Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Νοικιάζω εδώ και χρόνια σπίτι και πληρώνω φυσικά το ρεύμα, ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα της ιδιοκτήτριας. 

Προκειμένου να πάρω το επίδομα ενοικίου αλλά κ να ενταχθω στο κοινωνικό τιμολόγιο, έκανα νέα σύμβαση στη ΔΕΗ στο όνομα μου και αναμένω τον πρώτο λογαριασμό (με τρόμο εννοείται 😝

Εχθές μου έστειλαν τον τελικό λογαριασμό στο όνομα της ιδιοκτήτριας.Γραφει όμως ότι η επόμενη καταμέτρηση θα γίνει τον Νοέμβριο. Ποια επόμενηπ καταμέτρηση;αφού η παροχή είναι πλέον στο όνομα μου.

Επεξ/σία από Pangi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pangi είπε

Καλησπέρα σας, 

Νοικιάζω εδώ και χρόνια σπίτι και πληρώνω φυσικά το ρεύμα, ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα της ιδιοκτήτριας. 

Προκειμένου να πάρω το επίδομα ενοικίου αλλά κ να ενταχθω στο κοινωνικό τιμολόγιο, έκανα νέα σύμβαση στη ΔΕΗ στο όνομα μου και αναμένω τον πρώτο λογαριασμό (με τρόμο εννοείται 😝

Εχθές μου έστειλαν τον τελικό λογαριασμό στο όνομα της ιδιοκτήτριας.Γραφει όμως ότι η επόμενη καταμέτρηση θα γίνει τον Νοέμβριο. Ποια επόμενηπ καταμέτρηση;αφού η παροχή είναι πλέον στο όνομα μου.

Ναι..Θα γίνει η επόμενη καταμέτρηση που είναι καθορισμένη για την ημερομηνία αυτή.. Αυτό γίνεται κάθε τέσσερις μήνες..Δεν αλλάζει σε κάτι...Αφού όπως είπες έγινε η αλλαγή του ονόματος...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Pangi είπε

Πρώτα από όλα όταν εκδόθηκε ο συγκεκριμένος λογαριασμός η παροχή ΔΕΝ είχε γίνει ακόμα στο όνομα σου, αμέσως μετά έγινε.

Επίσης όπως είπε και ο φίλος παραπάνω η ημερομηνία είναι η συγκεκριμένη ημέρα που προβλέπεται να περάσει ο καταμετρητής για να πάρει ένδειξη από τον συγκεκριμένο μετρητή, και όχι απαραίτητα από τον συγκεκριμένο πελάτη. Η ημερομηνία αυτή δεν αλλάζει όταν γίνεται αλλαγή ονόματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο. Απλώς όταν μιλάμε για τελικό λογαριασμό θεώρησα ότι δεν έχει νόημα επόμενη καταμέτρηση. Τώρα κατανοώ ότι αφορά απλώς το χρονικό διάστημα της καταμετρησης. 

Μήπως πρέπει να γίνει διακοπή από την ιδιοκτήτρια; Ή γυναίκα λείπει εγώ πληρώνω τους λογαριασμούς. Δεν πιστεύω να έρχονται δύο λογαριασμοί λόγω μη διακοπής, από δω και στο εξής, σωστά; 

Επεξ/σία από Pangi
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pangi είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο. Απλώς όταν μιλάμε για τελικό λογαριασμό θεώρησα ότι δεν έχει νόημα επόμενη καταμέτρηση. Τώρα κατανοώ ότι αφορά απλώς το χρονικό διάστημα της καταμετρησης. 

Μήπως πρέπει να γίνει διακοπή από την ιδιοκτήτρια; Ή γυναίκα λείπει εγώ πληρώνω τους λογαριασμούς. Δεν πιστεύω να έρχονται δύο λογαριασμοί λόγω μη διακοπής, από δω και στο εξής, σωστά; 

Ενας λογαριασμος θα ερχεται...Αυτος ο λογαριασμος που ηρθε ηταν ο εκκαθαριστικος για το προηγουμενο ατομο και ο επομενος θα ειναι ο δικος σου..

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ 😊 Κι όταν φεύγοντας κάνω διακοπή, θα έρχεται πάλι ο λογαριασμός στην ιδιοκτητρια εφόσον δεν έχει γίνει διακοπή από μέρους της;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

:Όταν εσύ κάνεις διακοπη η γραμμή θα περάσει σε όποιον πάει να κάνει σύμβαση. 

Η σύμβαση της ιδιοκτήτριας σου έληξε. Μόνο με νέα σύμβαση θα γυρίσει σε αυτήν.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριε Βασίλη μια συμβαση λήγει αυτόματα δηλ; Ρωτάω γιατί δεν την ενημέρωσα και δεν θέλω φεύγοντας να της δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. 

Επίσης στον τελικό λογαριασμό που έστειλαν στο όνομα της δεν έχει πιστωθει η εγγύηση. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι χρειάζεται διακοπή για να λήξει μια συμβαση. 

Επεξ/σία από Pangi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

38 λεπτά πριν, Pangi είπε

Κύριε Βασίλη μια συμβαση λήγει αυτόματα δηλ; Ρωτάω γιατί δεν την ενημέρωσα και δεν θέλω φεύγοντας να της δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. 

Επίσης στον τελικό λογαριασμό που έστειλαν στο όνομα της δεν έχει πιστωθει η εγγύηση. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι χρειάζεται διακοπή για να λήξει μια συμβαση. 

Ανάλογα τη σύμβαση, ο συγκεκριμένος τύπος σύμβασης τερματίστηκε με το που έκανες εσύ νέα σύμβαση στον ίδιο αριθμό παροχής, για αυτό και εκδόθηκε τελικός λογαριασμός.

Επίσης είσαι σίγουρος πως η εγγύηση δεν πιστώθηκε? Στη σύνοψη δεν τα λέει αναλυτικά, συμπεριλαμβάνεται στο "διάφορα", στο πίσω μέρος του λογαριασμού περιγράφει αναλυτικά πως ακριβώς βγήκαν τα διάφορα.

telikos.jpg.8876650a01fb7067bf65a8547b278d4e.jpg

image.png.5ebb3e56d8de654381c0c63202cc1005.png

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Ήμουν σίγουρη μέχρι την στιγμή που έγραψες αυτό το ποστ. Δεν το είχα δει στα Διάφορα. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν εγώ κάνω διακοπή, και φύγω, η ηλεκτροδοτηση διακόπτεται; ή  καταμέτρηση εξακολουθεί και δίνεται στην επόμενη νέα σύμβαση; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pangi είπε

Ήμουν σίγουρη μέχρι την στιγμή που έγραψες αυτό το ποστ. Δεν το είχα δει στα Διάφορα. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν εγώ κάνω διακοπή, και φύγω, η ηλεκτροδοτηση διακόπτεται; ή  καταμέτρηση εξακολουθεί και δίνεται στην επόμενη νέα σύμβαση; 

Εγώ πιστεύω πως το υπεραναλύεις χωρίς λόγο.... ασχολείσαι με θέματα που δεν σε αφορούν καν.

Αν εσύ ζητήσεις διακοπή τότε στέλνουν κάποιον άμεσα για καταμέτρηση ώστε με αυτή να βγει τελικός λογαριασμός, και αν στο μεταξύ δεν έχει ζητήσει άλλος (ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής) νέα σύμβαση τότε η ηλεκτροδότηση διακόπτεται, αν έχει ζητήσει τότε μένει ενεργή και πάγια/κατανάλωση αρχίζουν να επιβαρύνουν αυτόν. Η καταμέτρηση συνεχίζει να γίνεται μόνο στην περίπτωση που δεν έχει γίνει διακοπή.

Δημοσ.

Ναι ίσως το υπεραναλυω. Διότι η γυναίκα μου έδωσε σπίτι με ρεύμα κι εγώ θα της αφήσω σπίτι χωρίς ρεύμα. Είναι θέμα ηθικής και αλληλοβοηθειας. 

Όταν φτάσει εκείνη η στιγμή θα βρω τον σωστο τρόπο πιστεύω. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ με βοηθήσατε να ξεκαθαρίσω το τοπιο. Με το 11770 θα έπρεπε να κάνω τάμα για να πληροφορηθώ. 

Δημοσ.

Όταν της έρθει ο τελικός λογαριασμός, τον παίρνει μαζί με φωτοτυπία ταυτότητας και φωτοτυπία 1η σελίδα βιβλιαρίου τραπέζης και πάει στην ΔΕΗ για να ζητήσει πίστωση του ποσού.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πιστεύω πως το υπεραναλύεις χωρίς λόγο.... ασχολείσαι με θέματα που δεν σε αφορούν καν.

Αν εσύ ζητήσεις διακοπή τότε στέλνουν κάποιον άμεσα για καταμέτρηση ώστε με αυτή να βγει τελικός λογαριασμός, και αν στο μεταξύ δεν έχει ζητήσει άλλος (ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής) νέα σύμβαση τότε η ηλεκτροδότηση διακόπτεται, αν έχει ζητήσει τότε μένει ενεργή και πάγια/κατανάλωση αρχίζουν να επιβαρύνουν αυτόν. Η καταμέτρηση συνεχίζει να γίνεται μόνο στην περίπτωση που δεν έχει γίνει διακοπή.

Καλημερα... Οταν ζητησει καποιος διακοπη του ρευματος αυτο εκτελειται  εντος 2-3 ημερων φθανει να υπαρχει η προσβαση στην παροχη.. Πρωτα γινεται η απονσυνδεση και μετα θα γινει  η επανανσυνδεση αν εχει ζητησει καποιος την επαναφορα του ρευματος  και  παλι σε διαστημα 2-3 ημερων.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Οταν ζητησει καποιος διακοπη του ρευματος αυτο εκτελειται  εντος 2-3 ημερων φθανει να υπαρχει η προσβαση στην παροχη.. Πρωτα γινεται η απονσυνδεση και μετα θα γινει  η επανανσυνδεση αν εχει ζητησει καποιος την επαναφορα του ρευματος  και  παλι σε διαστημα 2-3 ημερων.

Καλημέρα... Κάπου μπερδεύτηκες, εγώ δεν έγραψα για την περίπτωση που έχει γίνει διακοπή και μετά ο χρήστης ζήτησε ξανά επανασύνδεση, έγραψα για την περίπτωση που κάποιος άλλος υπογράψει νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...