για 3 χρόνια - και μετά να σε πάρει από την Αντωνάκης Α.Ε. Πρακτικά τι σημαίνει: Η BMW δίνει 2500 ευρώ για τον λογιστή που ζητάει. Εσύ θα πέρνεις 2000. Τα 500 είναι της Αντωνάκης ΑΕ γιατί σου βρήκε την δουλεία. (Η Αριθμοί δεν είναι έτσι ακριβός, απλά για παραδείγματος χάρη, να καταλάβεις το τρόπο λειτουργίας). Μεγάλες εταιρίες δουλεύουν πλέον έτσι, γιατί δεν έχουν δικαιώματα οι υπάλληλοι. Το θέμα είναι, δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρεις αν κοιτάς μόνο ως λογιστής. Ίσως, δες και τι παίζει με την εργασία σε Εργοστάσιο. (Μέχρι να βρεθεί και η θέση στο λογιστήριο). Κατανοητό. Δεν μπορώ να πω πως με εκπλήσσει ιδιαίτερα αυτό που λες.. Η αλήθεια είναι πως μια αλλαγή πορείας επαγγελματικά είναι κάτι που το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, απλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σε συνδυασμό και με την όλη απόπειρα ενδεχόμενης μετανάστευσης..(too many balls in the air..)
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Η Νορβηγία προτιμήθηκε γιατί έχει καλύτερη προνοιακή πολιτική σε σχέση με τις υπόλοιπες Σκανδιναβικές χώρες και αυτό είναι το Νο.1 για εμάς. Ο ένας μου γιός έχει ένα θέμα υγείας και ο σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να τον εξασφαλίσουμε όσο γίνεται μιας που το μέλλον του στην Ελλάδα με βάση όσα ισχύουν δεν είναι και το πιο ελπιδοφόρο... Σε όσα CV στείλαμε η απάντηση ήταν πάντα "ευχαριστούμε αλλά δεν.." Μπορώ να επιβεβαιώσω πως όλα έγινα προβλεπόμενα, σωστά CV προσαρμοσμένα, cover letters κλπ. Αυτό που λες για την διεύθυνση ισχύει πάντως.. Είναι αυτό επιβεβαιωμένο και η διαφορά τόσο μεγάλη; Επειδή όπως έγραψα εάν πας από Σκανδιναβία σε Γερμανία, το δίχτυ ασφαλείας είναι πολύ μικρότερο. Δεν μου ακούγεται τόσο λογικό εάν η πρώτη προτεραιότητα είναι ο γιος. Πάντως προσωπικά θα σε συμβουλέψω να μην αφήσεις το θέμα Σκανδιναβία. Εφόσον υπάρχει έστω και βασική γνώση Νορβηγικών θα είναι μεγάλο μπόνους στις Δανέζικες εταιρίες. Να μην αναφέρω την Σουηδία και την σημαντική βιομηχανία που υπάρχει εδώ και το ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο COVID δεν χτύπησε την οικονομία τόσο εδώ. Επίσης οι Σκανδιναβικές εταιρίες ακόμη έχουν στιβαρούς περιορισμούς (από τα συνδικάτα) να εφαρμόσουν τα αναγουλιάρικα που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία... | Για το βιογραφικό, ακόμη και εάν πιστεύετε ότι έγιναν σωστά, κάνε ένα κόπο να μιλήσεις με τα άτομα των τοπικών ταμείων ανεργίας. Πίστεψε με, είναι αρκετά πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί και ίσως κάνουν διαφορά στην εν λόγω αγορά. Γενικά, θέλει πολύ τρέξιμο και "χώσιμο" εφόσον δεν έχετε πολύ τύχη με τις απλές αιτήσεις. Πρέπει να το πάρετε αρκετά ζεστά με τηλέφωνα και "πρήξιμο" των εκεί φορέων για βοήθεια. Δεν γίνεται αλλιώς, ιδίως όταν είστε Ελλάδα και δεν έχετε εμπειρία (και δίκτυο γνωστών) στο εξωτερικό. Επίσης άλλη μια φορά, δείτε για άλλες λύσεις για να χωθείτε έμμεσα σε δουλειές, έστω και ως "πρακτικάριοι". 1
Antonis_V Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάτι άλλο σημαντικό: Αναγωγή των οικονομικών. Τα 1000 ευρώ στην Ελλάδα δεν έχουν την ίδια αξία με 1000 ευρώ στην Γερμανία / Εξωτερικό: Πχ: Βάζεις κάτω όλα τα έσοδα σου και τα έξοδα σου. Ας πούμε στην Ελλάδα τα έσοδα είναι 1000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν τέλος του μήνα 300 ευρώ. Πάμε Γερμανία. Έσοδα 2000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν 500 ευρώ. 200 ευρώ, είναι πολλά λεφτά, σίγουρα. Αλλά τα 200 ευρώ στην Γερμανία, είναι σαν 50 ευρώ στην Ελλάδα. (Πχ. μια βραδιά σινεμά στην Γερμανία για 4 άτομα σου βγαίνει 80/90 ευρώ) Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από Antonis_V
hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, LongTom είπε Είναι αυτό επιβεβαιωμένο και η διαφορά τόσο μεγάλη; Επειδή όπως έγραψα εάν πας από Σκανδιναβία σε Γερμανία, το δίχτυ ασφαλείας είναι πολύ μικρότερο. Δεν μου ακούγεται τόσο λογικό εάν η πρώτη προτεραιότητα είναι ο γιος. Πάντως προσωπικά θα σε συμβουλέψω να μην αφήσεις το θέμα Σκανδιναβία. Εφόσον υπάρχει έστω και βασική γνώση Νορβηγικών θα είναι μεγάλο μπόνους στις Δανέζικες εταιρίες. Να μην αναφέρω την Σουηδία και την σημαντική βιομηχανία που υπάρχει εδώ και το ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο COVID δεν χτύπησε την οικονομία τόσο εδώ. Επίσης οι Σκανδιναβικές εταιρίες ακόμη έχουν στιβαρούς περιορισμούς (από τα συνδικάτα) να εφαρμόσουν τα αναγουλιάρικα που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία... | Για το βιογραφικό, ακόμη και εάν πιστεύετε ότι έγιναν σωστά, κάνε ένα κόπο να μιλήσεις με τα άτομα των τοπικών ταμείων ανεργίας. Πίστεψε με, είναι αρκετά πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί και ίσως κάνουν διαφορά στην εν λόγω αγορά. Γενικά, θέλει πολύ τρέξιμο και "χώσιμο" εφόσον δεν έχετε πολύ τύχη με τις απλές αιτήσεις. Πρέπει να το πάρετε αρκετά ζεστά με τηλέφωνα και "πρήξιμο" των εκεί φορέων για βοήθεια. Δεν γίνεται αλλιώς, ιδίως όταν είστε Ελλάδα και δεν έχετε εμπειρία (και δίκτυο γνωστών) στο εξωτερικό. Επίσης άλλη μια φορά, δείτε για άλλες λύσεις για να χωθείτε έμμεσα σε δουλειές, έστω και ως "πρακτικάριοι". Η καλή προνοιακή πολιτική εκεί είναι επιβεβαιωμένη (στον βαθμό του εφικτού). Μπήκαμε στην διαδικασία με την σύζυγο και πήγαμε μέχρι το Oslo και συναντηθήκαμε με εκεί άτομο που έχει επίσης παιδί με την ίδια πάθηση και που ανήκει στον αντίστοιχο "σύλλογο" των ανθρώπων που έχουν το συγκεκριμένο θέμα και μας τα είπε αναλυτικά. Δεν ξέρω αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη αλλά υπάρχει και εμείς δεν μπορούσαμε να στέλνουμε "παντού". Με τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε έπρεπε να επικεντρωθούμε κάπου και να στέλνουμε στοχευμένα. Ίσως να ήταν και λάθος, δεν ξέρω. Το γενικότερο feedback δυστυχώς ήταν πως όσο είμαστε εδώ, δουλειά εκεί δεν θα μπορεί να βρεθεί. Και δεν χρειάζεται να σου πω για το κόστος ζωής κλπ αν επιλέξεις να πας χωρίς δουλειά με την ελπίδα και μόνο. Σε ποια "αναγουλιάρικα" αναφέρεσαι? 8 λεπτά πριν, Antonis_V είπε Κάτι άλλο σημαντικό: Αναγωγή των οικονομικών. Τα 1000 ευρώ στην Ελλάδα δεν έχουν την ίδια αξία με 1000 ευρώ στην Γερμανία / Εξωτερικό: Πχ: Βάζεις κάτω όλα τα έσοδα σου και τα έξοδα σου. Ας πούμε στην Ελλάδα τα έσοδα είναι 1000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν τέλος του μήνα 300 ευρώ. Πάμε Γερμανία. Έσοδα 2000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν 500 ευρώ. 200 ευρώ, είναι πολλά λεφτά, σίγουρα. Αλλά τα 200 ευρώ στην Γερμανία, είναι σαν 50 ευρώ στην Ελλάδα. (Πχ. μια βραδιά σινεμά στην Γερμανία για 4 άτομα σου βγαίνει 80/90 ευρώ) Κατανοητότατο..
LongTom Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Η καλή προνοιακή πολιτική εκεί είναι επιβεβαιωμένη (στον βαθμό του εφικτού). Μπήκαμε στην διαδικασία με την σύζυγο και πήγαμε μέχρι το Oslo και συναντηθήκαμε με εκεί άτομο που έχει επίσης παιδί με την ίδια πάθηση και που ανήκει στον αντίστοιχο "σύλλογο" των ανθρώπων που έχουν το συγκεκριμένο θέμα και μας τα είπε αναλυτικά. Δεν ξέρω αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη αλλά υπάρχει και εμείς δεν μπορούσαμε να στέλνουμε "παντού". Με τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε έπρεπε να επικεντρωθούμε κάπου και να στέλνουμε στοχευμένα. Ίσως να ήταν και λάθος, δεν ξέρω. Το γενικότερο feedback δυστυχώς ήταν πως όσο είμαστε εδώ, δουλειά εκεί δεν θα μπορεί να βρεθεί. Και δεν χρειάζεται να σου πω για το κόστος ζωής κλπ αν επιλέξεις να πας χωρίς δουλειά με την ελπίδα και μόνο. Σε ποια "αναγουλιάρικα" αναφέρεσαι? Κατανοητότατο.. Λογική κίνηση, αλλά μάλλον δίνει μια πιο bias άποψη. Πάντως εσύ ξέρεις καλύτερα για το θέμα του παιδιού, προσωπικά δεν ξέρω εάν σε τέτοια θέματα υπάρχει διαφορά. Σε άλλα θέματα νοσηλείας οι διαφορές είναι μικρές και στα σημεία. Το feedback όπως είπα είναι ανάλογο της προσέγγισης, διαφορετικές κινήσεις ίσως έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Τον χρόνο που έχετε μπορεί η γυναίκα σου ή εσύ να επικοινωνήσετε με τα εκεί ταμεία ανεργίας(ευρέσεως εργασίας). Δεν θα χάσετε κάτι εφόσον θα γίνει από Ελλάδα και θα σας δώσουν πολύ πιο στοχευμένες απαντήσεις από διαφόρους τυχαίους (όπως εγώ) στο insomnia. Το εάν και πόσο λάθος ήταν, κανείς δεν μπορεί να το πει. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον είδατε για Νορβηγία, η Δανία είναι μισό βήμα διαφορά. Ακόμη και στο φλου να στείλετε, ίσως κάτσει κάτι. | Π.χ. πολύ λιγότερα συμβόλαια περιορισμένου χρόνου από Γερμανία που τελευταία άκουσα έγιναν η νόρμα. Πολύ μικρότερη η "πρόσληψη"-κοροϊδία μέσω τρίτων εταιριών που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, περισσότερες θέσεις που είναι ουσιαστικά στην αγορά και όχι για να καλυφθούν κάποιοι νόμοι (αλά πλασματικές θέσεις που δεν καλύπτονται από εξωτερικές προσλήψεις). Προσωπικό παράδειγμα: Στην πολυεθνική της γυναίκας στην Σουηδία τους έδωσαν πλήρη μισθό ακόμη και όταν δεν δούλευαν επί πανδημίας, δεν πειράχτηκαν άδειες και δικαιώματα. Στα γραφεία στην Γερμανία τους πήραν υποχρεωτικά τις άδειες και μείωση μισθού. Όσοι δεν είχαν άλλη άδεια, χρέωση από την άδεια του επομένου έτους ή άμισθη άδεια(εάν το επέλεγαν ή είχαν "αδύναμο" συμβόλαιο). Ίδια εταιρία, ίδιο department, διαφορετικοί νόμοι για τους εργαζόμενους. | Τι να πω, καλή τύχη για εσένα και την φαμίλια σου. Είναι δύσκολο, αλλά δυστυχώς πρέπει να τρέξεις πολύ.
hoakin1981 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, LongTom είπε Λογική κίνηση, αλλά μάλλον δίνει μια πιο bias άποψη. Πάντως εσύ ξέρεις καλύτερα για το θέμα του παιδιού, προσωπικά δεν ξέρω εάν σε τέτοια θέματα υπάρχει διαφορά. Σε άλλα θέματα νοσηλείας οι διαφορές είναι μικρές και στα σημεία. Το feedback όπως είπα είναι ανάλογο της προσέγγισης, διαφορετικές κινήσεις ίσως έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Τον χρόνο που έχετε μπορεί η γυναίκα σου ή εσύ να επικοινωνήσετε με τα εκεί ταμεία ανεργίας(ευρέσεως εργασίας). Δεν θα χάσετε κάτι εφόσον θα γίνει από Ελλάδα και θα σας δώσουν πολύ πιο στοχευμένες απαντήσεις από διαφόρους τυχαίους (όπως εγώ) στο insomnia. Το εάν και πόσο λάθος ήταν, κανείς δεν μπορεί να το πει. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον είδατε για Νορβηγία, η Δανία είναι μισό βήμα διαφορά. Ακόμη και στο φλου να στείλετε, ίσως κάτσει κάτι. | Π.χ. πολύ λιγότερα συμβόλαια περιορισμένου χρόνου από Γερμανία που τελευταία άκουσα έγιναν η νόρμα. Πολύ μικρότερη η "πρόσληψη"-κοροϊδία μέσω τρίτων εταιριών που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, περισσότερες θέσεις που είναι ουσιαστικά στην αγορά και όχι για να καλυφθούν κάποιοι νόμοι (αλά πλασματικές θέσεις που δεν καλύπτονται από εξωτερικές προσλήψεις). Προσωπικό παράδειγμα: Στην πολυεθνική της γυναίκας στην Σουηδία τους έδωσαν πλήρη μισθό ακόμη και όταν δεν δούλευαν επί πανδημίας, δεν πειράχτηκαν άδειες και δικαιώματα. Στα γραφεία στην Γερμανία τους πήραν υποχρεωτικά τις άδειες και μείωση μισθού. Όσοι δεν είχαν άλλη άδεια, χρέωση από την άδεια του επομένου έτους ή άμισθη άδεια(εάν το επέλεγαν ή είχαν "αδύναμο" συμβόλαιο). Ίδια εταιρία, ίδιο department, διαφορετικοί νόμοι για τους εργαζόμενους. | Τι να πω, καλή τύχη για εσένα και την φαμίλια σου. Είναι δύσκολο, αλλά δυστυχώς πρέπει να τρέξεις πολύ. Σε ευχαριστώ, ίδωμεν...
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Antonis_V είπε Πχ. μια βραδιά σινεμά στην Γερμανία για 4 άτομα σου βγαίνει 80/90 ευρώ) Δεν υπάρχει ούτε ένας κινηματογράφος Γερμανία που να έχει εισιτήριο 20 ευρώ. 8-10 ευρώ είναι ο μέσος όρος,έχει μέρες που είναι πιο φθηνά,όπως και προσφορές για οικογένειες. Πολλά προϊόντα,σούπερ μάρκετ,ηλεκτρικά κλπ είναι πιο φθηνά από εδώ.Καυσιμα όπως εδώ. Γενικά ναι είναι πιο ακριβά στην εστίαση,στα μπαρ,στα ενοίκια,στα εισιτήρια ΜΜΜ, στα υπόλοιπα πάνω κάτω ίδια με εδώ και σε πολλές περιπτώσεις πιο οικονομικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα