GBorb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Προσανατολιζομαι να αλλαξω την τροφη στο κουταβι που εχω (9 μηνων) απο ξηρη σε B.A.R.F. Αλλοι λενε οτι ειναι η ιδανικη για σκυλια. Αλλοι οτι αυτο δεν εχει αποδειχθει. Εχει κανεις καποια προσωπικη εμπειρια κτλ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου μιας και οι διατροφικές ανάγκες κάθε σκύλου είναι διαφορετικές. 4
GBorb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Θα πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου μιας και οι διατροφικές ανάγκες κάθε σκύλου είναι διαφορετικές. Φυσικα αλλα ως κατηγορια τροφης ποια ειναι καλυτερη?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 1 minute ago, GBorb said: Φυσικα αλλα ως κατηγορια τροφης ποια ειναι καλυτερη? Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό μιας και όλα εξαρτώνται από τα συστατικά της κάθε τροφής. Θα βρεις barf που μπορεί να είναι σκουπίδι και ξηρή τροφή ισορροπημένη και το ανάποδο... Ο γιατρός όμως που παρακολουθεί την ανάπτυξη του σκύλου θα σε καθοδηγήσει σωστά. 2
GBorb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό μιας και όλα εξαρτώνται από τα συστατικά της κάθε τροφής. Θα βρεις barf που μπορεί να είναι σκουπίδι και ξηρή τροφή ισορροπημένη και το ανάποδο... Ο γιατρός όμως που παρακολουθεί την ανάπτυξη του σκύλου θα σε καθοδηγήσει σωστά. Σε ευχαριστω. Απο οτι καταλαβα εχεις και εσυ σκυλι
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 16 minutes ago, GBorb said: Σε ευχαριστω. Απο οτι καταλαβα εχεις και εσυ σκυλι Ναι. Και είναι σημαντικό τώρα που ο σκύλος σου είναι ακόμη μικρός και "δένει" το σώμα του να του προσφέρεις την κατάλληλη τροφή ώστε να αναπτυχθεί σωστά. Αυτό θα σε γλιτώσει από πολλά μελλοντικά προβλήματα καθώς θα μεγαλώνει.
G.bar Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Εμείς σε ένα Αμσταφ που έχουμε, δίνουμε Μπαρφ* από κουτάβι που ήταν. Φυσικά είχε συμφωνήσει και ο κτηνίατρος στο ότι δεν υπάρχει κανένα προβλημα εφόσον τη δέχεται και παίρνει και ένα χαπάκι (για σκουλήκια) κάθε 6 μήνες. Βέβαια ο δικός μας σκύλος τρώει και λεμόνια με τη φλούδα, οπότε δεν έχει τέτοια προβλήματα. Κατα τα άλλα τα καλά της μπαρφ είναι ότι βγαίνει φθηνότερα από μια premium ξηρα, είναι δύσκολο να γίνει υπερβαρος ο σκύλος καθώς τρώει πολύ συγκεκριμένη μερίδα καθημερινα, δεν λυσαει για νερό απο το αλλάτι της ξηρας, τα κόπρανα του είναι ελάχιστα και όχι σαν την "τουρτα" της ξηρας, εξαιρετικά καλής ποιότητας τρίχωμα. Ξέρω σκυλιά που τρελαίνονται και τους ταιριάζει απόλυτα και ξέρω και σκυλιά που δεν μπορούσαν να τη φάνε με τίποτα, με εμμετούς, διάρροιες κτλ, όπως και επίσης ιδιοκτήτες σκύλων που δεν τους βόλευε γιατί δεν είχαν χώρο στην κατάψυξη η κάτι άλλο. Συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο, δοκιμάζεις και βλέπεις. *Όταν λέω Μπαρφ εννοώ 500γρ ημερησίως πλήρες γεύμα με κοτόπουλο, λαχανικά, γιαούρτι που αγοράζουμε έτοιμο συσκευασμένο σε μερίδες.
GBorb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, G.bar είπε Εμείς σε ένα Αμσταφ που έχουμε, δίνουμε Μπαρφ* από κουτάβι που ήταν. Φυσικά είχε συμφωνήσει και ο κτηνίατρος στο ότι δεν υπάρχει κανένα προβλημα εφόσον τη δέχεται και παίρνει και ένα χαπάκι (για σκουλήκια) κάθε 6 μήνες. Βέβαια ο δικός μας σκύλος τρώει και λεμόνια με τη φλούδα, οπότε δεν έχει τέτοια προβλήματα. Κατα τα άλλα τα καλά της μπαρφ είναι ότι βγαίνει φθηνότερα από μια premium ξηρα, είναι δύσκολο να γίνει υπερβαρος ο σκύλος καθώς τρώει πολύ συγκεκριμένη μερίδα καθημερινα, δεν λυσαει για νερό απο το αλλάτι της ξηρας, τα κόπρανα του είναι ελάχιστα και όχι σαν την "τουρτα" της ξηρας, εξαιρετικά καλής ποιότητας τρίχωμα. Ξέρω σκυλιά που τρελαίνονται και τους ταιριάζει απόλυτα και ξέρω και σκυλιά που δεν μπορούσαν να τη φάνε με τίποτα, με εμμετούς, διάρροιες κτλ, όπως και επίσης ιδιοκτήτες σκύλων που δεν τους βόλευε γιατί δεν είχαν χώρο στην κατάψυξη η κάτι άλλο. Συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρο, δοκιμάζεις και βλέπεις. *Όταν λέω Μπαρφ εννοώ 500γρ ημερησίως πλήρες γεύμα με κοτόπουλο, λαχανικά, γιαούρτι που αγοράζουμε έτοιμο συσκευασμένο σε μερίδες. Αυτό εννοώ και εγώ ως μπαρφ. Απλά το δικό μου είναι 8 κιλά και θα τρώει λιγότερο την ημέρα. Εσύ ποια μάρκα παίρνεις αν μπορείς να πεις. Εγώ σκεφτόμουν αυτήν με σολομό και κοτόπουλο μαζί. Φυσικά με λαχανικά κτλ μέσα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από GBorb
G.bar Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, GBorb είπε Αυτό εννοώ και εγώ ως μπαρφ. Απλά το δικό μου είναι 8 κιλά και θα τρώει λιγότερο την ημέρα. Εσύ ποια μάρκα παίρνεις αν μπορείς να πεις. Εγώ σκεφτόμουν αυτήν με σολομό και κοτόπουλο μαζί. Φυσικά με λαχανικά κτλ μέσα. Από εδώ παίρνω εγώ https://www.voldogfood.com Καλύτερα να ξεκινήσεις με πλήρες γεύμα κοτόπουλο και μετά μια στο τόσο να δίνεις και κάτι με άλλη γεύση, αρνί, μοσχάρι σολομό κτλ. Ο σολομός είναι πολύ λιπαρός και δεν τον δέχονται όλα τα σκυλιά το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση θα σε κατατοπίσουν ανάλογα από το κατάστημα για είδος τροφής, ποσότητα κτλ.
margaritagr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Να αφήσεις τα πειράματα και να συνεχίσεις να δίνεις μια καλή ξηρα τροφη στο σκύλο σου. Εχει κι άλλο θέμα εδω για barf νομίζω που τα ειχαμε πει αναλυτικά.
GBorb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, margaritagr είπε Να αφήσεις τα πειράματα και να συνεχίσεις να δίνεις μια καλή ξηρα τροφη στο σκύλο σου. Εχει κι άλλο θέμα εδω για barf νομίζω που τα ειχαμε πει αναλυτικά. Στην πραξη αυτο που ζηταμε ειναι το καλυτερο για το σκυλι μας. Λιγο επιθετικο το "ασε τα πειραματα" οταν μιλαμε για ετοιμη και ελεγμενη τροφη και οχι κατι που θα φτιαχνω μονος μου. Επειδη δεν το βρηκα το θεμα αυτο μπορεις να μου το παραθεσεις?
lightsout Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Η καλύτερη συμβουλή δόθηκε ήδη, να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο. Υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων για το θέμα, προσωπικά δεν θα δώσω ποτέ στον σκύλο μου barf. Όμως σε τέτοια θέματα οι προσωπικές απόψεις περισσεύουν, είναι δουλειά του κτηνιάτρου να συμβουλεύσει. Spoiler Παρενθετικά όμως στο θέμα θα ήθελα να αναφέρω το εξής, επειδή μου έτυχε πολύ πρόσφατα. Η άποψη ενός κτηνιάτρου δεν είναι πανάκεια. Θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή του γιατρού με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Άλλαξα κτηνίατρο, λόγω απόστασης, και πήγα το σκυλί μου για τακτικό εμβολιασμό. Ο καινούργιος κτηνίατρος πέραν της κλασσικής ιατρικής έδινε και ομοιοπαθητικά σκευάσματα(!!). Κάναμε το εμβόλιο και φυσικά δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου ξανά εκεί πέρα. Τα ομοιοπαθητικά είναι placebo. Στους ανθρώπους πράγματι έχει παρατηρηθεί να δουλεύει το placebo σε ένα ποσοστό της τάξης του 20%. Θεωρείται ότι αυτό συμβαίνει λόγω της καλύτερης ψυχολογίας του ασθενή που πιστεύει ότι το σκεύασμα τον βοηθά. Τα σκυλιά όμως δεν έχουν αντίληψη του τι ακριβώς παίρνουν. Δεν μπορεί το Placebo να αλλάξει την ψυχολογία ενός σκυλιού ώστε δυνητικά να καλυτερεύσει η υγεία του. Συγγνώμη για το εκτός θέματος αλλά κυκλοφορούν ακόμα τσαρλατάνοι.
GBorb Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, lightsout είπε Η καλύτερη συμβουλή δόθηκε ήδη, να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο. Υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων για το θέμα, προσωπικά δεν θα δώσω ποτέ στον σκύλο μου barf. Όμως σε τέτοια θέματα οι προσωπικές απόψεις περισσεύουν, είναι δουλειά του κτηνιάτρου να συμβουλεύσει. Απόκρυψη περιεχομένων Παρενθετικά όμως στο θέμα θα ήθελα να αναφέρω το εξής, επειδή μου έτυχε πολύ πρόσφατα. Η άποψη ενός κτηνιάτρου δεν είναι πανάκεια. Θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή του γιατρού με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Άλλαξα κτηνίατρο, λόγω απόστασης, και πήγα το σκυλί μου για τακτικό εμβολιασμό. Ο καινούργιος κτηνίατρος πέραν της κλασσικής ιατρικής έδινε και ομοιοπαθητικά σκευάσματα(!!). Κάναμε το εμβόλιο και φυσικά δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου ξανά εκεί πέρα. Τα ομοιοπαθητικά είναι placebo. Στους ανθρώπους πράγματι έχει παρατηρηθεί να δουλεύει το placebo σε ένα ποσοστό της τάξης του 20%. Θεωρείται ότι αυτό συμβαίνει λόγω της καλύτερης ψυχολογίας του ασθενή που πιστεύει ότι το σκεύασμα τον βοηθά. Τα σκυλιά όμως δεν έχουν αντίληψη του τι ακριβώς παίρνουν. Δεν μπορεί το Placebo να αλλάξει την ψυχολογία ενός σκυλιού ώστε δυνητικά να καλυτερεύσει η υγεία του. Συγγνώμη για το εκτός θέματος αλλά κυκλοφορούν ακόμα τσαρλατάνοι. Φυσικα αν το αποφασισω θα ειναι με την συμφωνη γνωμη της κτηνιατρου. Ευτυχως ειναι φιλη και πολυ εμπειρη με συνεργασια σε πανεπιστημιο.
GBorb Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Τελικα λογω του οτι δεν μπορω να εμπιστευτω 100% την παρασκευη απο αλλους της μπαρφ θα μεινω στην ξηρη τροφη. Μεχρι τωρα της εδινα την Αμβροσια ως κουταβι. Συντομα ενηλικιωνεται και θελω να παω σε κατι ποιο καλο χωρις σιτηρα. Σκεφτηκα την essential foods. Ελπιζω να της 'κατσει" καλα.
anso Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Στις 6/10/2020 στις 4:18 ΜΜ, GBorb είπε Τελικα λογω του οτι δεν μπορω να εμπιστευτω 100% την παρασκευη απο αλλους της μπαρφ θα μεινω στην ξηρη τροφη. Μεχρι τωρα της εδινα την Αμβροσια ως κουταβι. Συντομα ενηλικιωνεται και θελω να παω σε κατι ποιο καλο χωρις σιτηρα. Σκεφτηκα την essential foods. Ελπιζω να της 'κατσει" καλα. ;3 χρονια δινω essential.πληρως ικανοποιημένος.αυτη και ηeden ειναι πολυ καλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα