Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Παρανομα αλλα κανενας δεν κανει τιποτα οποτε Ισως αν σφιξουν οι νομοι να αλλαξει κατι.

Δεν χρειάζεται κανένα "σφίξιμο" νόμων.

Ας ξεκινήσουν πρώτα να εφαρμόζουν (οι υπεύθυνοι για τους ελέγχους, γιατί αν το αφήσουμε σε εμάς.....:D) τους υπάρχοντες νόμους και μια χαρά σκανδιναβία θα γίνουμε.

Η λύση που πολλές φορές προτείνεται είναι η "παιδεία". Αλλά τι παιδεία να πάρει το παιδάκι όταν ο μπαμπάς το πάει τρικάβαλο ανάποδα στο μονόδρομο;

Άσε που γι' αυτή την προσέγγιση θα χρειαστεί μία γενιά (η επόμενη). Για την παρούσα (εμάς) μόνο σφαλιάρα, έστω και οικονομική (aka πρόστιμο)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ένα κακό με τα παιδικά κράνη είναι ότι το παιδί μεγαλώνει και μαζί με αυτό και το...κεφάλι του :)

Και άρα καταλήγει να θέλει καινούργιο κράνος κάθε χρόνο που αλλάζει και το polo backpack για το σχολείο. Συνεπώς...κόστος. Και καταλήγεις να βλέπεις παιδιά με κράνος μεν, αγορασμένο από το jumbo δε. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε επίπεδο ποιότητας. Τόσο πλαστικό που καταλήγει να μιλάμε για...τάπερ :D Και μάλιστα ίσως θα ήταν θεμιτό να ήταν τάπερ, αφού θα είχε μαλακό πλαστικό! (λόγω δουλειάς περνάω σχεδόν καθημερινά από σχολεία, κατά τις ώρες προσέλευσης, και τα βλέπω).

Να κόψουν οι γονείς τα τσιγάρα, τα μπαράκια, τα μπικουτι και να δεις πως βγαίνει το καινούριο κράνος!

9 στους 10 κλαίγονται για τα ακριβά παιδικά καθισματα και κράνη  και αγοράζουν ότι φτηνή σαβούρα βρίσκουν,  αλλά το καλοκαίρι χαλάμε και 1,5 χιλιάρικο για διακοπαρες.....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Να κόψουν οι γονείς τα τσιγάρα, τα μπαράκια, τα μπικουτι και να δεις πως βγαίνει το καινούριο κράνος!

9 στους 10 κλαίγονται για τα ακριβά παιδικά καθισματα και κράνη  και αγοράζουν ότι φτηνή σαβούρα βρίσκουν,  αλλά το καλοκαίρι χαλάμε και 1,5 χιλιάρικο για διακοπαρες.....

Μα υπάρχουν "προτεραιότητες" φίλε μου. Και η ασφάλεια δεν είναι πρώτη, για πολλούς.

Πιστεύεις ότι αν οι αερόσακοι και το ABS ήταν optional στα αυτοκίνητα και υπήρχε λίγο περιορισμένο budget δεν θα υπήρχαν πολλοί που θα προτιμούσαν ζαντολάστιχα (που πουλάνε και "μούρη") αντί γι' αυτά;

Δημοσ.

Μερικοί λένε ότι νομίζουν οτι γινεται χωρις να έχουν δει τη πραγματικότητα

Δεν έχω δει κανέναν με παιδί να τρέχει έτσι ώστε να προκαλέσει ή να μην προλάβει κάποιο ατύχημα έχοντας το παιδί του πάνω στο μηχανάκι... Πόσοι πατεράδες πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες φροντιστήρια κτλ και ειναι δέκα φορές πιο προσεκτικοί. Τωρα αν εσείς βλέπετε καθημερινά δεκάδες τέτοιους απαράδεκτους, δε ξέρω, ισως ζουμε σε άλλο συμπαν ή κάποιοι ζειτε στο Ζεφύρι ξέρω γω :P 

Σαφως και ειναι τραγικό να βλέπεις μωρά σε μηχανές ή κάτι βλαμμένους που ανεβάζουν 2-2 τα παιδιά χωρίς κράνος, όπως βλακώδες μου φαίνεται και το να μη μπορει να ανέβει ο 13χρονος ως συνοδηγός. Oμως αυτο δεν ειναι κάτι που το βλέπεις συνεχώς.

Ειναι σα να λέτε οτι η πλειοψηφία δεν φοράει κράνος ή ζώνη. Σορρυ αλλά μολις ο ένας στα 10 δε φοράει. Δεν ειναι ολοι ηλιθιοι επειδη ειναι ένας.

Γενικά καλό ειναι να κρίνουμε βάση των δυνατοτήτων του καθενός. Καταλαβαίνω πως όσοι δεν οδηγάτε μοτοσυκλέτα, την απεχθάνεστε, θεωρείται οτι φταίει για τα πάντα και όλοι οι μοτοσυκλετιστές ειναι κακοί άνθρωποι, ομως κατά βάση είναι οι ίδιοι με εσάς, οδηγουν και αυτοκίνητο και δεν μεταμορφωνονται σε ανθρωποφάγα τέρατα όταν οδηγουν μηχανές.

Ο κακός οδηγός μηχανής, ειναι κακός και στο αυτοκίνητο.

Ο ηλίθιος με το παιδί χωρις κράνος, ειναι ο ίδιος που το βάζει και μπροστά χωρίς ζώνη.

Και ευτυχως ειναι μια μειοψηφία, ότι και να λένε κάποιοι που ζούνε για να διαφωνουνε στο Insomnia.

Απ ότι φαίνεται πάντως, οι διατάξεις αυτές δεν ισχύουν ακομα και απλώς ειναι σκέψεις. Κοντός ψαλμός. Ας κάνουν ότι νομίζουν καλύτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Μερικοί λένε ότι νομίζουν οτι γινεται χωρις να έχουν δει τη πραγματικότητα

Δεν έχω δει κανέναν με παιδί να τρέχει έτσι ώστε να προκαλέσει ή να μην προλάβει κάποιο ατύχημα έχοντας το παιδί του πάνω στο μηχανάκι... Πόσοι πατεράδες πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες φροντιστήρια κτλ και ειναι δέκα φορές πιο προσεκτικοί. Τωρα αν εσείς βλέπετε καθημερινά δεκάδες τέτοιους απαράδεκτους, δε ξέρω, ισως ζουμε σε άλλο συμπαν ή κάποιοι ζειτε στο Ζεφύρι ξέρω γω :P 

Σαφως και ειναι τραγικό να βλέπεις μωρά σε μηχανές ή κάτι βλαμμένους που ανεβάζουν 2-2 τα παιδιά χωρίς κράνος, όπως βλακώδες μου φαίνεται και το να μη μπορει να ανέβει ο 13χρονος ως συνοδηγός. Oμως αυτο δεν ειναι κάτι που το βλέπεις συνεχώς.

Ειναι σα να λέτε οτι η πλειοψηφία δεν φοράει κράνος ή ζώνη. Σορρυ αλλά μολις ο ένας στα 10 δε φοράει. Δεν ειναι ολοι ηλιθιοι επειδη ειναι ένας.

Γενικά καλό ειναι να κρίνουμε βάση των δυνατοτήτων του καθενός. Καταλαβαίνω πως όσοι δεν οδηγάτε μοτοσυκλέτα, την απεχθάνεστε, θεωρείται οτι φταίει για τα πάντα και όλοι οι μοτοσυκλετιστές ειναι κακοί άνθρωποι, ομως κατά βάση είναι οι ίδιοι με εσάς, οδηγουν και αυτοκίνητο και δεν μεταμορφωνονται σε ανθρωποφάγα τέρατα όταν οδηγουν μηχανές.

Ο κακός οδηγός μηχανής, ειναι κακός και στο αυτοκίνητο.

Ο ηλίθιος με το παιδί χωρις κράνος, ειναι ο ίδιος που το βάζει και μπροστά χωρίς ζώνη.

Και ευτυχως ειναι μια μειοψηφία, ότι και να λένε κάποιοι που ζούνε για να διαφωνουνε στο Insomnia.

Απ ότι φαίνεται πάντως, οι διατάξεις αυτές δεν ισχύουν ακομα και απλώς ειναι σκέψεις. Κοντός ψαλμός. Ας κάνουν ότι νομίζουν καλύτερο. 

Οταν εχουν τα Town Mate και πανε με 50-60 χιλιομετρα ειναι αρκετα, δεν ειναι αναγκη να πηγαινουν με 100+.

Μπορει στην Κηφισια πχ η στην Γλυφαδα να μην βλεπεις πολλους, δεν περναω πολυ χρονο εκει. Στα Δυτικα προαστια που περναω πολυ χρονο ομως αυτος ειναι ο κανονας οχι η εξαιρεση.

Οποτε θελεις σου ανεβαζω βιντεο απο την καμερα αυτοκινητου στο YouTube και μετραμε μαζι ποσοι μηχανακιδες φορανε κρανος και ποσοι οχι. Γιατι δεν μπορεις να λες 9 στους 10 φορανε οταν ισχυει το αντιθετο. Εκτος αν το κρανος στο χερι πχ η το κρανος το φοραω για 5 λεπτα σε μερη που ξερω πως ισως γραφει η αστυνομια εσυ το θεωρεις φοραω κρανος.

Φυσικα και μεταμορφωνονται, ξαφνικα θεωρουν πως εχουν το δικαιωμα να καταπατουν τον ΚΟΚ καθε ωρα και στιγμη. Να περνανε το κοκκινο, να πηγαινουν αναποδα στο απαγορευεται, να πατανε την διαχωριστικη λωριδα, να περνανε αναμεσα στα αυτοκινητα πατωντας την διακεκομενη λωριδα, να ανεβαινουν στα πεζοδρομια (ειδικα αν εχει κινηση ωστε να βγουν μπροστα στο φαναρι), να κανουν αναστροφη εκει που εχει σημανση για υποχρεωτικα ευθεια, να μην εχουν ασφαλεια (η συντριπτικη πλειψοφια αναλογικα με τα αυτοκινητα) και σιγουρα και αλλα που δεν μου ηρθαν στο μυαλο.

Αν αυριο σου βγαλει εκθεση το κρατος και δεις πως οι 9 στους 10 δεν βαζουν κρανος και ζωνη στα παιδια τους ειμαι σιγουρος πως και αυτο θα το βγαλεις λανθασμενο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...