Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε τι αγχώνεσαι με το τι θα πει ο καθένας; Είσαι ενήλικος και υπεύθυνος για τις επιλογές σου καθώς και των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν . Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Κάπου θα κερδίσεις και κάπου θα χάσεις είτε πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία ή σε εξειδικευμενο συνεργείο. 

Στην δική μου περίπτωση δεν το έχω μετανοιώσει ούτε ένα λεπτό που δεν πηγαίνω σε αντιπροσωπεία. Κάποιος άλλος οδηγός μπορεί να του έχει καλύψει κάτι στην εγγύηση η αντιπροσωπεία και να μην θέλει ούτε να ακούσει για μαστρο-μητσους. Άραξε, δες τα οικονομικά σου και αναλόγως πράξε. 

Επεξ/σία από madboy
  • Like 2
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Με αυτα τα που καθεσαι και γραφεις, θα καταληξεις ο περιγελος του thread.

Μπηκες εδω να ρωτησεις τι ακριβως;

Πως θα συντηρησεις με εναν οικονομικο και συναμα σωστο τροπο το καινουριο σου αυτοκινητο.

Και σου απαντησαμε σε αυτο ακριβως. Οτι ειναι τεραστιο λαθος να θες να πας στο συνεργειο της γειτονιας σου, ενα καινουριο αυτοκινητο που ειναι ακομα στην εγγυηση για αλλα 2.5 χρονια απο οτι δειχνουν τα χιλιομετρα σου (45.000χλμ υπολοιπο εγγυησης). Εσυ προφανως δεν ηθελες να ακουσεις την αποψη οσων εχουμε και συντηρουμε αυτοκινητα εδω και χρονια ή/και δεκαετιες, αλλα εμμενεις στην δικη σου για την κακη την Opel που σε κλεβει.

Βρηκες και το γεροντακι τον παππου που συντηρει το Vectra του εδω και 309.000χλμ μονος του, με λαδια απο τα Lidl και ταυτιστηκες.

Ειναι γνωστη τακτικη ΟΛΩΝ των αντιπροσωπειων ο,τι υπερχρεωνουν τις εργασιες τους. Αν ειχες ποτε σου αυτοκινητο θα το ηξερες. Γιατι απο αυτα συντηρουνται. Δεν βγαζουν κερδος βασικα απο το Corsaκι των 17χιλιαδων που πηγες και αγορασες. Αλλα απο το service σου και τα ανταλλακτικα σου.

Ο τροπος να μειωσεις αυτο το κοστος συντηρησης ελαφρως, διατηρωντας ταυτοχρονα και την εγγυηση σου, ειναι ειτε να πας να αγορασεις μονος σου εγκεκριμενα αναλωσιμα για το μοντελο σου και να τους τα πας να στα περασουν στο αμαξι ή να πας σε ενα αλλο εξουσιοδοτημενο / εξειδικευμενο και να το κανει αυτος αντι για την Opel. Νομιζεις οτι η διαφορα μεταξυ των 2 θα ειναι χαοτικη, ξεχνας να υπολογισεις ομως, οτι συνηθης τακτικη για τα συνεργεια γενικοτερα ειναι να μην κοβουν αποδειξεις για τιποτα, οποτε και το τελικο κοστος σε εσενα, φαινεται πολυ μικροτερο. Αν θελεις να διατηρησεις την εγγυηση σου, χρειαζεσαι για τα παντα αποδειξεις και τιμολογια. Ρωτα λοιπον ποσο κοστιζει after ΦΠΑ και κρινε μετα.

Η 3η εναλλακτικη ειναι να πας το αμαξι σου στον παππου απο πανω και στον καθε παππου/μαστορακο που θα στα κανει ολα μαυρα φυσικα, στην μιση τιμη απο οτι υπολογιζες και μετα μολις χαλασει η αντλια νερου σου, να πεταχτεις μεχρι την Opel και να κατσεις στον αξονα καθως η εγγυηση σου θα εχει κανει φτερα.

Εχεις γινει επιθετικος, εχεις γινει ερειστικος, εχεις πει τον κοσμο εδω ζηλιαρη και μιζερο, επειδη νομιζεις οτι σε φθονουμε, επειδη πηρες καινουριο αμαξι, το οποιο δεν εχεις τα λεφτα να το συντηρησεις οπως πρεπει. Μετα κλαιγεσαι για τα εξοδα και τα δανεια σου και ολοι οι υπολοιποι ειναι κονομημενοι / βολεμενοι, επειδη δεν θα λυποντουσαν 50€ παραπανω τον ΧΡΟΝΟ, προκειμενου να μην χασουν την εγγυηση στο καινουριο τους αυτοκινητο.

Φιλαρακι πας καλα; Μπας και νομιζεις οτι εχεις κανει κανα κατορθωμα στα 30 σου που πηρες ενα καινουριο Corsa 17χιλιαδων με δανειο, το οποιο σου εχει κατσει στο λαιμο και δεν μπορεις να το συντηρησεις σωστα και σου φταινε ολοι οι αλλοι; Εδω δεν ρωτησες για το πως θα διαχειριστεις τα οικονομικα σου. Ρωτησες τι να κανεις με το αμαξι σου και σου απαντησαμε σε ακριβως αυτο.

Ουτε τι τρως καθε μερα μας νοιαζει, ουτε τι καλα που θα εισαι τωρα που θας μετακομισεις σε σπιτι των 250€ με φως, νερο, τηλεφωνο μεσα (στην υπογα του παππου με το Vectra; ) και γενικοτερα δεν μας απασχολει οτιδηποτε ασχετο με αυτο για το οποιο μπηκες στον κοπο να ρωτησεις.

Ασε τις ειρωνειες κατα μερος λοιπον και προσγειωσου. Αν δεν σου αρεσουν οι απαντησεις, ας μην ρωταγες.

Δεν σε απασχολεί αλλα τις πετάς και εσυ τις κακίες. Λές για υπογες - λές για οπελ κορσα... εγω δεν εχω πάρει το κορσα. Ουτε ξέρεις τι αυτοκινητο έχω πάρει εγώ γιατι δεν το έγραψα το μοντελο. Απλά υποθέτεις... και εσύ....  με βάση το κακο σενάριο.... αν λοιπον κάποιος υποθέτει  με βάση το κακο σενάριο τι ειναι κατα τη γνωμη σου;;; ανοιχτομυαλος ή μιζερος ; ρωτάω εσένα γιατι ο άλλος δεν απαντησε το έριξε οτι εγω εχω δηθεν προβλημα κατανοησης στα κειμενα που διαβάζω.

Αυτο ειναι το επιπεδο λοιπον σε μια κουβέντα να πούμε κάτι για τον άλλον να τον μειώσουμε οταν ο αλλος εχει μια διαφορετικη άποψη , και ασε οτι ειμαι εγω ο εριστικος. Αν δεν θές να σε πει ο άλλος ετσι να εισαι πιο ευγενικος στη κουβεντα. Αυτο το λέω γενικα. Ενα καρο θρέντ εχουν κλειδωθει εδω ακριβως για αυτο το λογο διοτι δεν δέχεστε την αντιθετη αποψη η οποια θα υπάρχει ασχετα αν εσυ βρισεις - ειρωνευτεις ή επιχειρησεις να μειώσεις τον συνομιλητη. Θα υπάρχει πάντα. Ειναι τσάμπα κοπος λοιπον. Και ασε το φιλαράκι και το αν πηγαινω εγω καλά... δεν ειμαι φιλαράκι. 

Λες επισης για παπουδες.... μονο παπουδες παραδέχθηκαν την παραλογια και το κλέψιμο των αντιπροσωπειών; προς το παρον δεν βλέπω και καμια εγγυηση τα λαδια και τα σερβις εγω θα τα πληρώσω. Ηδη εχω πάει στην Οπελ και εχω πληρώσει 2 φορές αλλαγή λαδιων απο 70 ευρώ. Το οτι η αντιπροσωπεια υπερχρεώνει τις εργασιες της για να συντηρειται εμενα δεν με ενδιαφέρει οπως ακριβως μου ειπατε οτι δεν ενδιαφέρουν κανεναν τα δικα μου εξοδα και έχετε δικιο. Επομενως τωρα μην μου το φέρνεις αυτο σαν επιχειρημα γιατι εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφέρει. 

17 λεπτά πριν, madboy είπε

Φίλε τι αγχώνεσαι με το τι θα πει ο καθένας; Είσαι ενήλικος και υπεύθυνος για τις επιλογές σου καθώς και των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν . Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Κάπου θα κερδίσεις και κάπου θα χάσεις είτε πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία ή σε εξειδικευμενο συνεργείο. 

Στην δική μου περίπτωση δεν το έχω μετανοιώσει ούτε ένα λεπτό που δεν πηγαίνω σε αντιπροσωπεία. Κάποιος άλλος οδηγός μπορεί να του έχει καλύψει κάτι στην εγγύηση η αντιπροσωπεία και να μην θέλει ούτε να ακούσει για μαστρο-μητσους. Άραξε, δες τα οικονομικά σου και αναλόγως πράξε. 

Πολυ σωστή και λογική τοποθέτηση. Εχω ηδη πάρει την αποφαση μου. Θα κανω τυπικα μερικά τηλέφωνα σε άλλες αντιπροσωπειες να κοψω κινηση και μετα θα παιξουμε ειτε με εξουσιοδοτημενο ειτε με τον μηχανικο που ξέρω ο οποιος ειναι πολυ καλος και δεν ειναι μαστοράκι της συμφοράς.

Αλλωστε οπως ρωτησα καποιον πιο πριν και ΔΕΝ απαντησε... αν εγω πωλουσα το αμαξι μου... θα δεχοταν να του το δωσω 500-1000 ευρω παραπανω επειδη ΟΛΑ τα σερβις εγιναν στην OPEL; :) 

γιατι αυτη η υπηρεσια και η συντηρηση δεν πρέπει να πληρωθει.. αραγε θα το δεχοταν κανεις απο αυτους που με κράζουν οτι δεν θα πάω στην αντιπροσωπεια;;; απαντηστε παιδια... μη κομπλάρετε. Εδω τα λέμε ολα χωρις φοβο και πάθος. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε TS, Ο αντιπροσωποι έχουν κάνει την επένδυσή τους , τo  business plan τους και έχουν αποφασίσει το σέρβις στα 30000 χλμ στο Corsa 2018MY να στοιχίζει περι τα 200 ευρώ για να κερδίσουν αυτά που πρέπει ,αυτά που νομίζουν ότι πρέπει ,αυτά που θέλουν αυτά αυτά αυτά οτιδήποτε  ...  Αν θες πηγαίνεις σε αυτούς αν όχι πηγαίνεις αλλού με ότι αυτό συνεπάγεται ανάλογα και με ότι πράξεις (με ανταλλακτικά δικά σου σε αυτούς , με ανταλλακτικά γνήσια σε τρίτο σευνεργείο με ανταλλακτικά "μαυρα" , με ανταλλακτικά άσπρα, με απόδειξη χωρίς απόδειξη κοκ... ανάλογα θα ισχύουν ή όχι κάποια πραγματα ,εγγυήσεις κλπ). Σου εξηγήσα επιγραμματικά για ποιο λόγο κυρίως οι τιμές στα επίσημα δίκτυα είναι ακριβότερες από τα σκρουτζλάιν κλπ... Σίγουρα δε σου φταίει ο αντιπρόσωπος αν τα χρήματα σου φτάνουν για να βγάλεις τη κοπέλα βόλτα με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο...Κανείς μας δε σου ζήτησε να του αναλύσεις πόσα ξοδευεις για ΔΕΗ-ΟΤΕ- κοινόχρηστα κλπ... Δε σε αναγκάζει ο οπελάκιας να μετακομίσεις ούτε φταίει αυτός που ο προσωπάρχης σε μετέθεσε και πρέπει να αλλάξεις σπίτι ή να πληρώνεις βενζίνες για το πήγαινε-ελα στην εργασία σου... Τώρα για το αν είσαι πιο μάγκας από τον όποιο Οπελάκια - Σιτροενακια- Σεατάκια- Φολκσβαγκενάκια και λοιπούς εις -ακια σκέψου ότι αυτοί είναι επιχειρηματίες χρόνια  (και θα είναι οι περισσότεροι)  ενώ εσύ αναγκάζεσαι να μετακομίσεις και να ψάχνεις στο ίντερνετ για το φθηνότερο λάδι και φίλτρο αέρος και να "τσακώνεσαι" με τον οποιονδήποτε στο χ ινσόμνια... Χέστηκε (στο ξαναείπα) ο αντιπρόσωπος αν θα πας εκεί για τα λάδια, θα στα πάρει όταν μετά από δυο χρόνια που θα έχει λήξει η εγγύηση  θα σου "ανάψει το λαμπάκι" γιατί μόνο αυτός θα έχει το ανταλλακτικό και το εργαλείο να στο φτιάξει... Τα δικά σου χρήματα τα ξοδευεις εσύ όπου και όπως νομίζεις. Δε μπορείς  όμως να λες απατεώνα και κλέφτη καποιον ο οποίος έχει κάνει μια επένδυση μεγαλύτερη ίσως από όσα λεφτά θα βγάλεις στη ζωή σου δουλεύοντας , ο οποίος κόβει αποδείξεις για τα πάντα,  και σου δίνει εγγύηση για την υπηρεσία που σου παρέχει... Είναι πολύ πιο μάγκας και πολύ θα ήθελες να είσαι στη θέση του....

Όσον αφορά το πόσο θα πουλήσεις το αμάξι σου όταν έρθει η ώρα βάλε μια τιμή κι αν μου κάνει θα το αγοράσω αν όχι θα πάρω άλλο..

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Λές για υπογες - λές για οπελ κορσα... εγω δεν εχω πάρει το κορσα.

Για το μοντελο του αυτοκινητου, ειχα την εντυπωση οτι καπου το διαβασα στο thread, εαν κανω λαθος, με συγχωρεις.

Για την υπογα του παππου... φιλε σορυ κ ολας αλλα με 250€ και πληρωμενα ΔΕΗ, τηλεφωνο, ιντερνετ και ΕΥΔΑΠ, μονο κατι τρωγλες βρισκεις. Δεν κατεβηκαμε απο αλλο πλανητη εμεις, προσγειωσου.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Φίλε TS, Ο αντιπροσωποι έχουν κάνει την επένδυσή τους , τo  business plan τους και έχουν αποφασίσει το σέρβις στα 30000 χλμ στο Corsa 2018MY να στοιχίζει περι τα 200 ευρώ για να κερδίσουν αυτά που πρέπει ,αυτά που νομίζουν ότι πρέπει ,αυτά που θέλουν αυτά αυτά αυτά οτιδήποτε  ...  Αν θες πηγαίνεις σε αυτούς αν όχι πηγαίνεις αλλού με ότι αυτό συνεπάγεται ανάλογα και με ότι πράξεις (με ανταλλακτικά δικά σου σε αυτούς , με ανταλλακτικά γνήσια σε τρίτο σευνεργείο με ανταλλακτικά "μαυρα" , με ανταλλακτικά άσπρα, με απόδειξη χωρίς απόδειξη κοκ... ανάλογα θα ισχύουν ή όχι κάποια πραγματα ,εγγυήσεις κλπ). Σου εξηγήσα επιγραμματικά για ποιο λόγο κυρίως οι τιμές στα επίσημα δίκτυα είναι ακριβότερες από τα σκρουτζλάιν κλπ... Σίγουρα δε σου φταίει ο αντιπρόσωπος αν τα χρήματα σου φτάνουν για να βγάλεις τη κοπέλα βόλτα με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο...Κανείς μας δε σου ζήτησε να του αναλύσεις πόσα ξοδευεις για ΔΕΗ-ΟΤΕ- κοινόχρηστα κλπ... Δε σε αναγκάζει ο οπελάκιας να μετακομίσεις ούτε φταίει αυτός που ο προσωπάρχης σε μετέθεσε και πρέπει να αλλάξεις σπίτι ή να πληρώνεις βενζίνες για το πήγαινε-ελα στην εργασία σου... Τώρα για το αν είσαι πιο μάγκας από τον όποιο Οπελάκια - Σιτροενακια- Σεατάκια- Φολκσβαγκενάκια και λοιπούς εις -ακια σκέψου ότι αυτοί είναι επιχειρηματίες χρόνια  (και θα είναι οι περισσότεροι)  ενώ εσύ αναγκάζεσαι να μετακομίσεις και να ψάχνεις στο ίντερνετ για το φθηνότερο λάδι και φίλτρο αέρος και να "τσακώνεσαι" με τον οποιονδήποτε στο χ ινσόμνια... Χέστηκε (στο ξαναείπα) ο αντιπρόσωπος αν θα πας εκεί για τα λάδια, θα στα πάρει όταν μετά από δυο χρόνια που θα έχει λήξει η εγγύηση  θα σου "ανάψει το λαμπάκι" γιατί μόνο αυτός θα έχει το ανταλλακτικό και το εργαλείο να στο φτιάξει... Τα δικά σου χρήματα τα ξοδευεις εσύ όπου και όπως νομίζεις. Δε μπορείς  όμως να λες απατεώνα και κλέφτη καποιον ο οποίος έχει κάνει μια επένδυση μεγαλύτερη ίσως από όσα λεφτά θα βγάλεις στη ζωή σου δουλεύοντας , ο οποίος κόβει αποδείξεις για τα πάντα,  και σου δίνει εγγύηση για την υπηρεσία που σου παρέχει... Είναι πολύ πιο μάγκας και πολύ θα ήθελες να είσαι στη θέση του....

ΚΑΤΑΡΧΑΣ δεν ειπα εγω κάποιον απατεώνα , συζητηση κάνουμε και εχω το δικαιωμα να αμφισβητησω. 

Eπειδη δηλαδη ο επιχειρηματιας , εχει κανει ολα αυτα που έγραψες εγω δεν εχω τη κριση να καταλαβω οτι αυτο που κάνει ειναι ουσιαστικά καταχρηστικο και παράλογο;

Να δινει ενα ανταλλακτικο επι 100% πανω απο την τιμή; αυτο τι σχέση εχει με το ΦΠΑ; αυτο δεν εχει σχεση με το οτι αυτος ειναι καλυτερος απο μενα και βγαζει περισσοτερα εγω μπορει να μην ειμαι προς το παρον στη θέση του αλλα εχω τη κριση να καταλαβω τι ακριβως κάνει. Νομιζω ειναι ξεχωριστα αυτα τα 2. 

Εντάξει αμα δεν τον ενδιαφέρει οκ. Και εγω στο επομενο αυτοκινητο μπορει να μην τον προτιμήσω ξανά. Αμα δω οτι η εταιρεια φερεται καταχρηστικα και απάνθρωπα και αντιμετωπιζει τους πελάτες της ψυχρά και υπολογιστικα (δεν λεω οτι η Οπελ το κάνει) άν λέω... και εγω σα καταναλωτης θα ριξω άκυρο. 

Οι διευθυνταδες και οι επιχειρηματιες πέραν απο το χρημα και τα χαρτια των ισολογισμων θα πρέπει να έχουν και μια ανθρωπινη προσέγγιση μέσα τους γιατι αν δεν έχουν εμενα δεν θα με βλέπουν ουτε ζωγραφιστο στα μαγαζιά και τις δουλειές τους. 

10 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Για το μοντελο του αυτοκινητου, ειχα την εντυπωση οτι καπου το διαβασα στο thread, εαν κανω λαθος, με συγχωρεις.

Για την υπογα του παππου... φιλε σορυ κ ολας αλλα με 250€ και πληρωμενα ΔΕΗ, τηλεφωνο, ιντερνετ και ΕΥΔΑΠ, μονο κατι τρωγλες βρισκεις. Δεν κατεβηκαμε απο αλλο πλανητη εμεις, προσγειωσου.

Δεν έχω κορσα. Δεν ειναι τρώγλη απλα δεν ειναι στην Αθήνα ειναι στην επαρχία και το μέρος εκει ειναι πιο χωριο. 30 χλμ εξω απο την πόλη. 

Για αυτο και το δινει τοσο. Δεν υπάρχει προβλημα φιλε ολα καλά. Αλλα προκειμένου να συνεχιζω να ειμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου επέλεξα αυτη την κινηση. 

Οσο για εκεινους που με έστειλαν κ δεν ρωτησαν κάν. Δεν υπάρχει προβλημα. Ο καθενας θα κριθει εν ευθέτω χρονο. Σημερα ειναι ψηλά αυριο ειναι χαμηλά. Εγω μια χαρα προσγειωμένος ειμαι και δεν πειράζω κ κανέναν. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην ερωτηση για αγορα αυτοκινητο που εχει παει μονο αντιπροσωπεια και εχει ποιο ακριβη τιμη η απαντηση ειναι ΝΑΙ.

Το κανουν ηδη εταιριες οπως η leaseplan που εισαι 100% σιγουρος οτι εχει ολα τα service και ολα τα εκτακτα και αλλαγη σε λαστιχα κτλ στην ωρα του.

Εγω εαν επερνα μεταχειρισμενο απο εμπορο μονο απο εκει θα το επερνα.

Η εαν επερνα απο ιδιωτη μονο απο ατομο που εχει κανει τα service στην αντιπροσωπεια θα επερνα.

Μιλαμε για αυτοκινητα μεχρι 5-6 χρονια που ειναι μεσα στην εγγυηση τους.

Δημοσ.

Τα πρώτα χρόνια που είχα μια τρέλα με αναβαθμίσεις οπτικές τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές είχα συνάψει μια σχέση τυπικής φιλίας με τον πωλητή μεγάλης αντιπροσωπείας στα δυτικά προάστια. Μιας και εγώ ήμουν κάτοικος της ίδιας περιοχής είχα γίνει καλος πελάτης εκεί. Σε ερώτηση μου για 2 αξεσουάρ που ήθελα μου είπε ότι δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση η αγορά από αυτους και να κοιτάξω για αγορά από έξω. Εκεί είχαμε μια στιχομυθία που μου αποκάλυψε ότι το ποσοστό κέρδους τους σε αξεσουάρ ήταν 100%. Τα 2 πράγματα τελικά τα παράγγειλα από το γερμανικό ebay. στην μισή τιμή. 

Επίσης για τα λάδια που ειπώθηκε ότι τα πουλάνε 50 φεύγα ευρώ το 5λιτρο να είστε σίγουροι ότι μάξιμουμ να τους κοστίζει μέχρι 15 ευρώ. Όταν τα ιδια λάδια τα βρίσκεις στα 23 ευρώ από μαγαζί που μέσα σε αυτή την τιμή είναι και το κέρδος του πωλητή. 

Εν μέρη θα συμφωνήσω με το διεξοδικο ποστ του συνφορουμιτη για τις αντιπροσωπείες αλλά θεωρώ ότι οι τιμές θα έπρεπε να συμβαδίζουν με την εποχή που διανύουμε. Άλλες αντιπροσωπείες το κατάλαβαν με λουκέτα, άλλες με μειωμένη πελατεία και κάποιες άλλες αγρόν αγόραζαν. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Εχω φτάσει τα 30.000 χλμ και επικειται το 1ο σέρβις. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου έβγαλε ενα καλο κοστουμάκι 207 ευρώ.

Προφανως δεν προτιθεμαι να το πληρώσω γιατι θεωρω τη τιμη υπερβολική και ειναι και εποχη που ΟΛΟΙ ζητάνε. Οποτε ψάχνω ειτε κάποιο αλλο καταστημα να κανει καλυτερη τιμή ειτε να βρώ ενα καλο συνεργειο που ηδη γνωριζω να του πάω τα υλικά και να μου τα βάλει αυτος. Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει.

Εσεις τι θα κάνατε; να πληρωσω τέτοιο σερβις το αποκλειω ειναι πολλά τα λεφτά και δε βγαινω.. Η Οπελ και η καθε οπελ ζητάει τα δικά της. Οπως το σκεφτομαι δεν ειναι κ κατι τρομερο να χαθει η εγγυηση. Μπορω να διαθέσω μέχρι 100-120 ευρώ. Αυτοι επιτηδες φουσκώνουν τις τιμές γιατι σου λεει θα σκεφτει την εγγυηση. Ναι ντάξει αμα ζουσαμε στην εποχη που ο μισθος μου το μήνα θα ηταν 1500 ευρω θα πηγαινα στην Οπελ. Τωρα που ειναι λιγοτερο θα κοιτάξω κ εγω κατι πιο οικονομικο.

Ρε δε παιρνουνε χαμπάρι ετσι..... οι μισθοι κάτω οι τιμες πάνω. 

Με βάση την Ευρωπαική Οδηγία που πλέον ισχύει κανονικά και στην μπανανία Ελλάδα εάν πας σε ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ και ας λένε ότι θένε.Το έχω κάνει με 1 αμάξι και 3 μηχανάκια.Βρήκα αντιδράσεις αλλά στο τέλος όλα καλά.Η δικία μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με θέμα κοστολόγησης αλλά με θέμα τυφλής εμπιστοσύνης στο συγκεκριμένο μάστορα.Φαντάσου οτι είχε ακόμα και αντικλείδι απο το κάθε μηχανάκι μου και ήξερε πότε θα πάει να το πάρει απο το πάρκιν να κάνει τα σέρβις.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, madboy είπε

Τα πρώτα χρόνια που είχα μια τρέλα με αναβαθμίσεις οπτικές τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές είχα συνάψει μια σχέση τυπικής φιλίας με τον πωλητή μεγάλης αντιπροσωπείας στα δυτικά προάστια. Μιας και εγώ ήμουν κάτοικος της ίδιας περιοχής είχα γίνει καλος πελάτης εκεί. Σε ερώτηση μου για 2 αξεσουάρ που ήθελα μου είπε ότι δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση η αγορά από αυτους και να κοιτάξω για αγορά από έξω. Εκεί είχαμε μια στιχομυθία που μου αποκάλυψε ότι το ποσοστό κέρδους τους σε αξεσουάρ ήταν 100%. Τα 2 πράγματα τελικά τα παράγγειλα από το γερμανικό ebay. στην μισή τιμή. 

Επίσης για τα λάδια που ειπώθηκε ότι τα πουλάνε 50 φεύγα ευρώ το 5λιτρο να είστε σίγουροι ότι μάξιμουμ να τους κοστίζει μέχρι 15 ευρώ. Όταν τα ιδια λάδια τα βρίσκεις στα 23 ευρώ από μαγαζί που μέσα σε αυτή την τιμή είναι και το κέρδος του πωλητή. 

Εν μέρη θα συμφωνήσω με το διεξοδικο ποστ του συνφορουμιτη για τις αντιπροσωπείες αλλά θεωρώ ότι οι τιμές θα έπρεπε να συμβαδίζουν με την εποχή που διανύουμε. Άλλες αντιπροσωπείες το κατάλαβαν με λουκέτα, άλλες με μειωμένη πελατεία και κάποιες άλλες αγρόν αγόραζαν. 

Tα έγραψες όλα, δεν ξαναγράφω τίποτα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sotiriadisc είπε

Στην ερωτηση για αγορα αυτοκινητο που εχει παει μονο αντιπροσωπεια και εχει ποιο ακριβη τιμη η απαντηση ειναι ΝΑΙ.

Το κανουν ηδη εταιριες οπως η leaseplan που εισαι 100% σιγουρος οτι εχει ολα τα service και ολα τα εκτακτα και αλλαγη σε λαστιχα κτλ στην ωρα του.

Εγω εαν επερνα μεταχειρισμενο απο εμπορο μονο απο εκει θα το επερνα.

Η εαν επερνα απο ιδιωτη μονο απο ατομο που εχει κανει τα service στην αντιπροσωπεια θα επερνα.

Μιλαμε για αυτοκινητα μεχρι 5-6 χρονια που ειναι μεσα στην εγγυηση τους.

Σίγουρα αν έχεις βιβλίο service, στους προβλεπόμενους χρόνους, από αντιπροσωπία ή εξουσιοδοτημένο θα πάρεις περισσότερα χρήματα.

Ισως να κάνεις και απόσβεση των επιπλέον χρημάτων που έδινες στα official συνεργεια.

Αλλά είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι θα το πουλήσεις πολύ πιο γρήγορα, αν έχεις κάνεις τα service σε αντιπροσωπία ή εξουσιοδοτημένο απο οτι σε 'φίλο' μηχανικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Με βάση την Ευρωπαική Οδηγία που πλέον ισχύει κανονικά και στην μπανανία Ελλάδα εάν πας σε ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και όχι απαραίτητα εξουσιοδοτημένο ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ και ας λένε ότι θένε.Το έχω κάνει με 1 αμάξι και 3 μηχανάκια.Βρήκα αντιδράσεις αλλά στο τέλος όλα καλά.Η δικία μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με θέμα κοστολόγησης αλλά με θέμα τυφλής εμπιστοσύνης στο συγκεκριμένο μάστορα.Φαντάσου οτι είχε ακόμα και αντικλείδι απο το κάθε μηχανάκι μου και ήξερε πότε θα πάει να το πάρει απο το πάρκιν να κάνει τα σέρβις.

Γέλια να δεις όταν αρνούνται να σου καλύψουν κάτι στην εγγύηση και όλα τα χρόνια πας στην αντιπροσωπεία. Δυστυχώς είναι αρκετά τα παραδείγματα. 

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Ότι νάνε πραγματικά, χάνεις την εγγύηση εάν δεν κανείς το service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ..... τι δεν καταλαβαίνετε !!!!

Ποτε και για κανένα λόγο.Υπάρχει Ευρωπαική οδηγία.Ψάξου αδερφέ μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει θα ψάξω εξουσιοδοτημένο σέρβις. Και αν μου πει και 150 εντάξει. 210 δε δινω πάντως. Ειναι πολύ μεγάλη η αποκλιση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, madboy είπε

Γέλια να δεις όταν αρνούνται να σου καλύψουν κάτι στην εγγύηση και όλα τα χρόνια πας στην αντιπροσωπεία. Δυστυχώς είναι αρκετά τα παραδείγματα. 

Μου έχει τύχει σε όχημα που πατίναρε απο τα πρώτα χιλιόμετρα.Μοτοσυκλέτα εν προκειμένω ξεκίνησε να πατινάρει μετά απο λίγα χιλιόμτρα και έγινε της μουρλής στην αντιπροσωπεία γιατί λέει είναι μεν εντός εγγύησης αλλα είναι κατι μηχανικό αναλώσιμο οπότε δεν καλύπτεται.Μηχανάκι με ουτε 100χλμ στο κοντέρ.Ενοείται οτι μπήκα μετά με σούζα μέσα στο συνεργείο και ήρθε η αστυνομία και τα σχετικά.Και το φτιάξανε τζαμπα...

4 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Εντάξει θα ψάξω εξουσιοδοτημένο σέρβις. Και αν μου πει και 150 εντάξει. 210 δε δινω πάντως. Ειναι πολύ μεγάλη η αποκλιση. 

Βασικά να ρωτήσεις τιμές στην αγορά για το σέρβις σου με γνησια ανταλλακτικα.Και οτι κανεις να γινει σε ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ book service με αποδειξεις που να φαινεται οτι τα ανταλλακτικα ειναι γνησια.Αν και μεταξύ μας δεν νομίζω να δεις μεγάλες διαφορές στην τελική τιμή.

Επεξ/σία από TsoliasGR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΤS, aπατεώνες δεν τους είπες αλλά οτι κάνουν όλα τα συνεργεία τους πουστιές το είπες :D

Τα γνήσια ανταλλακτικά τα πουλάνε  πολύ ακριβότερα γιατί είναι καλύτερα από αυτά του σκρουτζλάιν κι έχουν εγγύηση   και στο ξαναφτιάχνουν δωρεαν αν συμβει κάτι , ενώ αυτά από το οιοδήποτε μαγαζί που θα πάρεις και θα τα πας στο μηχανικό της γειτονιάς σου πρέπει να τα πας πίσω στο κατάστημα αν έχουν προβλημα "και θα δούμε αν έχουν" και να πληρώσεις δευτερη φορά τον μαστρο-Μήτσο για την εργασία ο οποίος στο 99,9999% των περιπτώσεων δε "φταιει" ποτέ καθώς είναι αρχι(δια)μάστορας που με μια γκαζοτανάλια φτιάχνει Ατλαντις και Σογιουζ. Γι αυτό είναι πιο ακριβά.... όχι γιατί θέλει να σε κλέψει ο οπελάκιας. Σου ευχομαι να μη σου βγει ελαττωματικό το φίλτρο λαδιού από το σκρουτζλάιν όπως σε έναν γείτονα που του κάηκε το μοτερ ενώ πήγαινε ταξίδι και παρακαλούσε κλαίγοντας στην αντιπροσωπεία να του περάσουν στην εγγύηση τη βλάβη ....

Σημειωτέον ποτέ δεν έχω πάει το αυτοκίνητό μου σε επίσημο δίκτυο.... αλλά ποτέ δεν έψαξα και τα φτηνότερα ανταλλακτικά στο λιντλοσκρουτζ....

Επεξ/σία από nik0laus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...