Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, ετοιμάζομαι για αγορά καινούριας τηλεόρασης και λόγω χώρου το μέγιστο που μπορώ να πάω είναι στις 43 ίντσες. 

Η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει να δόσω λίγα παραπάνω χρήματα και να πάω σε 4κ ή να πάρω κάτι σε 1080? Γιατί εχω ακούσει ότι η διαφορά οπτικά φαίνετα από κάποιες ίντσες και πάνω αλλά δεν ξέρω αν και πότε ισχύει. 

Η χρήση θα είναι και για καθημερνή ψυχαγωγία ταινίες, νέτφλιξ κλπ αλλά  και για gaming σε x box. 

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tselakosss είπε

Καλησπέρα σε όλους, ετοιμάζομαι για αγορά καινούριας τηλεόρασης και λόγω χώρου το μέγιστο που μπορώ να πάω είναι στις 43 ίντσες. 

Η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει να δόσω λίγα παραπάνω χρήματα και να πάω σε 4κ ή να πάρω κάτι σε 1080? Γιατί εχω ακούσει ότι η διαφορά οπτικά φαίνετα από κάποιες ίντσες και πάνω αλλά δεν ξέρω αν και πότε ισχύει. 

Η χρήση θα είναι και για καθημερνή ψυχαγωγία ταινίες, νέτφλιξ κλπ αλλά  και για gaming σε x box. 

Eυχαριστώ εκ των προτέρων.

Εάν παρακολουθείς τηλεόραση σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων θα πας για 4κ. Εάν όμως η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 2 μέτρα ή παρακολουθείς υλικό 4κ περιστασιακά ή και καθόλου, δεν θα δεις διαφορά με την 2κ. Φυσικά αν η διαφορά στην τιμή τους είναι μικρή, πάρε την 4κ σαν future proof.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gairf είπε

Εάν παρακολουθείς τηλεόραση σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων θα πας για 4κ. Εάν όμως η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 2 μέτρα ή παρακολουθείς υλικό 4κ περιστασιακά ή και καθόλου, δεν θα δεις διαφορά με την 2κ. Φυσικά αν η διαφορά στην τιμή τους είναι μικρή, πάρε την 4κ σαν future proof.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png.5a533dddd55c5cd5da4ab3e09098dbca.png

Όπως βλέπεις στην εικονα στη 43αρα για να ¨΄δεις΄΄ 4κ θα πρεπει να παρακολουθεις απο 80 εκατοστα ως 1,5 μετρο. Απο 2 ως 2,5 μετρα σε καλύπτει η 2κ, και απο εκει και πανω και με την HD ready εισαι οκ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν θα εχει καμια διαφορα 1080 - UHD σε αποστασεις θεασης 2+ μετρων που ειναι και συνηθισμένες. Παραπάτα δεν υπαρχει κανενας λογος να επιλεξεις μοντελο 1080 καθως σιγουρα θα ειναι μοντελα απο 2017 αντε 2018. Εν ετη 2020 δεν βγαζουν οι σοβαρες εταιριες 1080. Στα νεοτερα μοντελα τα θετικα δεν ειναι μονο η εγγενης αναλυση αλλα και οι επεξεργαστες, το OS η υποστηριξη αυτου κτλ.

Αλλωστε βρισκεις 4κ tv 43΄΄ σε επωνυμη μαρκα σχεδον με 3 εκατοσταρικα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...