mordred Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω λοιπόν ένα Synology με δύο σκληρούς σε raid 2tb Toshiba DT01ACA200 2TB που παίζουν μια χαρά και δεν έχουν θέμα (τον έναν τον είχα από πιο παλιά και πήρα έναν ίδιο και δε ψάχτηκα σα μαλ...)... Το ζήτημα είναι ότι λόγο του ότι, πέρα από αρχεία κλπ, έχω πάνω και τις κάμερες του σπιτού, οπότε οι δίσκοι spinαρουν σε idle 24/7 και το όλο πακέτο κάνει σα σκουπάκι. Έψαξα και είδα ότι οι συγκριμένοι hdd εχουν idle 27db και seek 28db που είναι λιγο ψιλά... Να πάω να πάρω WD purple που είναι στις 5400 στροφές (23db-24db) ή έχει νόημα να πάω ακόμα και σε 2.5" δίσκους; Βέβαια οι Western Digital WD Blue 2.5 έχουν και αυτοί 23-24db... Έχει δοκιμάσει κανείς τεσταρισμένα "αθόρυβο" σκληρό; Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από mordred
tarantules Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Σε ένα zyxel NAS που έχω βάλει 2 WD Red , πρέπει να κάνεις πολύ ησυχία για να τους ακούσεις. Μήπως δεν φταίνε οι δίσκοι και κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι επειδή έχει ποιάσει σκόνες; Τσέκαρέ το καλού κακού.
cumulus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Απο οτι ξερω μονο οι wd red ειναι για raid .Εγω εχω 6 πανω στο qnap και δεν ακουω τιποτα.
SaFiS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ το μόνο που θα σου πω, μακριά από WD Blue. Οι νέοι Blue είναι οι παλιοί "καρκίνοι" Green με νέα ετικέτα. Και στο λέει "παιδί" της WD...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα