tarantules Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Καλού κακού όσοι αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες της εταιρίας , ας διαβάζουν προσεκτικά τους όρους των εκάστοτε συμβολαίων που υπογράφουν γιατί τους έχω ικανούς να βρεθείτε καμιά μέρα να τους χρωστάτε κανένα νεφρό χωρίς να το γνωρίζετε....
mpympakis2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Δεν ρώτησα κάτι. Απλώς εξήγησα το "σκεπτικό" του νόμου. Αν δεν σας αρέσει, κάντε μήνυση. Επίσης το "αθέμιτος ανταγωνισμός" είναι άλλο πράγμα απ' το "μονοπώλιο". Το πρώτο είναι εξ ορισμού παράνομο, το δεύτερο όχι. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε νομικούς όρους, μάθετε τουλάχιστον τι σημαίνουν. αλλιώς το ενοούσα το αθέμιτος ανταγωνισμός όχι για το μονοπώλιο..αλλά για τα μέσα που χρησιμοποιουν για να πετύχουν κάτι...τώρα εσύ γιατί πειράχτηκες δεν κατάλαβα γιατί το ύφος σου δεν είναι ωραίο..άλλα προσβλητικό, από την άλλη όλες αυτές οι εταιρίες κάνουν τις δουλείες του με τέτοιο τρόπο που είναι εις βάρος όλων εμάς (υποχρωνίζουν επεξεργαστές πειράζουν λογισμικά με σκοπό να σε αναγκάσουν να αγοράζεις συνεχώς νέα προϊόντα, υποκλέπτουν στοιχεία από το κινητό παρακολουθούν που μπαίνεις στο ίντερνετ όλα με σκοπό να σε βοηθήσουν?.... δεν νομίζω)...επομένως γιατί να μην είμαι προκατελλημένος με κάθε τι από αυτές τις συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν τιμωρηθεί για κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του καταναλωτή
atheatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, tarantules είπε Καλού κακού όσοι αγοράζουν προϊόντα ή υπηρεσίες της εταιρίας , ας διαβάζουν προσεκτικά τους όρους των εκάστοτε συμβολαίων που υπογράφουν γιατί τους έχω ικανούς να βρεθείτε καμιά μέρα να τους χρωστάτε κανένα νεφρό χωρίς να το γνωρίζετε.... Δεν γεννηθήκαμε όλοι τώρα και ούτε περιμέναμε το iPhone για να γνωρίζουμε τι εστι Apple. Για τους υπόλοιπους ναι έχεις ένα δίκιο γιατί είναι ανήλικοι και δεν μπορούν να διαβάσουν τους όρους χρήσεις της συσκευής τους. Τουλαχιστον δίνεται τώρα η ευκαιρία με αυτά που γίνονται να ενημερωθούν και να μην ξαναπάρουν Apple προϊόν οι ανενημέρωτοι. Υπάρχει και η προστασία καταναλωτή. Αν όντως η Apple έχει άδικο το δικαστήριο θα αποφανθεί. Το να συζητάμε κάτι δεν είναι κακό αλλά δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Δόξα το θεό δεν έχουμε ψευδαισθήσεις σαν μερικούς δίπλα μας.... 10 λεπτά πριν, mpympakis2 είπε αλλιώς το ενοούσα το αθέμιτος ανταγωνισμός όχι για το μονοπώλιο..αλλά για τα μέσα που χρησιμοποιουν για να πετύχουν κάτι...τώρα εσύ γιατί πειράχτηκες δεν κατάλαβα γιατί το ύφος σου δεν είναι ωραίο..άλλα προσβλητικό, από την άλλη όλες αυτές οι εταιρίες κάνουν τις δουλείες του με τέτοιο τρόπο που είναι εις βάρος όλων εμάς (υποχρωνίζουν επεξεργαστές πειράζουν λογισμικά με σκοπό να σε αναγκάσουν να αγοράζεις συνεχώς νέα προϊόντα, υποκλέπτουν στοιχεία από το κινητό παρακολουθούν που μπαίνεις στο ίντερνετ όλα με σκοπό να σε βοηθήσουν?.... δεν νομίζω)...επομένως γιατί να μην είμαι προκατελλημένος με κάθε τι από αυτές τις συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν τιμωρηθεί για κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του καταναλωτή Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι για όλους τους καταναλωτές και ούτε αποτελεί το μοναδικό προϊόν στην αγορά ωστε να χαρακτηρίζεται ως μονοπώλιο. Όλες οι εταιρείες έχουν τιμωρηθεί λίγο η πολύ για κακόβουλες πρακτικές . Με το σκεπτικό σου αυτό θα έπρεπε σε κάθε εταιρεία να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Μόνο που εδώ άτομα παίρνουν το μέρος της μιας ή της άλλης εταιρείας. Δεν έχω κανένα συμφέρον αν κερδίσει η Apple , αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται και όχι να ακούμε μόνο τις κορώνες που κάποιοι προκατειλημμένοι πετάνε ,παρασυρόμενοι από την εκάστοτε διακήρυξη κάθε εταιρείας. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από atheatos 1
dmans1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, atheatos είπε Το έγραψες και μόνος σου : «για Apple συσκευές» Απο ποτέ οι Apple συσκευές είναι μονοπώλιο ? Ξαφνικα θυμηθήκατε παρασυρόμενοι από τα συμφέροντα μερικών μεγαλοκαρχαριών την ύπαρξη του AppStore και της πολιτικής του. Η οποία σημειωτέον προσπαθεί να εξισορροπήσει της εφαρμογές που υπάρχουν ήδη στο AppStore με αυτές που θέλουν να πλασάρουν οι μεγάλοεταιρείες , με δικό τους αθέμιτο τρόπο. ΥΓ. Δεν ειδα κανένα να διαμαρτύρεται για το κλειστό περιεχόμενο το Xbox, PlayStation κτλ. Εκεί δεν είναι μονωπολειο η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ τους? Μου αρέσει ότι μερικοί παθαίνετε κάτι σαν αμόκ όταν βλέπετε την λέξη Apple και ξεχνάτε ότι ξέρατε μέχρι τώρα.... Είναι μονοπωλιακή πρακτική από τη στιγμή που δεν αφήνει 3rd party stores, apps εκτός του δικού της store στις συσκευές τις. 1
CheOnWeb Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 30 minutes ago, mpympakis2 said: Σου απάντησε πιο πάνω από την στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση εφαρμογή άλλη εκτός από το στορ της apple είναι μονοπώλιο και για αυτό και δεν έχει και άλλα store όπως το αντροιντ.. αφού δεν τα αφήνει να δουλέψουν.............. αθεμίτως ανταγωνισμός 9 minutes ago, mpympakis2 said: αλλιώς το ενοούσα το αθέμιτος ανταγωνισμός όχι για το μονοπώλιο..αλλά για τα μέσα που χρησιμοποιουν για να πετύχουν κάτι...τώρα εσύ γιατί πειράχτηκες δεν κατάλαβα γιατί το ύφος σου δεν είναι ωραίο..άλλα προσβλητικό, από την άλλη όλες αυτές οι εταιρίες κάνουν τις δουλείες του με τέτοιο τρόπο που είναι εις βάρος όλων εμάς (υποχρωνίζουν επεξεργαστές πειράζουν λογισμικά με σκοπό να σε αναγκάσουν να αγοράζεις συνεχώς νέα προϊόντα, υποκλέπτουν στοιχεία από το κινητό παρακολουθούν που μπαίνεις στο ίντερνετ όλα με σκοπό να σε βοηθήσουν?.... δεν νομίζω)...επομένως γιατί να μην είμαι προκατελλημένος με κάθε τι από αυτές τις συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν τιμωρηθεί για κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του καταναλωτή Συνέδεσες σαφώς το μονοπώλιο με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εκτός αν δεν το έγραψες όπως το εννοούσες. Αν πειράχτηκες που είπα ότι πριν γράψετε νομικούς όρους μάθετε τι σημαίνουν, σόρυ (ειλικρινά) αλλά μπήκες να υποστηρίξεις κάτι που εξήγησα ότι είναι λάθος (κατά τον νόμο, όχι την άποψή μου). Δεν είναι κακό ότι δεν γνωρίζεις αλλά μην επιμένεις. Όσο για το αθέμιτος ανταγωνισμός, είναι κάτι που θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κρίνω. Δεν έχω αρκετές γνώσεις και δεν γωρίζω πολλές λεπτομέρειες που σίγουρα παίζουν ρόλο. 1
atheatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, dmans1 είπε Είναι μονοπωλιακή πρακτική από τη στιγμή που δεν αφήνει 3rd party stores, apps εκτός του δικού της store στις συσκευές τις. Συσκευές της... αν και λανθασμένα ορθογραφικά συμφωνούμε ότι στις συσκευές της, έχει το μονοπωλειο αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που προέκυψε τώρα ,λόγο των συμφερόντων. Τον έλεγχο των συσκευών της ,τον έχει εδώ και και δεκαετίες και ναι είναι μονοπώλιο εδώ και δεκατίες για τις συσκευές της, για αυτό άλλωστε και τα χαμηλά ποσοστά στην αγορά. Αν δεν ήταν έτσι πιθανόν και να μην υπήρχε σαν εταιρεία, αλλά το γεγονος ότι τα κέρδη της προκαλούν ζήλια σε μερικές εταιρείες δεν σημαίνει και εμείς ως καταναλωτές θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Επισης το μονοπώλιο της Apple στις συσκευές της , δεν είναι μονοπώλιο στην αγορά smartphones. Ίσα ίσα που τώρα θα μειωθούν τα ποσοστά της γιατί δεν θα έχει τις υπηρεσίες άλλων smartphones. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από atheatos 1
spectaculator Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Marcos_Aurilius είπε Μόλις έδωσες τον ορισμό του μονοπωλίου - εκτός κι αν ξέρεις κανένα άλλο appstore ή νόμιμο τρόπο για εγκατάσταση εφαρμογών από χρήστες Apple. Α, μάλιστα - δεν επιτρέπεται τίποτα απ'τα δύο. Η Apple είναι μονοπώλιο στην ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ εφαρμογών για Apple συσκευές. Δεν έχεις ιδέα περί μονοπωλίου! Μονοπώλιο θα ήταν αν μέσα στο οικοσύστημα του app store μόνο ένας θα είχε δικαιώματα πωλήσεων. Φυσικά, επειδή σου παρέχει τις υποδομές για να πουλήσεις, που για τις οποίες δεν έχεις δώσει δεκάρα, περιμένεις να μην σου ζητήσει ανταλλάγματα; Όχι βέβαια. Δεν σ' αρέσει πάρε δρόμο. Παντού έτσι είναι. 1
mpympakis2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, atheatos είπε Δεν γεννηθήκαμε όλοι τώρα και ούτε περιμέναμε το iPhone για να γνωρίζουμε τι εστι Apple. Για τους υπόλοιπους ναι έχεις ένα δίκιο γιατί είναι ανήλικοι και δεν μπορούν να διαβάσουν τους όρους χρήσεις της συσκευής τους. Τουλαχιστον δίνεται τώρα η ευκαιρία με αυτά που γίνονται να ενημερωθούν και να μην ξαναπάρουν Apple προϊόν οι ανενημέρωτοι. Υπάρχει και η προστασία καταναλωτή. Αν όντως η Apple έχει άδικο το δικαστήριο θα αποφανθεί. Το να συζητάμε κάτι δεν είναι κακό αλλά δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Δόξα το θεό δεν έχουμε ψευδαισθήσεις σαν μερικούς δίπλα μας.... Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι για όλους τους καταναλωτές και ούτε αποτελεί το μοναδικό προϊόν στην αγορά ωστε να χαρακτηρίζεται ως μονοπώλιο. Όλες οι εταιρείες έχουν τιμωρηθεί λίγο η πολύ για κακόβουλες πρακτικές . Με το σκεπτικό σου αυτό θα έπρεπε σε κάθε εταιρεία να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Μόνο που εδώ άτομα παίρνουν το μέρος της μιας ή της άλλης εταιρείας. Δεν έχω κανένα συμφέρον αν κερδίσει η Apple , αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται και όχι να ακούμε μόνο τις κορώνες που κάποιοι προκατειλημμένοι πετάνε ,παρασυρόμενοι από την εκάστοτε διακήρυξη κάθε εταιρείας. οκ συμφωνούμε τώρα ...το μονοπώλιο έχει πολλές άλλες προσεγγίσεις δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό μου γράφοντας εδώ.....το τι είναι νόμιμο είναι μεγάλη κουβέντα γιατί το νόμιμο έπρεπε πάντα να είναι συνάρτηση του ηθικού....αλλά πολύ καλά ξέρουμε ότι πολλές φορές είναι ακριβός το αντίθετο, αυτό το λέω για τον ορισμό του μονοπώλιου που συζητάμε... το να έχεις ένα λογισμικό κλειστό και να επιτρέπεις εσύ μόνο τι θα μπαίνει σε εφαρμογές και οτιδήποτε άλλο και μόνο από το μάρκετ της εταιρίας είναι ένα είδος μονοπωλιακής πολίτικης με σκοπό να έχεις εσύ τον έλεγχο και το όφελος εννοείται ..τέλος πάντων επειδή μπορεί κάποιους να κουράζουν οι προσεγγίσεις αυτές καλό είναι να που πουν και άλλοι την γνώμη τους χωρίς να βάλουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις μέσα να είναι όσο μπορούν πιο αντικειμενικοί...
atheatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Το πρόβλημα των εταιρειών δεν είναι το μονοπώλιο της Apple ουσιαστικά ,γιατί σε αυτό κανένας σώφρων άνθρωπος δεν γίνεται να επικαλεστεί μιας και αποτελεί κάτι γνωστό. Αλλά το μονοπώλιο στα κέρδη. Αυτό ενοχλεί κάποιες εταιρείες που είτε έχουν πάρει αέρα είτε βρίσκονται σε πίεση από τους μετόχους, για τα μειωμένα κέρδη συγκριτικά. 1
mpympakis2 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Συνέδεσες σαφώς το μονοπώλιο με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εκτός αν δεν το έγραψες όπως το εννοούσες. Αν πειράχτηκες που είπα ότι πριν γράψετε νομικούς όρους μάθετε τι σημαίνουν, σόρυ (ειλικρινά) αλλά μπήκες να υποστηρίξεις κάτι που εξήγησα ότι είναι λάθος (κατά τον νόμο, όχι την άποψή μου). Δεν είναι κακό ότι δεν γνωρίζεις αλλά μην επιμένεις. Όσο για το αθέμιτος ανταγωνισμός, είναι κάτι που θα το κρίνουν τα δικαστήρια. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να κρίνω. Δεν έχω αρκετές γνώσεις και δεν γωρίζω πολλές λεπτομέρειες που σίγουρα παίζουν ρόλο. όλα καλά δεν έχω κάτι με κανένα μια γνώμη είπα 1
spectaculator Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, dmans1 είπε Είναι μονοπωλιακή πρακτική από τη στιγμή που δεν αφήνει 3rd party stores, apps εκτός του δικού της store στις συσκευές τις. Για μονοπωλιακή πρακτική μπορείς να μιλήσεις μόνο σε αγορές (και όχι stores/καταστήματα) όπου ισχύουν κανόνες συμφωνηθέντες από όλους τους μετέχοντες σε αυτές. Στο store της Apple δεν ισχύει τίποτα σχετικό και ως εκ τούτου δεν ορίζεται μονοπώλιο. Αντίθετα, οι μετέχοντες συμφωνούν με τους όρους που τους θέτει η Apple πριν καταχωρήσουν το οτιδήποτε. Υπάρχει και μια παροιμία που λέει πως "Με ξένα κόλλυβα, δεν κάνεις πάρτι "... Δεν σ' αρέσει, σαν developer πήγαινε σε άλλο μαγαζί, αυτά του android για παράδειγμα. Btw, επειδή πολύς ντόρος έγινε με την Apple, το Fortnite έφαγε πόδι ακριβώς για τον ίδιο λόγο και από το Google Play. Κοίτα να δεις αυτά τα μονοπώλια... Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2020 από spectaculator 1
atheatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Επίσης αν δικαιωθεί η οποιαδήποτε εταιρεία θα πρέπει το AppStore να αλλάξει ριζικά μιας και τα υπόλοιπα videogames που θα ενοποιηθούν μάλιστα με το Mac OS σύντομα ,θα βρίσκονται και αυτά υπό ειδικο καθεστώτος μιας δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
AtiX Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, atheatos είπε Επίσης αν δικαιωθεί η οποιαδήποτε εταιρεία θα πρέπει το AppStore να αλλάξει ριζικά μιας και τα υπόλοιπα videogames που θα ενοποιηθούν μάλιστα με το Mac OS σύντομα ,θα βρίσκονται και αυτά υπό ειδικο καθεστώτος μιας δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Το θεμα είναι ότι αν χάσει η Apple, θα δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα και μάλιστα στο τέλος θα χάσουν όλες οι εταιρίες που έχουν stores ή δημιουργούν περιεχόμενο και κάνουν έξτρα πωλήσεις μέσου αυτού... Φανταστείτε τι θα γίνει πχ αν η Nintendo αναγκαστεί να επιτρέψει να υπάρχουν και άλλα store στις κονσόλες της, το ίδιο και η MS και η Sony... τι θα γίνει σε κάθε ένα παιχνίδι που πουλάει μέσα από αυτό skins κλπ υποχρεωθεί να βάλει και άλλους developers να πουλάνε ότι θέλουν??? Τι θα γίνει με την πειρατεία που είναι και ο βασικός λόγος που οι εταιρίες επέλεξαν να πάνε σε αυτό το μοντέλο πωλήσεων, τι θα γίνει όταν κανένας δεν θα ασχοληθεί για να στήσει κάτι έχοντας υπόψιν του ότι μετά θα έρθει κάποιος άλλος και θα το εκμεταλλευτεί? Πάει πάτωσε η αγορά... Όσο και να μισούμε μια εταιρία, καλό θα είναι να σκεφτόμαστε τι συζητάμε πρώτα και ύστερα, αν αυτό που ζητάμε, συμφέρει εμάς πραγματικά και αυτούς που μας το προσφέρουν... ΥΓ: Πραγματικά αν κερδίσει η Epic θα ήθελα μετά να την δω τι θα κάνει όταν θα απαιτήσουν, γιατί είναι μονοπώλιο στο παιχνίδι της, και άλλοι να πουλάνε ρουχαλάκια και βλακιουλες μέσα από το store της και μάλιστα χωρίς να βγάζει κανένα κέρδος από αυτές τις πωλήσεις... ήδη από αυτήν την κίνηση έχασε πολλά περισσότερα από ότι θα κέρδιζε μειώνοντας το 30% πχ σε 20% η apple, ήδη είναι έξω από σχεδόν όλα τα android stores, το λες και επιτυχημένη κίνηση τελικά...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) . 21 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Κατά τη γνώμη σου, ίσως. Κατά τον νόμο, όχι. Το προϊόν, κατά τον νόμο, είναι το Smartphone (όχι το iPhone)... 21 ώρες πριν, atheatos είπε Το έγραψες και μόνος σου : «για Apple συσκευές» Απο ποτέ οι Apple συσκευές είναι μονοπώλιο ? Εδώ είναι το λάθος σας κατ'εμέ. Το προϊόν που μονοπωλείται είναι οι εφαρμογές και συγκεκριμένα η διαθεσή τους, ΟΧΙ οι συσκευές. Οι Apple συσκευές δεν είναι μονοπώλιο - εντάσσονται στην κατηγορία "κινητά" ή "ταμπλετς" ή ό,τι άλλο θες κι εκεί υπάρχουν ανταγωνιστές από δεκάδες εταιρείες με πολλές επιλογές σε λειτουργικά. ΟΜΩΣ, αν είσαι ιδιοκτήτης συσκευής Apple (σκεφτείτε ως πελάτης της, όχι ως CEO της), από πόσες μεριές μπορείς να προμηθευτείς εφαρμογές για την συσκευή σου? Από ΚΑΜΙΑ παρά μόνο δια μέσου του μαγαζιού της - εξού και ειναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στην διακίνηση λογισμικού για συσκευές Apple. Αύριο, αν αποφασίσει να ζητήσει 80% και την πρώτη κόρη του developer, εσύ ως καταναλωτής Apple συσκευών θα βρεθείς με πολύ λιγότερες εφαρμογές διαθέσιμες (γιατί οι μισοί θα φύγουν) και με καμία άλλη διέξοδο για να προμηθευτείς λογισμικό. Εγώ ως πελάτης Android έχω το Google Store, αλλά εχω ΚΑΙ άλλα stores και δυνατότητα εγκατάστασης μεμονωμένων εφαρμογών απ'οπουδήποτε - η Google δεν είναι μονοπώλιο στο οικοσύστημα που επέλεξα. Κι όσοι λέτε για κονσόλες και τα καταστήματα πχ της Sony ή της MS, αν δεν σας αρέσει το store τους μπορείτε να μπείτε σ'ενα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή φυσικό κατάστημα και να αγοράσετε ένα physical copy. Ούτε εκεί υπάρχει μονοπώλιο στην διάθεση του s/w. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο concept αυτό που περιγράφω - η επιμονή που βλέπω στην στήριξη ενός ξεκάθαρου μονοπωλίου, μου θυμίζει επιχειρηματολογία CEO σε δικαστήριο, όχι πελάτη που θέλει το καλύτερο για τα λεφτά του. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2020 από Marcos_Aurilius 1
dmans1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, spectaculator είπε Για μονοπωλιακή πρακτική μπορείς να μιλήσεις μόνο σε αγορές (και όχι stores/καταστήματα) όπου ισχύουν κανόνες συμφωνηθέντες από όλους τους μετέχοντες σε αυτές. Στο store της Apple δεν ισχύει τίποτα σχετικό και ως εκ τούτου δεν ορίζεται μονοπώλιο. Αντίθετα, οι μετέχοντες συμφωνούν με τους όρους που τους θέτει η Apple πριν καταχωρήσουν το οτιδήποτε. Υπάρχει και μια παροιμία που λέει πως "Με ξένα κόλλυβα, δεν κάνεις πάρτι "... Δεν σ' αρέσει, σαν developer πήγαινε σε άλλο μαγαζί, αυτά του android για παράδειγμα. Btw, επειδή πολύς ντόρος έγινε με την Apple, το Fortnite έφαγε πόδι ακριβώς για τον ίδιο λόγο και από το Google Play. Κοίτα να δεις αυτά τα μονοπώλια... Κατάχρηση δεσπόζοσας θέσης, αν δεν σου αρέσει ο όρος μονοπώλιο. Όταν έχεις μεγάλο μερίδιο, δεν μπορείς να βάζεις ότι όρους γουστάρεις, και άμα δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού. Δεν υπάρχει αλλού όσον αφορά το IOS οικοσύστημα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα