pmalachias Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Σκέφτομαι να αγοράσω μια ff Mirrorless και είμαι μεταξύ των δυο αυτών μηχανών. Ακούω την γνώμη και πρόταση σας. Σας ευχαριστώ πολύ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Τι φωτογραφίζεις συνήθως; Ασχολείσαι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά; Τραβάς βίντεο; Έχεις κάποιους φακούς ήδη; Αν μας απαντήσεις αυτά ίσως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmalachias Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα φίλε μου. Ξεκινάω από την αρχη το σετ μου. Δεν έχω ήδη κάποιους φακούς. Κατά κύριο λόγο με ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία και λιγότερο το βίντεο αλλά καλό είναι όταν χρειάζεται κι αυτό. Το πρώτο διάστημα θα την χρησιμοποιήσω ερασιτεχνικά αλλά στο προσεχές μέλλον επαγγελματικά. Σε ευχαριστώ πολύ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZahosDoganos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Εγω θα ψήφιζα α73. Το σύστημα είναι πιο παλιό οπότε οι επιλογές που έχεις για φακούς είναι πάρα πολλές και όχι μόνο από Σόνυ αλλά και από 3rd party όπως sigma και tamron, συν ότι μπορείς να βρεις πολύ περισσότερους μεταχειρισμένους. Το σύστημα εστίασης είναι καλύτερο. Η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια από την z6 Παίρνει 2 sd κάρτες ενώ η Νικον μια η οποία είναι xqd και είναι πιο ακριβές. Βέβαια οι xqd έχουν καλύτερες ταχύτητες Από τη μεριά της η z6 έχει καλύτερο efv και οθόνη, touch screen πολύ καλύτερο που λειτουργεί και στο μενού ενώ στην α73 μόνο για touch focus. Επίσης είναι και καλύτερη εργονομικά απ' όσα λένε τα reviews Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά , σίγουρα υπάρχουν και άλλες διαφορές που μπορείς να βρεις με.μπολικο διάβασμα σε reviews Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ θα πήγαινα στη Ζ6 μόνο και μόνο για το νέο σύστημα. Καλή και χρυσή η Sony, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε ένα καταξιωμένο, αλλά με ελλείψεις σύστημα (όταν βγει η Α7-IV το ξανασκεφτόμαστε!) και ένα νέο, φρέσκο, με πολλά "φυσικά" πλεονεκτήματα που η Nikon θέλει να εδραιώσει. Επίσης, η touch screen της Sony... δεν είναι touch screen. Είναι ανέκδοτο. Δε κάνει απολύτως τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Και τα 2 εχουν + και -. Εγω θα λεγα να ξεκινησεις να δεις ποσο κανουν οι φακοι που θελεις να δουλεψεις (τωρα κ στο αμμεσο μελλων) στο καθε συστημα και συνεχιζεις απο εκει. Στα γρηγορα ομως η z6 με native φακους θα εχει καλυτερα αποτελεσματα λογο μεγαλυτερης μοντουρας, απο την αλλη εχει "κλειστο" προτυπο και δεν δινει specs για αναπτυξη φακων απο 3rd parties(tamron/sigma κοκ) οποτε λογικα θα καθυστερησουν αρκετα.Γενικα εχει ελαχιστους φακους.Στα πλην και οι ακριβες μονες καρτες. Η sony απο την αλλη εχει "ανοιχτο" προτυπο και υπαρχουν πολλοι συμβατοι και θα βρεις και μεταχειρισμενους. Επιπλεων θα βρεις ευκολα και 2ο σωμα για οταν το δεις πιο σοβαρα(ειναι απαραιτητο για πολλους λογους) στα πλην της η εργονομια ρυθμιστικων/μενου και σε μικροτερο βαθμο το color science. Γενικα το κοστος του σωματος ειναι πολυ μικρο σε σχεση με την συνολικη επενδυση που θα κανεις σε βαθος χρονου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hlias77 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2020 Ότι είπαν οι προηγούμενοι είναι σωστό. ημουν ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα πριν από καιρό. Ειδα άπειρα βίντεο,διαβασα άπειρα reviews κτλ.αυτό που με βοήθησε αρκετά ήταν η ενοικίαση μηχανής.https://www.rentphotovideo.gr/product_info.php?cPath=85_86&products_id=416 Αν μπορεις καντο.εστω για 3 ημέρες νοίκιασε την και θα σε βοηθησει να κανεις την επιλογή σου.το μενού τις σονυ δεν μου άρεσε καθόλου.μια δεκαετία τα ίδια και τα ίδια.επισης στο χέρι μου καθόταν καλύτερα η ζ6,και επισης στα συν τις Nikon ότι είναι ποιο καινούργια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmalachias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους σας. Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις γνώμες σας και τον χρόνο που αφιερώσατε να μου απαντήσετε. Τελικά μετά από αρκετή σκέψη κ δοκιμές κατέληξα στην Sony λόγω του ότι επειδή σκέφτομαι να το ακολουθήσω πιο σοβαρά και για βίντεο θα έχω πιο άμεση πρόσβαση σε φακούς και σε 2ο σώμα. Στις φωτό η νικον μου άρεσε ένα κλικ καλύτερα αλλά για τον λόγο που ανέφερα κατέληξα σονυ. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Από τα πρώτα δείγματα χρήσης είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alx301 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2020 με γεια! καλές λήψεις!! Όποια και να διαλεγες απο τις 2 δεν θα το μετανιωνες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spacestar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Εχει δοκιμασει κανεις τον techart tz-01 ανταπτορα για σονυ φακους σε Ζ6? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα