tasoss Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Δημοσ. 3 Μαΐου 2004 Xeretw pedia.Epeidh egw kirio me mysql asxolume k epidi psinome na stiso k oracle 8elw na mu apadisete sto e3hs.H megaliteri eteria tis elladas me tin pio megali database exei problhma na sti8i se mysql???giati oloi zitane(kirios se agelies gia dulia) oracle?episi opios exei stisi (se linux) einai eukolh sto settarisma?fadazome nai. euxaristw!
random Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 ποιά ειναι η μεγαλυτερη εταιρεία της χώρας; γιατι να στηθει σε mysql; δεν καταλαβα την ερώτηση? 2. oracle einai o ηγετης stis database. oti einai h Ms sta Ο/S, kai h Intel sta CPU. Γι αυτο τη ζητάνε οι εταιρείες (δηλαδη οι μηχανογράφοι των εταιρειων που θελουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο). Τα προιοντα oracle ειναι πανακριβα, αλλα οταν πληρωνει η εταιρεία, το κοστος δεν ειναι το πρωταρχικο κριτηριο. Μην κρινεις τον κοσμο, την αγορά απο αυτα που βλέπεις στο internet. Στις webikes εφαρμογες, ενα πολυ μεγαλο μέρος καλυπτεται απο mysql, και κατα 2ο απο Ms-sql-server. H mysql ειναι απο τσάμπα, έως φτηνότατη, και πολυ light. Ενω ο ms-sql ειναι συνδεδεμένος με τα windows, και την VB (ευκολα βρισκεις developers, και φτηνους). Αλλα οι μεγαλη πλοιοψηφια των εταιρειων που κρατουν τις οικονομιες, ελαχιστα ασχολουνται με το web (τραπεζες, αυτοκινητα, βαριες βιομηχανιες, κινητη τηλεφωνια, κλπ). Εκει παιζει oracle και μετα ibm db2, ms-sql. 3. ευκολη ειναι αμα ξερεις πρωτα και το λειτουργικό. Εγω ας πουμε που ειμαι windows-ακιας, παρόλο που ξερω oracle, θα δυσκολευτω να τη στησω σε *nix. Αν ξερεις το os, δεν θα ναι δυσκολο. αλλα παντα ισχυει το rtfm. Αν κρινω απο τα windows παντως, δεν μου φαινεται πιο δυσκολη απο την mysql.
Knorcedger Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Είχα σκοπό να ασχοληθώ με mysql, αλλά αφού oracle ζητάνε οι εταιρίες και αφού τα προγράμματα της oracle τα παίρνουμε τζάμπα από τη σχολή μου, θα μπορούσατε να μου πείτε, ποιά cd της oracle χρειάζονται για τη δημιουργία databases. Ευχαριστώ πολύ.
random Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 H database oracle sta cd grafei "oracle server" (OXI application server) kai thn ekdosh "personal 'h enterprise 'h standard" kai th version. ayth th stigmh kykloforoun oi version 8i ('h 8.1.7 einai to idio), 9i (9.0.1, 9.02 klp) kai h 10g. gia na ma8eis alla kai na steiseis mia bash arketa isxyrh, se ftanei akoma kai h pio "mikrh" version, dhldah 8i Personal, einai 1 cd. oles oi 8 einai ena cd. H 9 einai 3 cd, kai h 10 den kserw. Pantws ta "extra" twn 9, 10 enanti ths 8, den 8a ta katalaveis an den ksereis kala ta vasika, einai perissotero advanced features. Epishs aytomata me to install ths oracle, exeis mazi kai ton Apache web server, kai mporeis na paikseis me server side programming . Oracle PSP/Web toolkit einai antistoixo twn PHP/ASP alla se glwssa PL/SQL (meiazei me pascal), kai anti na trexei se epipedo OS, trexei mesa ston db server.
tasoss Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2004 ποιά ειναι η μεγαλυτερη εταιρεία της χώρας; γιατι να στηθει σε mysql; δεν καταλαβα την ερώτηση? skepsu tin eteria me tin megaliteri basi dedomenon stin ellada. giati na min sti8i se mysql auto rotao.benchmarks ktl ktl 2. oracle einai o ηγετης stis database. oti einai h Ms sta Ο/S, kai h Intel sta CPU. dikia sou apopsi einai oti h ms einai sta OS k to idio gia intel Γι αυτο τη ζητάνε οι εταιρείες (δηλαδη οι μηχανογράφοι των εταιρειων που θελουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο).Τα προιοντα oracle ειναι πανακριβα, αλλα οταν πληρωνει η εταιρεία, το κοστος δεν ειναι το πρωταρχικο κριτηριο. Μην κρινεις τον κοσμο, την αγορά απο αυτα που βλέπεις στο internet. Στις webikes εφαρμογες, ενα πολυ μεγαλο μέρος καλυπτεται απο mysql, και κατα 2ο απο Ms-sql-server. H mysql ειναι απο τσάμπα, έως φτηνότατη, και πολυ light. Ενω ο ms-sql ειναι συνδεδεμένος με τα windows, και την VB (ευκολα βρισκεις developers, και φτηνους). Αλλα οι μεγαλη πλοιοψηφια των εταιρειων που κρατουν τις οικονομιες, ελαχιστα ασχολουνται με το web (τραπεζες, αυτοκινητα, βαριες βιομηχανιες, κινητη τηλεφωνια, κλπ). Εκει παιζει oracle και μετα ibm db2, ms-sql. 3. ευκολη ειναι αμα ξερεις πρωτα και το λειτουργικό. Εγω ας πουμε που ειμαι windows-ακιας, παρόλο που ξερω oracle, θα δυσκολευτω να τη στησω σε *nix. Αν ξερεις το os, δεν θα ναι δυσκολο. αλλα παντα ισχυει το rtfm. Αν κρινω απο τα windows παντως, δεν μου φαινεται πιο δυσκολη απο την mysql. opos k na exei ego apla h8ela info alla ipoxreotika 8a prepi na stiso enan oracle server.euxaristw gia tis plirofories k na perimenis neo post
random Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Συμπληρωνω. οταν εγραφα "ηγετες", εννοω σε οικονομικα μεγεθη. κανουν το μεγαλυτερο τζίρο , ο καθενας στην κατηγορια προιοντος του. Το αν κανουν καλα/γρηγορα/σταθερα προιοντα δεν το ελαβα υποψη. Ενδιαφερει οσους πληρώνουν γι αυτα. εγω φοραω AMD kai gia S/W den dinw fragko! ***************************************** περι benchmark δεν εχω διαβασει τίποτα. Βαλε στην mysql 20-50 πινακες, και γεμισε το με 20Gb data, και κανε ενα query με 3-4 join να δουμε τι κανει.. και για ποσο καιρο θα το κανει, δηλαδη με τα συνεχη insert/delete/commit/rollback/imports, και πολλους χρηστες, ποτε θα αρχισουν τα corrupted files.. τελος παντων, ενα τετοιο τεστ σιγουρα δεν μπορουμε να το κανουμε σπιτι μας... αν ειναι καλυτερη η oracle θα φανει μονο με πολυ μεγαλα μεγεθη, και πολλα ταυτοχρονα connections. (βρηκα ενα site, που εκανε και καλα τεστ ταχυτητας στο import text file. ξεκινησε απο τις 10 γραμμες και εφτασε μεχρι το 1 εκ. - Αυτα ειναι ασοβαρα) Tελος αυτο που υποσχεται κυριως η ορακλ ειναι ασφάλεια στα δεδομενα και τρόπους ανάκτησης (παρά ταχυτητα). επειδη λες για την μεγαλυτερη εταιρεια... ας πουμε ο ΟΤΕ, η Panafon, η ιντρακομ, η Τραπεζες.. μαλλον για ασφάλεια ενδιαφερονται παρα για το αν το query kai to import θα κανουν 15 ή 50 sec.
The_Edge Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 H MySQL είναι τόσο δημοφιλής επειδή είναι τζάμπα και (σχετικά) καλή, πιθανότατα καλύτερη από όλες τις άλλες στην ίδια κατηγορία τιμής. Έτσι, οι εταιρείες που προσφέρουν virtual hosting, εγκαθιστούν Linux και MySQL που δεν τους κοστίζει σχεδόν τίποτα, και προσφέρουν έπειτα ελκυστικά πακέτα. Κανένας παραπάνω λόγος... Ενω ο ms-sql ειναι συνδεδεμένος με τα windows, και την VB (ευκολα βρισκεις developers, και φτηνους). Δεν κατάλαβα τί εννοείς. MS SQL Server μπορείς να χρησιμοποιήσεις με όλες τις γλώσσες. Από την άλλη, όσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις SQL Server με VB, άλλο τόσο είναι να χρησιμοποιήσεις Oracle με VB. Εύκολα και φτηνά βρίσκεις προγραμματιστές για να κάνουν τί ακριβώς? Τελικά η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι: Όχι, η μεγαλύτερη εταιρία της Ελλάδας με την πιο μεγάλη db δε θα μπορούσε να στηθεί με MySql. Είναι τα advanced features (πχ clustering) και το overall performance που κάνουν τη διαφορά. Την τελευταία φορά (πριν κανένα χρόνο) που ασχολήθηκα με mysql δεν υπήρχε feature ούτε για referential integrity (βασικά πράγματα ενός rdbms)!!! (δεν ξέρω αν έχουν βάλει τώρα, αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει). Κάτι τέτοια, βελτιώνουν το performance αλλά μειώνουν την αξιοπιστία. Και ένα tip (ψιλοάσχετο) αν ασχολήστε να ανάπτυξη windows εφαρμογών: Χρησιμοποιήστε SQL Server και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό (και είναι πάρα πολλά), και κάντε distribute με την εφαρμογή σας το Desktop Engine του SQL Server, το οποίο είναι free!!
Typhoon Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Όπως είπαν & τα παιδία πιο πάνω η MySQL έχει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει τον SQL server, πόσο μάλλον την Oracle. Μη λέμε ότι θέλουμε.
tasoss Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δεν κατάλαβα τί εννοείς. MS SQL Server μπορείς να χρησιμοποιήσεις με όλες τις γλώσσες. Από την άλλη, όσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις SQL Server με VB, άλλο τόσο είναι να χρησιμοποιήσεις Oracle με VB. Εύκολα και φτηνά βρίσκεις προγραμματιστές για να κάνουν τί ακριβώς? enoei malon pos h vb einai eukolh alla h dulia pu 8elun oi eteries ginete.k pos enas programatistis vb den plironete pola(?). Και ένα tip (ψιλοάσχετο) αν ασχολήστε να ανάπτυξη windows εφαρμογών: Χρησιμοποιήστε SQL Server και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό (και είναι πάρα πολλά), και κάντε distribute με την εφαρμογή σας το Desktop Engine του SQL Server, το οποίο είναι free!! dhladh protinis oxi oracle an prokite na dimiurgi8i efarmogi gia windows?an h glosa programatismu einai h java? sxetika me to referential integrity nomizo den eimai 100% siguros pos yparxei.(den to i3era auto pados pu les k einai poli xazo diladi na min yphrxe tetia epilogi,mipos den eisai 100% siguros?) euxaristw gia tis apadisis bgazo ta siberasmata mou k einai simadiko.
tasoss Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Kai mia akomh simadiki gia mena erothsh.An 8elw na stiso oracle server k na ftia3o efarmogh(me java h vc++) pou na epikinoni me ton server pia akribos cd tis oracle xriazode?h ekdosh as poume oti den mas niazi...an mas niazi pados ORACLE 9i SERVER R2 gia authn thn ekdosh milaw.kala xriazome kitrinh karta tora alla ti na kanume
The_Edge Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 dhladh protinis oxi oracle an prokite na dimiurgi8i efarmogi gia windows?an h glosa programatismu einai h java? SQL Server και distribution του Desktop Engine. sxetika me to referential integrity nomizo den eimai 100% siguros pos yparxei.(den to i3era auto pados pu les k einai poli xazo diladi na min yphrxe tetia epilogi,mipos den eisai 100% siguros?) Είμαι 100% σίγουρος ότι πριν 1 - 1,5 χρόνο δεν υπήρχε αυτό, και άλλα πολλά. Για τώρα δεν ξέρω.
random Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Αλλη μια διαφορά που σκέφτηκα, μια που λεμε για μεγάλες εταιρειες και μεγαλες βάσεις. O ms-SQL παιζει μονο σε windows, ενω η Oracle παντού. Οταν σκεφτεις σταθερότητα και αξιοπιστια, το windows μοιαζει με ανεκδοτο, οταν ενα κολλημα του σερβερ μπορει να στοιχισει μερικα εκατομμύρια, θελεις unix. Ara oracle. MS SQL Server μπορείς να χρησιμοποιήσεις με όλες τις γλώσσες. Από την άλλη, όσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις SQL Server με VB, άλλο τόσο είναι να χρησιμοποιήσεις Oracle με VB. Ναι, αν θελεις, ή αν σε περιορίζουν οι συνθηκες, να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε γλωσο-πλατφορμα με οποιαδήποτε βάση. Μεταξυ VStudio kai ms-Sql υπαρχει μια κοινη τεχνογνωσία, υποστηριξη απο τον ιδιο - MS, κοινο λειτουργικο. μια κοινη κουλτούρα. Εγω λέω, οταν εχεις την ομαδα αναπτυξης, παιρνεις μια δουλειά, και ας πουμε ο πελατης δεν σε δεσμεύει σε τεχνικά θέματα. Δηλαδή δεν έχει μηχανηματα, λειτουργικο, βαση. Θα τα προμηθευτεί οταν οριστικοποιηθουν οι προδιαγραφές και με τις δικες σου προτάσεις. Οποτε μπορεις να του βάλεις server unix/windows , βαση , και front-end windows ή webικό της επιλογής σου. Αφηνω κατα μερος το κοστος. Τα μονα δεδομενα ειναι: ο ογκος των δεδομενων και οι ταυτοχρονα απαιτητά connections, (ας πουμε οτι με αυτες τις απαιτησεις μπορεις να βαλεις με εξισου καλη αποδοση και Ορακλ και Μς-Sql). καθως και οι δυνατότητες της ομαδας σου, η εμπειρια, τεχνογνωσία, τα ατομα που εχεις. Λοιπον, αν εχω μια καλη εμπειρια σε τεχνολογιες microsoft, παιζεις στα δαχτυλα VB6/ASP, και μπηκες και σε Νετ. Αρα αισθανεσαι σαφως πιο οικειο και το λειτουργικο windows. Σαφως θα ηθελα win server me ms-sql. ή αν εχω την τεχνογνωσία php/linux, δεν θα ήταν παράλογο να φτιαξω μια web εφαρμογη σε Jsp ή Αsp, με windows server? ή πρεπει να δαπανησεις χρονο και χρήμα μαθεις αλλη τεχνολογία, ή να πάρεις άλλα άτομα, ή καλυτερα δώστο σε άλλη εταιρεία το έργο και κράτα το ρόλο του ενδιάμεσου με τον πελάτη. ------------------------------------------------------------------ Ενας παρομοιος συσχετισμος υπαρχει μεταξυ PHP-Mysql. , μεταξυ Oracle, kai Forms Developer, και Delphi - Interbase. Στον πληθυσμο χρηστών, τα win εχουν την συντριπτική πλειοψηφία, ετσι; Οι νεοι προγραμματιστες/system admins/db admins ειναι πρώην χρήστες. οι εταιρειες αντλουν δυναμικό απο τους νεους προγραμματιστες. αυτο δεν δινει ενα φοβερο πλεονεκτημα στην τριπλετα Win-MsSql-VStudio? Το μειον ειναι βεβαια το κοστος του να τα εχεις νομιμα. γι αυτο υπαρχει το open/free στρατοπεδο. υποθετικά, Αν το κόστος αδειων χρήσης της Ms platform ήταν το ιδιο με το κοστος (Linux-Mysql-PHP), ποσες βάσεις mysql θα ειχαν μεινει στη θέση τους, λες? leme twra. oraio topic ftiaxthke. keep it coming
GIORGARAS Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 xoris na exo asxolithei me oracle pote tha po to eksis: An kseroume oti i basi den tha einai terastia kai mporei na tin diaxeiristi i MySQL tote fisika MySQL. ta panta einai thema sxediasmou tis basis. kai Oracle na exeis ama kaneis xalia sxediasmo tha kremasei i basi. se mia etaireia pou den thelei terastia basi aneta tha mporousame na ftiaksoume mia PHP-MySQL efarmogi kai na leiksei to thema me poli oikonomiko tropo. Opote kata tin apopsi mou den nomizo oti sigrinontai. Mikres baseis = MySQL, Megales= Oracle i o,ti allo iparxei. fisika thelo sto mellon kai mallon sigoura tha matho Oracle giati zitane ston xoro ergasias alal exo dei kai etairies pou zitane MySQL xoris Oracle. enas filos mou eixe pei oti otan koitaze gia douleia stin Forthnet tou zitagane MySQL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.