GrekSoul Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 4 χρόνια μέσα στο ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής, και με τα 2/3 των μαθημάτων περασμένα, αισθάνομαι πως δεν θα μπορούσα να γίνω προγραμματιστής για τίποτα πέρα από μία μεγάλη φίρμα όπου προσθέτω το μικρό κομμάτι μου. Το troubleshooting με εκνευρίζει. Οι εντολές και οι ιδέες βγάζουν νόημα στη θεωρία αλλά στην υλοποίηση χτυπάω παλαμάκια. Δε βλέπω τον εαυτό μου να αντέχει καριέρα προγραμματιστική, ποσό μάλλον στον Ελληνικό χώρο που μας ζητάνε να έχουμε τον ουρανό και τα άστρα κατακτήσει οταν ανοίγουν το βιογραφικό με τα προτζεκτακια. Δυστυχως η φαμίλια ήδη έχει δώσει πολύ χρημα. Η σχολη σε ενα δυο χρονακια θα τελειώσει, και δε λεει να την κόψω τωρα. Εχω καταλήξει πως άλλο αντικείμενο θελω τελικά να σπουδάσω στην ηλικία των 22, και θα πρέπει να συμβεί με δικια μου οικονομική υποστήριξη (και να μου δινανε δε θα τους αφηνα) Λετε να παλεψω μια καριερουλα στους υπολογιστές χωρις κωδικα (δικτυα ξερωγω) μεχρι να εχω τη δυνατότητα να σπουδάσω κάτι αλλο? Ή να τελειώσω και να παω κατευθείαν μπαριστας γτ δε πρόκειται να τα καταφέρω κάπου που δεν με εξιταρει το αντικείμενο, και απαιτει να την ψάχνεις συνέχεια?
hoakin1981 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, GrekSoul είπε 4 χρόνια μέσα στο ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής, και με τα 2/3 των μαθημάτων περασμένα, αισθάνομαι πως δεν θα μπορούσα να γίνω προγραμματιστής για τίποτα πέρα από μία μεγάλη φίρμα όπου προσθέτω το μικρό κομμάτι μου. Το troubleshooting με εκνευρίζει. Οι εντολές και οι ιδέες βγάζουν νόημα στη θεωρία αλλά στην υλοποίηση χτυπάω παλαμάκια. Δε βλέπω τον εαυτό μου να αντέχει καριέρα προγραμματιστική, ποσό μάλλον στον Ελληνικό χώρο που μας ζητάνε να έχουμε τον ουρανό και τα άστρα κατακτήσει οταν ανοίγουν το βιογραφικό με τα προτζεκτακια. Δυστυχως η φαμίλια ήδη έχει δώσει πολύ χρημα. Η σχολη σε ενα δυο χρονακια θα τελειώσει, και δε λεει να την κόψω τωρα. Εχω καταλήξει πως άλλο αντικείμενο θελω τελικά να σπουδάσω στην ηλικία των 22, και θα πρέπει να συμβεί με δικια μου οικονομική υποστήριξη (και να μου δινανε δε θα τους αφηνα) Λετε να παλεψω μια καριερουλα στους υπολογιστές χωρις κωδικα (δικτυα ξερωγω) μεχρι να εχω τη δυνατότητα να σπουδάσω κάτι αλλο? Ή να τελειώσω και να παω κατευθείαν μπαριστας γτ δε πρόκειται να τα καταφέρω κάπου που δεν με εξιταρει το αντικείμενο, και απαιτει να την ψάχνεις συνέχεια? Εχεις καταλήξει ποιο είναι το αντικείμενο που γουστάρεις? Αν ναι, είναι έστω έμμεσα παρεμφερές με τους υπολογιστές? Αν ναι, την σχολή να την τελειώσεις, αν μπορείς ζορίσου για να τελειώσει και σύντομα. Δεν πετάς στα σκουπίδια την προσπάθεια μέχρι τώρα αλλά και την ευκαιρία να έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου. Αν πάλι θες να γίνεις π.χ. ζωγράφος ή chef, παράτα το ΤΕΙ γράψου τώρα σε μια σχολή και ξεκίνα να ζωγραφίζεις/μαγειρεύεις. Δυο πράγματα ν έχεις υπόψιν.. 1. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει τα οποία μπορεί να είναι και παρεμφερή με τις σπουδές σου ή τουλάχιστον όχι τελείως άσχετα. 2. Φρόντισε να αποφύγεις την παγίδα του να εξιδανικεύεις ένα επαγγελμα στο μυαλό σου. Η καθημερινότητα ενός chef ίσως να μην είναι τόσο ωραία. 3. Ανάλογα με το τι έχεις στο μυαλό σου να κάνεις, υπάρχει μια καλή περίπτωση να μην είναι τόσο βιώσιμο (ουσιαστικά) στην Ελλάδα του σήμερα (μάλλον και του αύριο). Καλή σου τύχη. 3
velociraptoras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 εσ'ενα τι σου ρέσει να κάνεις? στην πληροφορική μπορείς να ασχοληθείς με πολλά αντικείμενα ακομα και με με την εκπαίδευση σε σχολεία που δε χρειάζεται να γραφεις κωδικα. πάρε το πτυχίο σου, πχ σε κατευθυνση δικτυα, και μετά αν το αντικείμενο που σου αρέσει είναι κοντά κάνεις ένα μεταπτυχιακό αλλιώς πας για δουλειά και πας στη σχολή που γουσταρεις επίσης προγραμματισμό δε θα μάθεις στη σχολή. αν τελικα θελ΄σεις να ασχοληθείς θα πρέπει μετα να κατσεις κανα χρόνο μόνος σου να διαβάσεις και να κανεις project με τη γλώσσα που κατανοεις πιο ευκολα και τα εργαλεία που σου ταιριάζουν. θα ζοριστείς μεν αλλά θα κάνεις αυτά που εσενα σου αρέσουν, πχ ενα παιχνίδι, ένα σαιτ, μια εφαρμογή για κινητά. με τον τρόπο που εσυ θες. όχι όπως ορίζει μια ασκηση που γράφτηε για τεχνολογίες του ροηγούμενου αιώνα και μπορεί να σου φαίνεται βαρετη 3
Nak3re Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Γινε QA Καλά τα λέει ο από πάνω, η Πληροφορική δεν είναι μόνο γράφω κώδικα, έστω και αν αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι, έψαξες τον χώρο και δεν βρήκες τίποτα που να σου αρέσει; Αν ναι τότε πάσο.. 3
masteripper Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Υπόψιν ότι σε λίγο όλα τα άλλα πέρα των προγραμματιστών θα είναι ισοπεδωμένα. Ναι μεν...αλλά με τις εξελίξεις στο διαδίκτυο και το Cloud σύντομα η ιδέα του προσωπικού υπολογιστή και ότι συνεπάγεται θα αντικατασταθεί απο Cloud υπηρεσίες και αυτό που θα μείνει θα είναι ο προγραμματισμός.
GrekSoul Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, hoakin1981 είπε Εχεις καταλήξει ποιο είναι το αντικείμενο που γουστάρεις? Αν ναι, είναι έστω έμμεσα παρεμφερές με τους υπολογιστές? Αν ναι, την σχολή να την τελειώσεις, αν μπορείς ζορίσου για να τελειώσει και σύντομα. Δεν πετάς στα σκουπίδια την προσπάθεια μέχρι τώρα αλλά και την ευκαιρία να έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου. Αν πάλι θες να γίνεις π.χ. ζωγράφος ή chef, παράτα το ΤΕΙ γράψου τώρα σε μια σχολή και ξεκίνα να ζωγραφίζεις/μαγειρεύεις. Δυο πράγματα ν έχεις υπόψιν.. 1. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει τα οποία μπορεί να είναι και παρεμφερή με τις σπουδές σου ή τουλάχιστον όχι τελείως άσχετα. 2. Φρόντισε να αποφύγεις την παγίδα του να εξιδανικεύεις ένα επαγγελμα στο μυαλό σου. Η καθημερινότητα ενός chef ίσως να μην είναι τόσο ωραία. 3. Ανάλογα με το τι έχεις στο μυαλό σου να κάνεις, υπάρχει μια καλή περίπτωση να μην είναι τόσο βιώσιμο (ουσιαστικά) στην Ελλάδα του σήμερα (μάλλον και του αύριο). Καλή σου τύχη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ότι και να κάνω, το ΤΕΙ σίγουρα θα το τελειώσω. Ο τομέας που με ενδιαφέρει να σπουδάσω είναι ψυχολογία/ψυχοθεραπεία περισσότερο, και ξέρω πως μπορεί και 4 το πρωί να πρέπει να ξυπνήσω για να κατευνασω έναν ασθενή που εχει αυτοκτονικές τασουλες στο τηλέφωνο, ή και το να κάθομαι να ακούω κόσμο να μιλάει για τα προβλήματα του επί ώρες. Αλλά με ενδιαφερει σιγουρα περισσότερο, και θα διαβάζω, θα ενημερώνομαι, και θα βελτιώνω το ρεπερτόριο μου συνέχεια, καθώς και μιλαμε άμεσα για την καλυτέρευση της ζωής ενός ανθρώπου. Από αποκατάσταση, ξέρω πως είναι οκ ο τομέας αυτός. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο με το να κυνηγήσω πληροφορική είναι ακριβώς αυτό το θέμα. Πόσο θα ψαχνομαι σολο να μαθω ενα δύο πραματακια παραπάνω κάθε βδομάδα, σε γρήγορα κινούμενο τομέα, αν χρειάζεται να το κάνω αγγαρεία; Θα επιζήσω μόνο με ότι μαθαίνω στον χώρο εργασίας; Οπότε ναι, θα πρέπει να βρεθεί κάτι ανάμικτο/ενδιάμεσο αν είναι να επιβιώσω στον επαγγελματικό χώρο.
archer100 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Εδώ είσαι (για σπουδες): https://www.google.com/search?q=studies+that+combine+psychology+and+programing&oq=studies+that+combine+psychology+and+programing&aqs=chrome..69i57j33.10670j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Και για δουλεια: https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02bS2a6z3iyysLkFHhHR4yhvA0umw%3A1600420033594&ei=wXhkX5v5I-TGxgOfq664CQ&q=jobs+that+combine+psychology+and+programing&oq=jobs+that+combine+psychology+and+programing&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECCMQJzoHCCMQsAIQJ1Dl5gJY0vcCYPf6AmgAcAB4AIABygGIAZ0MkgEFMC45LjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjb3d-crfLrAhVko3EKHZ-VC5cQ4dUDCA0&uact=5 Δε σου βαζω καποιο μεμονωμενο λινκ, γιατι ετσι θα βρεις περισσοτερες πληροφοριες. 2
GrekSoul Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, velociraptoras είπε εσ'ενα τι σου ρέσει να κάνεις? στην πληροφορική μπορείς να ασχοληθείς με πολλά αντικείμενα ακομα και με με την εκπαίδευση σε σχολεία που δε χρειάζεται να γραφεις κωδικα. πάρε το πτυχίο σου, πχ σε κατευθυνση δικτυα, και μετά αν το αντικείμενο που σου αρέσει είναι κοντά κάνεις ένα μεταπτυχιακό αλλιώς πας για δουλειά και πας στη σχολή που γουσταρεις επίσης προγραμματισμό δε θα μάθεις στη σχολή. αν τελικα θελ΄σεις να ασχοληθείς θα πρέπει μετα να κατσεις κανα χρόνο μόνος σου να διαβάσεις και να κανεις project με τη γλώσσα που κατανοεις πιο ευκολα και τα εργαλεία που σου ταιριάζουν. θα ζοριστείς μεν αλλά θα κάνεις αυτά που εσενα σου αρέσουν, πχ ενα παιχνίδι, ένα σαιτ, μια εφαρμογή για κινητά. με τον τρόπο που εσυ θες. όχι όπως ορίζει μια ασκηση που γράφτηε για τεχνολογίες του ροηγούμενου αιώνα και μπορεί να σου φαίνεται βαρετη Ακριβώς αυτό. Δεν παίρνεις χαρτί απλά και βρίσκεις χώρο εργασίας να σου μάθουν το 1 και το 2 της νέας σου δουλιτσας. Κάθεσαι και παιδευεσαι με frameworks και languages μέχρι να βγάλεις αξιόλογα πράγματα. Ανακάλυψα πώς δε πάω καθόλου τη διαδικασία προγραμματισμού για να καταφέρω κάτι άξιο, μιας και όλο και κάτι σου παει στραβά και με εκνευρίζει αφάνταστα ως άτομο με μικρή υπομονή (λογικο είναι, προγραμματισμός=problem solving), και ούτε μπορώ να εκφράσω τις ιδέες μου σε κώδικα. Οπότε ναι, παρεμφερές τώρα... κάτι manager θέσεις έχω ακουσει (καλη τύχη λολ) , δίκτυα, τηλεπικοινωνίες...η φαντασία μου για την ώρα δε παει μακρυά. Πόσο μάλλον Ελλάδα.
hoakin1981 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, GrekSoul είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Ότι και να κάνω, το ΤΕΙ σίγουρα θα το τελειώσω. Ο τομέας που με ενδιαφέρει να σπουδάσω είναι ψυχολογία/ψυχοθεραπεία περισσότερο, και ξέρω πως μπορεί και 4 το πρωί να πρέπει να ξυπνήσω για να κατευνασω έναν ασθενή που εχει αυτοκτονικές τασουλες στο τηλέφωνο, ή και το να κάθομαι να ακούω κόσμο να μιλάει για τα προβλήματα του επί ώρες. Αλλά με ενδιαφερει σιγουρα περισσότερο, και θα διαβάζω, θα ενημερώνομαι, και θα βελτιώνω το ρεπερτόριο μου συνέχεια, καθώς και μιλαμε άμεσα για την καλυτέρευση της ζωής ενός ανθρώπου. Από αποκατάσταση, ξέρω πως είναι οκ ο τομέας αυτός. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο με το να κυνηγήσω πληροφορική είναι ακριβώς αυτό το θέμα. Πόσο θα ψαχνομαι σολο να μαθω ενα δύο πραματακια παραπάνω κάθε βδομάδα, σε γρήγορα κινούμενο τομέα, αν χρειάζεται να το κάνω αγγαρεία; Θα επιζήσω μόνο με ότι μαθαίνω στον χώρο εργασίας; Οπότε ναι, θα πρέπει να βρεθεί κάτι ανάμικτο/ενδιάμεσο αν είναι να επιβιώσω στον επαγγελματικό χώρο. Το πρόβλημα σου είναι διπλά δύσκολο. Αυτό γιατί αφενός δεν βλέπω ψυχολογία κλπ να έχει καμία (έστω μακρυνή) σχέση με τους υπολογιστές (εκτός αν μου διαφεύγει), αφετέρου το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί ουσιαστικές σπουδές (χωρίς παρεξήγηση προς όλους, όχι ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ) που σημαίνει χρόνια ακόμα στα θρανία.. Το θετικό είναι πως όντως, αφού όλοι πάμε απο το κακό στο χειρότερο ψυχολογικά θέμα για έλλειψη πελατών δεν θα έχεις (αν είσαι και καλός/ή) Προσωπικά θα με προβλημάτιζε το σε ποια ηλικία πιστεύεις θα βγείς στην αγορά εργασίας και θα αρχίσεις να μαζεύεις ένσημα δεδομένου ότι όπως πάει το ασφαλιστικό σε λίγο πρώτα θα τα έχεις τινάξει και μετά θα παίρνεις σύνταξη.
GrekSoul Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, archer100 είπε Εδώ είσαι (για σπουδες): https://www.google.com/search?q=studies+that+combine+psychology+and+programing&oq=studies+that+combine+psychology+and+programing&aqs=chrome..69i57j33.10670j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Και για δουλεια: https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk02bS2a6z3iyysLkFHhHR4yhvA0umw%3A1600420033594&ei=wXhkX5v5I-TGxgOfq664CQ&q=jobs+that+combine+psychology+and+programing&oq=jobs+that+combine+psychology+and+programing&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoECCMQJzoHCCMQsAIQJ1Dl5gJY0vcCYPf6AmgAcAB4AIABygGIAZ0MkgEFMC45LjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjb3d-crfLrAhVko3EKHZ-VC5cQ4dUDCA0&uact=5 Δε σου βαζω καποιο μεμονωμενο λινκ, γιατι ετσι θα βρεις περισσοτερες πληροφοριες. ... δεν είναι άσχημη και η ιδέα του συνδυασμού διπλού πτυχίου. Φυσικά κάτι άλλο θα πρέπει να ανακαλύψω στο ενδιάμεσο, ομως Human Computer Interaction φαίνεται ελκυστικό. Θενξ 4 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε Το πρόβλημα σου είναι διπλά δύσκολο. Αυτό γιατί αφενός δεν βλέπω ψυχολογία κλπ να έχει καμία (έστω μακρυνή) σχέση με τους υπολογιστές (εκτός αν μου διαφεύγει), αφετέρου το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί ουσιαστικές σπουδές (χωρίς παρεξήγηση προς όλους, όχι ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ) που σημαίνει χρόνια ακόμα στα θρανία.. Το θετικό είναι πως όντως, αφού όλοι πάμε απο το κακό στο χειρότερο ψυχολογικά θέμα για έλλειψη πελατών δεν θα έχεις (αν είσαι και καλός/ή) Προσωπικά θα με προβλημάτιζε το σε ποια ηλικία πιστεύεις θα βγείς στην αγορά εργασίας και θα αρχίσεις να μαζεύεις ένσημα δεδομένου ότι όπως πάει το ασφαλιστικό σε λίγο πρώτα θα τα έχεις τινάξει και μετά θα παίρνεις σύνταξη. Μεχρι να φύγει το ΤΕΙ και να μπω και Ψυχώ, στα 30 καπου θα με έκοβα, και φυσικά προϋποθέτει έστω part time εργασία αυτό. Λιγο χαρντκορ η κατάσταση. Γι'αυτό και το σκέφτομαι. Σίγουρα θα σπουδάσω ψυχολογος στο μελλον (και όπως ειπες, έλλειψη πελατείας δε θα υπαρξει εδω, χαχ) αλλά πιστεύω η ερώτηση για τον εαυτό μου ειναι, θα το κάνω σε αυτή τη δεκαετία, ή στην επόμενη; Αν γίνεται να εκμεταλλευτώ το πτυχίο που πηρα με μιση καρδια για μια δεκαρια χρονακια να μαζευτω οικονομικά, έχει καλώς. Αλλά ναι... όχι προγραμματισμός.
velociraptoras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 μετά το ΤΕΙ ξεκίνα να δουλεύεις ειτε σε σχέση με πληροφορική (μαθηματα σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστηρια, σε κεκ που κανουν για ecdl ή ιδιαίτερα/σε εταιρίες κινητής τηλεφωνία/καταστηματα τεχνολογιας/ e-shop κλπ) ειτε οτιδήποτε άλλο και παραλληλα δωσε εξετασεις για ψυχολογία. επίσης κοίταξε μεταπτυχιακά πάνω σε computing neurosciense ή αλλους συνδυασμούς. μια δεκαετία περνάει στο νερό. (κι εγω στα 30 μου έκανα μεταπτυχιακό κ στα 33 μπήκα για β πτυχιο πληροφορική) 2
-Dimitris- Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, GrekSoul είπε Ο τομέας που με ενδιαφέρει να σπουδάσω είναι ψυχολογία/ψυχοθεραπεία περισσότερο, και ξέρω πως μπορεί και 4 το πρωί να πρέπει να ξυπνήσω για να κατευνασω έναν ασθενή που εχει αυτοκτονικές τασουλες στο τηλέφωνο, ή και το να κάθομαι να ακούω κόσμο να μιλάει για τα προβλήματα του επί ώρες. Είσαι στα 22 και σε σκέφτεσαι έτσι. Φαντάσου να ζεις το παραπάνω για 30 χρόνια. Αν είσαι σίγουρος οτι δεν είναι απλά ένας ενθουσιασμός που θα φύγει μετά απο κάποια χρόνια, go for it. Οι ''αυτοκτονικές τασούλες'' είναι πεδίο ψυχίατρου γιατί χρειάζονται φαρμακευτική παρέμβαση κατά βάση. 1 1
ptwma Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Διαβάζω για καριερουλες και IT μόνο για προγραμματιστες και ακούστηκε ένας πυροβολισμός στο Datacenter. Πρέπει να αυτοκτόνησε ο operations lead με το BMW X2 και τα 95 χιλιάρικα εκκαθαριστικό. Βέβαια αυτός ήξερε μόνο Ansible και Python. Καλά να πάθει. Φίλε στα σοβαρά δε ξέρεις τι θέλεις. Ξεκίνα να επισκεφτείς πρώτα έναν ψυχολόγο και μετά βλέπεις αν σου κάνει για μόνιμη δουλειά. Την προηγούμενη φορά που διάλεξες όχι μόνο δεν το γούσταρες αλλά βγάζεις σκάρτους χιλιάδες εργαζόμενους. Ξέρω πως η γλώσσα μου είναι σκληρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια . 6
thanasis00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Απ' ότι φαίνεται δεν έχεις εμβαθύνει καθόλου στο τι σημαίνει πληροφορική το 2020. Πραγματικά οι developers είναι μεγάλο κομμάτι της πληροφορικής, αλλά δεν είναι το μόνο. Επίσης απ' ότι φαίνεται δεν έχεις δει ούτε στο ελάχιστο την αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Όχι μόνο υπάρχουν θέσεις σε όους του τομείς, αλλά υπάρχει και μπόλικη ζήτηση παντού. Κατανοώ ότι όταν αρχίσεις να ασχολείσαι πιο σοβάρα με τον προγραμματισμό θα θέλει έξτρα προσπάθεια, αλλά καλό είναι να μπεις έστω και για λίγο σε αυτό το μονοπάτι για να καταλάβεις πως είναι και πως περίπου θα είναι η καθημερινότητά σου. Επίσης ακόμα και ο προγραμματισμός έχει ένα σωρό παρακλάδια, πχ web development (backend + frontend), βάσεις δεδομένων, δίκτυα, προγραμματισμός hardware κλπ. Και μετά κοίτα και για άλλες δουλειές σχετικές με πληροφορική, όπως κάποια παραδείγματα που αναφέρθηκαν και εδώ, QA, IT, Scrum Coaching, Technical Writer, UAT + Design Doc Writer, ακόμα και σέρβις σε hardware, υποστήριξη για software κλπ. Η Ελλάδα καλύπτει άνετα όλες αυτές τις θέσεις. Παίζουν και πολλές επιλογές σαν junior, ειδικά σε startups που θα μάθεις τη δουλειά εκεί, χωρίς να ξέρεις τίποτα. Η κρίση επαγγελματικού προσανατολισμού σε αυτή την ηλικία είναι συχνή, και πολλές φορές μπορεί να σου κοστίσει αρκετά σε χρόνια και κόπο. Συμφωνώ με προλαλήσαντα ότι και κάποιο session με ψυχολόγο μπορεί να σε βοηθήσει για να δεις τι πραγματικά θες, ίσως ακόμα και η αλλαγή καριέρας να βοηθήσει, αλλά καλό είναι να το συζητήσεις με κάποιον που μπορεί να παρατηρήσει και να καταλάβει αυτά που έχεις να πεις. 3
DrFreeman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 On 18/09/2020 at 11:51, masteripper said: Υπόψιν ότι σε λίγο όλα τα άλλα πέρα των προγραμματιστών θα είναι ισοπεδωμένα. Ναι μεν...αλλά με τις εξελίξεις στο διαδίκτυο και το Cloud σύντομα η ιδέα του προσωπικού υπολογιστή και ότι συνεπάγεται θα αντικατασταθεί απο Cloud υπηρεσίες και αυτό που θα μείνει θα είναι ο προγραμματισμός. Δεν ξέρω ακριβώς πως το εννοείς (π.χ. ποιος προγραμματισμός: scripting; low level; κλασικό application programming σε C/Java; ). Πάντως υπάρχουν αρκετοί αναπτυσσόμενοι τομείς, με σημαντική ανάμιξη της πληροφορικής, κατάλληλοι για κάποιον απόφοιτο - data analysis, digital marketing, κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα