Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bitbit είπε

έπρεπε να σε έχω μαζί μου όταν έκανα μαθήματα σε κάτι πτυχιούχους του κ@λου με μεταπτυχιακά να δούμε τι θα έλεγες.

πτυχιακές με περιεχόμενα χειροκίνητα στο χέρι, αλλαγές σελίδας με καμια 20αρια enter, λίστες με χειροκίνητη αρίθμηση και άλλα πολλά ωραία.

Αυτά έλεγα κι εγώ. Είναι δυνατόν να μη ξέρουν;

Το έχουμε πει πολλές φορές, μη κρίνουμε με βάση τον εαυτό μας ή τον περιγυρο μας και 2ον στην ελλάδα ο κόσμος έχει μαύρα μεσανυχτα στο κομμάτι της τεχνολογίας κι ας έχουν πτυχία από 10 σχολές.

Δε διαφωνώ, αλλά και οι εξετάσεις του ECDL είναι  τσίρκο. 

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/4/2022 στις 1:08 ΠΜ, Bitbit είπε

έπρεπε να σε έχω μαζί μου όταν έκανα μαθήματα σε κάτι πτυχιούχους του κ@λου με μεταπτυχιακά να δούμε τι θα έλεγες.

πτυχιακές με περιεχόμενα χειροκίνητα στο χέρι, αλλαγές σελίδας με καμια 20αρια enter, λίστες με χειροκίνητη αρίθμηση και άλλα πολλά ωραία.

Αυτά έλεγα κι εγώ. Είναι δυνατόν να μη ξέρουν;

Το έχουμε πει πολλές φορές, μη κρίνουμε με βάση τον εαυτό μας ή τον περιγυρο μας και 2ον στην ελλάδα ο κόσμος έχει μαύρα μεσανυχτα στο κομμάτι της τεχνολογίας κι ας έχουν πτυχία από 10 σχολές.

το πρόβλημα είναι οτι και αυτοι που εχουν ECDL συνήθως έχουν μεσανυχτα και το πηραν μονο και μόνο για τα μόρια

Δημοσ.
Στις 24/4/2022 στις 10:11 ΠΜ, Gingerbread είπε

Δε διαφωνώ, αλλά και οι εξετάσεις του ECDL είναι  τσίρκο. 

23 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

το πρόβλημα είναι οτι και αυτοι που εχουν ECDL συνήθως έχουν μεσανυχτα και το πηραν μονο και μόνο για τα μόρια

σε αυτό συμφωνώ μαζί σας. ένα ποσοστό το οποίο είναι αρκετά μεγάλο έχει όντως μαύρα μεσάνυχτα. 

και επίσης ναι, από τη στιγμή που σε όλες τις προκυρήξεις ζητάνε να έχεις αυτό το χαρτί, ακόμα και σε θέση που μπορεί να μην υπάρχει υπολογιστής σε απόσταση χιλιομέτρου τι περιμένετε; 40χρονοι, 50χρονοι και όποιος μπορείτε να φανταστείτε που δεν έχει ιδέα πως ανοίγει ο υπολογιστής και στο κάτω κάτω δε γουστάρει να μάθει (αν είναι καλό ή κακό αυτό είναι άλλο θέμα) αναγκάζεται να αποκτήσει αυτό το χαρτί για να βρει δουλειά.

όπως και πολλά πράγματα στην ελλάδα, στη θεωρία κάτι μπορεί να είναι καλό αλλά πράξη χάνουμε τη μπάλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2022 στις 12:57 ΜΜ, Bitbit είπε

σε αυτό συμφωνώ μαζί σας. ένα ποσοστό το οποίο είναι αρκετά μεγάλο έχει όντως μαύρα μεσάνυχτα. 

και επίσης ναι, από τη στιγμή που σε όλες τις προκυρήξεις ζητάνε να έχεις αυτό το χαρτί, ακόμα και σε θέση που μπορεί να μην υπάρχει υπολογιστής σε απόσταση χιλιομέτρου τι περιμένετε; 40χρονοι, 50χρονοι και όποιος μπορείτε να φανταστείτε που δεν έχει ιδέα πως ανοίγει ο υπολογιστής και στο κάτω κάτω δε γουστάρει να μάθει (αν είναι καλό ή κακό αυτό είναι άλλο θέμα) αναγκάζεται να αποκτήσει αυτό το χαρτί για να βρει δουλειά.

όπως και πολλά πράγματα στην ελλάδα, στη θεωρία κάτι μπορεί να είναι καλό αλλά πράξη χάνουμε τη μπάλα.

γι αυτο πιστευω οτι η εν λογω εκπαίδευση θα επρεπε να παρέχετε στο σχολείο. 

Επεξ/σία από velociraptoras
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

γι αυτο ποιστευω οτι η εν λογω εκπαίδευση θα επρεπε να παρέχετε στο σχολείο. 

Νομίζω ήδη γίνεται.

Δημοσ.

Eχω ECDL χρονολογιας 2004-2006 αν θυμαμαι καλα,πιστευω να αναγνωριζεται ακομη,ειχαν κανει τα τελευταια χρονια ανανεωσεις που επεκτειναν την ισχυς τους.

Δημοσ.
Στις 24/4/2022 στις 9:06 ΠΜ, James Bon είπε

Η επάρκεια στη χρήση υπολογιστών είναι τυπικά συνυφασμένη με τη γνώση του Microsoft Office, ωστόσο κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και η δυνατότητα της πιστοποίησης στο LibreOffice. 

Αυτό είναι επάρκεια σε σουίτες γραφείου και όχι επάρκεια σε γνώση υπολογιστών. 

Αυτοί που όντως χειρίζονται καλά υπολογιστή είναι ελάχιστοι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Slither είπε

Eχω ECDL χρονολογιας 2004-2006 αν θυμαμαι καλα,πιστευω να αναγνωριζεται ακομη,ειχαν κανει τα τελευταια χρονια ανανεωσεις που επεκτειναν την ισχυς τους.

καπου εκει το ειχε πάρει κι ο αντρας μου. αναγνωρίζεται κανονικά στο δημόσιο, ο ιδιος ομως μπορεί να χρησιμοποιήσει μονο τις παλιές εκδόσεις των windows και του office, στις πιο κανουριες (μετα το 2007) δυσκολευεται πολύ. Βεβαια για τη δουλειά του χρησιμοποιεί προγράμματα που τα τρέχει σε xp και vista και τα office σε 07 αλλά δεν χρησιμοποιεί ιντερνετ σε αυτές τις συσκευές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MrRush  Υποθέτω ότι η γνώση των υπολογιστών συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων!

Επεξ/σία από James Bon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...