Προς το περιεχόμενο

ZYXEL DSL MODEM: Απορίες ενός αρχάριου χρήστη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μόλις αγόρασα το zyxel modem Dsl 650r-31.

Ακομη δεν έχω σύνδεση και προσβαση dsl αλλά θα ήθελα να είμαι έτοιμος απο πλευράς ρύθμισης Modem και ρυθμίσεων στο Pc.

Ερωτήσεις:

1. Χρειάζεται κάποιου είδους εγκατάσταση-install το zyxel? Δεν ειδα καποιον installer στο συνοδευτικο cd.

2. Μπηκα με Internet Explorer να δω το Web Configurator. Να 'ναι καλα οι κατασκευαστές αλλά έχουν βάλει χίλιες ρυθμίσεις. Wizard κλπ κλπ. Εγω είμαι ενας απλός χρήστης, θέλω απλά να μπαίνω στο Internet. Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ή να αλλάξω? Εχω χαθεί περίπου!

3. Πως θα συνδεθώ στο internet με το zyxel? Συνηθισμένος απο pstn και isdn συνδέσεις πήγα να κάνω ένα new connection αλλα δεν υπήρχε modem zyxel. Επειτα σκέφθηκα οτι συνδέθηκα μέσω ethernet και ίσως αυτό 'φταίει'. Ναι, αλλά τώρα εγώ πως θα δημιουργήσω μια σύνδεση που θα στηρίζεται στο zyxel η οποία όμως θα λειτουργεί παράλληλα με τις isdn και pstn?(το αναφέρω γιατι δεν ξερω αν καποιος κάνει αλλαγές σε tcp/ip αν χρειάζεται βέβαια, αν αυτο επηρεάζει τις pstn-isdn connections).

4. Χρειάζεται να κάνω κάποια αναβαθμιση firmware δεδομένου ότι ότι υπάρχει στο cd είναι απο το 2003 και πιθανώς και στο ίδιο το zyxel? Η τα αφήνω ως έχουν?

5. Τι άλλο πρέπει να κάνω, να αλλάξω, να προσέξω, ώστε μόλις είμαι έτοιμος από πΟΤΕ και από isp να συνδεθώ αμέσως στο internet με το νέο μου zyxel dsl modem?

Δημοσ.

1) den xreiazetai!

2)meso wizard tha to kaneis!

3)http://www.adslgr.com

4) nai xreiazetai

5) na ftiaxeis mia lista me to ti tha katebaseis kai na pareis kai ena ups kalou kakou!

Ayta kai kala katebasmata! Tha sou deixna ta screenshots me tis rythmiseis alla ligo dyskolo gia tora. an mpeis adslgr kai psaxeis tha sou lythoun oles oi apories!

gke gke???

Δημοσ.

Filaraki, egw exw to Zyxel 650r-33 gia DSL over ISDN. To modem den xreiazetai kanenos eidous egkatastasi. Otan 8a kaneis symbolaio me kapoia etairia 8a se ka8odigisoun aytoi gia to ti ry8miseis 8a kaneis sto modem. To modem exei WEB Configurator pou mporeis na to deis ston Web Browser sou (afou bebaia sydeseis to modem stin karta diktyou, lol) pliktrologwntas 192.168.1.1. 8a sou bgalei para8yro "login" opou to username einai: admin kai to password einai: 12345 (gia to teleytaio den eimai sigouros, koita ta xartia tou modem). Apo ekei kai pera de 8a xreiasteis tipota allo. Kane syndesh kai pare tin texniki ypostiri3i toy Internet Provider gia ta peretairw.

Δημοσ.

meso wizard tha to kaneis!

Τι να αλλάξω μέσω wizard?

na ftiaxeis mia lista me to ti tha katebaseis

Περαν του firmware τι άλλο να κατεβάσω?

Δημοσ.

Πως θα συνδεθώ στο internet με το zyxel? Συνηθισμένος απο pstn και isdn συνδέσεις πήγα να κάνω ένα new connection αλλα δεν υπήρχε modem zyxel. Επειτα σκέφθηκα οτι συνδέθηκα μέσω ethernet και ίσως αυτό 'φταίει'. Ναι, αλλά τώρα εγώ πως θα δημιουργήσω μια σύνδεση που θα στηρίζεται στο zyxel η οποία όμως θα λειτουργεί παράλληλα με τις isdn και pstn?(το αναφέρω γιατι δεν ξερω αν καποιος κάνει αλλαγές σε tcp/ip αν χρειάζεται βέβαια, αν αυτο επηρεάζει τις pstn-isdn connections).

Δημοσ.

Εμένα (alcatel speedtouch ethernet) μόλις ανιχνέυσει ότι είναι συνδεδεμένη η LAN μου βγάζει αύτόματα το ;internet connection. Μόνο στο setup την πρώτη φορά έβαλα username και password τηλ. δεν θέλει. Ισως μπορείς και απο το new connection επιλέγοντας connect (exei kapou gia dsl..) το τελευταίο ..

Τι isp έχεις?

Δημοσ.

Τι isp έχεις?

Ακομη δεν έχω isp. Απλά προσπαθω να είμαι έτοιμος απο πλευράς ρυθμίσεων Modem και Pc.

Ισως μπορείς και απο το new connection επιλέγοντας connect (exei kapou gia dsl..) το τελευταίο ..

Πηγα να κανω New connection αλλα δεν μου εμφανιζε το zyxel, σε αντιθεση με το pstn modem και το netmod.

Δημοσ.

Mπες εδώ και επέλεξε δεξιά στο μενου "Ρυθμίσεις ADSL" και θα λυθούν οι απορίες σου.

Ναι μεν οι οδηγίες είναι για ACN αλλά πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τους άλλους providers.

8) 8) 8)

Δημοσ.

Οντως οι σελίδες της acn ηταν αρκετα διαφωτιστικές.

Δηλαδή, connection δεν δημιουργούμε? Και πως συνδεόμαστε?

Αλλη σημαντικη ρύθμιση κατά τη γνωμη σας?

Δημοσ.
Οντως οι σελίδες της acn ηταν αρκετα διαφωτιστικές.

Δηλαδή' date=' connection δεν δημιουργούμε? Και πως συνδεόμαστε?

Αλλη σημαντικη ρύθμιση κατά τη γνωμη σας?[/quote']

Sto wizard aplos simplironis user ke password. Epidi sindeese meso ethernet den chriazete na kanis kati allo. Ise always on line.

Δημοσ.
Filaraki, egw exw to Zyxel 650r-33 gia DSL over ISDN. To modem den xreiazetai kanenos eidous egkatastasi. Otan 8a kaneis symbolaio me kapoia etairia 8a se ka8odigisoun aytoi gia to ti ry8miseis 8a kaneis sto modem.

Καλά μην παίρνεις και όρκο γι'αυτό φίλε μου. Κι'εγώ το ίδιο modem έχω και όταν πήρα τηλέφωνο την Tellas για κάποιες απορίες που είχα σχετικά με τις ρυθμίσεις μού είπαν εν ολίγοις "εμείς δεν υποστηρίζουμε αυτό το μοντέλο" και κάτι τέτοιες π@π@ριές. Τελικά την βρήκα μόνος μου τη λύση :wink:

Δημοσ.

Τελικά την βρήκα μόνος μου τη λύση

Φιλε μου, αν εχεις την καλοσυνη, μπορεις να μου και μένα και να με καθοδηγησεις σχετικα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...