_Theo_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Bitbit είπε πολλοί από αυτούς όμως δε θέλουν να μάθουν, αρνούνται. έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους να σου λένε... τώρα στα γεράματα 50+ θα καθίσω να μάθω; έχουν αραξει και περιμένουν τη σύνταξη. Να ξέρατε τι ιστορίες είχαμε με δασκάλους και καθηγητές αυτή την περίοδο με τον ιο που αναγκαστήκανε να δουλέψουν στο full υπολογιστή..... Έπεσε κλάμα που δε φαντάζεστε. Ολόκληρη ιστορία να στείλουν ένα mail. Και γκρίνια για το κακό που τους βρήκε και που μπλέχτηκαν. και δωσ του μαθήματα για να τους εξηγήσεις απλά πράγματα. Να μην εξελιχθούν να μάθουν κάτι παραπάνω. Ο μισθός τους όμως απαιτούν να ...εξελιχθεί Δε το συνεχίζω Έτσι ακριβώς. 5 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ατομα που είχαν πάρει την πιστοποίηση πριν 15 χρόνια και δεν χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές βλέπουν τα 10ρια windows και το νεο office και δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν Αυτό λέω και εγώ. Αν και, αν συγκρίνεις Office 2010 με 2019 λίγες διαφορές υπάρχουν θεωρώ. Με πιο παλιές εκδόσεις δεν ξέρω όμως τι γίνεται. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από _Theo_
velociraptoras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Έτσι ακριβώς. Αυτό λέω και εγώ. Αν και, αν συγκρίνεις Office 2010 με 2019 λίγες διαφορές υπάρχουν θεωρώ. Με πιο παλιές εκδόσεις δεν ξέρω όμως τι γίνεται. δεν είναι μεγάλες οι διαφορές απλά τα έχουν ξεχάσει εντελώς 2
Backpacker Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μπες σε ένα γκρουπ στο φβ για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και θα καταλάβεις γιατί χρειάζεται. Τεράστιο ποσοστό μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα δεν ξέρουν ούτε καν να κάνουν μια αναζήτηση το όνομα τους στο excel και κάθονται και σκρολάρουν με τις ώρες. Και αυτοί είναι που έχουν και ECDL να φανταστείς!! 3
lactate Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, Backpacker είπε Μπες σε ένα γκρουπ στο φβ για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και θα καταλάβεις γιατί χρειάζεται. Τεράστιο ποσοστό μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα δεν ξέρουν ούτε καν να κάνουν μια αναζήτηση το όνομα τους στο excel και κάθονται και σκρολάρουν με τις ώρες. Και αυτοί είναι που έχουν και ECDL να φανταστείς!! Μα το ECDL ετσι οπως γινεται δε σου μαθαινει τιποτα πληρωνεις για να το παρεις. Εγω ειχα 2 πληροφορικες στη σχολη μου και στην ουσια ειναι σαν να μην εκανα τιποτα, θεωρουν οτι δεν ξερω τα στοιχειωδη και πρεπει να κανω για ECDL. Μου φαίνεται καπως αντιστοιχο με το να εχω πτυχιο και να μου ζητνε να δωσω εξετασεις οτι ξερω να γραφω ξερω γω.
theoritikos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Ήμουν για σχεδόν πάνω από 10 χρόνια κάθετος στην απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, καθώς τα θεωρούσα καμμένα λεφτά. Δυστυχώς, για εμένα, έρχεται ο καιρός που πρέπει να αναθεωρήσω την άποψη μου και να δώσω την πιστοποίηση. Υπάρχει κάποια που μπορώ να διαβάσω μόνος μου 'την ύλη' και να πληρώσω μόνο για τις εξετάσεις? Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώσω για μαθήματα 'πως να κάνω δεξί κλικ στο κελί τάδε'
evabb Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, lactate είπε Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που μου λέτε. Το εννοώ με την έννοια ότι μου φαίνεται απίστευτο, όχι ότι θα σας αμιφσβητώ. Εγώ είμαι σε μια φάση που γράφω κεφάλαια βιβλίων με οδδηγίες του εκδότη, μέγεθος γραμματοσειράς, όρια, κεφαλίδες κτλ, κάνω κάτι χαζοστατιστικά στο excel και παρουσιάσεις στο ppt. Και με εκνευριζει να πρεπει να πληρωσω για το ecdl και να μη μπορώ να αποδείξω το αυτονοητο οτι ξερω υπολογιστές. Αλλο το ξερω απο υπολογιστες γενικα κι αοριστα κι αλλο ξερω να δουλευω το office. Σαφως οταν ξερεις να δουλευεις office ξερεις και καποια βασικα πραγματα περι υπολογιστων αλλα δεν σημαινει οτι μπορεις να δουλεψεις και ως IT. Ειμαι σιγουρη οτι καποια πραγματα πιθανως δεν τα εχεις χρησιμποιησει ποτε στο word κτλ. Δινοντας το ecdl πιθανως να μαθεις και καποια καινουργια πραματα. Οπως ειπε και η νενυα, αυτος που δεν ξερει αλλα εχει το χαρτι φαινεται με την μια. Στον ιδιωτικο τομεα τουλαχιστον θα παρει ποδι με την μια οποτε μην σκας. 1
ExTaCy1337 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δε ξερω σε τι συνεφο ζεις αδερφε, αλλα εγω οταν πηγα ΕΠΑΛ Πληροφορικης, οι μισοι δεν ηξεραν να ανοιγουν τον υπολογιστη 1 1
l337 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Άλλο ένα τρολλοθέμα με σκοπό τον κοινωνικό κανιβαλασμό. Well done. 3 1 1
lactate Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, evabb είπε Αλλο το ξερω απο υπολογιστες γενικα κι αοριστα κι αλλο ξερω να δουλευω το office. Σαφως οταν ξερεις να δουλευεις office ξερεις και καποια βασικα πραγματα περι υπολογιστων αλλα δεν σημαινει οτι μπορεις να δουλεψεις και ως IT. Ειμαι σιγουρη οτι καποια πραγματα πιθανως δεν τα εχεις χρησιμποιησει ποτε στο word κτλ. Δινοντας το ecdl πιθανως να μαθεις και καποια καινουργια πραματα. Οπως ειπε και η νενυα, αυτος που δεν ξερει αλλα εχει το χαρτι φαινεται με την μια. Στον ιδιωτικο τομεα τουλαχιστον θα παρει ποδι με την μια οποτε μην σκας. Δεν είπα πουθενά για θέση ΙΤ. Εννοώ το ECDL που θελουν στο δημόσιο το οποιο ειναι να ξερεις 5πραγματα στο office. 22 λεπτά πριν, l337 είπε Άλλο ένα τρολλοθέμα με σκοπό τον κοινωνικό κανιβαλασμό. Well done. Δεν κανιβάλισα κοινωνικά κανέναν. Είπα ότι έχουμε πληροφορικές στιςσχολές μας (για να μάθουμελιγο office), θεωρουν οτι δεν ξερουμε ομως πληροφορικη και ζητανε το ECDL με το οποιο επισης δεν μαθαινουμε γιατι ο σκοπος του ειναι απλανα δωσεις 200 ευρω και να παρεις το χαρτι. 2 1
james01gr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, theoritikos είπε Ήμουν για σχεδόν πάνω από 10 χρόνια κάθετος στην απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, καθώς τα θεωρούσα καμμένα λεφτά. Δυστυχώς, για εμένα, έρχεται ο καιρός που πρέπει να αναθεωρήσω την άποψη μου και να δώσω την πιστοποίηση. Υπάρχει κάποια που μπορώ να διαβάσω μόνος μου 'την ύλη' και να πληρώσω μόνο για τις εξετάσεις? Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώσω για μαθήματα 'πως να κάνω δεξί κλικ στο κελί τάδε' θα πρέπει να πας για μαθήματα μάλλον γιατί υπάρχει ένας ενδεδειγμένος τρόπος να κάνεις κάτι. εάν το κάνεις με διαφορετικό που δεν είναι ο ''σωστός'', δεν θα περάσεις. δεν θα μάθεις μόνο να κάνεις δεξί κλικ αλλά και άλλα πράγματα. αυτός που έχει το χαρτί δεν σημαίνει ότι γνωρίζει όπως και το ανάποδο. αυτό συμβαίνει παντού. έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν proficiency στα αγγλικά και δεν μπορούν να αλλάξουν 2 κουβέντες με ξένο 1
evabb Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, lactate είπε Δεν είπα πουθενά για θέση ΙΤ. Εννοώ το ECDL που θελουν στο δημόσιο το οποιο ειναι να ξερεις 5πραγματα στο office. Δεν πρεπει να θεσουν καποια στανταρς για αυτους που προσλαμβανουν; Αντε επειδη εδωσες τον λογο σου οτι ξερεις απο office σε πηραμε; Δεν πρεπει να το αποδειξεις καπως; Και αντε πες πως καποιος εχει το χαρτι αλλα δεν ξερει την τυφλα του. Στο δημοσιο πρεπει να υπαρχει εστω και μια τυπικη αξιοκρατια γι αυτο ζητανε πτυχια, για να μπορουν να δικιολογησουν γιατι προσελαβαν τον χ και οχι τον ψ. (ιδανικα τουλαχιστον κι οχι οταν υπαρχουν βισματα προφανως). Το δημοσιο ετσι λειτουργει. Πρεπει να φερεις αποδειξεις για την εκπαιδευση σου. Οπως ελεγχεσαι εσυ, ετσι ελεγχεται κι αυτος που σε προσλαμβανει κτλ. Νομιζα οτι ηταν προφανες. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από evabb
james01gr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, lactate είπε Δεν κανιβάλισα κοινωνικά κανέναν. Είπα ότι έχουμε πληροφορικές στιςσχολές μας (για να μάθουμελιγο office), θεωρουν οτι δεν ξερουμε ομως πληροφορικη και ζητανε το ECDL με το οποιο επισης δεν μαθαινουμε γιατι ο σκοπος του ειναι απλανα δωσεις 200 ευρω και να παρεις το χαρτι. σχεδόν σε όλες τις τεχνολογικές σχολές, παίρνεις αντίστοιχο ECDL από την σχολή με μία αίτηση αρκεί να έχεις 4 μαθήματα σχετιζόμενα με υπολογιστές. Χημικός μηχανικός στην Πάτρα το πήρα το χαρτί αν και δεν είχαμε ποτέ μαθήματα με σουίτα office, αρκεί που είχαμε γλώσσες προγραμματισμού και σχετικά εργαστήρια. 2
DrLo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, lactate είπε Υπάρχει άνθρωπος που κάνει αίτηση για ΑΣΕΠ για κλάδους ΠΕ και ΤΕ που να μην ξέρει υπολογιστή; Να φτιάχνει ένα κείμενο; ΧΙΛΙΑΔΕΣ 1
eyw Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 15 hours ago, lactate said: Πραγματικά δεν κατλαβαίνω το λόγο. ... έλα τώρα, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, για να βρίσκουν δουλειά απόφοιτοι σχολών πληροφορικής. . 14 hours ago, Bitbit said: ... Μπορεί να σου φαίνεται αστείο άτομα ΠΕ/ΤΕ να μην ξέρουν από υπολογιστή ... troll + παραπληροφόρηση έως outright lie. . ...powerpoint..., ...word..., ...excel..., όλα M$. OOffice και Libre Office (υπάρχουν πολλες suites) τίποτα. . Το σχόλιο βρίθει σαρωτικών γενικεύσεων και υπεραπλουστεύσεων, bias, επιλεκτικών αναφορών, μισές αλήθειες, είναι recital παραπληροφόρησης και όλα τα κόλπα της "ενημερωσης", κάνει μόνον για την τηλεόραση. Και που το διαβάζει κάποιος πολύ είναι. Τελικά αυτοί που λένε ότι η γη είναι επίπεδη δεν είναι και τόσο άσχημα. 2
kostis01 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, theoritikos είπε Ήμουν για σχεδόν πάνω από 10 χρόνια κάθετος στην απόκτηση αυτής της πιστοποίησης, καθώς τα θεωρούσα καμμένα λεφτά. Δυστυχώς, για εμένα, έρχεται ο καιρός που πρέπει να αναθεωρήσω την άποψη μου και να δώσω την πιστοποίηση. Υπάρχει κάποια που μπορώ να διαβάσω μόνος μου 'την ύλη' και να πληρώσω μόνο για τις εξετάσεις? Μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώσω για μαθήματα 'πως να κάνω δεξί κλικ στο κελί τάδε' My 2 cents Πήρα το ECDL το 2004 ως φοιτητής οπότε κρατήστε μια επιφύλαξη για όσα μπορεί να έχουν αλλάξει. Επειδή ήδη ασχολιόμουν δέκα χρόνια με τους υπολογιστές, διάβαζα περιοδικά και ό,τι έπεφτε στα χέρια μου, και είχα αποκτήσει πρόσφατα δικό μου υπολογιστή, αγόρασα από ένα βιβλιοπωλείο 4 βιβλία για ECDL, Word, Excel, Powerpoint, και Access (τα υπόλοιπα αντικείμενα, βασική διαχείριση αρχείων, Ίντερνετ κλπ τα γνώριζα), πλήρωσα περίπου 15-20 ευρώ, διάβασα ένα μήνα στο σπίτι μου με την ησυχία μου, και κανόνισα εξέταση συγκεκριμένη ημερομηνία με το εξεταστικό κέντρο, Κομοτηνή btw (προ εξέτασης είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποια δοκιμαστικά τεστ σε αυτούς). Πλήρωσα κι εκεί περίπου 70€ αν θυμάμαι καλά ως κόστος συμμετοχής, άρα χοντρικά όχι πάνω από 100€ σε καμία περίπτωση, τη στιγμή που αν έκανα μαθήματα ήθελα κάτι παραπάνω από 300€. Τα βιβλία τα έσκισα στο διάβασμα, πραγματικά απόλαυσα τις καινούριες μου "υπερδυνάμεις" ειδικά στο Excel που δεν το γνώριζα καθόλου, και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι τότε θεωρούσα τον εαυτό μου "γνώστη" περί υπολογιστών (ο σημερινός μου εαυτός γελάει φυσικά). Word και Excel μου λύνουν τα χέρια σε καθημερινή βάση κι ας μην είμαι λογιστής. Access και Powerpoint έχω να τα χρησιμοποιήσω από τότε, αλλά πάει με το αντικείμενο του καθενός υποθέτω. Και φυσικά, συγχώνευση αλληλογραφίας, με την οποία έκανα το κομμάτι μου κάποια στιγμή με τον όγκο δουλειάς που έβγαλα, για τον αναγνώστη που το ανέφερε! Το κέρδος από το ECDL, πέρα από το τυπικό προσόν που αποτελεί για οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση, διαπίστωσα στην πράξη ότι είναι η επαφή που σου προσφέρει με τις εφαρμογές γραφείου, ώστε να γνωρίζεις τι προβλήματα μπορούν να σου λύσουν όταν τα συναντήσεις. Από κει και πέρα, περί ορέξεως, όσο θέλει κανείς ασχολείται. Αλλά αν θέλεις να λες ότι ξέρεις "υπολογιστές" για να είσαι παραγωγικός σε εργασιακό περιβάλλον, τότε Word, Excel και Ίντερνετ όπως εξετάζονται για την απόκτηση του ECDL θεωρώ ότι είναι απαραίτητα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από kostis01 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα