Magic_Nature Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Εχω φτάσει τα 30.000 χλμ και επικειται το 1ο σέρβις. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου έβγαλε ενα καλο κοστουμάκι 207 ευρώ. Προφανως δεν προτιθεμαι να το πληρώσω γιατι θεωρω τη τιμη υπερβολική και ειναι και εποχη που ΟΛΟΙ ζητάνε. Οποτε ψάχνω ειτε κάποιο αλλο καταστημα να κανει καλυτερη τιμή ειτε να βρώ ενα καλο συνεργειο που ηδη γνωριζω να του πάω τα υλικά και να μου τα βάλει αυτος. Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει. Εσεις τι θα κάνατε; να πληρωσω τέτοιο σερβις το αποκλειω ειναι πολλά τα λεφτά και δε βγαινω.. Η Οπελ και η καθε οπελ ζητάει τα δικά της. Οπως το σκεφτομαι δεν ειναι κ κατι τρομερο να χαθει η εγγυηση. Μπορω να διαθέσω μέχρι 100-120 ευρώ. Αυτοι επιτηδες φουσκώνουν τις τιμές γιατι σου λεει θα σκεφτει την εγγυηση. Ναι ντάξει αμα ζουσαμε στην εποχη που ο μισθος μου το μήνα θα ηταν 1500 ευρω θα πηγαινα στην Οπελ. Τωρα που ειναι λιγοτερο θα κοιτάξω κ εγω κατι πιο οικονομικο. Ρε δε παιρνουνε χαμπάρι ετσι..... οι μισθοι κάτω οι τιμες πάνω. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2020 από Magic_Nature 3
liospi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Τι περιλαμβάνει το πρώτο service? Επίσης μπορείς να τους πας τα αναλώσιμα και να πληρώσεις μόνο τη δουλειά την οποία τη γράφει το μανουαλ ποσό στοιχίζει (εργατοώρες) 1
N3M3SiS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Οσο το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση, θα πηγαινεις σε εξουσιοδοτημενο Service ή στην αντιπροσωπεια. Μην σκεφτεσαι αλλη επιλογη. Δεν υπαρχει. Θα πληρωσεις τιμες εξουσιοδοτημενου. Κανε μια ερευνα αγορας για να δεις πιο σε συμφερει καλυτερα. Δεν μας ειπες το βασικοτερο ομως. Σε αυτα τα 207€, τι περιλαμβανεται; Γιατι γενικα για το service των 30.000 δεν ακουγονται καθολου πολλα. Αναφερεις σωστα : "Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει. ", ενω εισαι στις 30.000χλμ αυτη τη στιγμη. Το λες, σα να εχεις 1-2 μηνες ας πουμε ακομα μπροστα σου και σε παιρνει να την χασεις, ενω ουσιαστικα μιλας για 2 με 2,5 χρονια ακομα χρησης. Χωρις εγγυηση. Δεν θα το εκανα στη θεση σου. Δηλαδη παιρνεις καινουριο αυτοκινητο και σκεφτεσαι αν θα πληρωσεις 207€ ή 157€ στο service του μια φορα το χρονο; 17
johnkou77 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Eγω να προσθεσω οτι αντε κερδισες 50-70-80 ευρω στα 207 που λες και σου κατσει μια ζημια 500-1000ευρω μεσα στην εγγυηση πως θα τα πληρωσεις ,τι θα κανεις θα το παρατησεις το αυτοκινητο; σκεψου το καλα μηχανες ειναι χαλανε και υπαρχουν και αστοχιες καποιες φορες. 6
zourman1981 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Ντάξει άμα του ζητάνε τόσα για λάδια και φίλτρο λαδιού είναι πολλά δεδομένου ότι το βρίσκει έξω 50 70
dazed Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Στα 30.000χλμ τα 207€ μονο σε εμενα φαίνονται τζαμπα? Ποσο μαλλον εντος εγγυησης. 15
zourman1981 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 βεβαια σε 30χιλ ισως αλλαζει και ολα τα φιλτρα και τα μπουζι οποτε παιζει να ειναι και φθηνα 1 λεπτό πριν, dazed είπε Στα 30.000χλμ τα 207€ μονο σε εμενα φαίνονται τζαμπα? Ποσο μαλλον εντος εγγυησης.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Ενα νοερο οπως 200 300 για σέρβις δεν λεει τιποτα, πρεπει να τα βαλεις κατω 4 φιλτρα, λαδια, τακακια, υγρα, μονο υλικα περνάς τα 120αρικο
Klausx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Εχω φτάσει τα 30.000 χλμ και επικειται το 1ο σέρβις. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου έβγαλε ενα καλο κοστουμάκι 207 ευρώ. Προφανως δεν προτιθεμαι να το πληρώσω γιατι θεωρω τη τιμη υπερβολική και ειναι και εποχη που ΟΛΟΙ ζητάνε. Οποτε ψάχνω ειτε κάποιο αλλο καταστημα να κανει καλυτερη τιμή ειτε να βρώ ενα καλο συνεργειο που ηδη γνωριζω να του πάω τα υλικά και να μου τα βάλει αυτος. Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει. Εσεις τι θα κάνατε; να πληρωσω τέτοιο σερβις το αποκλειω ειναι πολλά τα λεφτά και δε βγαινω.. Η Οπελ και η καθε οπελ ζητάει τα δικά της. Οπως το σκεφτομαι δεν ειναι κ κατι τρομερο να χαθει η εγγυηση. Μπορω να διαθέσω μέχρι 100-120 ευρώ. Αυτοι επιτηδες φουσκώνουν τις τιμές γιατι σου λεει θα σκεφτει την εγγυηση. Ναι ντάξει αμα ζουσαμε στην εποχη που ο μισθος μου το μήνα θα ηταν 1500 ευρω θα πηγαινα στην Οπελ. Τωρα που ειναι λιγοτερο θα κοιτάξω κ εγω κατι πιο οικονομικο. Ρε δε παιρνουνε χαμπάρι ετσι..... οι μισθοι κάτω οι τιμες πάνω. Γενικά άμα δεν έχεις αλλάξει λάδια εδώ και 30,000 χλμ, τι υλικά να πας ακριβώς σε συνεργείο αφού είσαι άσχετος.....Να βρεις ένα συνεργείο της προκοπής και να αλλάζεις λάδια πιο συχνά. Η λέξη "service" είναι παπάτζα. Το αυτοκίνητο θέλει συγκεκριμένες εργασίες. Πετρέλαιο είναι;
barimagas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Αφησες τα λαδια 30.000χμ μεσα, και σε πειραξανε τα 200€;;; Δηλαδη αν το σέρβις ητανε ανα 15.000 και εδινες για δυο απο 100€, θα σου ερχοτανε φθηνοτερα ε;;; 18
Peugeot208 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Εχω φτάσει τα 30.000 χλμ και επικειται το 1ο σέρβις. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου έβγαλε ενα καλο κοστουμάκι 207 ευρώ. Προφανως δεν προτιθεμαι να το πληρώσω γιατι θεωρω τη τιμη υπερβολική και ειναι και εποχη που ΟΛΟΙ ζητάνε. Οποτε ψάχνω ειτε κάποιο αλλο καταστημα να κανει καλυτερη τιμή ειτε να βρώ ενα καλο συνεργειο που ηδη γνωριζω να του πάω τα υλικά και να μου τα βάλει αυτος. Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει. Εσεις τι θα κάνατε; να πληρωσω τέτοιο σερβις το αποκλειω ειναι πολλά τα λεφτά και δε βγαινω.. Η Οπελ και η καθε οπελ ζητάει τα δικά της. Οπως το σκεφτομαι δεν ειναι κ κατι τρομερο να χαθει η εγγυηση. Μπορω να διαθέσω μέχρι 100-120 ευρώ. Αυτοι επιτηδες φουσκώνουν τις τιμές γιατι σου λεει θα σκεφτει την εγγυηση. Ναι ντάξει αμα ζουσαμε στην εποχη που ο μισθος μου το μήνα θα ηταν 1500 ευρω θα πηγαινα στην Οπελ. Τωρα που ειναι λιγοτερο θα κοιτάξω κ εγω κατι πιο οικονομικο. Ρε δε παιρνουνε χαμπάρι ετσι..... οι μισθοι κάτω οι τιμες πάνω. 200€ για service στα 30.000 δεν είναι πολλά! Λογικά έχεις πετρέλαιο ε; Επίσης, όπως είπαν και οι φίλοι προηγουμένως αν δεν θες να χάσεις την εγγύηση και να τρέχεις, αν συμβεί κάτι, θα πρέπει να το πας σε εξουσιοδοτημένο. Τέλος, δεν κρίνω, απλά μου κάνει εντύπωση ότι τα έσκασες να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο, αλλά κανείς θέμα τα 50€ παραπάνω που θα δώσεις στο service της αντιπροσωπιας, μετά από 1,5 χρόνο κτήσης. 2
Dinos1973 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Τσάμπα είναι τα €207, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι έχουμε χρήματα για αγορά Καινούργιου αυτοκινήτου αλλά θεωρούμε το service ακριβό !!!!! Μου θυμίζει τα ακριβά κινητά με κάρτα €5 και αναπάντητες για να μην χρεωνόμαστε !!!! Ήμαρτον !!!! 6 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Εχω φτάσει τα 30.000 χλμ και επικειται το 1ο σέρβις. Πηγα απο την αντιπροσωπεια και μου έβγαλε ενα καλο κοστουμάκι 207 ευρώ. Προφανως δεν προτιθεμαι να το πληρώσω γιατι θεωρω τη τιμη υπερβολική και ειναι και εποχη που ΟΛΟΙ ζητάνε. Οποτε ψάχνω ειτε κάποιο αλλο καταστημα να κανει καλυτερη τιμή ειτε να βρώ ενα καλο συνεργειο που ηδη γνωριζω να του πάω τα υλικά και να μου τα βάλει αυτος. Σε αυτη τη περιπτωση χάνω την εγγυηση η οποια ετσι και αλλιως χάνεται στα 75.000 χλμ παυει να ισχυει. Εσεις τι θα κάνατε; να πληρωσω τέτοιο σερβις το αποκλειω ειναι πολλά τα λεφτά και δε βγαινω.. Η Οπελ και η καθε οπελ ζητάει τα δικά της. Οπως το σκεφτομαι δεν ειναι κ κατι τρομερο να χαθει η εγγυηση. Μπορω να διαθέσω μέχρι 100-120 ευρώ. Αυτοι επιτηδες φουσκώνουν τις τιμές γιατι σου λεει θα σκεφτει την εγγυηση. Ναι ντάξει αμα ζουσαμε στην εποχη που ο μισθος μου το μήνα θα ηταν 1500 ευρω θα πηγαινα στην Οπελ. Τωρα που ειναι λιγοτερο θα κοιτάξω κ εγω κατι πιο οικονομικο. Ρε δε παιρνουνε χαμπάρι ετσι..... οι μισθοι κάτω οι τιμες πάνω. Νομικα δεν χανεις την εγγυηση!!! Θ αλλαξεις οτι ζηταει το service με ανταλλακτικα εφάμιλλης ή καλυτερης ποιοτητας! Θα σου κοψει το συνεργειο αποδειξη και βιβλιαρακι με το τι εχει αλλαξει με σφραγίδα και υπογραφη! Σε γερμανο ετσι εκανα και μου λεει η αντιπροσωπεια να ξερετε ομως αν κανετε σε μας τα service θα εχετε καλυτερη υποστηριξη-καλυτερες τιμες και μετα την εγγυηση! Ψυχολογικος πολεμος.. αλλα εγω δεν μασησα! Τους απαντησα ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου και ειδα και την υποστηριξη σας σε πελατες με καδενα!!! Μουγκα-στρουγκα!!! 4
Dinos1973 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Νομικα δεν χανεις την εγγυηση!!! Θ αλλαξεις οτι ζηταει το service με ανταλλακτικα εφάμιλλης ή καλυτερης ποιοτητας! Θα σου κοψει το συνεργειο αποδειξη και βιβλιαρακι με το τι εχει αλλαξει με σφραγίδα και υπογραφη! Σε γερμανο ετσι εκανα και μου λεει η αντιπροσωπεια να ξερετε ομως αν κανετε σε μας τα service θα εχετε καλυτερη υποστηριξη-καλυτερες τιμες και μετα την εγγυηση! Ψυχολογικος πολεμος.. αλλα εγω δεν μασησα! Τους απαντησα ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου και ειδα και την υποστηριξη σας σε πελατες με καδενα!!! Μουγκα-στρουγκα!!! Ότι νάνε πραγματικά, χάνεις την εγγύηση εάν δεν κανείς το service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ..... τι δεν καταλαβαίνετε !!!! 2 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Ότι νάνε πραγματικά, χάνεις την εγγύηση εάν δεν κανείς το service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ..... τι δεν καταλαβαίνετε !!!! Υπαρχει νομος εδω και καποια χρονια.. Τωρα αν εχει αλλαξει κατι τι να πω.. Εσυ για να το λες αυτο το εχεις ψαξει ή οτι σου λενε απο την αντιπροσωπεια..? Γιατι και μενα δεν μου το ειπε η αντιπροσωπεια.. εγω τους το ειπα και δεν το αμφισβήτησαν!!! Κάτι που λίγοι ιδιοκτήτες καινούριων αυτοκινήτων γνωρίζουν είναι ότι αν ο ιδιοκτήτης πάει το αυτοκίνητο σε ανεξάρτητο κι όχι εξουσιοδοτημένο συνεργείο, τότε η εγγύηση δεν χάνεται. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 προβλέπει ότι η εγγύηση ισχύει ανεξαρτήτως του πού έγινε το σέρβις του αυτοκινήτου. Όπως αναφέρει ο ο πρόεδρος της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μοτοσυκλετών Μηχανημάτων, Νίκος Νικολόπουλος, στο ΑΠΕ: «Ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 επιτρέπει σ’ έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκευάσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της εγγύησης και σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της εγγύησής του, με την προϋπόθεση ότι αυτό το συνεργείο θα κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή ανταλλακτικά “after market” εφάμιλλα των γνησίων και όπως προβλέπεται από τις πιστοποιήσεις αυτών». Ο πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ, ανέφερε επίσης πως: «Το συνεργείο αυτό θα πρέπει να υπογράφει το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου και να συρράπτει τα τιμολόγια αγορών, ώστε να προσδιορίζεται η συγκεκριμένη ενέργεια και η συντήρηση του αυτοκινήτου. Και όλα αυτά για να διασφαλιστεί πρώτα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου». 2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε Καλησπέρα , εχω αγοράσει ενα Opel εδω και 1.5 χρονο καινουργιο. Βενζινη το 1.4? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από PLACEBO_89 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις