kaktos77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, Χθες το απόγευμα είχα ένα ατύχημα, καθώς ήμουν σταματημένος σε φανάρι ήρθε και έπεσε πίσω μου, ευτυχώς με σχετικά μικρή ταχύτητα (μιας και το πρόλαβε κάπως) ένα σμαρτάκι και μου έκανε ζημιά στον προφυλακτήρα και στα φώτα ομίχλης στο hyundai i10 μου. Έχουμε κάνει φιλικό διακανονισμό και τώρα είναι η ώρα να το πάω σε φανοποιείο να ξεκινήσει τη διαδικασία επισκευής/αλλαγής. Η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζει κανείς αν τα συνεργαζόμενα συνεργεία λειτούργουν αποτελεσματικά όπως το επίσημο. Πριν δύο χρόνια σε παρόμοιο περιστατικό που πάλι δεν έφταιγα και το πήγα σε επίσημο Hyundai, μου προχώρησαν τη διαδικασία απροβλημάτιστα και μετά από 6 μήνες όταν εμφανίστηκα για άλλο θέμα στο ίδιο συνεργείο μου ζήτησαν να πληρώσω 70 ευρώ από την τσέπη μου γιατί λέει δεν τα κάλυψε όλα η ασφάλεια. Έχοντας γνώση αυτού, αυτή τη φορά από τη μια θέλω να το πάω σε επίσημο service Hyundai για να τοποθετηθούν όλα όπως πρέπει και γνήσια (όχι ιμιτασιόν κλπ) από την άλλη όμως δεν θέλω πάλι να γίνει το ίδιο και να πληρώνω. Η anytime που ασφαλίζομαι στα δικά της συνεργεία γράφει ότι δεν πληρώνεις τίποτα για την επισκευή εφόσον δεν ευθύνεσαι και παράλληλα σου δίνει και όχημα μετακίνησης για τις μέρες που στο φτιάχνουν. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Επίσημο με το ρίσκο πάλι να χρειαστεί να πληρώσω αλλά να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ή συνεργαζόμενο και ότι προκύψει αλλά χωρίς να πληρώσω τίποτα και έχοντας και αυτοκίνητο από αυτούς για καμιά εβδομάδα. Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από kaktos77
mikevchq Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δηλαδή χρωστούσες αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί σου ποτέ αλλά περίμεναν να πας για το ετήσιο service για να στα ζητήσουν;;; Κάτι δε μου κολλάει μ'αυτό. Πάντως εφόσον το δέχεται η ασφαλιστική μπορείς να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία και να κάνεις την εργασία. Στην αρχή επίσης μπορεί να κάνει την δύσκολη αλλά αν επιμείνεις να το δεχθεί. 1
alexiko Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Η anytime έχει το carpoint που είναι ιδιόκτητο της Interamerican, αλλά δεν έχω εικόνα να σου δώσω. Ως ασφαλιστής μάλλον θα το πρότεινα σε κάποιον που έχει μεγάλη ζημιά και/ή δεν θέλει να εκταμιεύσει έστω και προσωρινά τα χρήματα της επισκευής. Εγώ θα πήγαινα αντιπροσωπεία αλλά στην παραλαβή (για να μην πω πριν δώσω το οκ για επισκευή) θα επιβεβαίωνα ότι θα καλυφθώ πλήρως ή αν όχι το λόγο. Αν θες μας τον μεταφέρεις και τον κουβεντιάζουμε. 1
kaktos77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, mikevchq είπε Δηλαδή χρωστούσες αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί σου ποτέ αλλά περίμεναν να πας για το ετήσιο service για να στα ζητήσουν;;; Κάτι δε μου κολλάει μ'αυτό. Πάντως εφόσον το δέχεται η ασφαλιστική μπορείς να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία και να κάνεις την εργασία. Στην αρχή επίσης μπορεί να κάνει την δύσκολη αλλά αν επιμείνεις να το δεχθεί. Είχαν επικοινωνήσει μια εβδομάδα μετά από την επισκευή, έκαναν μια κλήση, την οποία δεν μπορούσα να απαντήσω λόγω του ότι ήμουν στη δουλειά και μετέπειτα δεν ξαναπήραν ποτέ μέχρι που ξαναπήγα για να μου αλλάξουν μια λάμπα στα φώτα ημέρας και αντί για 5 ευρώ που έκανε έφυγα πληρώνοντας 75... 14 λεπτά πριν, alexiko είπε Η anytime έχει το carpoint που είναι ιδιόκτητο της Interamerican, αλλά δεν έχω εικόνα να σου δώσω. Ως ασφαλιστής μάλλον θα το πρότεινα σε κάποιον που έχει μεγάλη ζημιά και/ή δεν θέλει να εκταμιεύσει έστω και προσωρινά τα χρήματα της επισκευής. Εγώ θα πήγαινα αντιπροσωπεία αλλά στην παραλαβή (για να μην πω πριν δώσω το οκ για επισκευή) θα επιβεβαίωνα ότι θα καλυφθώ πλήρως ή αν όχι το λόγο. Αν θες μας τον μεταφέρεις και τον κουβεντιάζουμε. Ωραία, θα προτιμήσω την επίσημη αντιπροσωπεία και θα το χειριστώ έτσι ακριβώς. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!
alexiko Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ δεν θα τους τα πλήρωνα. Υποχρέωση τους να σε είχαν ενημερώσει εγκαίρως και να είχαν πάρει την έγκριση σου. Αν πραγματικά είχα συμφωνήσει τότε ασυζητητί θα τους εξοφλούσα επιτόπου μόλις πήγαινα να παραλάβω το αυτοκίνητο. Επίσης πιθανά και στην αντιπροσωπεία να έχουν όχημα προσωρινής αντικατάστασης να σου δώσουν. 1 1
agnostos13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Συνήθως οι αντιπροσωπείες βάζουν καπέλο στις επισκευές από ασφαλιστικές (ή πιο σωστά δεν δίνουν την έκπτωση ιδιώτη) και οι ασφαλιστικές με τη σειρά τους δεν αναγνωρίζουν ολόκληρο το κόστος (ιδίως σε παλαιότερα αμάξια). Έτσι "τυχαίνει" ο πελάτης να χρειαστεί να πληρώσει μια διαφορά στο τέλος αλλά οι ίδιες να βγαίνουν win-win! Για τα κάθε είδους συνεργαζόμενα θα ήμουν σκεπτικός πάντως...και γενικότερα όταν δεν ξέρεις την δουλειά του άλλου γιατί να ρισκάρεις (εκτός αν θες ένα μάζεμα τσάτρα-πάτρα ίσα να μπορείς να το σουτάρεις); 1
paylidis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Όσες φορες πηγα σε συνεργαζόμενο (με εξαιρεση εναν αντιπροσωπο που ειναι γνωστός μου) η δουλεια ήταν κατω του μετρίου. Φυσικα και αρνηθηκαν επισης να βαλουν γνήσια ανταλλακτικά (σε πανω απο 5 ετών υποχρεωτικά μεταχειρισμένα ή ιμιτασιον, ή συμμετοχή του ιδιοκτήτη) 1 1
kaktos77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, alexiko είπε Εγώ δεν θα τους τα πλήρωνα. Υποχρέωση τους να σε είχαν ενημερώσει εγκαίρως και να είχαν πάρει την έγκριση σου. Αν πραγματικά είχα συμφωνήσει τότε ασυζητητί θα τους εξοφλούσα επιτόπου μόλις πήγαινα να παραλάβω το αυτοκίνητο. Επίσης πιθανά και στην αντιπροσωπεία να έχουν όχημα προσωρινής αντικατάστασης να σου δώσουν. Το σκέφτηκα αλλά φοβήθηκα μήπως μετά στείλουν σε τίποτα εφορίες το ποσό και μπλέξω οπότε τα πλήρωσα επιτόπου. Αυτό θα το ρωτήσω να δούμε, αν προσφέρουν τότε ακόμα καλύτερα. 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Συνήθως οι αντιπροσωπείες βάζουν καπέλο στις επισκευές από ασφαλιστικές (ή πιο σωστά δεν δίνουν την έκπτωση ιδιώτη) και οι ασφαλιστικές με τη σειρά τους δεν αναγνωρίζουν ολόκληρο το κόστος (ιδίως σε παλαιότερα αμάξια). Έτσι "τυχαίνει" ο πελάτης να χρειαστεί να πληρώσει μια διαφορά στο τέλος αλλά οι ίδιες να βγαίνουν win-win! Για τα κάθε είδους συνεργαζόμενα θα ήμουν σκεπτικός πάντως...και γενικότερα όταν δεν ξέρεις την δουλειά του άλλου γιατί να ρισκάρεις (εκτός αν θες ένα μάζεμα τσάτρα-πάτρα ίσα να μπορείς να το σουτάρεις); Μα και εγώ είμαι πολύ σκεπτικός και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει δουλειά ότι να 'ναι. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν καινούργιο 2,5 ετών. Μόλις τώρα, paylidis είπε Όσες φορες πηγα σε συνεργαζόμενο (με εξαιρεση εναν αντιπροσωπο που ειναι γνωστός μου) η δουλεια ήταν κατω του μετρίου. Φυσικα και αρνηθηκαν επισης να βαλουν γνήσια ανταλλακτικά (σε πανω απο 5 ετών υποχρεωτικά μεταχειρισμένα ή ιμιτασιον, ή συμμετοχή του ιδιοκτήτη) Όπως τα φοβόμουν λοιπόν. Μόνο επίσημο, ειδικά όταν πρόκειται για καινούργιο/σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο.
agnostos13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αλήθεια, οι αντιπροσωπείες βάζουν (καθ' υπόδειξη του πραγματογνώμονα) και ιμιτασιόν/μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή μόνο γνήσια-καινούρια (με ενδεχόμενη πληρωμή της διαφοράς από τον πελάτη); Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13
kaktos77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε Αλήθεια, οι αντιπροσωπείες βάζουν (καθ' υπόδειξη του πραγματογνώμονα) και ιμιτασιόν/μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή μόνο γνήσια-καινούρια (με ενδεχόμενη πληρωμή της διαφοράς από τον πελάτη); Στο παράδειγμα που μου είχε τύχει και ανέφερα πριν, μου έβαλαν γνήσιο προφυλακτήρα για μια ζημιά γελοία, δεν είχε σπάσει ή στραβώσει κάτι, ήθελε βάψιμο ο προηγούμενος απλώς από κάτι γρατζουνιές και αυτοί τον έβγαλαν και έβαλαν καινούργιο χρεώνοντας την ασφαλιστική για ένα προφυλακτήρα 575 ευρώ από τα οποία η ασφαλιστική κάλυψε τα 505 και εγώ έδωσα την 70αρα που ανέφερα. Πιστεύω πάντως ότι οι μόνες κερδισμένες 1000% είναι οι αντιπροσωπείες στις συγκεκριμένες περιπτώσεις...
alexiko Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Αλήθεια, οι αντιπροσωπείες βάζουν (καθ' υπόδειξη του πραγματογνώμονα) και ιμιτασιόν/μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή μόνο γνήσια-καινούρια (με ενδεχόμενη πληρωμή της διαφοράς από τον πελάτη); Και τα δύο παίζουν
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελλάδα πάντως είναι τραγικές οι ασφαλιστικές. Θυμάμαι είχα τρακάρει μόνος μου Γερμανία,πριν 10 χρονια,πηγα μόνος μου το αμάξι στην επίσημη αντιπροσωπεία μαμά,πηγε η ασφαλιστική,κατέγραψε το συμβαν και η μαμά σε 4 μέρες το έκανε καινούριο,πόρτα,καπό,φώτα μπρος πίσω,προφυλακτήρα μπρος πίσω,και διάφορα αλλα,όλα καινούρια,όλα γνήσια.2 σελίδες κατεβατό τι άλλαξαν. Κόστος 7.100 ευρώ,πλήρωσα 300.Το αμάξι ήταν 12 ετών τότε με σχεδόν 200.000χλμ.Μικτη ασφαλεια. Δεν μπλέχτηκε καμμία τροχαία. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από jmmys
haris_216 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, kaktos77 είπε Το σκέφτηκα αλλά φοβήθηκα μήπως μετά στείλουν σε τίποτα εφορίες το ποσό και μπλέξω οπότε τα πλήρωσα επιτόπου. Αυτό θα το ρωτήσω να δούμε, αν προσφέρουν τότε ακόμα καλύτερα. Μα και εγώ είμαι πολύ σκεπτικός και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει δουλειά ότι να 'ναι. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν καινούργιο 2,5 ετών. Όπως τα φοβόμουν λοιπόν. Μόνο επίσημο, ειδικά όταν πρόκειται για καινούργιο/σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο. Απ΄ όσο ξέρω δεν μπαίνει στην εφορία οφειλή σε ιδιώτη ή ιδιωτική εταιρία. 2
alexiko Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Απ΄ όσο ξέρω δεν μπαίνει στην εφορία οφειλή σε ιδιώτη ή ιδιωτική εταιρία. Ακριβώς αυτό! Και αν θέλουν ας σε τρέξουν δικαστικά να το αποδείξουν. Έχουν κάνει παραλείψεις και λογικά δε θα πάρουν δίφραγκο.
kwstas77 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kaktos77 είπε Στο παράδειγμα που μου είχε τύχει και ανέφερα πριν, μου έβαλαν γνήσιο προφυλακτήρα για μια ζημιά γελοία, δεν είχε σπάσει ή στραβώσει κάτι, ήθελε βάψιμο ο προηγούμενος απλώς από κάτι γρατζουνιές και αυτοί τον έβγαλαν και έβαλαν καινούργιο χρεώνοντας την ασφαλιστική για ένα προφυλακτήρα 575 ευρώ από τα οποία η ασφαλιστική κάλυψε τα 505 και εγώ έδωσα την 70αρα που ανέφερα. Πιστεύω πάντως ότι οι μόνες κερδισμένες 1000% είναι οι αντιπροσωπείες στις συγκεκριμένες περιπτώσεις... Δεν πάνε στην εφορία τα χρήματα που χρωστάς σε ιδιώτη, όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από kwstas77
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα