Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα,

Να αναφέρω οτι αλλάζω υαλοκαθαριστήρες κάθε 2 χρόνια (βαριά 3).

Όμως το να τους καθαρίζουμε βοηθάει στην καλύτερη συντήρηση τους;

Παλαιότερα τους καθάριζα.

Είχα διαβάσει για σκούπισμα με βρεγμένο πανάκι μικροϊνών ή μωρομάντηλο και αν θες τους περνάς με βαζελίνη.

Από την άλλη διάβασα πρόσφατα οτι αν τους σκουπίζεις φεύγει ο προστατευικός γραφίτης που τους καλύπτει και καταστρέφονται πιο γρήγορα.

Πλέον (στο νέο σετ) σκέφτομαι μόνο να τους ξεπλένω (αν χρειαστεί) χωρίς να τους σκουπίζω.

Τι λέτε;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Καλό είναι να τους καθαρίζεις γιατί μαζεύουν σκουπιδάκια και δεν πατάνε καλά στο τζάμι. Καθαρίζεις επίσης και το σημείο που πατάνε στο τζάμι. Με ένα μωρομάντηλο ή νωπό πανάκι. Αν συνεχίζουν να μην καθαρίζουν ικανοποιητικά τότε κάνεις αλλαγή.

Δημοσ.

Bαζελίνη στην λεπίδα;Δεν θα απλωσει στο τζάμι οταν τους χρησιμοποιήσεις;

Πιστευω η μεγάλη ζημιά γίνεται απο τον ήλιο και απο το πολύ σκονισμένο τζάμι.

Δημοσ.

Κι εγώ πιστεύω ότι ο ήλιος κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Εγώ έχω εξωτερικό σκίαστρο για το παρμπρίζ και τους καλύπτω το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα τους περνάω με κάποιο χαρτί ή πανί αραιά και πού, πιο πολύ για σκουπιδάκια που έχουν κολλήσει πάνω στα λάστιχα και κάνουν γραμμές στο παρμπρίζ όταν πέφτει νερό πάνω του.

Επίσης καθαρίζω και το τζάμι εκεί που ακουμπάνε τα λάστιχα, και γενικά προσέχω τις ελάχιστες φορές που λειτουργούν να μην έχουν σκουπιδάκια γιατί σιγά σιγά χαλάνε και αφήνουν γραμμές.

Δε νομίζω πάντως ότι αξίζει να ασχολείται και πολύ κάποιος με τους υαλοκαθαριστήρες.

Δημοσ.

Καλό είναι να τους χρησιμοποιείς κανονικά και όταν δεις ότι θέλουν αλλαγή να τους αλλάζεις. Δεν νομίζω ότι αξίζει η περιποίηση υαλοκαθαριστήρων..

• Like 2
Δημοσ.

Αραιό σκούπισμα ή πλύσιμο (όταν έτσι κι αλλιώς πλένεις το αμάξι) χρειάζονται γιατί μαζεύουν σκουπιδάκια και όταν βρέχει αφήνουν γραμμές και δε διώχνουν καλά το νερό. Εκτός κι αν κάποιους δεν τους ενοχλεί αυτό.

Από εκεί και πέρα όντως είναι ψείρισμα να ασχολείσαι περαιτέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...