artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξερει καποιος να μου πει αν η ουλη που σχηματιστει απο μια θλάση περναει ποτε ή ειναι μόνιμη; Ειχα παθει μια θλαση τον Απρίλιο στον πισω μηριαίο πανω πανω στο σημειο που ενώνει με το κόκκαλο και νοιωθω αν πιεσω με το χερι μου κατι σαν χόνδρο ( λογικα ειναι η ουλη) αλλα πρωτον συνεχιζει και με ποναει πολυ λιγο ομως σε εντονη διαταση πλεον (αλλα περασαν μηνες) και δευτερον δεν εχει επανέλθει η δυναμη στο ποδι μου, πριν την θλαση το αριστερο (αυτο που εχω την θλαση) ηταν πολυ πιο δυνατο στις στασεις ισορροπιας απο το δεξι. Ε τωρα συμβαινει το ακριβως αντιθετο δυσκολευομαι στο αριστερο και μου φαινεται πολυ πιο ευκολο το δεξι ποδι. Μου το πε και ο ορθοπεδικος οτι ειδε πως εχει λιγοτερο δυναμη απο το μη τραυματισμενο. Αλλα πανε μηνες τωρα, θα ναι μονιμο αυτο; Και στο χερι επαθα μια θλαση και ενω ημουν καλα ξανατραυματιστηκα χωρις να κανω κατι ιδιαιτερο. Τι μπορω να κανω; Στο νοσοκομειο δεν ασχολήθηκαν καν με το θεμα μου, μου πε ο γιατρος να βγαλω πλακα (μα αυτο δεν δειχνει τους μυς) και λεει ε κανα τραβηγμα θα ναι, να αλλα αυτο το τραβηγμα μου εχει κανει μια ουλη τεραστια που την νοιωθω και με το χερι μου ακομα. Αλλα και ο ιδιώτης που πηγα δεν μου εδωσε καποια λυση. Εμοιαζε και να μην καταλαβε με την ψηλάφηση την ουλη!! Μαγνητικη δεν μπορω να κανω γιατι δεν εχω ΕΟΠΠΥ. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από artist1
costacurta Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Σταμάτα να αθλεισαι. Πάνε σε γιατρο. Αυτά για αρχή
artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, costacurta είπε Σταμάτα να αθλεισαι. Πάνε σε γιατρο. Αυτά για αρχή εχω ηδη παει σε γιατρο! το εγραψα και πριν
velociraptoras Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) πήγαινε σε ορθοπεδικό να σε δει, καλύτερα εξω αν δεν ξέρεις κάποιον καλό σε νοσοκομείο. σορι αλλά η απάντηση του γιατρού "ε κανα τραβηγμα θα ναι " δεν είναι απάντηση ειδικού αλλά της θειας Μαρίκας. μαγνητική ως ανασφάλιστος μπορείς να κάνεις δωρεαν σε δημόσιο νοσοκομείο Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από velociraptoras
artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, velociraptoras είπε πήγαινε σε ορθοπεδικό να σε δει, καλύτερα εξω αν δεν ξέρεις κάποιον καλό σε νοσοκομείο. σορι αλλά η απάντηση του γιατρού "ε κανα τραβηγμα θα ναι " δεν είναι απάντηση ειδικού αλλά της θειας Μαρίκας. μαγνητική ως ανασφάλιστος μπορείς να κάνεις δωρεαν σε δημόσιο νοσοκομείο Εδω ηθελε να μου κανει ακτινογραφία για την θλαση να τρωω ακτινοβολια εντελως αδικα. Εγω που χρειαστηκε να κανω μαγνητικη καρδιας εκανα αμαν να βρω σε δημοσιο νοσοκομειο! Ειναι παρα πολυ δυσκολο να βρεις και αν σε καλυπτει η συνταγη γιατι λήγει σε ενα 2μηνο αν θυμαμαι καλα. Δυστυχως βλεπω πως χωρις μαγνητικη δεν θα βγαλω ακρη. Εδω μεχρι και μητερα μου που πιεσε το σημειο στο ποδι μου νοιωθει μεσα ενα σκληρο πραγμα στο σημειο που χτυπησα. Και ο γιατρος ουτε το καταλαβε. Και οταν αθλουμαι το νοιωθω αυτο το πραγμα να μετακινείται. Πραγματικα πως πεφτω σε ασχετους διαρκως, ειχα παει και μηπως βγαλει ακρη σε μια φυσικοθεραπευτρια και εκεινη με πιεζε σε ενα αλλο ασχετο σημειο. Εδω εχω διαβασει πως αθλητες παθαινουν θλάσεις και με 10 μερες φυσικοθεραπείας επανέρχονται πλήρως. Που τους βρίσκουν ολους αυτους τους καλους επαγγελματίες πια και εγω οπου παω ειναι ασχετοι; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από artist1
cumulus Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Οι καλοι στοιχιζουν,Καλος και φτηνος σπανια γινεται δυστυχως. 1
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, artist1 είπε Εδω ηθελε να μου κανει ακτινογραφία για την θλαση να τρωω ακτινοβολια εντελως αδικα. Εγω που χρειαστηκε να κανω μαγνητικη καρδιας εκανα αμαν να βρω σε δημοσιο νοσοκομειο! Ειναι παρα πολυ δυσκολο να βρεις και αν σε καλυπτει η συνταγη γιατι λήγει σε ενα 2μηνο αν θυμαμαι καλα. Δυστυχως βλεπω πως χωρις μαγνητικη δεν θα βγαλω ακρη. Εδω μεχρι και μητερα μου που πιεσε το σημειο στο ποδι μου νοιωθει μεσα ενα σκληρο πραγμα στο σημειο που χτυπησα. Και ο γιατρος ουτε το καταλαβε. Και οταν αθλουμαι το νοιωθω αυτο το πραγμα να μετακινείται. Πραγματικα πως πεφτω σε ασχετους διαρκως, ειχα παει και μηπως βγαλει ακρη σε μια φυσικοθεραπευτρια και εκεινη με πιεζε σε ενα αλλο ασχετο σημειο. Εδω εχω διαβασει πως αθλητες παθαινουν θλάσεις και με 10 μερες φυσικοθεραπείας επανέρχονται πλήρως. Που τους βρίσκουν ολους αυτους τους καλους επαγγελματίες πια και εγω οπου παω ειναι ασχετοι; Πρόσεξε και άκου τον γιατρό. Το να φας λίγη ακτινοβολία μια στις τόσο δεν σου κάνει τίποτα. Η ακτινογραφία θα επιβεβαιώσει αν υπάρχει και άλλο πρόβλημα όπως αποσπαστικό κάταγμα (πολύ πιθανό αφού λες πως κάτι σκληρό κινείται), κλπ. Σε αυτά δεν κάνεις μαγνητική τομογραφία. Αυτή είναι για άλλα πράγματα . Δεν πέφτεις σε άσχετους. Κάνεις χαζομάρα κατά τη γνώμη μου που καθυστερείς την ακτινογραφία και παρατείνεις τον πόνο σου χωρίς λόγο. Αν είναι απλά μυική θλάση, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ξεκούραση και ΜΣΑΦ φάρμακα όπως το Brasan μια φορά τη μέρα. Αν σου έτυχε και κάποιο κάταγμα, τότε είναι ποιο πολύπλοκα τα πράγματα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από spectaculator 2
artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, spectaculator είπε Πρόσεξε και άκου τον γιατρό. Το να φας λίγη ακτινοβολία μια στις τόσο δεν σου κάνει τίποτα. Η ακτινογραφία θα επιβεβαιώσει αν υπάρχει και άλλο πρόβλημα όπως αποσπαστικό κάταγμα (πολύ πιθανό αφού λες πως κάτι σκληρό κινείται), κλπ. Σε αυτά δεν κάνεις μαγνητική τομογραφία. Αυτή είναι για άλλα πράγματα . Δεν πέφτεις σε άσχετους. Κάνεις χαζομάρα κατά τη γνώμη μου που καθυστερείς την ακτινογραφία και παρατείνεις τον πόνο σου χωρίς λόγο. Αν είναι απλά μυική θλάση, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ξεκούραση και ΜΣΑΦ φάρμακα όπως το Brasan μια φορά τη μέρα. Αν σου έτυχε και κάποιο κάταγμα, τότε είναι ποιο πολύπλοκα τα πράγματα. Δεν ειναι καταγμα 100% δεν ποναγα ουτε καν οταν τραυματιστηκα αφου την επομενη εκανε γιογκα κανονικα απλα ενοιωθα περιεργα στο σημειο σαν ενα βαρος, πονο ειχα απο την 2η μερα και αυτο μονο σε διατασεις οχι απλα αν καθομουν, ειναι δυνατον να χω καταγμα χωρις πρήξιμο και πονο; Και καταγμα να ταν θα περναγε μονο του αν δεν ηταν κατι σοβαρο. Εδω ειχα παθει καταγμα σε ενα κοκκαλακι στο χερι μου γιατι επεσα κατω μια φορα το καταλαβα αμεσως πως το εσπασα πρήστηκε δεν πηγα ποτε στο γιατρο και περασε μονο του και ποτε δεν με ενοχλησε ξανα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από artist1
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, artist1 είπε Δεν ειναι καταγμα 100% δεν ποναγα ουτε καν οταν τραυματιστηκα αφου την επομενη εκανε γιογκα κανονικα απλα ενοιωθα περιεργα στο σημειο, πονο ειχα απο την 2η μερα και αυτο μονο σε διατασεις οχι απλα αν καθομουν, ειναι δυνατον να χω καταγμα χωρις πρήξιμο και πονο; Και καταγμα να ταν θα περναγε μονο του αν δεν ηταν κατι σοβαρο. Εδω ελαχιστα ειχε καταγμα ενα κοκκαλακι στο χερι μου γιατι επεσε κατω μια φορα πρήστηκε δεν πηγα ποτε στο γιατρο και περασε μονο του και ποτε δεν με ενοχλησε ξανα. Μπορεί να έχει αποκολληθεί τμήμα του οστού στο σημείο όπου "δένει" ο μυς. Πήγαινε στον γιατρό, κάνε την ακτινογραφία, δεν θα πάθεις τίποτα. Ίσα-ίσα θα ξεμπερδεύεις.
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Αν δεν μπορείς να κανεις την μαγνητική στο δημόσιο καντην στο ιδιωτικό με κόστος συμμετοχής, ένα 50αρι ως 70αρι δίνεις, εγώ δεν θα καθόμουν να το αφήνω έτσι αν χρειάζεται μαγνητική.
artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε Αν δεν μπορείς να κανεις την μαγνητική στο δημόσιο καντην στο ιδιωτικό με κόστος συμμετοχής, ένα 50αρι ως 70αρι δίνεις, εγώ δεν θα καθόμουν να το αφήνω έτσι αν χρειάζεται μαγνητική. εμενα μου πε ο γιατρος να το αφησω γιατι ειναι 150 ευρω! θα το ψαξω ομως
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, artist1 είπε εμενα μου πε ο γιατρος να το αφησω γιατι ειναι 150 ευρω! θα το ψαξω ομως 150 ως 250 περίπου πληρώνεις συνολικά χωρίς παραπεμπτικο, αν βγει παραπεμπτικο είναι δωρεάν σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο και με συμμετοχή σε ιδιωτικό, βγαίνει κάπου όσο σου είπα.
artist1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μπορεί να έχει αποκολληθεί τμήμα του οστού στο σημείο όπου "δένει" ο μυς. Πήγαινε στον γιατρό, κάνε την ακτινογραφία, δεν θα πάθεις τίποτα. Ίσα-ίσα θα ξεμπερδεύεις. αμα ηταν δεν θα ποναγε ακομα αρκετα ομως αν ειχε σπασει οστο ; και ακομα και αυτο να ναι πως θα διορθωθει; δεν μπαινει σε γυψο αυτο το σημειο σιγουρα 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 150 ως 250 περίπου πληρώνεις συνολικά χωρίς παραπεμπτικο, αν βγει παραπεμπτικο είναι δωρεάν σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο και με συμμετοχή σε ιδιωτικό, βγαίνει κάπου όσο σου είπα. δεν εχω ΕΟΠΥΥ αρα αν παω σε ιδιωτικη κλινικη και παραπεμπτικο να τους παω δεν μετραει πρεπει να πληρωσω ολο το κοστος μονη μου Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από artist1
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, artist1 είπε αμα ηταν δεν θα ποναγε ακομα αρκετα ομως αν ειχε σπασει οστο ; και ακομα και αυτο να ναι πως θα διορθωθει; δεν μπαινει σε γυψο αυτο το σημειο σιγουρα δεν εχω ΕΟΠΥΥ αρα αν παω σε ιδιωτικη κλινικη και παραπεμπτικο να τους παω δεν μετραει πρεπει να πληρωσω ολο το κοστος μονη μου Εγώ είχα κάταγμα στον καρπό και με ενοχλούσε περιστασιακά. Δεν είμαι γιατρός για να σου πω το τι γίνεται, στη δική μου περίπτωση χρειάστηκε οστεοπλαστική σε ένα σημείο. Πήγαινε για την ακτινογραφία είναι η συμβουλή μου. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, artist1 είπε αμα ηταν δεν θα ποναγε ακομα αρκετα ομως αν ειχε σπασει οστο ; και ακομα και αυτο να ναι πως θα διορθωθει; δεν μπαινει σε γυψο αυτο το σημειο σιγουρα δεν εχω ΕΟΠΥΥ αρα αν παω σε ιδιωτικη κλινικη και παραπεμπτικο να τους παω δεν μετραει πρεπει να πληρωσω ολο το κοστος μονη μου Τι δεν έχεις ΕΟΠΥΥ; Πλέον όλοι οι ανασφαλιστοι και οι άνεργοι μπορούν να έχουν την ίδια ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη στις δημόσιες δομές. Μια χαρά μετράει το παραπεμπτικο, μόλις το εκδόσει ο γιατρός σου αναφερει επάνω συνολικό κόστος και κόστος που σου καλύπτουν και θα πληρώσεις άμα πας ιδιωτικά, έχω κάνει εξετάσεις με αυτόν τον τρόπο και παίρνω φάρμακα πληρώνοντας τα μισά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις