Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, afm είπε

Λόγω των αυξήσεων στις ταχύτητες που έγιναν τελευταία με τον covid, η ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 27Mbps άρα το upload μπορεί θεωρητικά (αν είναι τυχερός και δεν το κλειδώσουν στο 1Mbps) να φτάσει το ένα δέκατο της ταχύτητας δηλαδή το 2,7Mbps.

Το προφίλ είναι 27/2.7 mbps (down/up) και όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να κλειδωθεί (σε χαμηλότερη ταχύτητα) σε κάποιον μιας και οι ίδιοι το κάνανε να είναι έτσι και ο σχεδιασμός είναι να υφίσταται όπου είναι εφικτό.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, l337 είπε

Το προφίλ είναι 27/2.7 mbps (down/up) και όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να κλειδωθεί (σε χαμηλότερη ταχύτητα) σε κάποιον μιας και οι ίδιοι το κάνανε να είναι έτσι και ο σχεδιασμός είναι να υφίσταται όπου είναι εφικτό.

- Με αυτά που γράφεις δίνεις και μια άλλη διάσταση στο θέμα που ως τώρα δεν είχε ακουστεί.

- Μήπως μπορείς να μας διευκρινήσεις τι ακριβώς εννοείς όταν λες «το κάνανε να είναι έτσι και ο σχεδιασμός είναι να υφίσταται όπου είναι εφικτό». Δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτό; Ποιοι θα το απολαύσουν...

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, filipN είπε

- Με αυτά που γράφεις δίνεις και μια άλλη διάσταση στο θέμα που ως τώρα δεν είχε ακουστεί.

- Μήπως μπορείς να μας διευκρινήσεις τι ακριβώς εννοείς όταν λες «το κάνανε να είναι έτσι και ο σχεδιασμός είναι να υφίσταται όπου είναι εφικτό». Δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις είναι εφικτό; Ποιοι θα το απολαύσουν...

Το 27/2.7 (down/up) αφορά εκείνους που παίρνουν adsl από καμπίνα και έχουν βάλει το router να συγχρονίζει σε vdsl. Σταδιακά γίνεται και θα όλοκληρωθεί σε όλους όσους (με adsl) παίρνουν από καμπίνα. Επίσης, γίνεται και σε όσους έχουν 50άρες καθώς και στις περισσότερες 100άρες (ή όλες, δεν είμαι 100% σίγουρος). Επίσης γίνεται (σταδιακά) σε όλους τους συνδρομητές του ανεξαρτήτως πακέτου vdsl. Δεν ζητάει κάποιος συνδρομητής κάτι, όταν είναι να ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί μόνο του. Έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο (περίπου) να γίνεται.

EDIT: Έκανα μια μικρή διόρθωση.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ.
3 ώρες πριν, toketog είπε

Επειδή ειπώθηκαν αρκετές ανακρίβειες, πάμε λίγο να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. 

Το κεντρικό δίκτυο δεν έχει καταργηθεί, χρησιμοποιείται ακόμα από τους παρόχους για τις 24αρες και για τηλεφωνία PSTN άρα ο ΟΤΕ συνεχίζει να το συντηρεί κανονικά. Συνεπώς δεν ισχύει το παραπάνω, κι ο λόγος που το κάνει ο ΟΤΕ είναι ότι δεν του στοιχίζει απολύτως τίποτα συνεπώς έχει την πρόθεση να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στου πελάτες του.

FYI, o OTE προσφέρει στην χονδρική την ταχύτητα 24/1 & 30/3 από τις καμπίνες του, αλλά κανένας πάροχος έως τώρα δεν το αγοράζει. 

image.png.7985eb32633321b1601e895feb3cfb01.png

Φως δεν σου έρχεται σε καμία περίπτωση. Χαλκός σου έρχεται, αλλά πίσω από το χαλκό φυσικά και υπάρχει "φως", είτε παίρνεις από το Α/Κ, είτε από καμπίνα. Το μόνο που αλλάζει είναι τελικά πόσα μέτρα χαλκού θα έχεις. 

Όλες οι υπηρεσίες VDSL περνάνε πάνω από χαλκό, άρα τα πιθανά προβλήματα του χαλκού θα υπάρχουν και στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Α/Κ, και στις υπηρεσίες που παρέχονται από καμπίνα VDSL. Ωστόσο στην 2η περίπτωση επειδή τα μέτρα χαλκού είναι αρκετά μειωμένα, μειώνονται και τα πιθανά προβλήματα χωρίς όμως να εξαλείφονται. 

Στις νέες 24άρες γραμμές είναι VDSL τεχνολογία με κόφτη στα 24 mbps, όπως αντίστοιχα μπαίνει κόφτης στα 50 αλλά μπορεί αν υπάρχει διαθεσιμότητα με την ίδια τεχνολογία οπτική ίνα > καμπίνα > χαλκός > σπίτι.
Το νόημα της υπόθεσης είναι πως φεύγουμε από το αστικό κέντρο ακόμη και στις 24 άρες και δεν βασίζεται πάνω στο κεντρικό δίκτυο όπως πριν.
** Εγώ απο το Αστικό Κέντρο είμαι 1.5 χλμ. (Η γραμμή μου είναι VOIP)
Η εικόνα παρακάτω 1887113441_.png.58278a0ae8758f034fa7e703b8c7abe4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, l337 είπε

Το 27/2.7 (down/up) αφορά εκείνους που παίρνουν adsl από καμπίνα και έχουν βάλει το router να συγχρονίζει σε vdsl. Σταδιακά γίνεται και θα όλοκληρωθεί σε όλους όσους (με adsl) παίρνουν από καμπίνα. Επίσης, γίνεται και σε όσους έχουν 50άρες καθώς και στις περισσότερες 100άρες (ή όλες, δεν είμαι 100% σίγουρος). Επίσης γίνεται (σταδιακά) σε όλους τους συνδρομητές του ανεξαρτήτως πακέτου vdsl. Δεν ζητάει κάποιος συνδρομητής κάτι, όταν είναι να ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί μόνο του. Έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο (περίπου) να γίνεται.

EDIT: Έκανα μια μικρή διόρθωση.

Ταχύτητα 2.7 (στο up) μπορούσαν να δώσουν και σε ADSL2+ από Α/Κ , τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, filipN είπε

Ταχύτητα 2.7 (στο up) μπορούσαν να δώσουν και από Α/Κ σε ADSL2+, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια αλλά μόνο με AnnexM, κάτι που θα γονάτιζε το download, και δεν το επέλεγε συνείδητά κανείς πάροχος.
Αυτό που αναφέρουμε εδώ είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Ολες οι adsl από καμπίνα γίνονται 27/2.7 και όλες οι vdsl ταυτόχρονα 55/5.5, 110/11 και ούτω καθεξής. Οι περισσότερες αλλαγές σε συνδρομητές έχουν ήδη γίνει.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Hyperion93 είπε

Στις νέες 24άρες γραμμές είναι VDSL τεχνολογία με κόφτη στα 24 mbps, όπως αντίστοιχα μπαίνει κόφτης στα 50 αλλά μπορεί αν υπάρχει διαθεσιμότητα με την ίδια τεχνολογία οπτική ίνα > καμπίνα > χαλκός > σπίτι.
Το νόημα της υπόθεσης είναι πως φεύγουμε από το αστικό κέντρο ακόμη και στις 24 άρες και δεν βασίζεται πάνω στο κεντρικό δίκτυο όπως πριν.
** Εγώ απο το Αστικό Κέντρο είμαι 1.5 χλμ. (Η γραμμή μου είναι VOIP)
Η εικόνα παρακάτω 1887113441_.png.58278a0ae8758f034fa7e703b8c7abe4.png

Δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό. 

Ωστόσο αυτή η "αναβάθμιση" των adsl σε vdsl 27/2.7 συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό και δεν αποτελεί είδηση

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toketog είπε

Δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό. 

Ωστόσο αυτή η "αναβάθμιση" των adsl σε vdsl 27/2.7 συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό και δεν αποτελεί είδηση

Όπως και να χει, δεν το γνώριζα παρότι που δουλεύω σαν τεχνικός για πάροχο :P (όχι Cosmote) προφανώς, και όταν το έμαθα έβαλα κατευθείαν Cosmote. Αλλά πολλοί μπορεί να μη το ξέρουν όπως κα ιεγώ, οπότε το μοιράστηκα, σε ευχαριστώ για την απάντηση συν-ινσομνίτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Hyperion93 είπε

Όπως και να χει, δεν το γνώριζα παρότι που δουλεύω σαν τεχνικός για πάροχο :P (όχι Cosmote) προφανώς, και όταν το έμαθα έβαλα κατευθείαν Cosmote. Αλλά πολλοί μπορεί να μη το ξέρουν όπως κα ιεγώ, οπότε το μοιράστηκα, σε ευχαριστώ για την απάντηση συν-ινσομνίτη.

Αν δεν σου δίνουν σε τιμή υπαλληλική (δηλαδή χώμα), μια σύνδεση VDSL μάλλον πρέπει να αλλάξεις εργασία και όχι πάροχο :P

Επεξ/σία από toketog
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, toketog είπε

Αν δεν σου δίνουν σε τιμή υπαλληλική (δηλαδή χώμα), μια σύνδεση VDSL μάλλον πρέπει να αλλάξεις εργασία και όχι πάροχο :P

Οι όροι χρήσης της υπαλλικής είναι άθλιοι, εάν φύγεις από την εταιρία σου ζητάνε τα τέλη σύνδεσης εξοπλισμού κλπ (3 τέλη) που χρεώνουν πελάτες αλλα είναι "δωρεάν" για τους εργαζόμενους, σα ζητάνε αφότου φύγεις και η υπαλλική έκπτωση δε περνάει στο συμβόλαιο, οπότε Cosmote καλύτερα.

Δημοσ.

Εγώ 50αρα OTE που λήγει και πηρα να ζητήσω αυτό το πακέτο και μου είπε 27 ευρώ. Μήπως σου κάναν κάποια προσφορά επειδή ήσουν σε άλλη εταιρία?

Δημοσ.
Στις 15/9/2020 στις 10:46 ΠΜ, Hyperion93 είπε

Οι όροι χρήσης της υπαλλικής είναι άθλιοι, εάν φύγεις από την εταιρία σου ζητάνε τα τέλη σύνδεσης εξοπλισμού κλπ (3 τέλη) που χρεώνουν πελάτες αλλα είναι "δωρεάν" για τους εργαζόμενους, σα ζητάνε αφότου φύγεις και η υπαλλική έκπτωση δε περνάει στο συμβόλαιο, οπότε Cosmote καλύτερα.

Στην Wind θα ήσουν λογικά.
Στην Vodafone και Nova, δεν ισχύουν αυτά :P
Vodafone πχ, έφυγαν από την εταιρία εδώ και κανα 2 χρόνια και ακόμα σαν εργαζόμενοι πληρώνουν (φίλοι μου συγκεκριμένα)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HateMe είπε

Στην Wind θα ήσουν λογικά.
Στην Vodafone και Nova, δεν ισχύουν αυτά :P
Vodafone πχ, έφυγαν από την εταιρία εδώ και κανα 2 χρόνια και ακόμα σαν εργαζόμενοι πληρώνουν (φίλοι μου συγκεκριμένα)

Δεν θα απαντήσω είναι "εμπιστευτικές πληροφορίες" αλλά δεν ήμουν στην wind :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hyperion93 είπε

Δεν θα απαντήσω είναι "εμπιστευτικές πληροφορίες" αλλά δεν ήμουν στην wind :P

Ναι, είναι εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Hyperion93, forum member, που 4/5 σχόλια, γράφει πως έχει δουλέψει σαν τεχνικός σε πάροχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...