Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν 

Cpu: 3770K OC 4,2 

Motherboard: Asus Z77 sabretooth

Ram: DDR 3 16 Gb

Psu: Corsair Ax 850

Gpu: 1660 ti Msi gaming X

Monitor 24 1200p & πληκτρολόγια, ποντίκια, ηχεία, κουτί αξιόλογα που δεν αλλάζουν για λίγα χρόνια ακόμα. 

Μην το ξεχάσω υπάρχει ψύξη Corsair H100 (όχι η H100i η παλαιότερη). 

Το λοιπόν σκεφτήκαμε (εγώ στην ουσία) να κρατήσουμε τα πάντα (μεγάλο ερωτηματικό η ψύκτρα αν ταιριάζει) και να πάμε σε Cpu + Motherboard + μνήμες. Χρήση Gaming και τα υπόλοιπα έπονται. Σκληρός υπάρχει για λειτουργικό ένας Samsung 830 ssd 256 που μέχρι τώρα μας καλύπτει (δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον τομέα) και κάνα 10 διαφόρων TB για άλλες χρήσεις. Games ένα δύο την φορά για αυτό λέω ότι φτάνουν τα 256.

Για τα νέα κομμάτια λέω (όχι ότι το έψαξα όπως είχα όρεξη όταν ήμουν μικρότερος) να πάμε σε https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html?from=autocomplete&o=tomahawk+b450

Και μνήμες δεν έχω ιδέα. Θέλω 16Gb λογικά φτάνουν και να είναι κάτι συμβατό. Δεν έχω πρόβλημα να δώσω και λίγα παραπάνω αν είναι κάτι που να αξίζει.

Γνώμες παιδιά...

Επεξ/σία από liakinen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με παρόμοιο σύστημα, monitor 1080p και GPU την RX480 4GB είχα το ίδιο δίλημμα πέρυσι τέτοια εποχή. Τελικά πήρα τον Δεκέμβριο μία 5700XT με την λογική να την κρατήσω και στο επόμενο build. Τα frames ανέβηκαν πολύ και η επόμενη κίνησή μου ήταν monitor 2560x1440. Τα frames έπεσαν, αλλά και πάλι το Odyssey έπαιζε παραπάνω από αξιοπρεπώς.

Αν κάτι σε φρενάρει αρκετά αυτήν τη στιγμή, αυτό είναι η GPU. Όχι ότι τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν είναι παλιά, αλλά εν πάσει περιπτώσει σε αυτήν την ανάλυση αντέχουν. Τώρα βέβαια το θέμα είναι αν είναι καλή ιδέα να πάρεις κάρτα αυτήν την εποχή με τις νέες κάρτες να κυκλοφορούν ή να έρχονται σύντομα.

Το ζουμί είναι ότι δεν θεωρώ πως θα δεις μεγάλες βελτιώσεις αλλάζοντας CPU, mobo και μνήμες στα παιχνίδια, η κάρτα σε φρενάρει. Οπότε ή παίρνεις τώρα μία καλή GPU με ό,τι σημαίνει αυτό σε (μικρό)  βάθος χρόνου (σύντομα οι 30ΧΧ θα είναι ευρέως διαθέσιμες) και λίγο αργότερα το βασικό σετ ή περιμένεις συνολικά. Ή παίρνεις τώρα το βασικό σετ, κρατάς την κάρτα και την αναβαθμίζεις και αυτήν μέχρι τα Χριστούγεννα ίσως. Πάντως με το βασικό σετ και την ίδια κάρτα γραφικών δεν θα δεις διαφορές τώρα.

Εγώ πάντως θα πάω σύντομα σε 3600Χ, mobo Β550 και RAM 32GB 3600MHz. O 3600 είναι και θα είναι μια χαρά για πολύ καιρό, τo chipset Β550 του mobo είναι πιο σύγχρονο (υποστηρίζει PCIe 4.0 για  μία κάρτα γραφικών  και για έναν Nvme SSD) και θα πάρει μάλλον απροβλημάτιστα όλους τους Zen 3 που έρχονται, ενώ και η RAM μπορεί να είναι υπερβολή τώρα, αλλά οι τιμές πέφτουν και θα ησυχάσω για καιρό.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...