Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα 38 μου (δυστυχώς αλλά τι να γίνει) και μετά απο περίπου 13 χρόνια σε λογιστήρια εταιρειών (IFRS κλπ) δεδομένου ότι έχω σιχαθεί την ύπαρξη μου στον γενικότερο κλάδο αυτό σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω πορεία προς ένα πιο ενδιαφέρον αντικείμενο που να σχετίζεται περισσότερο με υπολογιστές αλλά να εμπεριέχει και στοιχεία design που πάντα μου άρεσε.

Μετά απο μια αναζήτηση προσανατολίζομαι προς το UX Design που φαίνεται να καλύπτει τις προδιαγραφές που θέτω (όσο το έχω δουλέψει σε course) 

Μέχρι στιγμής εκτός από το πτυχίο που είναι καθαρά λογιστικής, έχω και μερικά ολοκληρωμένα courses στο Udemy πάνω στα SQL, Python (αρχικά ψαχνόμουν για data-science), αλλά και ένα στο UX Design.

Να αναφέρω πως πιθανότατα η αλλαγή θα γίνει στο εξωτερικό (Ευρώπη) για προσωπικούς/οικογενειακούς λόγους.

Αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα, μπορεί να μοιραστεί εμπειρίες/συμβουλές ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν και την ηλικία μου θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο, που ακόμα και παγκοσμίως, στην ισχυρή πλειοψηφία των εταιρειών αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά και συχνά συγχέεται με το User Interface design.

Ελάχιστοι σχεδιάζουν όλη την εμπειρία του χρήστη. Καταλήγουν να σχεδιάζουν τη διεπιφάνεια, τα κουμπιά, κλπ ... χωρίς να κάθονται να μελετούν σοβαρά τη συνολική εμπειρία ως εμπειρία, όπως περιγράφεται στην έννοια του UX.

Αυτό, καθαρά ως προσοχή στις θέσεις που θα αναζητήσεις, να μη νομίζεις ότι θα είναι κάτι τρομερά δημιουργικό και μετά καταλήξεις πάλι σε καθημερινές δουλειές, που έτσι κι αλλιώς είναι οι περισσότερες σήμερα στον παραγωγικό μηχανισμό.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο, που ακόμα και παγκοσμίως, στην ισχυρή πλειοψηφία των εταιρειών αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά και συχνά συγχέεται με το User Interface design.

Ελάχιστοι σχεδιάζουν όλη την εμπειρία του χρήστη. Καταλήγουν να σχεδιάζουν τη διεπιφάνεια, τα κουμπιά, κλπ ... χωρίς να κάθονται να μελετούν σοβαρά τη συνολική εμπειρία ως εμπειρία, όπως περιγράφεται στην έννοια του UX.

Αυτό, καθαρά ως προσοχή στις θέσεις που θα αναζητήσεις, να μη νομίζεις ότι θα είναι κάτι τρομερά δημιουργικό και μετά καταλήξεις πάλι σε καθημερινές δουλειές, που έτσι κι αλλιώς είναι οι περισσότερες σήμερα στον παραγωγικό μηχανισμό.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο μυαλό μου και σαν στόχο έχω το UX έχοντας αντιληφθεί και την διαφορά με το UI που όντως συγχέονται πολλές φορές.

Προσωπικά με προβληματίζουν αφενός η πιθανή δυνατότητα απορρόφησης σε έναν κλάδο που λογικά έχει στην πλειοψηφία του νέο κόσμο καθώς και το ότι για να ληφθείς σοβαρά υπόψιν θα πρέπει να παρουσιάσεις "έργο". Αυτό δηλαδή σημαίνει τελειωμένα projects/cases σε ένα τύπου portfolio site το οποίο κρίνοντας απο όσα έχω δεί απαιτούν πολλές εργατο-ώρες δουλειάς και χρόνος δυστυχώς υπάρχει ελάχιστος...   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο από ποτέ, μπαίνουμε σε μια εποχή που η αλλαγή επαγγελματικού αντικειμένου στα 35+, 40+, 45+, 50+ ... θα είναι όλο και πιο αναγκαία και για λόγους επιβίωσης εκτός των άλλων.

Είναι καλό ερώτημα το πώς πείθεις έναν εργοδότη να σε εμπιστευτεί χωρίς πρότερη επαγγελματική εμπειρία στο εκάστοτε αντικείμενο.

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.

Καλησπερα ειδα τη δημοσιευση σου επειδη κ εγω ενδιαφερομαι για UI/UX design ααπο που μπορει καποιος να μαθει; απο σεμιναρια; αν γνωριζει καποιος ας δωσει πληροφοριες...

Δημοσ.

Βάζω έναν μικρό οβολό στη συζήτηση, από προσωπική εμπειρία και από εμπειρία φίλων και γνωστών. Κατ' αρχάς να τονίσω ότι είναι φοβερή η επιλογή για UX design, γιατί είναι ένας κλάδος που, ενώ έχει participation, συγχέεται αρκετά με το design (από τις εταιρείες και τα άτομα που θέλουν quick and dirty λύση), και (προσωπικά) προσφέρει πολύ παραπάνω από το  UI.

Αυτό που έχω παρατηρήσει με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, είναι ότι αν θες να αναπτύξεις γρήγορα skills και να νιώθεις ότι κάνεις contribute κάτι meaningful με άμεσο impact, κοίτα σε startup εταιρείες, γιατί έχουν σε σταθερή βάση ανάγκες για UX design. Έχω περάσει εταιρείες που ο UXer είχε το πάνω χέρι σε κάθε συζήτηση γύρω από κάποιο feature, καθώς ήταν αυτό που θα έκανε και το research για το αν είναι meaningful το feature για να μπει, και αν μπει, πως να σχεδιαστεί.

Αλλά επειδή στις startups έχει και περισσότερο τρέξιμο, αυτό που έχω δει από πιο μεγάλες εταιρείες είναι ότι επενδύουν περισσότερο στο UX Research, για να πάρουν feedback από κόσμο (μέσω interviews και A/B testing) έτσι ώστε να βελτιώσουν το UX τους, οπότε αυτή η δουλειά ξεκινάει απότομα και σιγά σιγά γίνεται λίγο πιο αργή αλλά πιο helpful και συγκεκριμένη. Πάντως και στην Ελλάδα υπάρχει δυστυχώς έλλειψη παιδείας όσον αφορά το UX, αλλά στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

15 ώρες πριν, CRISTI_M είπε

Καλησπερα ειδα τη δημοσιευση σου επειδη κ εγω ενδιαφερομαι για UI/UX design ααπο που μπορει καποιος να μαθει; απο σεμιναρια; αν γνωριζει καποιος ας δωσει πληροφοριες...

https://www.nngroup.com/

Δώσε αρκετή βάση σε αυτή τη σελίδα, έχουν "ορίσει" πολλά από τα principles του UI/UX design, και βλέπω κάνουν και online σεμινάρια.

Δημοσ.

το ειδα το λινκ μηπως ξερεις αν γινονται σεμιναρια  στη Θεσσαλονικη η καποιος πρεπει να εχει τελιωσει πανε πιστημιο;

Δημοσ.

Καλησπέρα @hoakin1981 !

Εργάζομαι ως UX designer αρκετά χρόνια και μπορώ να πω ότι αρκετοί επαγγελματίες κάνουν το βήμα να αλλάξουν καριέρα προς το UX, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι για αυτό. Είναι σημαντικό που αντιλαμβάνεσαι ήδη την διαφορά μεταξύ UX & UI.

Όπως είπαν και παραπάνω πρέπει να πάρεις κάποιες βασικές γνώσεις μέσα από ενα course, άρθρα κτλ. Μερικές προτάσεις:
Articles
https://uxdesign.cc
https://www.uxbooth.com
https://www.nngroup.com/articles/#popular

Courses
IDF: https://www.interaction-design.org (Το προτείνω, είναι αρκετά οικονομικό και έχει πολλά courses για beginners)
Coursera: 
https://www.coursera.org/learn/user-experience-design#syllabus (μπορείς να βρεις και περισσότερα courses)

Aν είσαι απο Θεσσαλονίκη δες και αυτό το meetup (γίνεται online λόγω Covid):

Υπάρχει πολλή ζήτηση γενικά και καλά χρήματα, το ξεκίνημα είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν πολλές junior UX θέσεις. Το να ξεκινήσεις σε μια startup είναι ένα καλό βήμα. Ακόμα και σαν side project με λίγα χρήματα στον ελεύθερό σου χρόνο.

Επίσης αφού πάρεις τις βασικές γνώσεις μπορείς να χτίσεις ένα δικό σου portfolio εντοπίζοντας προβλήματα σε υπάρχοντα website, mobile apps και ακολουθώντας το UX process να παρουσιάσεις λύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ @stergi17 για την απάντηση και τις πληροφορίες.

Έχοντας τελειώσει ήδη ένα course πάνω στο αντικείμενο, δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνω και άλλα δεδομένου ότι όπως το αντιλαμβάνομαι δεν έχουν καμία σημασία για έναν πιθανό εργοδότη.

Αυτό που όπως λές μετράει περισσότερο από όλα είναι ένα δυνατό portfolio και εκεί είναι και το πρόβλημα. Απαιτείται πολύ δουλειά για ένα project (ακόμα και αν έχεις μια ιδέα υπόψιν που απο μόνο του δεν το βρίσκω και εύκολο) και χρόνος δεν υπάρχει. Δικαιολογίες το ξέρω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...