KrTikker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Έχω έναν υπολογιστή μέτριο αλλά όχι ερείπιο (AMD ψιλοπαλιό επεξεργαστή, μια κάρτα γραφικών της πλάκας και δύο modules DDR3 8GB η μία). Φοράει δύο μηχανικούς και έναν SSD. Μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Ενεργοποιείται (ανάβουν λαμπάκια και γυρνάει η ψύκτρα) αλλά δεν δίνει εικόνα. Για να ξαναπαίξει θέλει βάλε βγάλε εξαρτήματα κλπ. Την μία έβγαλε εικόνα βάζοντας και βγάζοντας ΡΑΜ, την άλλη κάρτα κλπ. Άλλαξα μπαταρία bios και έβαλα καινούρια πάστα σε επεξεργαστή και κάρτα. Έχω αποσυνδέσει τους σκληρούς και τα περιφερειακά και άφησα μόνο τον C (SSD). Δοκίμασα με μία ΡΑΜ σε ένα προς ένα τα σλοτ και δεν άλλαξε κάτι. Σε κάποια φάση δούλεψε με το τελευταίο αλλά στην επόμενη επανεκκίνηση δεν ξανάδωσε εικόνα. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει πρακτικά είναι άλλο τροφοδοτικό. Εχω απελπιστεί.
TR-909 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, KrTikker είπε Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει πρακτικά είναι άλλο τροφοδοτικό. ^
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, KrTikker είπε Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει πρακτικά είναι άλλο τροφοδοτικό. Αν βρείτε, κάντε μια δοκιμη, αλλιώς είναι μητρική. Ποιο μοντέλο είναι το τροφοδοτικό;
KrTikker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ καταρχήν. Δοκίμασα με δεύτερο τροφοδοτικό και ενώ για 1-2 ριστάρτ δούλεψε , μετά κάνει το ίδιο. Έκανα την εξής παρατήρηση. Αν το μηχάνημα είναι κλειστό για κάποια ώρα πάντα παίρνει με την πρώτη. Η κάρτα γραφικών ανεβάζει θερμοκρασία αλλά επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι λίγο ή πολύ. Ενδέχεται να φταίει η κάρτα; Δεν έχω δεύτερη να δοκιμάσω. Δεδομένου του ότι τα υπόλοιπα υποσυστήματα φαίνονται εντάξει και το πρόβλημα εντοπίζεται στην έξοδο της εικόνας, θεωρώ οτι είναι πιθανόν. Εσείς;
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, KrTikker είπε Η κάρτα γραφικών ανεβάζει θερμοκρασία Όταν ανεβάζει θερμοκρασία μπορείτε να τη πιάσετε; Αν όχι, τότε φταίει η κάρτα.
KrTikker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Όταν ανεβάζει θερμοκρασία μπορείτε να τη πιάσετε; Αν όχι, τότε φταίει η κάρτα. Το άγγιγμα στην επιφάνεια της ψύκτρας είναι από αρκετά ενοχλητικό έως οριακά επώδυνο. Δεν θα έλεγα ανυπόφορο όμως.
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μάλιστα. Η μητρική ποια είναι ακριβώς; Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
KrTikker Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Μάλιστα. Η μητρική ποια είναι ακριβώς; https://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/
manolis940 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 15/9/2020 στις 8:24 ΜΜ, KrTikker είπε Αν το μηχάνημα είναι κλειστό για κάποια ώρα πάντα παίρνει με την πρώτη. Δοκίμασες να αφαιρέσεις το αγώνγιμο ρεύμα να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά ; Για να το κάνεις είτε κλείσε το διακόπτη της τροφοδοσίας και πάτα το power για λίγα δεπτερόλεπτα είτε αφαίρεσε το καλώδιο απ το τροφοδοτικό σε περίπτωση που δεν υπάρχει διακόπτης και πάτα πάλι τος power για μερικά δεπτερόλεπτα.
xsterg Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 ειναι θεμα μαλλον υπερθερμανσης η και τροφοδοσιας. καποιο εξαρτημα ζεσταινεται υπερβολικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα