Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε συνέχεια αυτού του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα:

Το κατάστημα μου είπε πως δεν μπορεί να το επισκευάσει και μου έδωσε πιστωτικό 75 ευρώ ενω το προϊόν έκανε 125.

Υπάρχει κάποιος νόμος που να το ορίζει αυτό;

Επεξ/σία από funbreaker
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι. Προφανως ξεκινας με καταγγελια σε ΣΚ και τους ενημερωνεις. Πρεπει να παρεις το 100% πισω (και οχι ως πιστωτικο) αν δεν μπορουν να σου δωσουν ιδιο ή καλυτερο προιον.

Δημοσ.

το πιστωτικό καταρχάς κόβεται στην αρχική αξία του προϊόντος που εκδόθηκε η απόδειξη αγοράς. 

Αν δε μπορούν να σου κάνουν αντικατάσταση με ίδιο ή καλύτερων χαρακτηριστικών μπορείς να αρνηθείς την πίστωση και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Αν δε συμμορφώνονται τους ενημερώνεις γραπτώς με κοινοποίηση της καταγγελίας σου στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Δημοσ.

Το ιδιο επαθα εγω στο κιτρινο μαγαζι,καμενη καρτα γραφικων εντος εγγυησης,αλλα δεν ειχαν αναλογο προιον να μου δωσουν,οποτε μου πιστωσαν 

περιπου 25 ευρω λιγοτερα απο την αξια της καρτας.

Ο φιλος που του ανηκε η καρτα δεν ηθελε να ασχοληθει,καθως την ειχε ξεγραμμενη,οποτε το αφησαμε ετσι και προχωρησαμε .

Δημοσ.

Ιδια περιπτωση και εγω πριν 7-8 χρονια  στο ιδιο καταστημα οπου ανιδεος και βλακας μνημες αξιας 100 ευρω κοπηκε πιστωτικο 18 ευρω πιστευωντας τους οτι το πιστωτικο κοβετεται στην τελευταια αναγραφομενη τιμη που την πουλουσαν.Μεγαλο κοροιδο πιαστηκα

Δημοσ.

Έχω ένα smartwatch το οποίο στα περίπου 2 χρονια που το χρησιμοποιώ χρειαστηκε 8 φορές συνολικά να το πάω για επισκευη. Την τελευταία φορά τους το εστειλα μέσω μεταφορικης και μεσα ειχα 2 χαρτια. 1 αναφορα προβλήματος και 1 οι απαιτήσεις μου. Παράλληλα εκανα καταγγελια συνήγορο επισυνάπτοντας ολα τα σχετικά έγγραφα με τις μεχρι τωρα επισκευές που χρειάστηκαν. Μεσα σε μια βδομάδα όλα πήγαν όπως έπρεπε. Δυστηχως πρέπει να πιέσεις λιγο για να έχεις τα δικαιωματα σου στο 100%.

Δημοσ.

Στο Πλαίσιο προ 20ετιας ήθελαν να μου δώσουν αρνητικό πιστωτικό...Ναι αγόρασα 100€ και η έπρεπε να τους πληρώσω και από πάνω...

Κάπως έτσι έμαθα να διεκδικώ τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Στο Πλαίσιο προ 20ετιας ήθελαν να μου δώσουν αρνητικό πιστωτικό...Ναι αγόρασα 100€ και η έπρεπε να τους πληρώσω και από πάνω...

Κάπως έτσι έμαθα να διεκδικώ τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής

Το Πλαίσιο είναι μαέστρος στις απατεωνιές.Εμένα πριν πολλά χρόνια προσπάθησαν να μου πουλήσουν μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών για καινούρια.Τους έκανα ρόμπα στη γραμματεία καταναλωτή και από τότε δεν ξαναψώνισα ούτε καρφίτσα από δαύτους.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, funbreaker είπε

Σε συνέχεια αυτού του θέματος που κλειδώθηκε άδοξα:

Το κατάστημα μου είπε πως δεν μπορεί να το επισκευάσει και μου έδωσε πιστωτικό 75 ευρώ ενω το προϊόν έκανε 125.

Υπάρχει κάποιος νόμος που να το ορίζει αυτό;

Αν το προιόν πωλείται τώρα 75 ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ που στα δίνουν μετρητά. Δε χάνεις κάτι. Μπορείς να ξανααγοράσεις το ίδιο προιόν.

• Confused 5
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν το προιόν πωλείται τώρα 75 ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗ που στα δίνουν μετρητά. Δε χάνεις κάτι. Μπορείς να ξανααγοράσεις το ίδιο προιόν.

Κανεις λάθος. Δικαιούσαι τα χρηματα που πλήρωσες. Αν δλδ το προϊόν σταματούσε να πωλείται τι θα γινοταν;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι σου κάνω Χάρη μου...Χάρη του κάνουν? αυτός τους κάνει χάρη μάλλον, μιας και πρέπει να πάρει είτε το ίδιο προιόν, ειτε πιστωτικό ίσης αξίας με την αξία αγοράς, είτε τα χρήματα πίσω στο ακέραιο...Δηλαδή εαν πάρει με τα ίδια χρήματα της αρχικής αξίας ενα καλύτερο προιόν, ποιος κάνει χάρη σε ποιον?

Δημοσ.

εδώ θα συμφωνήσω με τους παραπάνω φίλους

όταν αγοράζεις κάτι στην "X" αξία η οποία αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς

οποιαδήποτε πίστωση αν προκύψει θα πρέπει να είναι στην "X" αξία

προσωπικά απλά θα προχωρούσα γραπτώς με καταγγελία στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ με κοινοποίηση το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ

δεν θα έκανα τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Η λογική λέει ότι η επιστροφή χρηματων πρέπει να είναι στην αξία που πληρωσες, για ποιον λόγο να σου φάνε χρήματα; Σαν να σου λένε πάρε τόσα σου κάναμε και την χάρη. 

• Moderators
Δημοσ.

Ρωτα τους, αν το ειχα πάρει σε προσφορά και μετά η τιμή ηταν υψηλότερη θα μου πιστώνατε την τιμη αγοράς (πιο χαμηλή) ή την τρέχουσα τιμή; οταν σου που πως θα πιστωναν την τιμή αγοράς πες τους ενα ωραία τοτε φέρε μου τα υπόλοιπα :)

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

Ωραία αφού πωλείται, ας κάνουν αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν. Έχουν δικαίωμα βάσει νόμου.

Εφόσον δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων στην αρχική τιμή(όχι πιστωτικό) ή αντικατάσταση με προϊόν αντίστοιχων χαρακτηριστικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...