stavpal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο πρώτος τεχνικός είναι ένα υγρασιόμετρο πατώματος σαν https://www.analytika.gr/product-categories-46075/ygrasiometra-beton-concrete-floor-moisture-meter-46160/concrete-floor-moisture-meter-digital_43604/ αλλά αναλογικό με κλίμακα 0...5% και μου είπε ότι είναι 4 ή πάνω από 4%. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Στα δωμάτια που είναι σχεδόν όλο υπόγειο (αντί για παράθυρο έχει ένα κουρανγλέ) αυτές τις μέρες είναι σταθερά 24-26C και 63-72% RH. Ακόμα και το μεσημέρι έχει 60+% RH. Μεταξύ άλλων δωματιών εκεί είναι που είχανε χαλάσει τα φρεάτια. Είναι "κεντρικά" φρεάτια υπό την έννοια ότι κατεβαίνουν νερά από μπάνια στον πάνω όροφο. Κάτω από την σκάλα που είναι κάτι σαν αποθήκη έχει 74-85% υγρασία αναλόγως του καιρού. Εκεί πρακτικώς δεν μπορεί να αεριστεί καν. Θα το κοίταζα το penetron αφού δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε κάπως με τον covid19. edit: ξέχασα να πω: και τα δυο πρέπει να ήταν υγρασιόμετρα επαφής (εδάφους;) δηλαδή όχι αέρα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από stavpal
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Επίσης ts, να πάρεις τηλέφωνο τους τεχνικούς που σου μέτρησαν την υγρασία και να ρωτήσεις να σου ξεκαθαρίσουν σε τι ακριβώς μέτρηση υγρασίας αναφέρονται, υπάρχουν τρία διαφορετικά μεγέθη εκτίμησης της υγρασίας στον αέρα, σχετική, ειδική και απόλυτη υγρασία, από τα παραπάνω, ως ποσοστό εκφράζονται η σχετική και η ειδική υγρασία. To 4% είναι πολύ μικρός αριθμός, εκτός αν στα οικοδομικά υλικά ισχύουν άλλες τιμές και όχι οι τυπικές τιμές για την υγρασία στον εσωτερικό αέρα.
nvel Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) άλλο moisture άλλο humidity αν και τα δυο μεταφράζονται ως υγρασία στα ελληνικά, το 4% είναι moisture και όχι humidity Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από nvel
stavpal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Ξέχασα να το τονίσω, και οι δύο είχαν υγρασιόμετρα επιφάνειας [όχι αέρα]. Θα κοιτάξω να ρωτήσω, αν και έχει περάσει καιρός και μπορεί να μην θυμούνται.
stavpal Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Τους πήρα τηλ. Ο πρώτος μου είπε ότι το υγρασιομετρο του μετράτε μέχρι 4-5% δηλαδή ότι είχε τουλάχιστον 4% (μπορεί και αρκετά παραπάνω). Επίσης μου είπε ότι το 90 % της υγρασίας μάλλον είναι από το έδαφος από κάτω. Παραπέρα θα πρέπει να σπάσει τα πλακάκια για να δει καλύτερα το πρόβλημα.
Cblatsios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους , επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με υγρασία σε σπίτι στην Σαλαμίνα με υπόγειο τι τεχνικούς πρέπει να καλέσω για έλεγχο της υγρασίας και από πού προέρχεται? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα