Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την καλησπέρα μου σε όλους.

Λοιπον στο ψητο:

Με ενα συνεργατη θελουμε να κανουμε ενα απομακρυσμενο δικτυο στο μεταξυ των υπολογιστων μας για διαμοιρασμο μεγαλων αρχειων, κυριως ηχου.

Ενας FTP σκεφτηκα, θα ηταν η ιδανικοτερη λυση μιας και εχουμε γρηγορες συνδεσεις και μερικους εσωτερικους HDD-SSD να περισσευουν. 

Δημιουργω το δικτυο με Filezilla, ανοιγω ports στo ΑSUS Router, βαζω firewall rules και στο test ολα καλα, βλεπει ολα τα files κανονικα στο δικτυο.

Το προβλημα ειναι οταν παω να συνδεθω απομακρυσμενα απο το διαδικτυο. Δεν βρισκει τιποτα και κλεινει την συνδεση.

Δειτε τωρα τι γινεται:

To ASUS συνδεεται σε ενα JM Fiber modem. Μηπως πρεπει να ανοιξω και στο JM ports?

H public IP μου ειναι στατικη, οποτε αυτο ειναι ενα καλο αλλα καθε φορα που την βαζω στο client του αλλου δεν την βλεπει.

Εχετε καμια ιδεα γιατι οτι βιντεο εχω βρει δεν δειχνει τι γινεται σε remote συνδεσεις.

Επεξ/σία από Randoom
Δημοσ.

Προφανώς το πρόβλημα είναι στη σύνδεση απο έξω. Αν έχει το JM Fiber κάποιο ενσωματωμένο firewall, θα πρέπει να γίνει και εκεί κανόνας για να περνάει το ftp.

Δημοσ.

Εκανα και στο JM ενα Port forward χαλαρωσα και το firewall γιατι δεν εχει πληρη απενεργοποιηση, τουλαχιστον για 1 λεπτο για δοκιμη αλλα τιποτα.

Αλλος τροπος υπαρχει για μεταφορα αρχειων μεταξυ 2 απομακρυσμενων υπολογιστων σε επιπεδο cloud; Οχι τορεντ για παραδειγμα που θα πρεπει να δημιουργεις και απο ενα  σε καθε συναλλαγη.

Δημοσ.

Ίσως σου κόβει ο ISP την 21 που είναι για FTP. Δοκίμασε μια τυχαία πχ 50000. Port forward από το JM στο Asus από 50000 σε 21. Μετά στο Asus port forward από 21 σε 21 στο ftp server. Από έξω το χτυπάς στην 50000.

Αν δε δουλέψει αυτό, μήπως ο Asus μπορεί να σου σηκώσει ai cloud; Δε ξέρω ποιό μοντέλο έχεις αλλά δες το κι αυτό.

Δημοσ.

Ποιος εχει τον ρολο του server και ποιος του πελατη;

Δε θα ηταν καλυτερα να στησεις ενα vpn με καποια ελευθερη εφαρμογη και μετα απλα να ξανεις ενα share ενα folder σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Ίσως σου κόβει ο ISP την 21 που είναι για FTP. Δοκίμασε μια τυχαία πχ 50000. Port forward από το JM στο Asus από 50000 σε 21. Μετά στο Asus port forward από 21 σε 21 στο ftp server. Από έξω το χτυπάς στην 50000.

Αν δε δουλέψει αυτό, μήπως ο Asus μπορεί να σου σηκώσει ai cloud; Δε ξέρω ποιό μοντέλο έχεις αλλά δες το κι αυτό.

Δεν εβαλα εξαρχης την 21 για λογους ασγαλειας, συνηθως κανουν σκαναρισματα σε αυτην. Αυτο που εκανα ειναι να τα βαλω ολα σε ιδιες, και στο Asus και στο JM.

To ΑΙ cloud καλα το θυμηθηκες αλλα το εχεις δουλεψει ποτε?

Καποτε το ειχα με Μerlin firmware και μονο για intranet, μου εβγαλε την ψυχη με τις ταχυτητες. Θελει και USB 2 οποτε καταλαβαινεις...  Καλη η ιδεα τους αλλα στην υλοποιηση καθολου λειτουργικο.

25 λεπτά πριν, Kebab είπε

Ποιος εχει τον ρολο του server και ποιος του πελατη;

Δε θα ηταν καλυτερα να στησεις ενα vpn με καποια ελευθερη εφαρμογη και μετα απλα να ξανεις ενα share ενα folder σου;

Server εγω αν και θα χρειαστει να γινει και ο συνεργατης.

VPN δεν εχω ιδεα πως στηνουν αλλα θα το μελετησω τωρα. Εχω commercial μονο για IP masking.

Εδω βρηκα ενα ωραιο βιντεο, ευκολο ειναι, θα το δοκιμασω.

Επεξ/σία από Randoom
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Randoom είπε

To ΑΙ cloud καλα το θυμηθηκες αλλα το εχεις δουλεψει ποτε?

Καποτε το ειχα με Μerlin firmware και μονο για intranet, μου εβγαλε την ψυχη με τις ταχυτητες. Θελει και USB 2 οποτε καταλαβαινεις...  Καλη η ιδεα τους αλλα στην υλοποιηση καθολου λειτουργικο.

Δε το έχω δουλέψει καθόλου είναι η αλήθεια, απλά το θυμήθηκα και το ανέφερα.

VPN server μπορείς να σηκώσεις στον Asus (ειδικά αν είσαι με Merlin fw)

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ποια είναι τα μοντέλα των συγκεκριμένων συσκευών;

Μπορείς να δοκιμάσεις αρχικά να συνδεθείς μόνο με το JM modem router ή μόνο με το Asus (σε περίπτωση που είναι modem router);

Αν το κάνεις το παραπάνω, δοκίμασε να ελέγξεις αν η υπηρεσία του Filezilla, λειτουργεί εκτός δικτύου με αυτό:

https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Public IP+ Public Port

Επίσης, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις SFTP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...