doubtful Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, afm είπε Τα πράγματα είναι απλά. Η κάρτα ήχου σου δίνει ήχο με δύο τρόπους: α. Ψηφιακά μέσω hdmi από την κάρτα γραφικών σου και β. Αναλογικά μέσω των υποδοχών ήχου της κάρτας ήχου. Απ' ότι φαίνεται (αφού έχεις ήχο στην τηλεόραση) η κάρτα ήχου σου είναι ρυθμισμένη στην ψηφιακή έξοδο και βγάζει ήχο από το hdmi της RX 570 Pulse. Αν εσύ θέλεις αναλογικό ήχο (δηλαδή να χρησιμοποιήσεις άλλα ηχεία) θα πρέπει να επιλέξεις ηχεία ή speakers (Realtek High Definition Audio). Θα πας στο μεγαφωνάκι κάτω δεξιά. Αν έχεις win7 : δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι, -----> Συσκευές Αναπαραγωγής -----> επιλέγεις Ηχεία ------>Ο.Κ. Αν έχεις win10 : δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ. Και φυσικά θα πρέπει να έχεις συνδεδεμένα Ηχεία (για να ακούσεις ήχο) στην πράσινη υποδοχή μπρος ή πίσω. τα δοκιμασα ολα αυτα αλλα τιποτα. - εβγαλα την καρτα γραφικων. Ξανακανα Install/update οτι σχετικο με sound/audio, αλλα τιποτα... Αν βαλω μυσικη με η χωρις την καρτα, οι μπαρες γεμιζουν κανονικα απλα δεν ακουγεται τιποτα. 1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε Ε τότε λογικά στις ρυθμίσεις που σου είπαν και πιο πίσω τα παιδιά κάτι γίνεται. Είναι σαν να εχει ενεργοποιηθεί ο ήχος απο το hdmi της κάρτας και δεν παίζει απο την κάρτα που προϋπήρχε.. στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μήπως υπάρχει κάτι? Δεν νομίζω αλλά λέμε τώρα... Αν βγάλεις την κάρτα ξανα παίζει κανονικά η κάρτα ήχου με τα ηχεία? Οι περισσότεροι αντάπτορες αν δεν τροφοδοτούνται απο ρευμα ώστε να κάνουν ενεργή αλλαγή σήματος απο ψηφιακό σε αναλογικό κτλ, δεν παίζουν καν. Βέβαια εσένα δεν ξέρω αυτός αν παίρνει ρευμα που λες αλλά αφου εχεις εικόνα πάλι καλά.. Και κοίτα και στο bios μήπως δεν είναι η κάρτα ήχου ενεργοποιημένη την καρτα και οτι σχετικο με τις αναβαθμισεις της τα εβγαλα. τωρα θελω να δω αν θα εχω ηχο οπως ειχα πριν αλλα τιποτα, παει ο ηχος, χαθηκε.. Στα μπιος κοιταξα αλλα δεν ειδα κατι σχετικο με ηχο... μαλλον εγω δεν το βρηκα, ειμαι ασχετος.. 😕
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, doubtful είπε Αν βαλω μυσικη με η χωρις την καρτα, οι μπαρες γεμιζουν κανονικα απλα δεν ακουγεται τιποτα. είναι θεμα ρυθμίσεων η δεν πάει σήμα στα ηχεία (καλώδιο τροφοδοσία) η τα ηχεία ταπαιξαν (χλωμό)
doubtful Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Αν μπορείς ανέβασε μια φώτο απ' το sound control panel σου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θες νέα οθόνη. Δεξί κλικ στο μεγάφωνο κάτω δεξιά 1
jimmy213 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @hp8 δεν θα δει κάτι ιδιαίτερο εκεί. Λογικά έχει ως default έξοδο τη "λάθος" επιλογή, γι' αυτό πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο @afm. Απλώς οι οδηγίες που του λέει ίσχυαν κάποιες εκδόσεις στο παρελθόν. Πλέον για να πάει εκεί που του λέει, πρέπει να κάνει αυτό που του δείχνω στις εικόνες παραπάνω. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από jimmy213 1
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, jimmy213 είπε @hp8 δεν θα δει κάτι ιδιαίτερο εκεί. Λογικά έχει ως default έξοδο τη "λάθος" επιλογή, γι' αυτό πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο @afm. Απλώς οι οδηγίες που του λέει ίσχυαν κάποιες εκδόσεις στο παρελθόν. Πλέον για να πάει εκεί που του λέει, πρέπει να κάνει αυτό που του δείχνω στις εικόνες παραπάνω. δεν διαφωνω Απλα παραθετουμε ολες τις επιλογες 2
ZELOMOTH Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Στο τέλος ή θα εχουν χαλάσει τα ηχεία(όντως σατανικά δύσκολο και συμπτωματικό μαζί) ή εχει η μητρικη 2 πράσινα που πολλές εχουν απλά διαφέρουν ελάχιστα, ή φταίνε τα καλώδια, ή δεν είναι τα ηχεία στο ρευμα! Χαχαχαχαχ! Ε εντάξει παρα είναι κουφό ολο αυτό... Ισως ετσι απο περιέργεια να έπρεπε να βγάλεις την κάρτα γραφικών και να κάνεις μια επαναφορά συστήματος μια μέρα πριν πρωτο βάλεις την καρτούλα γραφικών.. 1
doubtful Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, hp8 είπε είναι θεμα ρυθμίσεων η δεν πάει σήμα στα ηχεία (καλώδιο τροφοδοσία) η τα ηχεία ταπαιξαν (χλωμό) δοκιμασα και αλλα ηχεια, καμια διαφορα.
afm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, jimmy213 είπε @hp8 δεν θα δει κάτι ιδιαίτερο εκεί. Λογικά έχει ως default έξοδο τη "λάθος" επιλογή, γι' αυτό πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο @afm. Απλώς οι οδηγίες που του λέει ίσχυαν κάποιες εκδόσεις στο παρελθόν. Πλέον για να πάει εκεί που του λέει, πρέπει να κάνει αυτό που του δείχνω στις εικόνες παραπάνω. Προσωπικά, ακόμα περιμένω μια φώτο απ' την καρτέλα Αναπαραγωγής. Δοκιμή και επιβεβαίωση σε windows10 έκδοση 2004 : δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Καρτέλα Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ. --------> Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των επιλογών Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από afm
ZELOMOTH Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Είμαι της άποψης αν θες να συνδεθεί κάποιος, με κανα teamviewer ετσι απο περιέργεια , μιας και κάτι μπορεί να μην σου εχει πάει στο μυαλό που ο άλλος θα βρει σε 2 λεπτά. Πάνω στις ρυθμίσεις βασικά που λέμε.... 1
doubtful Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) τωρα για να καταλαβω και εγω, με την τωρινη οθονη + ανταπτορα μπορω να εχω ηχο? απλα δεν τα βρισκω καπου στις ρυθμισεις? Δηλαδη χωρις καλωδιο 3,5 jack. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από doubtful
ZELOMOTH Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Με vga θες και το καλωδιάκι ξεχωριστά για ήχο Αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν παίζουν οι αντάπτορες αμφίδρομα.. Δηλαδή, αν εχεις παλια καρτα vga στο Pc και θες να συνδεθείς σε τηλεοραση hdmi, τότε, με το ανταπτοράκι αυτό, βάζεις το vga στο vga της καρτας και το jack 3.5 στην υποδοχή της μητρικής. Κι ετσι απο pc vga δίνεις σε tv hdmi εικόνα και ήχο. Αυτή η μετατροπή θέλει ρευμα το οποιό πλέον παίρνουν τα ανταπτοράκια απο usb. Για το αντίστροφο όμως που εχεις εσύ, hdmi στην κάρτα δηλαδη και vga στην οθόνη, δεν νομίχω να γίνεται με το ίδιο ανταπτοράκι γιατι το καλώδιο vga με το jack 3.5, πάνε μαζί απο οσο θυμάμαι... Αρα μπαίνουν μόνο με τον τρόπο που προείπα.....
doubtful Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 υπαρχει περιπτωση να βοηθησει το φορματ?
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, doubtful είπε υπαρχει περιπτωση να βοηθησει το φορματ? και ναι και οχι γιατί έχεις ήχο από την μητρική όπως έγραψες παραπάνω (ενδειξεις player) Απλα δεν τον ακους Μπορεις να ανεβασεις screenshot συμφωνα με αυτα που εγραψε Δοκιμή και επιβεβαίωση σε windows10 έκδοση 2004 : δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Καρτέλα Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ. --------> Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των επιλογών ο @afm
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, doubtful είπε υπαρχει περιπτωση να βοηθησει το φορματ? Μπορείτε να κάνετε μία δοκιμή με μία Live διανομή Linux (αν δεν ξέρετε δείτε εδώ) Δε ξέρω πόσοι από αυτούς που πρότειναν λύσεις το δοκίμασαν, έκανα μία δοκιμή και παραθέτω τα παρακάτω: Στη πρώτη περίπτωση τα ηχεία της οθόνης, στη δεύτερη τα εξωτερικά ηχεία (πως πρέπει να φαίνονται/ ''ν'' η επιλεγμένη έξοδος) Την οθόνη την αναγνωρίζει ο αντάπτορας;
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 εδώ έχω μια φωτο από το bios Ρίξε μια ματιά αν τα καταφερνεις και δες την επιλογή on board hd audio και παίξε με enable -disable -auto Kαθε φορα να αποθηκευεις τις αλαγες Αν δεν τα καταφερνεις μην πειραξεις τιποτα Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα