Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, Bitbit said:

Δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα ή δεν θες να αντιληφθείς. ...

προτιμώ να σιωπήσω παρά να διαφημίσω το βοήθημα. Το μικρόφωνο σε σένα, πέστα όλα.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ την έχω πατήσει πολλάκις επειδή δεν έχω ecdl. Είμαι απόφοιτος θεωρητικής σχολής ΑΕΙ και στου πίνακες του υπουργείου παιδείας μου κόστισε 60 θέσεις στην κατάταξη. Προχθές πήγα να υποβάλλω αίτηση για μόνιμο διορισμό στο υπουργείο υγείας και δεν μου επέτρεψε καν να κάνω αίτηση.... Εξοργίζομαι και εγώ από την κατάσταση που περιγράφεις αλλά δυστυχώς είναι απαραίτητο.

Δημοσ.
Στις 22/9/2020 στις 9:01 ΜΜ, lactate είπε

To νόημα για μενα είναι ότι ούτε το ECDL αποδεικνύει κάτι. Όλες οι σχολές (ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία) έχει μαθήματα πληροφορικής.Όταν εννοω  πληροφορική εννοώ για office μην αρχίσουμε για γλώσσες προγραμματισμού. Εννοώ ένας νοσηλευτής,  ένας γεωπόνος ένας οποιοσδήποτε να ξέρει 5 πράγματα. Με το ECDL σου λένε ότι το δημόσιο δεν αναγνωρίζει τα πανεπιστήμια του, θεωρεί ότι δεν σου έμαθαν κάτι και ότι χρειάζεσαι το ECDL, εκτός αν έχεις 4 μαθήματα πληροφορικής. Δηλαδή, το ΕCDL σου διδασκει τα αντίστοιχα που σου διδάσκονται σε 4 εξάμηνα πανεπιστημίου θεωρούν. Λες και το ECDL δεν το παίρνεις νύχτα και για πλάκα. Αυτό με εκνευρίζει. Ότι για κάτι που ξέρω, πρέπει να πληρ΄σωσ για να αποδείξω ότι το ξέρω.

Διαλυτικά με τόνο ξέρεις να βάζεις;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

αν σκεφτείς ότι μεταπτυχιακό διδακτορικό έγραφα  για  μια πρωτεΐνη...μάλλον :P

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lactate είπε

αν σκεφτείς ότι μεταπτυχιακό διδακτορικό έγραφα  για  μια πρωτεΐνη...μάλλον :P

Αν η διπλωματική/διατριβή ήταν στα αγγλικά, δεν είναι και απαραίτητο...

Δημοσ.
Στις 23/9/2020 στις 9:23 ΜΜ, -Dimitris- είπε

η άνω τελεια  είναι που δυσκολεύει. χρειάστηκε μια φορά να βάλω κάπου, δεν το θυμόμουν και την έκανα copy paste από αλλού. επειδή δεν ξαναχρειάστηκα δεν έψαξα ποτε

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας κόσμε, θέλω να μάθω το office και κυρίως το excel ,για το οποίο δεν έχω ιδέα ,το word το χρησιμοποιώ για τα βασικά.Έχει νόημα να πάρω κάποια πιστοποίηση? Αν απλώς πετάω τα λεφτά μου ,πως μπορώ να μάθω μόνη μου?

Δημοσ.
5 minutes ago, MoneyHoney said:

Γεια σας κόσμε, θέλω να μάθω το office και κυρίως το excel ,για το οποίο δεν έχω ιδέα ,το word το χρησιμοποιώ για τα βασικά.Έχει νόημα να πάρω κάποια πιστοποίηση? Αν απλώς πετάω τα λεφτά μου ,πως μπορώ να μάθω μόνη μου?

Γεια και χαρά. Φυσικά και μπορείς. Ένα βιβλίο παίρνεις και θα το μάθεις μια χαρά. 

Για δες και εδώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 16/1/2022 στις 1:24 ΜΜ, MoneyHoney είπε

Σε ευχαριστώ!Θα πρέπει να αγοράσω το αντίστοιχο office ,έτσι?Γιατί αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα ταπεινό libre

Αν θέλεις να πάρεις πιστοποίηση, όπως το ECDL, θα εξεταστείς στη σουίτα της μαμάς Microsoft, like it or not, οπότε ναι, πάρε ένα βιβλίο για word, excel κτλ. Φυσικά αν διαβάσεις αυτά αυτομάτως έχεις μάθει και την αντίστοιχη λειτουργία στο "ταπεινό" σου Libre Office, αφού σε μικρό βαθμό διαφέρουν. Καλό διάβασμα!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που ζητάνε στον ΑΣΕΠ ECDL. Πραγματικά αδυνατώ. Κάποιος που έχει γράψει πτυχιακή στο πτυχίο ή στο μάστερ ή που ακόμα περισσότερο έχει διδακτορικό είναι δυνατόν να μην ξέρει δυο πράγματα από office; Λένε και καλά να έχεις 4 μαθήματα στο προπτυχιακό νομίζω. Δηλαδή 4 εξαμηνιαία μαθήματα για να μάθεις office και word; Όσοι έχουν μια πληροφορική δηλαδή στη σχολή δεν; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που ζητάνε στον ΑΣΕΠ ECDL. Πραγματικά αδυνατώ. Κάποιος που έχει γράψει πτυχιακή στο πτυχίο ή στο μάστερ ή που ακόμα περισσότερο έχει διδακτορικό είναι δυνατόν να μην ξέρει δυο πράγματα από office; Λένε και καλά να έχεις 4 μαθήματα στο προπτυχιακό νομίζω. Δηλαδή 4 εξαμηνιαία μαθήματα για να μάθεις office και word; Όσοι έχουν μια πληροφορική δηλαδή στη σχολή δεν; 

για να δουλευουν τα κεντρα πιστοποίησης. Γιατι χωρις ψεματα τωρα, οι περισσότεροι που εχουν το χαρτι δεν ξερουν ουτε τα πολύ βασικα. εμεις στην πρωτη σχολή είχαμε μονο ενα εξαμηνιαιο μαθημα που ειχαμε κυριως word excel, αλλα σε πολλά μαθηματα καθως και πτυχιακή καναμε εργασίες κειμενο και παρουσιασεις. Τωρα που ειμαι σε σχολή πληροφορικής λογω μαθηματων εχω πια με βεβαιωση από τη σχολή την αντιστοιχη πιστοποίηση για ασεπ αλλά τα μαθηματα που κανουμε δεν εχουν καμια σχεση με εφαρμογες γραφείου

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Gingerbread είπε

έπρεπε να σε έχω μαζί μου όταν έκανα μαθήματα σε κάτι πτυχιούχους του κ@λου με μεταπτυχιακά να δούμε τι θα έλεγες.

πτυχιακές με περιεχόμενα χειροκίνητα στο χέρι, αλλαγές σελίδας με καμια 20αρια enter, λίστες με χειροκίνητη αρίθμηση και άλλα πολλά ωραία.

Αυτά έλεγα κι εγώ. Είναι δυνατόν να μη ξέρουν;

Το έχουμε πει πολλές φορές, μη κρίνουμε με βάση τον εαυτό μας ή τον περιγυρο μας και 2ον στην ελλάδα ο κόσμος έχει μαύρα μεσανυχτα στο κομμάτι της τεχνολογίας κι ας έχουν πτυχία από 10 σχολές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επάρκεια στη χρήση υπολογιστών είναι τυπικά συνυφασμένη με τη γνώση του Microsoft Office, ωστόσο κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και η δυνατότητα της πιστοποίησης στο LibreOffice. 

Επεξ/σία από James Bon
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Bitbit είπε

έπρεπε να σε έχω μαζί μου όταν έκανα μαθήματα σε κάτι πτυχιούχους του κ@λου με μεταπτυχιακά να δούμε τι θα έλεγες.

πτυχιακές με περιεχόμενα χειροκίνητα στο χέρι, αλλαγές σελίδας με καμια 20αρια enter, λίστες με χειροκίνητη αρίθμηση και άλλα πολλά ωραία.

Αυτά έλεγα κι εγώ. Είναι δυνατόν να μη ξέρουν;

Το έχουμε πει πολλές φορές, μη κρίνουμε με βάση τον εαυτό μας ή τον περιγυρο μας και 2ον στην ελλάδα ο κόσμος έχει μαύρα μεσανυχτα στο κομμάτι της τεχνολογίας κι ας έχουν πτυχία από 10 σχολές.

Πέρα από την αυτόματη λίστα έχω ξεχάσει κι εγώ να τα κάνω. 😁

Βέβαια πέρα από updates στο βιογραφικό έχω να γράψω word από το 2017 στο μεταπτυχιακό. 

Ο,τι αφήνεις σε αφήνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...