AtiX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε . Εδώ είναι το λάθος σας κατ'εμέ. Το προϊόν που μονοπωλείται είναι οι εφαρμογές και συγκεκριμένα η διαθεσή τους, ΟΧΙ οι συσκευές. Οι Apple συσκευές δεν είναι μονοπώλιο - εντάσσονται στην κατηγορία "κινητά" ή "ταμπλετς" ή ό,τι άλλο θες κι εκεί υπάρχουν ανταγωνιστές από δεκάδες εταιρείες με πολλές επιλογές σε λειτουργικά. ΟΜΩΣ, αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής Apple (σκεφτείτε ως πελάτης της, όχι ως CEO της), από πόσες μεριές μπορείς να προμηθευτείς εφαρμογές για την συσκευή σου? Από ΚΑΜΙΑ παρά μόνο δια μέσου του μαγαζιού της - εξού και ειναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στην διακίνηση λογισμικού για συσκευές Apple. Αύριο, αν αποφασίσει να ζητήσει 80% και την πρώτη κόρη του developer, εσύ ως καταναλωτής Apple συσκευών θα βρεθείς με πολύ λιγότερες εφαρμογές διαθέσιμες (γιατί οι μισοί θα φύγουν) και με καμία άλλη διέξοδο για να προμηθευτείς λογισμικό. Εγώ ως πελάτης Android έχω το Google Store, αλλά εχω ΚΑΙ άλλα stores και δυνατότητα εγκατάστασης μεμονωμένων εφαρμογών απ'οπουδήποτε - η Google δεν είναι μονοπώλιο στο οικοσύστημα που επέλεξα. Κι όσοι λέτε για κονσόλες και τα καταστήματα πχ της Sony ή της MS, αν δεν σας αρέσει το store τους μπορείτε να μπείτε σ'ενα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα και να αγοράσετε ένα physical copy. Ούτε εκεί υπάρχει μονοπώλιο στην διάθεση του s/w. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο concept αυτό που περιγράφω - η επιμονή που βλέπω στην στήριξη ενός ξεκάθαρου μονοπωλίου, μου θυμίζει επιχειρηματολογία CEO σε δικαστήριο, όχι πελάτη που θέλει το καλύτερο για τα λεφτά του. Φίλε μου ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το android δεν είναι καν της Google, ακόμα και στις δικές της συσκευές απαγορεύεται να μην επιτρέπει και άλλα stores... από την άλλη το iOS είναι καθαρά ιδιοκτησία της Apple! Αν ξεκαθαρίσουμε τι ανήκει σε ποιόν και τι licences χρησιμοποιούν οι εταιρίες ίσως να μην πέφτουμε στην παγίδα να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα... Στο λέω με παράδειγμα... παιχνίδια παίζεις και στο pc και στις κονσόλες, πόσο φυσιολογικό θα σου φαινότανε να έλεγα ότι απαιτώ από την Nintendo να ανοίξει την πλατφόρμα της λόγω μονοπωλίου??? Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX
CheOnWeb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 27 minutes ago, Marcos_Aurilius said: . Εδώ είναι το λάθος σας κατ'εμέ. Το προϊόν που μονοπωλείται είναι οι εφαρμογές και συγκεκριμένα η διαθεσή τους, ΟΧΙ οι συσκευές. Οι Apple συσκευές δεν είναι μονοπώλιο - εντάσσονται στην κατηγορία "κινητά" ή "ταμπλετς" ή ό,τι άλλο θες κι εκεί υπάρχουν ανταγωνιστές από δεκάδες εταιρείες με πολλές επιλογές σε λειτουργικά. ΟΜΩΣ, αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής Apple (σκεφτείτε ως πελάτης της, όχι ως CEO της), από πόσες μεριές μπορείς να προμηθευτείς εφαρμογές για την συσκευή σου? Από ΚΑΜΙΑ παρά μόνο δια μέσου του μαγαζιού της - εξού και ειναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στην διακίνηση λογισμικού για συσκευές Apple. Αύριο, αν αποφασίσει να ζητήσει 80% και την πρώτη κόρη του developer, εσύ ως καταναλωτής Apple συσκευών θα βρεθείς με πολύ λιγότερες εφαρμογές διαθέσιμες (γιατί οι μισοί θα φύγουν) και με καμία άλλη διέξοδο για να προμηθευτείς λογισμικό. Εγώ ως πελάτης Android έχω το Google Store, αλλά εχω ΚΑΙ άλλα stores και δυνατότητα εγκατάστασης μεμονωμένων εφαρμογών απ'οπουδήποτε - η Google δεν είναι μονοπώλιο στο οικοσύστημα που επέλεξα. Κι όσοι λέτε για κονσόλες και τα καταστήματα πχ της Sony ή της MS, αν δεν σας αρέσει το store τους μπορείτε να μπείτε σ'ενα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα και να αγοράσετε ένα physical copy. Ούτε εκεί υπάρχει μονοπώλιο στην διάθεση του s/w. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο concept αυτό που περιγράφω - η επιμονή που βλέπω στην στήριξη ενός ξεκάθαρου μονοπωλίου, μου θυμίζει επιχειρηματολογία CEO σε δικαστήριο, όχι πελάτη που θέλει το καλύτερο για τα λεφτά του. Το μονοπώλιο είναι συγκεκριμένο πράγμα και (ξαναλέω) δεν είναι απαραίτητα παράνομο. Το τι θα θέλαμε εμείς οι πελάτες δεν έχει καμμία σχέση με το αν οι πρακτική τής Apple είναι νόμιμη ή όχι. Θα θέλαμε τα πάντα. Και; Τέλος, εγώ δεν στηρίζω τίποτα, απλώς περιγράφω τη λογική του νόμου, έτσι όπως έχει ερμηνευθεί έως σήμερα απ' τα δικαστήρια (αλλιώς θα είχε καταδικαστεί η Apple και θα είχε αναγκαστεί να το αλλάξει). Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε και επιμένετε τόσο; 1
AtiX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, dmans1 είπε Κατάχρηση δεσπόζοσας θέσης, αν δεν σου αρέσει ο όρος μονοπώλιο. Όταν έχεις μεγάλο μερίδιο, δεν μπορείς να βάζεις ότι όρους γουστάρεις, και άμα δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού. Δεν υπάρχει αλλού όσον αφορά το IOS οικοσύστημα..... Το ίδιο ισχύει τότε και στο Playstation, Xbox, Switch κλπ... 1
Marcos_Aurilius Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Φίλε μου ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το android δεν είναι καν της Google, ακόμα και στις δικές της συσκευές απαγορεύεται να μην επιτρέπει και άλλα stores... από την άλλη το iOS είναι καθαρά ιδιοκτησία της Apple! Αν ξεκαθαρίσουμε τι ανήκει σε ποιόν και τι licences χρησιμοποιούν οι εταιρίες ίσως να μην πέφτουμε στην παγίδα να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα... Στο λέω με παράδειγμα... παιχνίδια παίζεις και στο pc και στις κονσόλες, πόσο φυσιολογικό θα σου φαινότανε να έλεγα ότι απαιτώ από την Nintendo να ανοίξει την πλατφόρμα της λόγω μονοπωλίου??? Επιμένετε να σκέφτεστε ως ιδιοκτήτες των εταιρειών κι όχι ως πελάτες -τα επιχειρήματα περί licences αφήστε τα να τα κρίνουν τα δικαστήρια όταν έρθει η ώρα. Τα Windows είναι ιδιοκτησία της MS. Σκέψου μόνο να έλεγε η MS ότι εφαρμογές και παιχνίδια για Windows ΜΟΝΟ μέσω εμού - ούτε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, ούτε κατεβάσματα, ούτε από μαγαζιά. ΜΟΝΟ ΕΓΩ. Σαν πελάτης Windows σου ακούγεται λογικό? Γιατί σου ακούγεται σαν πελάτης iOS?
CheOnWeb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 7 minutes ago, dmans1 said: Κατάχρηση δεσπόζοσας θέσης, αν δεν σου αρέσει ο όρος μονοπώλιο. Όταν έχεις μεγάλο μερίδιο, δεν μπορείς να βάζεις ότι όρους γουστάρεις, και άμα δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού. Δεν υπάρχει αλλού όσον αφορά το IOS οικοσύστημα..... Δεν έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά που λέγεται "Καταστήματα πώλησης εφαρμογών για Smartphones".
AtiX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε Επιμένετε να σκέφτεστε ως ιδιοκτήτες των εταιρειών κι όχι ως πελάτες -τα επιχειρήματα περί licences αφήστε τα να τα κρίνουν τα δικαστήρια όταν έρθει η ώρα. Τα Windows είναι ιδιοκτησία της MS. Σκέψου μόνο να έλεγε η MS ότι εφαρμογές και παιχνίδια για Windows ΜΟΝΟ μέσω εμού - ούτε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, ούτε κατεβάσματα, ούτε από μαγαζιά. ΜΟΝΟ ΕΓΩ. Σαν πελάτης Windows σου ακούγεται λογικό? Γιατί σου ακούγεται σαν πελάτης iOS? Σκέψου μόνο ότι η ms εχει δημιουργήσει τα windows την δεκαετία του 90 και εκμεταλλευόμενη την πειρατεία προτίμησε αυτή την τακτική... όλα ανοικτά!!! Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν υπήρχε τότε, βλέποντας όμως που πηγαίνει το πράγμα το έκανε με τα windows RT... το έκανε και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε!!! Ξανά λέω μην σκέπτεστε ατομικά... και εμένα θα με βόλευε αυτό που περιγράφεις... εσύ όμως αν ταΐζες την οικογένια σου και ήσουν προγραμματιστής θα έκανες κάτι σε μια πλατφόρμα που είναι φουλ στην πειρατεία ή που επιτρέπει να εκμεταλλευτεί κάποιος τον δικό σου κόπο? Έχεις σκεφτεί γιατί όλοι οι προγραμματιστές έφυγαν από τα windows και πήγαν στο iOS??? Γιατί τα περισσότερα και καλύτερα games βγαίνουν στις κονσόλες??? Γιατί ο κάθε δημιουργός θέλει να προστατεύσει καλύτερα το έργο του??? Είναι πολύ εύκολο από τον καναπέ να κρίνουμε, όταν έρχεται η ώρα όμως να πάρουμε τις ευθύνες των πράξεων μας σφυράμε ανέμελα δεξιά και αριστερά... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, dmans1 είπε Κατάχρηση δεσπόζοσας θέσης, αν δεν σου αρέσει ο όρος μονοπώλιο. Όταν έχεις μεγάλο μερίδιο, δεν μπορείς να βάζεις ότι όρους γουστάρεις, και άμα δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού. Δεν υπάρχει αλλού όσον αφορά το IOS οικοσύστημα..... Ποια δεσπόζουσα θέση και μπούρδες; Όταν σου νοικιάζουν ένα μαγαζί εσύ θέτεις τους όρους; Όταν πουλάς βενζίνη, το ποσοστό κέρδους της εταιρείας που σου παρέχει το καύσιμο εσύ το ορίζεις; Δεν σ' αρέσει το iOS, πας στο Android. Όπως βλέπεις υπάρχουν κι άλλα. Αν επιμένεις για iphones τότε κόλλημά σου. Δεν σε υποχρεώνει κανείς, δεν ορίζεις τίποτα. Δεν φτάνει που σου παρέχουν τα πάντα, από τα εργαλεία για την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι το μαγαζί για να πουλάς, θες και ρέστα... Btw, και στο google play άρχισαν τα ίδια με το fortnite πρώτο πρώτο να τρώει πόδι και από εκεί. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από spectaculator 1
dmans1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ποια δεσπόζουσα θέση και μπούρδες; Όταν σου νοικιάζουν ένα μαγαζί εσύ θέτεις τους όρους; Όταν πουλάς βενζίνη, το ποσοστό κέρδους της εταιρείας που σου παρέχει το καύσιμο εσύ το ορίζεις; Δεν σ' αρέσει το iOS, πας στο Android. Όπως βλέπεις υπάρχουν κι άλλα. Αν επιμένεις για iphones τότε κόλλημά σου. Δεν σε υποχρεώνει κανείς, δεν ορίζεις τίποτα. Δεν φτάνει που σου παρέχουν τα πάντα, από τα εργαλεία για την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι το μαγαζί για να πουλάς, θες και ρέστα... Btw, και στο google play άρχισαν τα ίδια με το fortnite πρώτο πρώτο να τρώει πόδι και από εκεί. To λες και μόνος σου.... η πουλάς στο μαγαζί μας με τους όρους μας, η δεν πουλάς καθόλου. Το fortnite σε andoid μια χαρά εγκατάσταση μπορείς να το κάνεις εκτός store, just saying... Φιλικά... https://ec.europa.eu/competition/consumers/abuse_el.html Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από dmans1 1
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, dmans1 είπε To λες και μόνος σου.... η πουλάς στο μαγαζί μας με τους όρους μας, η δεν πουλάς καθόλου. Το fortnite σε andoid μια χαρά εγκατάσταση μπορείς να το κάνεις εκτός store, just saying... Φιλικά... https://ec.europa.eu/competition/consumers/abuse_el.html Μάθε καλύτερα την ορολογία και μετά πέτα ότι χαζομάρα θες! Το app store είναι store/μαγαζί και όχι αγορά, όπου αποτελεί σύνολο από "μαγαζιά" (απλοϊκά για να καταλάβεις τη διαφορά). Οπότε αυτό που παρέθεσες δεν βρίσκει εφαρμογή εδώ. Στο μαγαζί σου, όχι μόνο μπορείς να ορίσεις εσύ τις τιμές, αλλά και το τι και από ποιόν θα πουλάς. Επίσης μια δεκαετία τώρα υπάρχουν νόμοι περί μονωπολιακών τακτικών και εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης σε μια αγορά (όχι κατάστημα), κανείς δεν βρήκε πρόβλημα με το app store, παρά ένας γάτος που τα γνωρίζει όλα! Και στο iOS μπορείς να κάνεις εγκαταστάσεις εκτός store. Δυσκολότερα μεν, αλλά μπορείς. H ουσία είναι πως και η google το έκοψε... just saying... Δεν συμφωνείς... Κάνε τα παράπονά σου στην ΕΕ... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από spectaculator 1
atheatos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Marcos_Aurilius είπε . Εδώ είναι το λάθος σας κατ'εμέ. Το προϊόν που μονοπωλείται είναι οι εφαρμογές και συγκεκριμένα η διαθεσή τους, ΟΧΙ οι συσκευές. Οι Apple συσκευές δεν είναι μονοπώλιο - εντάσσονται στην κατηγορία "κινητά" ή "ταμπλετς" ή ό,τι άλλο θες κι εκεί υπάρχουν ανταγωνιστές από δεκάδες εταιρείες με πολλές επιλογές σε λειτουργικά. ΟΜΩΣ, αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής Apple (σκεφτείτε ως πελάτης της, όχι ως CEO της), από πόσες μεριές μπορείς να προμηθευτείς εφαρμογές για την συσκευή σου? Από ΚΑΜΙΑ παρά μόνο δια μέσου του μαγαζιού της - εξού και ειναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στην διακίνηση λογισμικού για συσκευές Apple. Αύριο, αν αποφασίσει να ζητήσει 80% και την πρώτη κόρη του developer, εσύ ως καταναλωτής Apple συσκευών θα βρεθείς με πολύ λιγότερες εφαρμογές διαθέσιμες (γιατί οι μισοί θα φύγουν) και με καμία άλλη διέξοδο για να προμηθευτείς λογισμικό. Εγώ ως πελάτης Android έχω το Google Store, αλλά εχω ΚΑΙ άλλα stores και δυνατότητα εγκατάστασης μεμονωμένων εφαρμογών απ'οπουδήποτε - η Google δεν είναι μονοπώλιο στο οικοσύστημα που επέλεξα. Κι όσοι λέτε για κονσόλες και τα καταστήματα πχ της Sony ή της MS, αν δεν σας αρέσει το store τους μπορείτε να μπείτε σ'ενα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα και να αγοράσετε ένα physical copy. Ούτε εκεί υπάρχει μονοπώλιο στην διάθεση του s/w. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο concept αυτό που περιγράφω - η επιμονή που βλέπω στην στήριξη ενός ξεκάθαρου μονοπωλίου, μου θυμίζει επιχειρηματολογία CEO σε δικαστήριο, όχι πελάτη που θέλει το καλύτερο για τα λεφτά του. Ναι είναι μονοπώλιο στην διάθεση των εφαρμογών στο ios και δεν έφτιαξε ποτέ το IPhone για χρήση σαν μιας απλής συσκευής χωρίς κλειδώματα . Εκεί ίσως είναι και η επιτυχία της ως συσκευή και τη κάνει ξεχωριστή από τις υπόλοιπες. Χρόνια τώρα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είναι μυστικό ότι έτσι δουλεύει η Apple εδώ και δεκαετίες. Όσο για τα δισκάκια των κονσολών αυτά δεν φτιάχτηκαν εν αγνοία της sony η της Microsoft. Έχουν ειδική έγκριση και κλείδωμα για το οποίο έχει καταβληθεί το αντίστοιχο τίμημα και δεν πάνε όλα στην τσέπη του δημιουργού του παιχνιδιού. Ασχολιαστοι οι υπαινιγμοί περί CEO κτλ..... 1
dmans1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μάθε καλύτερα την ορολογία και μετά πέτα ότι χαζομάρα θες! Το app store είναι store/μαγαζί και όχι αγορά, όπου αποτελεί σύνολο από "μαγαζιά" (απλοϊκά για να καταλάβεις τη διαφορά). Οπότε αυτό που παρέθεσες δεν βρίσκει εφαρμογή εδώ. Στο μαγαζί σου, όχι μόνο μπορείς να ορίσεις εσύ τις τιμές, αλλά και το τι και από ποιόν θα πουλάς. Επίσης μια δεκαετία τώρα υπάρχουν νόμοι περί μονωπολιακών τακτικών και εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης σε μια αγορά (όχι κατάστημα), κανείς δεν βρήκε πρόβλημα με το app store, παρά ένας γάτος που τα γνωρίζει όλα! Και στο iOS μπορείς να κάνεις εγκαταστάσεις εκτός store. Δυσκολότερα μεν, αλλά μπορείς. H ουσία είναι πως και η google το έκοψε... just saying... Δεν συμφωνείς... Κάνε τα παράπονά σου στην ΕΕ... Φιλαράκι σου μιλάω ηρεμα, και δεν σε μείωσα ποτε. Strike 1, στο επόμενο πάς για report. Βρές μου τρόπο να κάνεις straightforward app sideload σε Ios και μετά ένα να τα ξαναπουμε. Το jailbreak δεν εντάσσεται στην κατηγορία "δυσκολότερα" αλλά στην παράκαμψη περιορισμών που η ίδια η apple έχει βάλει. και επαναλαμβάνω.... fortnite και το κάθε άλλο app εκτός store μπορείς να βάλεις ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ σε android. Δεν είμαι ούτε το παίζω ξερόλας, just laying facts. Η apple έγινε, είναι και θα παραμείνει ελλεινή εταιρία, φτιάχνοντας ένα θεόκλειστο οικοσύστημα, τόσο σε επίπεδο software (ή app store ή τίποtα), και σε επίπεδο hardware (έχει χάσει δίκες στην αμερική γιατί δεν δίνει board schematics και ανταλλακτικά σε non official retailers). Και για να σε προλάβω, και η google τα ίδια είναι, αλλά εκεί υπάρχει και η εναλλακτική του AOSP, αν ώς εταιρία δεν γουστάρεις google services και του ελεύθερου sideloading ακόμα και στο επίσημο android distro. Μια τελευταία ερώτηση, απαντάς και δεν ξαναασχολούμε μαζί σου. ΔΟυλεύεις ή έχεις μετοχές στην apple και κόπτεσαι τόσο πολύ όταν κάποιοι την κακολογούνε; 1
spectaculator Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, dmans1 είπε Φιλαράκι σου μιλάω ηρεμα, και δεν σε μείωσα ποτε. Strike 1, στο επόμενο πάς για report. Βρές μου τρόπο να κάνεις straightforward app sideload σε Ios και μετά ένα να τα ξαναπουμε. Το jailbreak δεν εντάσσεται στην κατηγορία "δυσκολότερα" αλλά στην παράκαμψη περιορισμών που η ίδια η apple έχει βάλει. και επαναλαμβάνω.... fortnite και το κάθε άλλο app εκτός store μπορείς να βάλεις ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ σε android. Δεν είμαι ούτε το παίζω ξερόλας, just laying facts. Η apple έγινε, είναι και θα παραμείνει ελλεινή εταιρία, φτιάχνοντας ένα θεόκλειστο οικοσύστημα, τόσο σε επίπεδο software (ή app store ή τίποtα), και σε επίπεδο hardware (έχει χάσει δίκες στην αμερική γιατί δεν δίνει board schematics και ανταλλακτικά σε non official retailers). Και για να σε προλάβω, και η google τα ίδια είναι, αλλά εκεί υπάρχει και η εναλλακτική του AOSP, αν ώς εταιρία δεν γουστάρεις google services και του ελεύθερου sideloading ακόμα και στο επίσημο android distro. Μια τελευταία ερώτηση, απαντάς και δεν ξαναασχολούμε μαζί σου. ΔΟυλεύεις ή έχεις μετοχές στην apple και κόπτεσαι τόσο πολύ όταν κάποιοι την κακολογούνε; Έχω το 50+1% των μετοχών της. Κάνε Strike 2, η ουσία είναι πως δεν έχεις ιδέα περί μονοπωλίου. Τα υπόλοιπα είναι άσχετα και περιττά! Το sideloading παράνομο ή όχι δεν αφορά το store. Πως κατάφερες και το κόλλησες σε αυτό είναι όντος αστείο.
atheatos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, dmans1 είπε Φιλαράκι σου μιλάω ηρεμα, και δεν σε μείωσα ποτε. Strike 1, στο επόμενο πάς για report. Βρές μου τρόπο να κάνεις straightforward app sideload σε Ios και μετά ένα να τα ξαναπουμε. Το jailbreak δεν εντάσσεται στην κατηγορία "δυσκολότερα" αλλά στην παράκαμψη περιορισμών που η ίδια η apple έχει βάλει. και επαναλαμβάνω.... fortnite και το κάθε άλλο app εκτός store μπορείς να βάλεις ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ σε android. Δεν είμαι ούτε το παίζω ξερόλας, just laying facts. Η apple έγινε, είναι και θα παραμείνει ελλεινή εταιρία, φτιάχνοντας ένα θεόκλειστο οικοσύστημα, τόσο σε επίπεδο software (ή app store ή τίποtα), και σε επίπεδο hardware (έχει χάσει δίκες στην αμερική γιατί δεν δίνει board schematics και ανταλλακτικά σε non official retailers). Και για να σε προλάβω, και η google τα ίδια είναι, αλλά εκεί υπάρχει και η εναλλακτική του AOSP, αν ώς εταιρία δεν γουστάρεις google services και του ελεύθερου sideloading ακόμα και στο επίσημο android distro. Μια τελευταία ερώτηση, απαντάς και δεν ξαναασχολούμε μαζί σου. ΔΟυλεύεις ή έχεις μετοχές στην apple και κόπτεσαι τόσο πολύ όταν κάποιοι την κακολογούνε; Με το να γράφεις πετώντας κορώνες πάντως, δεν βοηθάει στην συζήτηση,που μάλλον δεν θες να κάνεις. Έχεις βγάλει κιόλας το συμπέρασμα ,της ελεινης κιόλας Apple ,οπότε τα λόγια περιττεύουν και δεν έχω μετοχές Apple... Απλά δεν χρειάζεται να κάνετε το δικό σας κόμπλεξ ,χαρακτηριστικό των άλλων. Και για να σε βοηθήσω να καταλάβεις , δεν διαφωνεί κανένας σε αυτά που γράφεις ,αλλά η επιμονή να καταφερεσε με αυτά τα λόγια δίνει αντίστοιχα τα δικαίωμα, να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι μάλλον εσύ έχεις μετοχες της epic και του Facebook.... Φαντάζομαι δεκαετίες τώρα, περίμενες πότε θα γίνει θέμα ,αυτό το χαρακτηριστικό της Apple που σε ενοχλεί και το βγάζεις σαν απωθημένο. Όσο για το καλό του πελάτη, που πιπιλιζετε όταν σας στριμώχνουν ,λες και είστε ο Ρομπέν των δασών, δεν είναι όλοι πελάτες της Apple και μπορεί να μιλάνε και κάποιοι σαν τρίτοι παρατηρητές. 10 ώρες πριν, Marcos_Aurilius είπε Επιμένετε να σκέφτεστε ως ιδιοκτήτες των εταιρειών κι όχι ως πελάτες -τα επιχειρήματα περί licences αφήστε τα να τα κρίνουν τα δικαστήρια όταν έρθει η ώρα. Τα Windows είναι ιδιοκτησία της MS. Σκέψου μόνο να έλεγε η MS ότι εφαρμογές και παιχνίδια για Windows ΜΟΝΟ μέσω εμού - ούτε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, ούτε κατεβάσματα, ούτε από μαγαζιά. ΜΟΝΟ ΕΓΩ. Σαν πελάτης Windows σου ακούγεται λογικό? Γιατί σου ακούγεται σαν πελάτης iOS? Αν σκεφτομασταν ως ιδιοκτήτες θα μας σύμφερε να είχαμε το fornite και καθε αλλη εφαρμογη που θα μας εφερνε πελατία αρα κερδη. Αλλα επειδη σκεφτομαστε ως πελάτες ,μας ειναι αδιάφορο αν θα χάσει κερδη και πελατες απο το μαγαζι της . Οποτε αυτο τον χαρακτηρισμο των συνομιλητων σου καλο ειναι να τον σταματησεις , γιατι ειναι λαθος και απλα εχει ως σκοπο να προσβαλει εμμεσα οσους σου απαντανε. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από atheatos 2
AtiX Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το απίστευτο όλα αυτά τα απίθανα που διαβάζουμε είναι όταν τους ρωτάς το απλό: Είναι μονοπώλιο το switch ή το playstation και γιατί εκεί δεν σε ενοχλεί??? Η απάντηση είναι: μα η Microsoft... Κουβέντα για τις άλλες εταιρίες, κουβέντα για τα stores που στήνονται μέσα σε εφαρμογές, κουβέντα για το ότι πληρώνεις το παιχνίδι και σου χρεώνει έξτρα κάποια πραγματάκια, κουβέντα για τα σοβαρά... μόνο apple, αυτή η ελεεινή εταιρία που έχει καταστρέψει τα πάντα... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από AtiX 1
aypnia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Το Luna δεν θα έχει από ότι φαίνεται κι αυτό native iOS app. Το ενδιαφέρον όμως είναι οι δηλώσεις του Τσιπολίτη ότι συνεργάστηκαν με την Apple και τη Safari Team για να δουλεύει το Luna σωστά στο iOS σαν PWA app. https://www.engadget.com/luna-amazon-cloud-gaming-interview-pwa-apple-173948922.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα