Προς το περιεχόμενο

Νο sound

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, afm είπε

Τα πράγματα είναι απλά. Η κάρτα ήχου σου δίνει ήχο με δύο τρόπους:

α. Ψηφιακά μέσω hdmi από την κάρτα γραφικών σου και

β. Αναλογικά μέσω των υποδοχών ήχου της κάρτας ήχου.

Απ' ότι φαίνεται (αφού έχεις ήχο στην τηλεόραση) η κάρτα ήχου σου είναι ρυθμισμένη στην ψηφιακή έξοδο και βγάζει ήχο από το hdmi της RX 570 Pulse.

Αν εσύ θέλεις αναλογικό ήχο (δηλαδή να χρησιμοποιήσεις άλλα ηχεία) θα πρέπει να επιλέξεις ηχεία ή speakers (Realtek High Definition Audio).

Θα πας στο μεγαφωνάκι κάτω δεξιά.

Αν έχεις win7 δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι, -----> Συσκευές Αναπαραγωγής -----> επιλέγεις Ηχεία ------>Ο.Κ.

Αν έχεις win10 : δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ.

Και φυσικά θα πρέπει να έχεις συνδεδεμένα Ηχεία (για να ακούσεις ήχο) στην πράσινη υποδοχή μπρος ή πίσω.

τα δοκιμασα ολα αυτα αλλα τιποτα.
-
εβγαλα την καρτα γραφικων. Ξανακανα Install/update οτι σχετικο με sound/audio, αλλα τιποτα...
Αν βαλω μυσικη με η χωρις την καρτα, οι μπαρες γεμιζουν κανονικα απλα δεν ακουγεται τιποτα.

1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Ε τότε λογικά στις ρυθμίσεις που σου είπαν και πιο πίσω τα παιδιά κάτι γίνεται.

Είναι σαν να εχει ενεργοποιηθεί ο ήχος απο το hdmi της κάρτας και δεν παίζει απο την κάρτα που προϋπήρχε..

στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μήπως υπάρχει κάτι? Δεν νομίζω αλλά λέμε τώρα...

Αν βγάλεις την κάρτα ξανα παίζει κανονικά η κάρτα ήχου με τα ηχεία?

Οι περισσότεροι αντάπτορες αν δεν τροφοδοτούνται απο ρευμα ώστε να κάνουν ενεργή αλλαγή σήματος απο ψηφιακό σε αναλογικό κτλ, δεν παίζουν καν.

Βέβαια εσένα δεν ξέρω αυτός αν παίρνει ρευμα που λες αλλά αφου εχεις εικόνα πάλι καλά..

Και κοίτα και στο bios μήπως δεν είναι η κάρτα ήχου ενεργοποιημένη

την καρτα και οτι σχετικο με τις αναβαθμισεις της τα εβγαλα. τωρα θελω να δω αν θα εχω ηχο οπως ειχα πριν αλλα τιποτα, παει ο ηχος, χαθηκε..

Στα μπιος κοιταξα αλλα δεν ειδα κατι σχετικο με ηχο... μαλλον εγω δεν το βρηκα, ειμαι ασχετος.. 😕

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doubtful είπε

Αν βαλω μυσικη με η χωρις την καρτα, οι μπαρες γεμιζουν κανονικα απλα δεν ακουγεται τιποτα.

είναι  θεμα ρυθμίσεων η δεν πάει σήμα στα ηχεία (καλώδιο τροφοδοσία)  η τα ηχεία ταπαιξαν (χλωμό)

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Αν μπορείς ανέβασε μια φώτο απ' το sound control panel σου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θες νέα οθόνη.

Δεξί κλικ στο μεγάφωνο κάτω δεξιά

image.png.41359aa0b153e728b79acc8c3dbc5bd7.png

image.png.9eeccaa0c34cf430e416cf485a1b619d.png

Untitled.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@hp8 δεν θα δει κάτι ιδιαίτερο εκεί. Λογικά έχει ως default έξοδο τη "λάθος" επιλογή, γι' αυτό πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο @afm. Απλώς οι οδηγίες που του λέει ίσχυαν κάποιες εκδόσεις στο παρελθόν. Πλέον για να πάει εκεί που του λέει, πρέπει να κάνει αυτό που του δείχνω στις εικόνες παραπάνω.

Επεξ/σία από jimmy213
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy213 είπε

@hp8 δεν θα δει κάτι ιδιαίτερο εκεί. Λογικά έχει ως default έξοδο τη "λάθος" επιλογή, γι' αυτό πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο @afm. Απλώς οι οδηγίες που του λέει ίσχυαν κάποιες εκδόσεις στο παρελθόν. Πλέον για να πάει εκεί που του λέει, πρέπει να κάνει αυτό που του δείχνω στις εικόνες παραπάνω.

δεν διαφωνω Απλα παραθετουμε ολες τις επιλογες

• Like 2
Δημοσ.

Στο τέλος ή θα εχουν χαλάσει τα ηχεία(όντως σατανικά δύσκολο και συμπτωματικό μαζί)

ή εχει η μητρικη 2 πράσινα που πολλές εχουν απλά διαφέρουν ελάχιστα, ή φταίνε τα καλώδια, ή δεν είναι τα ηχεία στο ρευμα!

Χαχαχαχαχ!

Ε εντάξει παρα είναι κουφό ολο αυτό...

Ισως ετσι απο περιέργεια να έπρεπε να βγάλεις την κάρτα γραφικών και να κάνεις μια επαναφορά συστήματος μια μέρα πριν πρωτο βάλεις την καρτούλα γραφικών..

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, hp8 είπε

είναι  θεμα ρυθμίσεων η δεν πάει σήμα στα ηχεία (καλώδιο τροφοδοσία)  η τα ηχεία ταπαιξαν (χλωμό)

δοκιμασα και αλλα ηχεια, καμια διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Προσωπικά, ακόμα περιμένω μια φώτο απ' την καρτέλα Αναπαραγωγής.

Δοκιμή και επιβεβαίωση σε windows10 έκδοση 2004 :  δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Καρτέλα Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ. --------> Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των επιλογών

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.

Είμαι της άποψης αν θες να συνδεθεί κάποιος, με κανα teamviewer ετσι απο περιέργεια ,

μιας και κάτι μπορεί να μην σου εχει πάει στο μυαλό που  ο άλλος θα βρει σε 2 λεπτά.

Πάνω στις ρυθμίσεις βασικά που λέμε....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα για να καταλαβω και εγω, με την τωρινη οθονη + ανταπτορα μπορω να εχω ηχο? απλα δεν τα βρισκω καπου στις ρυθμισεις? Δηλαδη χωρις καλωδιο 3,5 jack.

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ.

Με vga θες και το καλωδιάκι ξεχωριστά για ήχο

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν παίζουν οι αντάπτορες αμφίδρομα..

Δηλαδή, αν εχεις παλια καρτα vga στο Pc   και θες να συνδεθείς σε τηλεοραση hdmi, τότε, με το ανταπτοράκι αυτό, βάζεις το vga στο vga της καρτας και το jack 3.5 στην υποδοχή της μητρικής.

Κι ετσι απο pc vga δίνεις σε tv hdmi εικόνα και ήχο.

Αυτή η μετατροπή θέλει ρευμα το οποιό πλέον παίρνουν τα ανταπτοράκια απο usb.

Για το αντίστροφο όμως που εχεις εσύ,

hdmi στην κάρτα δηλαδη και vga στην οθόνη, δεν νομίχω να γίνεται με το ίδιο ανταπτοράκι γιατι το καλώδιο vga με το jack 3.5, πάνε μαζί απο οσο θυμάμαι...

Αρα μπαίνουν μόνο με τον τρόπο που προείπα.....

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, doubtful είπε

υπαρχει περιπτωση να βοηθησει το φορματ?

και ναι και  οχι γιατί έχεις ήχο από την μητρική όπως έγραψες παραπάνω  (ενδειξεις player) Απλα δεν τον ακους Μπορεις να ανεβασεις screenshot  συμφωνα με αυτα που εγραψε   Δοκιμή και επιβεβαίωση σε windows10 έκδοση 2004 :  δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι ------> Ήχοι -----> Καρτέλα Αναπαραγωγή ------> επιλέγεις Ηχεία ------> Ο.Κ. --------> Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των επιλογών ο   @afm

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, doubtful είπε

υπαρχει περιπτωση να βοηθησει το φορματ?

Μπορείτε να κάνετε μία δοκιμή με μία Live διανομή Linux (αν δεν ξέρετε δείτε εδώ)

Δε ξέρω πόσοι από αυτούς που πρότειναν λύσεις το δοκίμασαν, έκανα μία δοκιμή και παραθέτω τα παρακάτω:

82096640_2020-09-20162022.png.f3498bc24acc9eb2fab5f4c818a37b01.png

1418373912_2020-09-20162101.png.b0d51e3f93afc496a5da30b0d634d47a.png

587878042_2020-09-20162553.png.5d5dec24855e2846995a39fd0e3bae6c.png

2095099686_2020-09-20162429.png.c6149141253e519f3aaa64ebe1e2f786.png

Στη πρώτη περίπτωση τα ηχεία της οθόνης, στη δεύτερη τα εξωτερικά ηχεία (πως πρέπει να φαίνονται/ ''ν'' η επιλεγμένη έξοδος)

Την οθόνη την αναγνωρίζει ο αντάπτορας;

Δημοσ.

εδώ έχω μια φωτο από το bios Ρίξε μια ματιά αν τα καταφερνεις και δες την επιλογή on board hd audio και παίξε με enable -disable -auto Kαθε φορα να αποθηκευεις τις αλαγες Αν δεν τα καταφερνεις μην πειραξεις τιποτα 

Spoiler

1170260475_asrockH110M-HDVR3.0.png.46ca92df9d966b68454ab2fadaed798a.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...