lactate Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Πραγματικά δεν κατλαβαίνω το λόγο. Υπάρχει άνθρωπος που κάνει αίτηση για ΑΣΕΠ για κλάδους ΠΕ και ΤΕ που να μην ξέρει υπολογιστή; Να φτιάχνει ένα κείμενο; Να έχεις μεταπτυχιακό και διδακτορικό και να αποδείξεις ότι ξέρεις να κάνεις λογιστικά φύλλα στο excel και να κάνεις διάστιχο στο κείμενο του word? Δλδ απλα πρέπει να πετάς 100-200 ευρώ; 1 1
Bitbit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 επειδή έκανα και κάνω κάποια μαθήματα, όποτε κάτσει δηλαδή, δεν είναι η βασική δουλειά μου...... οπότε πιστεύω μετράει η γνώμη μου. Καταρχήν ο έλληνας είναι τεχνολογικά αναλφάβητος όσο δε πάει. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται αδιανόητο πόσο μάλλον εδώ μέσα που είμαστε τεχνολογικό φορουμ αλλά δυστυχώς αυτό ισχύει. Όταν ο έλληνας λέει ασχολούμαι με υπολογιστές εννοεί ξέρω να μπαίνω στο facebook (πολλοί δε ξέρουν καν να κάνουν λογαριασμό, κάποιος άλλος τον έχει φτιάξει) και να βλέπω κανένα βιντεάκι στο Youtube. Με τα μόνα που ασχολούνται είναι αυτά συν Instagram και τέτοιες σαχλαμάρες. Τον υπολογιστή σαν εργαλείο χρησιμοποιούν (σωστά) ελάχιστοι. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο άτομα ΠΕ/ΤΕ να μην ξέρουν από υπολογιστή αλλά δε μπορείς να φανταστείς τι έχω πετύχει. Και δε μιλάμε για εξαιρέσεις 1-2 άτομα αλλά για ένα υψηλό ποσοστό. Όσο για τα μεταπτυχιακά που λες άστο καλύτερα. Εκεί να δεις πόσοι έχουν έρθει για σαχλαμαρίτσες. Τους λύνεις το πρόβλημα πατώντας ένα κουμπί και σε κοιτάνε λες και είδαν εξωγήινο. Νομίζεις ότι επειδή κάνουν μεταπτυχιακό έχουν γνώσεις; @@ γνώσεις έχουν αφού οι περισσότεροι το κάνουν απλά για να πάρουν μόρια (άλλη ιστορία αυτό, δε θα επεκταθώ γιατί θα εξοργίσουμε μερικούς). Πως θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι έχουν έρθει 2 άτομα να τους κάνω την πτυχιακή στο Powerpoint? Όχι γιατί δεν είχαν χρόνο αλλά γιατι δε ξέραν το powerpoint. Πτυχιακές που είχαν μόνο κείμενο και εικόνες. Για ρώτα πόσοι φοιτητές κάνουν σωστά τα περιεχόμενα στις εργασίες τους στο word. Κι αν βρεις πάνω από 3/10 εγώ θα κάτσω να με.... Ρώτα τι είναι οι στηλοθέτες. Για συγχώνευση αλληλογραφίας δε το συζητάμε..... Ρώτα τι κάνει το "$" στο excel. Εμφάνισε τους μη εκτυπωσιμους χαρακτήρες στο word και κοίτα αντίδραση. Πες τους να αλλάξουν τις διαστάσεις μιας εικόνας χωρίς να διατηρήσουν τις αναλογίες Αλλά ακόμα και αυτοί που έχουν κάποιες γνώσεις πολλά πράγματα δε τα κάνουν σωστά ή για να το πω αλλιώς, πηγαίνουν Αθήνα- Θεσσαλονίκη μέσω Ρόδου. Ασχέτως όμως αν κάποιος ξέρει ή δε ξέρει, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό (καλώς ή κακώς) είναι προαπαιτούμενο για τις προκηρύξεις. Αν δεν ήταν αυτό κανείς δε θα έδειχνε ενδιαφέρον. Να ξερες πόσοι εμφανίζονται με στυλάκι, εγώ τα ξέρω επειδή τα κάναμε στη σχολή και μόλις τους βάζεις ένα τεστ, σε 5 λεπτά σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Για μένα το τραγικό είναι αυτό που έγραψα στην αρχή. Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός που υπάρχει αν και παρατηρώ ότι οι νεότεροι βελτιώνονται. Οπότε η απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι ότι ΝΑΙ υπάρχουν και είναι πολλοί. 22 1
tsioulak Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Και όμως υπάρχουν, και μάλιστα πολλοί. 2 1
evabb Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Έχω δει πτυχιακές παρουσιάσεις power point να τραβάς τα βυζια σου. Όχι μόνο δεν ξέρουν να λειτουργούν το πρόγραμμα power point, η ίδια η δομή της πληροφορίας ήταν για κλάματα και το design σαν τσαντίρι. Το office έχει πάρα πολλές δυνατότητες που ο περισσότερος κόσμος ούτε που τις υποψιάζεται. Γενικά πρέπει να το δουλέψεις πάρα πολύ για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο. Κι εγώ Excel δεν μπορώ να πω ότι το παίζω στα δάχτυλα. Word και power point τα καταφέρνω πολύ καλύτερα. 4 1
lactate Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που μου λέτε. Το εννοώ με την έννοια ότι μου φαίνεται απίστευτο, όχι ότι θα σας αμιφσβητώ. Εγώ είμαι σε μια φάση που γράφω κεφάλαια βιβλίων με οδδηγίες του εκδότη, μέγεθος γραμματοσειράς, όρια, κεφαλίδες κτλ, κάνω κάτι χαζοστατιστικά στο excel και παρουσιάσεις στο ppt. Και με εκνευριζει να πρεπει να πληρωσω για το ecdl και να μη μπορώ να αποδείξω το αυτονοητο οτι ξερω υπολογιστές. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Υπάρχουν πολλά πιστοποιητικά, για μένα δεν τα θεωρώ όλα πως είναι πεταμένα λεφτά αλλά αν μιλαμε για κάποια με τα πολύ βασικά που μπορείς να τα μάθεις και μόνος σου ή να εξασκείς αυτά είναι πεταμένα λεφτά. Υπάρχουν πιστοποιητικά που σε μαθαίνουν αρκετά πράγματα και πιο εξειδικευμένα πχ ECDL CAD, διαχείριση δικτύων κ.α. Και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν ξέρουν, το θέμα είναι κατά πόσο σε διορθώνουν και κατά πόσο σου μενουν οι γνώσεις από αυτή την διαδικασία, πιστευω χάνονται οι περισσότερες και μετά από καιρό μένεις με τις αρχικές γνώσεις η με ότι ασχολείσαι στην δουλειά σου, 120 ευρώ είναι μόνο τα εξέταστρα, αν προσθέσεις και μαθήματα πάει πολύ παραπάνω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Πριν πολλά χρόνια , είχα ακούσει ότι πας στη γραμματεία της σχολής που τελείωσες και βγάζεις χαρτί ισοδύναμο για ΑΣΕΠ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα , ρωτάς την σχολή σου.
tsioulak Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SchinasN είπε Πριν πολλά χρόνια , είχα ακούσει ότι πας στη γραμματεία της σχολής που τελείωσες και βγάζεις χαρτί ισοδύναμο για ΑΣΕΠ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα , ρωτάς την σχολή σου. Ανάλογα το τμήμα και ανάλογα και τα μαθήματα που είχες κάνει. 2
velociraptoras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Είχα την ίδια απορία ώσπου το επιβεβαίωσα όταν μου ερχόντουσαν φίλοι να τους κάνω τα ppt για τις εργασίες τους που ακόμα και στο word δεν ήξεραν πως να αλλάξουν περιθώρια και να κανουν μια απλή μορφοποίηση κειμένου. και ειχαν ecdl. 3 λεπτά πριν, SchinasN είπε Πριν πολλά χρόνια , είχα ακούσει ότι πας στη γραμματεία της σχολής που τελείωσες και βγάζεις χαρτί ισοδύναμο για ΑΣΕΠ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα , ρωτάς την σχολή σου. ισχύει ακόμα, μόνο αν έχεις περάσει 4 μαθήματα πληροφορικής στη σχολή που φοιτείς ή που έχεις τελειώσει
*nenya* Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 24 minutes ago, lactate said: Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που μου λέτε. Το εννοώ με την έννοια ότι μου φαίνεται απίστευτο, όχι ότι θα σας αμιφσβητώ. Εγώ είμαι σε μια φάση που γράφω κεφάλαια βιβλίων με οδδηγίες του εκδότη, μέγεθος γραμματοσειράς, όρια, κεφαλίδες κτλ, κάνω κάτι χαζοστατιστικά στο excel και παρουσιάσεις στο ppt. Και με εκνευριζει να πρεπει να πληρωσω για το ecdl και να μη μπορώ να αποδείξω το αυτονοητο οτι ξερω υπολογιστές. Εμ για σενα ειναι αυτονοητο, για την πλειοψηφια ειναι μαλλον μαυρα μεσάνυχτα! Τρελαινομαι ειδικα οταν νεολαια, εφηβοι κ φοιτητες μου λενε 'Και βεβαια ξερω απο υπολογιστες!' και δεν μπορουν να μορφοποιησουν ενα κειμενο στο Word, δεν ξερουν να βαζουν αγαπημένα στην μπαρα ενος browser, δεν ξερουν καν τι ειναι το PowerPoint, δεν ξερουν ουτε να αλλαξουν γλωσσα στον υπολογιστη τους. Μιλαμε για απίστευτη αγνοια. Οποτε ας το πουμε αναγκαιο το ECDL, να εχουμε μια αποδειξη γνωσεων να την δειχνουμε στους εργοδοτες μας (και στον ΑΣΕΠ οσοι ενδιαφερεστε για δημοσιο). Για οσους γνωριζουμε ηδη απο υπολογιστες, το ECDL ειναι φυσικα βαρετο (τα μαθηματα για την αποκτηση του) και νιωθουμε οτι ειναι τζαμπα χρηματα. Αλλα τι να κανουμε που το ζητανε στα απαραίτητα προσοντα. Ο σωστος εργοδοτης δεν επαναπαυεται βλεποντας οτι καποιος ειναι κατοχος του ECDL βεβαια. Θα φανει στην πραξη τι ξέρει και τι οχι. Ο ασχετος δεν θα μπορει να κρυφτει για πολυ. 2
SB_1957 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε. Και παρόλο που είναι προαπαιταούμενο το πιστοποιητικό για το δημόσιο, πάλι προσλαμβάνονται άνθρωποι που δεν ξέρουν την τύφλα τους και κανείς δεν ενοχλείται, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να τους ελέγξει! Θυμάμαι όταν πρωτοάνοιξαν τα ΚΕΠ, όπου υποτίθεται πως όσοι προσλήφθηκαν ήξεραν από υπολογιστές! Να βλέπεις τον/την υπάλληλο να ψάχνει ποιο πλήκτρο να πατήσει, να ρωτάει ξανά και ξανά τον έναν και μοναδικό που ήξερε κάτι περισσότερο, αλλά κι εκείνος συχνά έψαχνε στα τυφλά να βρει τί πρέπει να κάνει για να γίνει ολοκληρωθεί το αίτημα ή να κάνει εκτύπωση!! Μου ερχόταν να πηδήξω πάνω από το γκισέ και να κάτσω να τα συμπληρώσω και να τα εκτυπώσω εγώ! 3 1
Bitbit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Μου ερχόταν να πηδήξω πάνω από το γκισέ και να κάτσω να τα συμπληρώσω και να τα εκτυπώσω εγώ! Το έχω κάνει αυτό πριν χρόνια σε δημόσια υπηρεσία. Και σε μια άλλη περίπτωση, ξέρανε ότι έχω τις γνώσεις (δούλευε γνωστός εκεί) αλλά φοβόταν ο υπεύθυνος να με αφήσει να ακουμπήσω τον υπολογιστή. Και με το δίκιο του βέβαια. Πήρε όμως το οκ από τον προϊστάμενο και διόρθωσα αυτό που θέλανε. Αν θυμάμαι καλά κάτι στο word ήτανε. 6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Και παρόλο που είναι προαπαιταούμενο το πιστοποιητικό για το δημόσιο, πάλι προσλαμβάνονται άνθρωποι που δεν ξέρουν την τύφλα τους και κανείς δεν ενοχλείται, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να τους ελέγξει! εδώ υπάρχει εξήγηση αλλά δε μπορεί να γραφτεί δημόσια. Τα αποτελέσματα όμως τα βλέπουμε 3
_Theo_ Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά όσον αφορά τη χρήση Η/Υ και εφαρμογών γραφείου. Κάπου εκεί έρχεται το ECDL. Να ξέρετε πάντως ότι δεν πρέπει να έχεις ντε και καλά ECDL για να θεωρείται ότι ξέρεις Office κτλ. Εκτός από την PeopleCert που παρέχει την πιστοποίηση ECDL, υπάρχουν και άλλοι φορείς πιστοποίησης όπως η GlobalCert, η Vellum κ.α. Απλώς επειδή πρώτη έφερε στην Ελλάδα την πιστοποίηση ECDL η PeopleCert καθιερώθηκε να λέμε την πιστοποίηση γνώσης βασικών εφαρμογών Η/Υ "ECDL". Από όσο γνωρίζω το ECDL είναι πανάκριβο (300 € ξέρω γω...) ενώ οι άλλοι φορείς πιστοποίησης πολύ φθηνότεροι ( πχ 120-150 €) και παρέχουν ακριβώς ίδιου τύπου πιστοποίηση και με την ίδια ισχύ και αξία όσον αφορά τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Οπότε δεν έχει πλέον νόημα να στραφείς στο ECDL εκτός και αν σε νοιάζει το..."prestige". Τέλος, ακόμα και αν πάρει κάποιος την πιστοποίηση, αν δεν ασχολείται συχνά με το αντικείμενο είναι δώρο άδωρο, καθώς τις περισσότερες πολύπλοκες λειτουργίες του Office πιθανότατα θα τις ξεχάσει. Για τον ΑΣΕΠ όμως ναι είναι ότι πρέπει και πλέον είναι "must have". Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από _Theo_
Bitbit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά όσον αφορά τη χρήση Η/Υ και εφαρμογών γραφείου. Κάπου εκεί έρχεται το ECDL. πολλοί από αυτούς όμως δε θέλουν να μάθουν, αρνούνται. έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους να σου λένε... τώρα στα γεράματα 50+ θα καθίσω να μάθω; έχουν αραξει και περιμένουν τη σύνταξη. Να ξέρατε τι ιστορίες είχαμε με δασκάλους και καθηγητές αυτή την περίοδο με τον ιο που αναγκαστήκανε να δουλέψουν στο full υπολογιστή..... Έπεσε κλάμα που δε φαντάζεστε. Ολόκληρη ιστορία να στείλουν ένα mail. Και γκρίνια για το κακό που τους βρήκε και που μπλέχτηκαν. και δωσ του μαθήματα για να τους εξηγήσεις απλά πράγματα. Να μην εξελιχθούν να μάθουν κάτι παραπάνω. Ο μισθός τους όμως απαιτούν να ...εξελιχθεί Δε το συνεχίζω 3
velociraptoras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά όσον αφορά τη χρήση Η/Υ και εφαρμογών γραφείου. Κάπου εκεί έρχεται το ECDL. Να ξέρετε πάντως ότι δεν πρέπει να έχεις ντε και καλά ECDL για να θεωρείται ότι ξέρεις Office κτλ. Εκτός από την PeopleCert που παρέχει την πιστοποίηση ECDL, υπάρχουν και άλλοι φορείς πιστοποίησης όπως η GlobalCert, η Vellum κ.α. Απλώς επειδή πρώτη έφερε στην Ελλάδα την πιστοποίηση ECDL η PeopleCert καθιερώθηκε να λέμε την πιστοποίηση γνώσης βασικών εφαρμογών Η/Υ "ECDL". Από όσο γνωρίζω το ECDL είναι πανάκριβο (300 € ξέρω γω...) ενώ οι άλλοι φορείς πιστοποίησης πολύ φθηνότεροι ( πχ 120-150 €) και παρέχουν ακριβώς ίδιου τύπου πιστοποίηση και με την ίδια ισχύ και αξία όσον αφορά τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Οπότε δεν έχει πλέον νόημα να στραφείς στο ECDL εκτός και αν σε νοιάζει το..."prestige". Τέλος, ακόμα και αν πάρει κάποιος την πιστοποίηση, αν δεν ασχολείται συχνά με το αντικείμενο είναι δώρο άδωρο, καθώς τις περισσότερες πολύπλοκες λειτουργίες του Office πιθανότατα θα τις ξεχάσει. Για τον ΑΣΕΠ όμως ναι είναι ότι πρέπει και πλέον είναι "must have". ατομα που είχαν πάρει την πιστοποίηση πριν 15 χρόνια και δεν χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές βλέπουν τα 10ρια windows και το νεο office και δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα