Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους . Laptop G62 και μετά από προσπάθεια καθαρίσματος , φαίνεται ότι δεν πάει σωστά το ρεύμα από την είσοδο μέχρι το power booton καθώς το λαμπάκι της εισόδου φορτιστή δεν ανάβει και το power booton αναβοσβήνει .Με την μπαταρία λειτουργεί κανονικά . Όταν αφαιρέσω την μπαταρία σβήνει άσχετα αν είναι στο ρεύμα . Κάποια στιγμή πήρε και μπροστά ο ανεμιστήρας για 2 δευτερόλεπτα αλά έσβησε λες  και δεν είναι αρκετό το ρεύμα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε

Καλημέρα σε όλους . Laptop G62 και μετά από προσπάθεια καθαρίσματος , φαίνεται ότι δεν πάει σωστά το ρεύμα από την είσοδο μέχρι το power booton καθώς το λαμπάκι της εισόδου φορτιστή δεν ανάβει και το power booton αναβοσβήνει .Με την μπαταρία λειτουργεί κανονικά . Όταν αφαιρέσω την μπαταρία σβήνει άσχετα αν είναι στο ρεύμα . Κάποια στιγμή πήρε και μπροστά ο ανεμιστήρας για 2 δευτερόλεπτα αλά έσβησε λες  και δεν είναι αρκετό το ρεύμα . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

To G62 ειναι φαντάζομαι HP, όχι πως έχει σημασία απαραίτητα. Απ τα πιο σοβαρά λάθη που θα μπορούσες να είχες κάνει είναι να αφήσεις τον ανεμιστήρα συνδεδεμένο πάνω στην μητρική και να τον φύσιξες με αέρα.

Εγώ ωστόσο θα ξεκινούσα απ το τροφοδοτικό. Απίθανων είναι να χαλάσει την στιγμή μετά τον καθαρισμό αλλά είναι τόσο πιθανό όσο και κάποια άλλη στιγμή. Μπορείς να το μετρήσεις με ένα πολύμετρο ; Εχεις ένα breadboard και μερικές αντιστάσεις έτσι ώστε να ελέγξεις την περίπτωση που δεν δίνει σωστά ρεύμα όταν <<ζωριστεί>> ;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, manolis940 είπε

To G62 ειναι φαντάζομαι HP, όχι πως έχει σημασία απαραίτητα. Απ τα πιο σοβαρά λάθη που θα μπορούσες να είχες κάνει είναι να αφήσεις τον ανεμιστήρα συνδεδεμένο πάνω στην μητρική και να τον φύσιξες με αέρα.

Εγώ ωστόσο θα ξεκινούσα απ το τροφοδοτικό. Απίθανων είναι να χαλάσει την στιγμή μετά τον καθαρισμό αλλά είναι τόσο πιθανό όσο και κάποια άλλη στιγμή. Μπορείς να το μετρήσεις με ένα πολύμετρο ; Εχεις ένα breadboard και μερικές αντιστάσεις έτσι ώστε να ελέγξεις την περίπτωση που δεν δίνει σωστά ρεύμα όταν <<ζωριστεί>> ;

Το έλυσα όλο στον καθαρισμό , Δεν έγινε και τόσο διακριτικά και προσεκτικά ..τον ανεμιστήρα τον φύσηξα  ( όχι πάνω στην μητρική ) . Πολύμετρο ούτε έχω ούτε γνωρίζω να το χρησιμοποιώ . Πάντως με την μπαταρία δουλεύει ·ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά για την άνεση απάντηση βοήθεια εκ μέρους σας. Δοκίμασα και με άλλο φορτιστή .

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε

Το έλυσα όλο στον καθαρισμό , Δεν έγινε και τόσο διακριτικά και προσεκτικά

Πόσο απρόσεκτα έγινε; ;; μήπως έκοψες καμιά καλωδιοταινία; έκανες κάποια βαθιά γρατζουνιά στην πλακέτα ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε

Λόγω ατζαμοσύνης... όλα είναι πιθανά ! Φαίνεται ότι μπήκα σε ξένα χωράφια ...

Μην απελπίζεσαι και εγώ στον πρώτο μου καθαρισμό έσπασα την μητρική προσπαθώντας να τοποθετήσω την ψύχτρα( intel) της οποίας μία σφήνα δεν είχε απασφαλήσει εντελώς και εγώ την πίεσα να μπει μέσα. Τα πράγματα όμως για εσένα μπορεί και να μην είναι τόσο τραγικά. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις το laptop να αφαίρέσεις τα βασικά εξαρτήματα και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι πάλι. Μπορεί και να μην έκοψε η καλωδιοταινία αλλά να μπήκε στραβά και έτσι δεν κάνει καλή επαφή πχ το power button. Αν βλέπω καλά σε αυτό το video η τροφοδοσία στο laptop σου πρέπει να είναι κάποια θύρα που βρίσκεται στα δεξιά και συνδέεται και αυτή με καλωδιοταινία. Αφαίρεσε την θύρα τροφοδοσίας, την μητρική και το powebutton. Άφησε τα σε μία μη αγώγημη επιφάνεια και σιγουρέψου ότι τα σύνδεσες σωστά μεταξύ τους και βάλε το μπρος βλέποντας αν δουλεύει ο ανεμιστήρας.

Βέβαια ένα πολύμετρο θα βοηθούσε αν υπήρεχε στην περίπτωση  που δεν δουλέψει για να είσαι σίγουρος ότι στην άρκη της καλωδιοταινίας της τροφοδοσίας υπάρχουν τόσα volt οσα και αυτά που αναγράφει ο φορτιστής σου. Εκεί βέβαια θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνει τον περαιτέρω έλεγχο

Δημοσ.

Μάλλον δεν σύνδεσες σωστά (ή και καθόλου) το βύσμα που ξεκινάει από την υποδοχή του φορτιστή και συνδέεται στην πλακέτα φόρτισης/τροφοδοσίας. Προσπάθησε αν θέλεις να το ξαναλύσεις και να ελέγξεις αν το καλώδιο αυτό (ή η καλωδιοταινία) είναι κουμπωμένο σωστά.

Δημοσ.

Το έχω τσεκάρει αυτό . Όταν βάζω τον φορτιστή , το λαμπάκι του power booton αναβοσβήνει , φαίνεται ότι κάτι γίνεται με την ποσότητα -ένταση - ισχύ του ρεύματος αν μπορεί να ειπωθεί έτσι .βρακυκλωμα ίσως ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...