corsakias Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Εχω ενα dell M5110 με amd E2-3000 1.8ghz, 3gb ram 64bit win7. Μπορω να του βαλω ενα ubuntu να ειναι πιο ελαφρυ, για χρηση ιντερνετ, φωτογραφιες και excel?
gakos1112 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, corsakias είπε Μπορω να του βαλω ενα ubuntu να ειναι πιο ελαφρυ, για χρηση ιντερνετ, φωτογραφιες και excel? https://lubuntu.net/ Lubuntu 20.04 | Installation and First Impressions https://youtu.be/19PIV-WsyaA Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από gakos1112
snowflake99 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Αμέ. Απλώς δοκίμασε αυτό που θέλεις να βάλεις με Live ISO πριν το εγκαταστήσεις, για να είσαι βέβαιος ότι παίζουν όλα.
RTW4ever Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, corsakias είπε Εχω ενα dell M5110 με amd E2-3000 1.8ghz, 3gb ram 64bit win7. Μπορω να του βαλω ενα ubuntu να ειναι πιο ελαφρυ, για χρηση ιντερνετ, φωτογραφιες και excel? Linux Mint XFCE. Ελαφρύ και πλήρες.
filipN Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) - Να πω, πρώτα απ' όλα, ότι σε πολλά laptop Dell δεν εγκαθίστανται πάντα εύκολα οι διανομές Linux ούτε και λειτουργούν χωρίς προβλήματα αν δεν έχεις πρότερη εμπειρία σε διανομές Linux. - Το σύστημα αυτό χρειάζεται αναβάθμιση της μνήμης. Τα 3GB μνήμης δεν αρκούν πλέον για τα win7 x64. Με win7 x32, θα δούλευε λίγο καλύτερα. 1. Αν είχε 6 ή 8GB μνήμη δεν θα είχες τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχεις τώρα. Η αναβάθμιση της μνήμης είναι απαραίτητη. 2. Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις την αναβάθμιση που λέω παραπάνω, και αν το laptop έχει δίσκο HDD, μπορείς να έχεις καλύτερες επιδόσεις στα win7 x64 με μια μικρο αλλαγή που θα στοιχίζει γύρω στα 10 ευρώ και για την οποία δεν χρειάζεται να πιάσεις κατσαβίδι ή να πας σε τεχνικό. Το M5110 υποστηρίζει USB3 και αυτό είναι πολύ χρήσιμο εδώ. Μπορείς να αναβαθμίσεις τις επιδόσεις του υπολογιστή σου είτε με ένα γρήγορο USB Stick είτε με μια το ίδιο γρήγορη κάρτα μνήμης SD (8GB αρκούν) που θα είναι μόνιμα τοποθετημένα στον υπολογιστή. - Τοποθετείς ένα από τα δύο και μετά κάνεις τη διαδρομή Start Menu -->Computer, επιλέγεις το USB ή την SD, δεξί κλικ και επιλογή του Properties. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει θα επιλέξεις και θα ενεργοποιήσεις το ReadyBoost --> Use this device. Εκεί θα επιλέξεις και τον χώρο που θα δεσμεύσεις (καλύτερα 4-6 GB). Οι επιδόσεις του υπολογιστή δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είχε με 8GB μνήμης, θα είναι όμως καλύτερες από τώρα και δεν θα έχεις προβλήματα στην περιήγηση του διαδικτύου. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN 1
RTW4ever Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, filipN είπε - Να πω, πρώτα απ' όλα, ότι σε πολλά laptop Dell δεν εγκαθίστανται πάντα εύκολα οι διανομές Linux ούτε και λειτουργούν χωρίς προβλήματα αν δεν έχεις πρότερη εμπειρία σε διανομές Linux. - Το σύστημα αυτό χρειάζεται αναβάθμιση της μνήμης. Τα 3GB μνήμης δεν αρκούν πλέον για τα win7 x64. Με win7 x32, θα δούλευε λίγο καλύτερα. 1. Αν είχε 6 ή 8GB μνήμη δεν θα είχες τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχεις τώρα. Η αναβάθμιση της μνήμης είναι απαραίτητη. 2. Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις την αναβάθμιση που λέω παραπάνω, και αν το laptop έχει δίσκο HDD, μπορείς να έχεις καλύτερες επιδόσεις στα win7 x64 με μια μικρο αλλαγή που θα στοιχίζει γύρω στα 10 ευρώ και για την οποία δεν χρειάζεται να πιάσεις κατσαβίδι ή να πας σε τεχνικό. Το M5110 υποστηρίζει USB3 και αυτό είναι πολύ χρήσιμο εδώ. Μπορείς να αναβαθμίσεις τις επιδόσεις του υπολογιστή σου είτε με ένα γρήγορο USB Stick είτε με μια το ίδιο γρήγορη κάρτα μνήμης SD (8GB αρκούν) που θα είναι μόνιμα τοποθετημένα στον υπολογιστή. - Τοποθετείς ένα από τα δύο και μετά κάνεις τη διαδρομή Start Menu -->Computer, επιλέγεις το USB ή την SD, δεξί κλικ και επιλογή του Properties. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει θα επιλέξεις και θα ενεργοποιήσεις το ReadyBoost --> Use this device. Εκεί θα επιλέξεις και τον χώρο που θα δεσμεύσεις (καλύτερα 4-6 GB). Οι επιδόσεις του υπολογιστή δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είχε με 8GB μνήμης, θα είναι όμως καλύτερες από τώρα και δεν θα έχεις προβλήματα στην περιήγηση του διαδικτύου. Είσαι τελείως εκτός θέματος. Ο άνθρωπος ρώτησε για διανομή linux κι εσύ του προτείνεις αναβάθμιση hardware που δεν χρειάζεται και την αποτυχία το readyboost που είναι για γέλια, ενώ μιλάς για 7άρια που δεν υποστηρίζονται πλέον και είναι επικίνδυνο από πλευράς ασφάλειας να τα χρησιμοποιείς. Αν πρέπει να κάνει αναβάθμιση, βάζει έναν ssd με 20-30 ευρώ και τέλος. Άκου γρήγορα usb και... sd card για... readyboost. Κάπου να έχουμε συναίσθηση του τι γράφουμε δηλαδή. 2
filipN Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Είσαι τελείως εκτός θέματος. Ο άνθρωπος ρώτησε για διανομή linux κι εσύ του προτείνεις αναβάθμιση hardware που δεν χρειάζεται και την αποτυχία το readyboost που είναι για γέλια, ενώ μιλάς για 7άρια που δεν υποστηρίζονται πλέον και είναι επικίνδυνο από πλευράς ασφάλειας να τα χρησιμοποιείς. Αν πρέπει να κάνει αναβάθμιση, βάζει έναν ssd με 20-30 ευρώ και τέλος. Άκου γρήγορα usb και... sd card για... readyboost. Κάπου να έχουμε συναίσθηση του τι γράφουμε δηλαδή. - Κάπου θα πρέπει να μάθεις ότι βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο και δεν μπορείς να εκφράζεσαι όπως θα έκανες στο σπίτι σου και προς τους φίλους σου! Οι επιθέσεις εναντίον των "άλλων" είναι και αυτές εκτός θέματος. - Οι SSD των 20-30 ευρώ, δεν ταιριάζουν σε αυτή την περίπτωση και θα έπρεπε να το γνωρίζεις εφόσον εσύ έχεις συναίσθηση του τι γράφεις. Δεν θα επανέλθω. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN 2
RTW4ever Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, filipN είπε - Κάπου θα πρέπει να μάθεις ότι βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο και δεν μπορείς να εκφράζεσαι όπως θα έκανες στο σπίτι σου και προς τους φίλους σου! Οι επιθέσεις εναντίον των "άλλων" είναι και αυτές εκτός θέματος. - Οι SSD των 20-30 ευρώ, δεν ταιριάζουν σε αυτή την περίπτωση και θα έπρεπε να το γνωρίζεις εφόσον εσύ έχεις συναίσθηση του τι γράφεις. Εσύ άνοιξες την κουβέντα για αναβάθμιση, όχι εγώ. Και το σχόλιο μου για τον ssd ήταν απάντηση σε αυτήν, και μάλιστα με υπόθεση: "Αν πρέπει...". Ελληνικά ξέρουμε; Ακριβώς επειδή είμαστε σε δημόσιο χώρο, πρέπει να μάθεις να δέχεσαι κριτική. Οι προτάσεις σου είναι για γέλια, για πολλά μάλιστα. Readyboost; SD Card; 7άρια ληγμένα; Χα χα χα!!! Και δεν είναι προσωπική επίθεση, είναι σχολιασμός των προτάσεών σου. Ψάξε να μάθεις την διαφορά. 1
imitheos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, filipN είπε - Κάπου θα πρέπει να μάθεις ότι βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο και δεν μπορείς να εκφράζεσαι όπως θα έκανες στο σπίτι σου και προς τους φίλους σου! Οι επιθέσεις εναντίον των "άλλων" είναι και αυτές εκτός θέματος. - Οι SSD των 20-30 ευρώ, δεν ταιριάζουν σε αυτή την περίπτωση και θα έπρεπε να το γνωρίζεις εφόσον εσύ έχεις συναίσθηση του τι γράφεις. Δεν θα επανέλθω. Σίγουρα οι επιθέσεις δεν είναι σωστές αλλά εδώ έχει δίκιο ο RTW4ever. Όλα δεν είναι ad hominem. Δεν είπε "@OP μην ακούς τον filipN γιατί έχει μακρυά μαλιά" ή κάτι άσχετο και προσωπικό. Πολύς κόσμος ερμηνεύει την κριτική σε αυτά που λέει ως επίθεση προς αυτόν. Είπες ότι δεν ταιριάζει ο SSD των 20 ευρώ αλλά ταιριάζει ένα flashάκι των 10 ευρώ το οποίο όσο γρήγορο flashάκι και να επιλέξεις θα είναι 10 φορές πιο αργό από τον χειρότερο SSD στην ανάγνωση, 30 φορές πιο αργό στην εγγραφή και 150 φορές πιο αργό στην διάσπαρτη εγγραφή μικρών αρχείων; Ταιριάζει μια SD (και μάλιστα 8GB) η οποία θα είναι επίσης αργή και θα φθαρεί πολύ γρήγορα; Προτείνεις windows 7, τα οποία θα είναι μεν πιο αποδοτικά, αλλά δεν θα έχουν καμμία αναβάθμιση ασφαλείας; Τουλάχιστον εγώ, δεν "διαβάζω" καμμία επίθεση στο μήνυμα του RTW αλλά κριτική σε ένα προς ένα τα επιχειρήματά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο RTW είπε ότι είσαι κακός σαν άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι είχες καλό σκοπό και πήγες να βοηθήσεις τον OP. Αυτό όμως δεν κάνει αυτόματα τα επιχειρήματά σου σωστά. 1
filipN Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imitheos είπε Σίγουρα οι επιθέσεις δεν είναι σωστές αλλά εδώ έχει δίκιο ο RTW4ever. Όλα δεν είναι ad hominem. Δεν είπε "@OP μην ακούς τον filipN γιατί έχει μακρυά μαλιά" ή κάτι άσχετο και προσωπικό. Πολύς κόσμος ερμηνεύει την κριτική σε αυτά που λέει ως επίθεση προς αυτόν. Είπες ότι δεν ταιριάζει ο SSD των 20 ευρώ αλλά ταιριάζει ένα flashάκι των 10 ευρώ το οποίο όσο γρήγορο flashάκι και να επιλέξεις θα είναι 10 φορές πιο αργό από τον χειρότερο SSD στην ανάγνωση, 30 φορές πιο αργό στην εγγραφή και 150 φορές πιο αργό στην διάσπαρτη εγγραφή μικρών αρχείων; Ταιριάζει μια SD (και μάλιστα 8GB) η οποία θα είναι επίσης αργή και θα φθαρεί πολύ γρήγορα; Προτείνεις windows 7, τα οποία θα είναι μεν πιο αποδοτικά, αλλά δεν θα έχουν καμμία αναβάθμιση ασφαλείας; Τουλάχιστον εγώ, δεν "διαβάζω" καμμία επίθεση στο μήνυμα του RTW αλλά κριτική σε ένα προς ένα τα επιχειρήματά σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο RTW είπε ότι είσαι κακός σαν άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι είχες καλό σκοπό και πήγες να βοηθήσεις τον OP. Αυτό όμως δεν κάνει αυτόματα τα επιχειρήματά σου σωστά. - Αγαπητέ κάνεις ερμηνείες και έχεις λάθος ενημέρωση ή δεν έχεις μεγάλη εμπειρία στα σύγχρονα μέσα που αφορούν αυτό που λέμε Storage. - Δεν με πειράζει η κριτική, δεν είναι ανεκτό το ύφος του λόγου του. Για μένα είναι ύφος ανάρμοστο για διάλογο μεταξύ αγνώστων. Και επ ευκαιρία, σε άλλα θέματα έχουν διαγραφεί πολλές τέτοιες απαντήσεις από τους διαχειριστές (αυτό όσον αφορά τις ερμηνείες). - Σε πληροφορώ επ ευκαιρία, ότι αρκετά USB Stick και γρήγορες SD (γιατί δεν πρόσεξες τα bold?), όταν λειτουργούν σε laptop ή υπολογιστή γενικότερα που υποστηρίζει USB3, ειδικά στη μεταφορά μικρών και μεσαίων αρχείων έχουν ίδιες ή και υψηλότερες ταχύτητες από έναν φτηνό SSD. Το έχω δει με τα μάτια μου σε πολλούς και διαφορετικούς υπολογιστές. Και δεν μιλάω για συγκρίσεις με γεμάτο κατά 90% SSD που εκεί η απόδοση των φτηνών είναι για γέλια. Μήπως είναι καλύτερα, πριν εκφράσουμε απόλυτη γνώμη, (αν δεν περνάνε από τα χέρια μας πολλοί υπολογιστές, ή δίσκοι SSD ή Usb Flash, ή γρήγορες κάρτες μνήμης), να κάνουμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με τις αποδόσεις τους; Υπάρχουν δεκάδες τεστ, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο αξιόπιστα... - Τέλος, δεν πρότεινα πουθενά τα win7, ως πρώτη επιλογή σήμερα, μίλησα για το λειτουργικό που υπάρχει στο laptop τώρα. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN 1
rhtoras Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2020 Κοίτα φίλε δε θα σου πω τι διανομή να βάλεις υπάρχουν πολλές επιλογές. Η πιο διαδεδομένη τελευταία είναι το mx linux (το οποίο έρχεται με xfce). Το pc σου είναι 3 gb ram οπότε κάτι με xfce είναι πιο καλό αφου το xfce καταναλώνει κάτω απο 400 mb ram. Από την άλλη καταναλώνει και αρκετή μπαταρία όπως λένε πολλοί που έχουν καινούρια μπαταρία. Εγώ όμως δεν έχω για να στο επιβεβαιώσω. Τελος το xfce είναι από τα πιο διαδεδομένα γραφικά περιβάλλοντα. Αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου αλλά από τα δεδομένα. Οι περισσότερες διανομές έχουν xfce iso. Ακομα και οι πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό. Μια αναζήτηση στο slant.co ή το distrowatch θα σε πείσει.
corsakias Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Επειδη δεν μου αρεσουν οι αλχημειες και δεν εχω πολυ χρονο να ασχοληθω με νεα λειτουργικα, νομίζω θα το βγαλω για πουλημα και θα μεινω μονο με το καινουργιο 😜 . Ευχαριστω για το χρονο σας, τις εγκυκλοπαιδικές και τεχνικες πληροφοριές. Να στε καλα! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα