Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν λέμε ότι ένα διαμέρισμα έχει για παράδειγμα 90τμ αυτό από ότι ξέρω είναι μετά τοίχων άρα με εξωτερικό μέτρημα. 

Σωστα; 

Το κεφαλοσκαλο μπροστά από το διαμέρισμα μετράει σε αυτά; 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Όταν λέμε ότι ένα διαμέρισμα έχει για παράδειγμα 90τμ αυτό από ότι ξέρω είναι μετά τοίχων άρα με εξωτερικό μέτρημα. 

Σωστα; 

oxi

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Σωστα; 

Σωστά, και οι μεσοτοιχίες πάνε στη μέση (π.χ. αν ο τοίχος έχει πάχος 20 cm, τα 10 είναι στη δική σου ιδιοκτησία)

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Όχι

• Like 2
Δημοσ.

αρμοδιος για την εμβαδομετρηση ειναι ο μηχανικος σου (πολιτικος). οι μεσοτοιχιες μπαινουν κατα το ημισυ σε καθε ιδιοκτησια. πλατυσκαλα, μπαλκονια κλπ δεν προσμετρωνται. σκαλες κοινοχρηστες οχι. σκαλες εντος του διαμερισματος ναι. 

• Like 3
Δημοσ.

Εαν η μέτρηση είναι από σχέδιο αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού του συγκεκριμένου χώρου , τότε είναι σωστά , αν είναι από τα μπακαλίστικα , θα χρειαστείς πολιτικό μηχανικό , θες να δεις για την ΔΕΗ να μην πληρώνεις πολλά σε δημοτικά τέλη ή και για την εφορία ; Η αναγραφή σε ΔΕΗ ή στην εφορία μπορεί να μην είναι ακριβής , πχ στο διαμέρισμα που μένω λέει η ΔΕΗ 100τμ , αλλά είναι 90τμ , έχουν μετρηθεί και τα μπαλκόνια , αλλά είναι μικρό το ποσό και επειδή νοικιάζω , σήμερα είμαι εδώ, αύριο 50 χλμ μακριά, το αφήνω ως έχει. Αν θες να υπολογίσεις αγορά ακινήτου , εκεί μετράνε και το αποθηκάκι στο υπόγειο αν υπάρχει και στο χρεώνουν.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kirileman είπε
1 ώρα πριν, xsterg είπε

αρμοδιος για την εμβαδομετρηση ειναι ο μηχανικος σου (πολιτικος).

Σοβαρά;

Δεν ισχύει? Και αν όχι, ποιος είναι ο αρμόδιος?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν ισχύει? Και αν όχι, ποιος είναι ο αρμόδιος?

Όλες οι ειδικότητες μηχανικών με τα σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...