Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ωραία αφού πωλείται, ας κάνουν αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν. Έχουν δικαίωμα βάσει νόμου.

Εφόσον δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων στην αρχική τιμή(όχι πιστωτικό) ή αντικατάσταση με προϊόν αντίστοιχων χαρακτηριστικών.

ή καλύτερων

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tarantules είπε

Το Πλαίσιο είναι μαέστρος στις απατεωνιές.Εμένα πριν πολλά χρόνια προσπάθησαν να μου πουλήσουν μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών για καινούρια.Τους έκανα ρόμπα στη γραμματεία καταναλωτή και από τότε δεν ξαναψώνισα ούτε καρφίτσα από δαύτους.

Τα πολύ παλιά μέλη, γνωρίζουν υποθέσεις που πουλούσαν μεταχειρισμένους δίσκους.

Κάποιος κάποτε είχε κανει ανάκτηση δεδομένων και βρήκε δεδομένα του Πλαισίου.

Κανονικά έπρεπε να τους πάρει ένα ολόκληρο κατάστημα.

Δεν θυμάμαι πόσο το τράβηξε

20 λεπτά πριν, Spect~ είπε

ή καλύτερων

Έτσι πήρα από μηχάνημα αξίας 200€ μηχάνημα αξίας 1200€ από την κα Dell.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, christakos07 είπε

Ωραία αφού πωλείται, ας κάνουν αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν. Έχουν δικαίωμα βάσει νόμου.

Εφόσον δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων στην αρχική τιμή(όχι πιστωτικό) ή αντικατάσταση με προϊόν αντίστοιχων χαρακτηριστικών.

ώχου αντε πάλι να εξηγείς σε κάθε ...

πρέπει να μπορείς να αντικαταστήσεις το προιόν με αντίστοιχων δυνατοτήτων. Συμφωνούμε εδώ.

Αν των αντίστοιψων δυνατοτητων κάνει το μισό όσο έκανε μπορούν να του δώσουν αυτό το μισο ποσο ή το "αντιστοιχων δυνατοτήτων". Αν ο άλλος θέλει ντε και καλά τα μετρητά δεν υπάρχει πουθενά το "αρχική τιμή". Δε μπορεί χοντρικά να το πούμε αυτός τον οποίο "αποζημειώνεις" να βγάλει "κέρδος".

αν αγοράσα πχ το 1999 μνημες 32 MB και κάνανε 300 ευρώ ξερωγω και εχουν 5 χρόνια εγγύηση , αν χαλάσουν στα 4,5 και τότε τα 32 ΜΒ κάνουν 10 ευρώ "δικαιούται" (δε θα έχει ζημιά) - είτε το έχει ως προίόν το κατάστημα -  10 ευρώ, όχι 300 ή 32 ΜΒ μνήμης. αν το κατάστημα δε πουλάει μνήμες αυτές πχ και δεν έχει ξερωγω DDR1 αλλά μόνο DDR2 ή ξέρωγω τα έχει σπάσει με τον προμηθευή αυτό και δε του δίνει πια προΙόντα του, του δίνει το ισοτιμο να το πάρει από αλλού. Θα μπορούσε να τον διευκούνει να τις παραγγείλει για λογαριασμό του.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

Αν των αντίστοιψων δυνατοτητων κάνει το μισό όσο έκανε μπορούν να του δώσουν αυτό το μισο ποσο ή το "αντιστοιχων δυνατοτήτων". Αν ο άλλος θέλει ντε και καλά τα μετρητά δεν υπάρχει πουθενά το "αρχική τιμή". Δε μπορεί χοντρικά να το πούμε αυτός τον οποίο "αποζημειώνεις" να βγάλει "κέρδος".

Ο συνήγορος καταναλωτή έχει αντίθετη άποψη & ευτυχώς  
Θα σε παρακαλούσα να μην παραπληροφορείς τον κόσμο :)

(SD 32G κάρτα , τότε πανάκριβη , 10 χρόνια εγγύηση ,αλλά έτρωγε ζόρια σε raspberry&κινητο και σε 2 χρόνια αντικαταστάθηκε 3 φορές . Δε θέλανε πλέον αντικατάσταση & δικαίωμα τους αλλά πήγαν να με πιστώσουν μικρότερο πόσο ) 

Spoiler

Ποτε ξανά Samsung evo !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DrLo είπε

πρέπει να μπορείς να αντικαταστήσεις το προιόν με αντίστοιχων δυνατοτήτων. Συμφωνούμε εδώ.

αν αγοράσα πχ το 1999 μνημες 32 MB και κάνανε 300 ευρώ ξερωγω και εχουν 5 χρόνια εγγύηση , αν χαλάσουν στα 4,5 και τότε τα 32 ΜΒ κάνουν 10 ευρώ "δικαιούται" (δε θα έχει ζημιά) - είτε το έχει ως προίόν το κατάστημα -  10 ευρώ, όχι 300 ή 32 ΜΒ μνήμης. αν το κατάστημα δε πουλάει μνήμες αυτές πχ και δεν έχει ξερωγω DDR1 αλλά μόνο DDR2 ή ξέρωγω τα έχει σπάσει με τον προμηθευή αυτό και δε του δίνει πια προΙόντα του, του δίνει το ισοτιμο να το πάρει από αλλού. Θα μπορούσε να τον διευκούνει να τις παραγγείλει για λογαριασμό του.

Δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι γράφεις αλλά μάλλον ότι να ναι λες .

Μέχρι και την τελευταία μέρα της λήξης της εγγύησης ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα για αντικατάσταση ή με το ίδιο προϊόν ή καλύτερο  ,εφόσον το προϊόν έχει παρουσιάσει ελάττωμα .

Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι από τα 2 γίνεται επιστροφή του ποσού ίσης αξίας με αυτό που αναγράφετε στην απόδειξη .

Αν το προϊόν μετά από 2 χρόνια κάνει αντί για 100€ ένα 50ρικο δεν επιστρέφεις το 50ρικο αλλά όσο το είχε πληρώσει εφόσον δεν έχεις να του

προσφέρεις αντικατάσταση, δεν είναι πρόβλημα του καταναλωτή του ότι εσυ σαν κατάστημα ή ο προμηθευτή σου δεν έχεις  προϊόν να τον

εξυπηρετήσεις.

Επεξ/σία από Rizas
  • Like 2
Δημοσ.

Το παραμυθι ακριβώς που σου λενε στα πλαισια και στα σέρβις  τωρα .... . Οταν ο τεχνικομαγκας λεει "πιστωτικό τα μισα " γιατί "είναι παλιο" !!  δεν υπογραφεις  . Αντικατασταση η ολο το ποσο !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, funbreaker είπε

Σε συνέχεια αυτού του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα:

Το κατάστημα μου είπε πως δεν μπορεί να το επισκευάσει και μου έδωσε πιστωτικό 75 ευρώ ενω το προϊόν έκανε 125.

Υπάρχει κάποιος νόμος που να το ορίζει αυτό;

Δεν θα μιλησω για νομικα θεματα γιατι δεν ειμαι ειδικος.

Ωστόσο εγω δεν θα επαιρνα τα 75 ευρω.
Θα ζητουσα ρολόι ισαξιων προδιαγραφων σε αντικατασταση του υπάρχοντος και ας ειναι και άλλη μαρκα.

Ειναι γνωστο ότι τα ηλεκτρονικα χανουν την αξια τους οσο περνάει ο καιρος.
Ωστοσο αν με 75 ευρω δεν μπορεις να αγοράσεις ρολόι ισαξιο με αυτο που ειχες τοτε δεν ειναι καλο το deal

Επεξ/σία από georgebou21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DrLo είπε

Δεν επιλέγει ο πελάτης. Μάθε τη νομοθεσία πρώτα.

Το κατάστημα επιλέγει τι ακριβώς θα κάνει. Θέλει να το αντικαταστήσει με το ίδιο προϊόν αν και εφόσον υπάρχει; Καλώς.

Δεν υπάρχει προϊόν και το αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι ακριβότερο; Του επιστρέφει τα χρήματα στην αρχική αξία.

Δεν υπάρχει προϊόν και το αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι φθηνότερο, σε σχέση με την επιστροφή χρημάτων; Δίνει το αντίστοιχο προϊόν.

Αν το κατάστημα δε θέλει κάτι απ' όλα αυτά, επιστρέφει τα χρήματα. Ούτε πιστωτικά, ούτε μειωμένο ποσό, ούτε τίποτα.

Μπορεί να αγόρασε και μνήμες το 1898. Η εγγύηση ευ όρου ζωής, παρέχεται από τον κατασκευαστή. Ας πάει σε αυτόν και όχι στον έμπορο.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, funbreaker είπε

Σε συνέχεια αυτού του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα:

Το κατάστημα μου είπε πως δεν μπορεί να το επισκευάσει και μου έδωσε πιστωτικό 75 ευρώ ενω το προϊόν έκανε 125.

Υπάρχει κάποιος νόμος που να το ορίζει αυτό;

Το προϊόν πόσο το αγόρασες;

Σε αυτή την τιμή πρέπει να αποζημιωθείς (εφόσον δεν θα γίνει αντικατάσταση), είτε είναι μεγαλύτερη είτε μικρότερη από την τρέχουσα εμπορική.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, christakos07 είπε

Δεν επιλέγει ο πελάτης. Μάθε τη νομοθεσία πρώτα.

Το κατάστημα επιλέγει τι ακριβώς θα κάνει. Θέλει να το αντικαταστήσει με το ίδιο προϊόν αν και εφόσον υπάρχει; Καλώς.

Δεν υπάρχει προϊόν και το αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι ακριβότερο; Του επιστρέφει τα χρήματα στην αρχική αξία.

Δεν υπάρχει προϊόν και το αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι φθηνότερο, σε σχέση με την επιστροφή χρημάτων; Δίνει το αντίστοιχο προϊόν.

Αν το κατάστημα δε θέλει κάτι απ' όλα αυτά, επιστρέφει τα χρήματα. Ούτε πιστωτικά, ούτε μειωμένο ποσό, ούτε τίποτα.

Μπορεί να αγόρασε και μνήμες το 1898. Η εγγύηση ευ όρου ζωής, παρέχεται από τον κατασκευαστή. Ας πάει σε αυτόν και όχι στον έμπορο.

Ψιλοκαλα τα λες, αλλά εάν γνώριζες και εσύ σωστά την νομοθεσία θα ήξερες ότι το κατάστημα μπορεί να προτείνει (πιστωτικό/αντικατάσταση με ίδιο ή καλύτερων προδιαγραφών/επιστροφή χρημάτων) και ο καταναλωτής είναι αυτός που έχει την τελική επιλογη/απόφαση τι θα διαλέξει! ;)

Στο θέμα του ts, εννοείται πως θα διάλεγα επιστροφή χρημάτων και όχι πιστωτικό από το κατάστημα, αφού πήγαν να με κοροϊδέψουν και φυσικά θα ήταν στο ποσό της αρχικής αγοράς. Οτιδήποτε άλλο απλά θα πήγαινε μέσω συνηγόρου του καταναλωτή και στο τέλος θα μου έλεγαν και ευχαριστώ για την χρηματική επιστροφή του αρχικού ποσου (το έχω κάνει σε διάφορα μαγαζιά που αρχικά το έπαιζαν έξυπνοι και υπεράνω νόμων και μετά με έψαχναν έκαναν κωλοτουμπες).

Επεξ/σία από Alxnks
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Ψιλοκαλα τα λες, αλλά εάν γνώριζες και εσύ σωστά την νομοθεσία θα ήξερες ότι το κατάστημα μπορεί να προτείνει (πιστωτικό/αντικατάσταση με ίδιο ή καλύτερων προδιαγραφών/επιστροφή χρημάτων) και ο καταναλωτής είναι αυτός που έχει την τελική επιλογη/απόφαση τι θα διαλέξει!

ΔΕΝ ειναι στην κρίση του πελάτη στο αν θα γίνει αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων. Αν υπάρχει το ίδιο ή καλύτερο προϊόν, το κατάστημα νόμιμα μπορεί να το δώσει, και ας μην το θελει ο πελάτης. 

Αν ανατρέξεις στον νόμο, θα δεις ότι προηγείται της επιστροφής χρημάτων

Δημοσ.

Σε ενα παραλληλο κοσμο, το plaisio δινει πιστωτικο 75Ε για προιον που αγοραστηκε 125Ε και επιστρεφει το "ελαττωματικο" στον κατασκευαστή και πιστωνεται ολο το ποσό 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/9/2020 στις 9:03 ΠΜ, cacofonix-3 είπε

Στο Πλαίσιο προ 20ετιας ήθελαν να μου δώσουν αρνητικό πιστωτικό...Ναι αγόρασα 100€ και η έπρεπε να τους πληρώσω και από πάνω...

Κάπως έτσι έμαθα να διεκδικώ τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής

Αυτό θα πει πέτρα του σκανδάλου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Alxnks είπε

Ψιλοκαλα τα λες, αλλά εάν γνώριζες και εσύ σωστά την νομοθεσία θα ήξερες ότι το κατάστημα μπορεί να προτείνει (πιστωτικό/αντικατάσταση με ίδιο ή καλύτερων προδιαγραφών/επιστροφή χρημάτων) και ο καταναλωτής είναι αυτός που έχει την τελική επιλογη/απόφαση τι θα διαλέξει! ;)

Στο θέμα του ts, εννοείται πως θα διάλεγα επιστροφή χρημάτων και όχι πιστωτικό από το κατάστημα, αφού πήγαν να με κοροϊδέψουν και φυσικά θα ήταν στο ποσό της αρχικής αγοράς. Οτιδήποτε άλλο απλά θα πήγαινε μέσω συνηγόρου του καταναλωτή και στο τέλος θα μου έλεγαν και ευχαριστώ για την χρηματική επιστροφή του αρχικού ποσου (το έχω κάνει σε διάφορα μαγαζιά που αρχικά το έπαιζαν έξυπνοι και υπεράνω νόμων και μετά με έψαχναν έκαναν κωλοτουμπες).

Ναι μπορεί να το προτείνει, δεν αντιλέγω. Απλά δεν είναι αναγκασμένος να το δεχθεί.

Αν όμως το κατάστημα επιλέξει να το αντικαταστήσει με το ίδιο προϊόν ή καλύτερων χαρακτηριστικών, δεν μπορεί να πει ο πελάτης, "α κοιτάξτε θέλω χρήματα".

Δηλαδή αγόρασε κάποιος δίσκο με 5 χρόνια εγγύηση το 2014, στα 100 ευρώ, του χτύπησε το 2019 και τον πήγε στο κατάστημα. Ε το κατάστημα, φυσικά θα διαλέξει να του τον αντικαταστήσει με αντίστοιχο μοντέλο. Δεν πάει να χτυπιέται ο άλλος και να ζητάει τα χρήματα του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...