Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Είμαι 24 χρονών, δεν έχω κάποιο χαρτί πέρα από ένα ΙΕΚ δίκτυα και τηλεποικινωνίες που δεν είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω και σκεφτόμουν τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος του brexit να πάω Αγγλία έχοντας δικό μου άτομο εκεί για την αρχή. Εδώ και 6 χρόνια μένω μαζί με την κοπέλα μου και το πάμε σοβαρά, εκείνη σε 1 χρόνο τελειώνει το προπτυχιακό της με πολύ καλό βαθμό και θέλει να κάνει μεταπτυχιακό. Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; Επίσης επειδή η δικιά μου δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα αλλά Ρωσική, ξέρετε πως μπορεί να έρθει ; Έστω και αν χρειαστεί να κάνει το μεταπτυχιακό εκεί στην Αγγλία. 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σκέψου απλά ότι όλοι οι μετανάστες / πρόσφυγες θέλουν να πάνε Αγγλία / Γερμανία, εσυ χωρίς πτυχίο και χωρίς εμπειρία, τι παραπάνω μπορείς να προσφέρεις σε μια ταλαιπωρημένη οικονομία όπως τις Αγγλίας που δεν βασίζετε στην βιομηχανία αλλά στις υπηρεσίες και ο ταλαίπωρος μετανάστης η Βρετανός μπορεί να κάνει φθηνότερα !!!

1 ώρα πριν, NobodyRankXV είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι 24 χρονών, δεν έχω κάποιο χαρτί πέρα από ένα ΙΕΚ δίκτυα και τηλεποικινωνίες που δεν είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω και σκεφτόμουν τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος του brexit να πάω Αγγλία έχοντας δικό μου άτομο εκεί για την αρχή. Εδώ και 6 χρόνια μένω μαζί με την κοπέλα μου και το πάμε σοβαρά, εκείνη σε 1 χρόνο τελειώνει το προπτυχιακό της με πολύ καλό βαθμό και θέλει να κάνει μεταπτυχιακό. Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; Επίσης επειδή η δικιά μου δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα αλλά Ρωσική, ξέρετε πως μπορεί να έρθει ; Έστω και αν χρειαστεί να κάνει το μεταπτυχιακό εκεί στην Αγγλία. 

Για μεταπτυχιακό στην Βρετανία για πολίτες 3 χωρών θέλεις τουλάχιστον €20,000!

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι ελεγε κι ο κολητος μου θα φυγω και θα κανω ζωαρα και θα σας κατουραω.Εφυγε 3 χρονια.Αν δεις ποσο εχουν τα ενοικια ΔΩΜΑΤΙΩΝ και οχι ολοκληρων σπιτιων ποσο ειναι ο μισθος ποσο θες για να φας κτλ δε του περισευανε ουτε 200 ευρω.Εδω σερβιτορος πιο πολλα βγαζει τωρα.Ξαναγυρισε με την ουρα στα σκελια.Γενικα δε παει καλα το πραγμα εκει και δινουν μαχη οσοι εχουν πτυχια.Δε το συζητω καν για σενα και τα εξοδα που θες για να πας και τα αρχικα εξοδα σου.Κατσε δω και μια χαρα εισαι κανε υπομονη.Πολλοι φυγανε με φανφαρες και ζουν το απολυτο δραμμα.Μην εισαι κουτος.Γη της επαγγελιας δεν υπαρχει ουτε το 1960 υπηρχε και τοτε πιατα πλενανε.Το ποσοστο που πετυχε εξω ειναι βιαια 5% και μονο μορφωμενοι.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, zoupous είπε

Ετσι ελεγε κι ο κολητος μου θα φυγω και θα κανω ζωαρα και θα σας κατουραω.Εφυγε 3 χρονια.Αν δεις ποσο εχουν τα ενοικια ΔΩΜΑΤΙΩΝ και οχι ολοκληρων σπιτιων ποσο ειναι ο μισθος ποσο θες για να φας κτλ δε του περισευανε ουτε 200 ευρω.Εδω σερβιτορος πιο πολλα βγαζει τωρα.Ξαναγυρισε με την ουρα στα σκελια.Γενικα δε παει καλα το πραγμα εκει και δινουν μαχη οσοι εχουν πτυχια.Δε το συζητω καν για σενα και τα εξοδα που θες για να πας και τα αρχικα εξοδα σου.Κατσε δω και μια χαρα εισαι κανε υπομονη.Πολλοι φυγανε με φανφαρες και ζουν το απολυτο δραμμα.Μην εισαι κουτος.Γη της επαγγελιας δεν υπαρχει ουτε το 1960 υπηρχε και τοτε πιατα πλενανε.Το ποσοστο που πετυχε εξω ειναι βιαια 5% και μονο μορφωμενοι.

Προφανώς ο φίλος σου έμενε Λονδινο. Το ΗΒ ομως δεν ειναι μονο το Λονδινο. 

Αν τυχον δοκίμαζε να μείνει εκτος Λονδίνου, σε άλλες μεγάλες πόλεις οπως Leicester, Leeds, Nottingham, Newcastle κλπ κλπ θα νοίκιαζε μεζονέτα ολόκληρη με 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, κήπο δικο του και γκαραζ με 600 λίρες. Και φυσικά αναλόγως του αντικειμένου και του μισθού του θα του έμενε ενα σεβαστό ποσο στην άκρη κάθε μήνα και πολυ πιο άνετη ζωή θα έκανε εδω. 

Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο όσοι δε ξέρετε και απλα ακούτε τι σας ειπε κάποιος φίλος και το λέω πολυ φιλικά. 

Επεξ/σία από merkon
  • Like 8
  • Thanks 4
Δημοσ.

τα πράγματα ειναι απλα. αυτοι που φευγουν και τα πάνε καλα στη ζωή τους πάνε σε δουλεια, οχι για δουλεια. Αν πας ψάχνωντας καταλήγεις χειροτερα απο εδω. Συνηθως οι άνθρωποι με κάποιες ικανότητες και χαρτιά πάνε μετά απο ψαξιμο με βιογραφικα, συνεντέυξεις κτλ και δεν πανε χυμα.

• Like 15
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Iliaskrs said:

Ελλαδάρα κ ξερό ψωμί.Ότι σου λέω.

σωστός, μέσα και γω.
Από τα συσσίτια της εκκλησίας ένα κομμάτι ψωμί, έστω και ξερό, θα έχεις.
με το νοίκι και κοινόχρηστα και λογαριασμούς τι γίνεται?
Αν μένεις σε δικό σου σπίτι με ενφια και φόρο εικονικού εισοδήματος (τεκμαρτό το λένε για να μην καρφώνονται) και λογαριασμούς τι? θα περιμένεις να στο βγάλουν στον πλειστηριασμό?

φίλε OP βρες άλλη χώρα, η αγγλία ήταν για μια φορά και έναν καιρό, εκτός και αν το φυσάς και έχεις χιλιάρικα £££ να κάψεις μέχρι να πιαστείς.
Η κοπέλα ας ρητήσει στην πρεσβεία της, ή στην βρετανική. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει εμπόδια για να παραμείνει UK μετά το μεταπτυχιακό της εκεί.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τα πράγματα ειναι απλα. αυτοι που φευγουν και τα πάνε καλα στη ζωή τους πάνε σε δουλεια, οχι για δουλεια. Αν πας ψάχνωντας καταλήγεις χειροτερα απο εδω. Συνηθως οι άνθρωποι με κάποιες ικανότητες και χαρτιά πάνε μετά απο ψαξιμο με βιογραφικα, συνεντέυξεις κτλ και δεν πανε χυμα.

Πολύ σωστό σχόλιο.

Δημοσ.

OP, θα πας εκεί κούτρα με ένα πτυχίο ΙΕΚ στα 24, το οποίο καν δεν σε αρέσει; Σε σπίτι από "άτομο";

Εκτός και εάν έχεις πολλά για να ξοδέψεις έως ότου (και εάν) πιαστείς, τότε μάλλον το πρόβλημα σου δεν θα είναι τι θα κάνει η κοπέλα σου, αλλά ότι οι πιθανότητες να επιτύχεις εσύ είναι πολύ, πολύ μικρές.

Όσον αφορά την κοπέλα σου, όπως σωστά ειπώθηκε, χρειάζεται πολύ μεγάλο κεφάλαιο για σπουδές εφόσον δεν είναι σε ΕΕ. Για τα άλλα, πρέπει να ρωτήσει η ίδια την πρεσβεία ή το αγγλικό δημόσιο.

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Ή πάνε για σπουδές. 

Άλλος ένας καλός τρόπος να χωθείς σε Ευρωπαϊκή χώρα, εάν φυσικά έχεις το χρήμα ή/και τις ικανότητες.

Πολλοί φίλοι/ες που γνώρισα στην Γερμανία και Δανία ξεκίνησαν ως φοιτητές, κάποιοι μάλιστα από Bachelor, και έστρωσαν νέα ζωή εκεί. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, LongTom είπε

OP, θα πας εκεί κούτρα με ένα πτυχίο ΙΕΚ στα 24, το οποίο καν δεν σε αρέσει; Σε σπίτι από "άτομο";

Εκτός και εάν έχεις πολλά για να ξοδέψεις έως ότου (και εάν) πιαστείς, τότε μάλλον το πρόβλημα σου δεν θα είναι τι θα κάνει η κοπέλα σου, αλλά ότι οι πιθανότητες να επιτύχεις εσύ είναι πολύ, πολύ μικρές.

Όσον αφορά την κοπέλα σου, όπως σωστά ειπώθηκε, χρειάζεται πολύ μεγάλο κεφάλαιο για σπουδές εφόσον δεν είναι σε ΕΕ. Για τα άλλα, πρέπει να ρωτήσει η ίδια την πρεσβεία ή το αγγλικό δημόσιο.

Ή πάνε για σπουδές. 

Άλλος ένας καλός τρόπος να χωθείς σε Ευρωπαϊκή χώρα, εάν φυσικά έχεις το χρήμα ή/και τις ικανότητες.

Πολλοί φίλοι/ες που γνώρισα στην Γερμανία και Δανία ξεκίνησαν ως φοιτητές, κάποιοι μάλιστα από Bachelor, και έστρωσαν νέα ζωή εκεί. 

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές απλα η ερώτησή μου είναι αυτή:

Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, basilis_k6 said:

Πολύ εύστοχος, λιτός και ουσιώδης. Σπάνια πράγματα στο forum αυτό.

55 minutes ago, LongTom said:

Δεκτόν, αλλά προϋποθέτει και μια ηλικία κάτω των 25 (και πολλά λέω) αυτό. Για τους άνω των 35+ ο μόνος δρόμος είναι η στοχευμένη διεκδίκηση καλής θέσης εργασίας με οργανωμένη αναζήτηση ΠΡΙΝ ακόμη ανέβεις.

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Πολύ εύστοχος, λιτός και ουσιώδης. Σπάνια πράγματα στο forum αυτό.

Δεκτόν, αλλά προϋποθέτει και μια ηλικία κάτω των 25 (και πολλά λέω) αυτό. Για τους άνω των 35+ ο μόνος δρόμος είναι η στοχευμένη διεκδίκηση καλής θέσης εργασίας με οργανωμένη αναζήτηση ΠΡΙΝ ακόμη ανέβεις.

Δεν συμφωνώ στο θέμα ηλικίας. 

Γιατί έχω δει και είχα συνάδελφους στην Δανία που άλλαξαν καριέρα (κάνοντας MSc) στα 32-37. 

Μπήκαν βέβαια σε entry θέση, αλλά σε πολύ καλή εταιρία με πολλές προοπτικές καριέρας. 

Ανάλογα την χώρα, θέση και άτομο, η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντική. 

Τέλος πάντων, εκτός θέματος και το σταματώ εδώ. 

23 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Είδα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για pre settled status online αλλά παίζει ρόλο αν το κάνω απο Ελλάδα τώρα πριν λήξει η μεταβατική περίοδος ; 

Τι λέει η αντίστοιχη υπηρεσία που θα κάνεις την αίτηση; Αυτοί δεν ξέρουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

και απο Ελλάδα γίνεται αλλα δεν εχεις απαραίτητα στοιχεία να τελειώσεις την αίτηση. Επίσης και pre settle status να κάνεις δεν σημαίνει οτι δεν θα χρειαστείς βίζα πιο μετά

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, bilya είπε

και απο Ελλάδα γίνεται αλλα δεν εχεις απαραίτητα στοιχεία να τελειώσεις την αίτηση. Επίσης και pre settle status να κάνεις δεν σημαίνει οτι δεν θα χρειαστείς βίζα πιο μετά

Τα οποία απαραίτητα είναι; επίσης όσοι κάνουν αίτηση για το pre settled status πριν τις 31 Δεκεμβρίου συνεχίζουν κανονικά δίχως visa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...