Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χαιραιτώ τους αγαπητούς μου insomnίτες. Έβαλα πρόσφατα OTE/Cosmote, όταν έμαθα πως όταν υπάρχει διαθεσιμότητα οπτικής ίνας στις 24άρες γραμμές. Στην ουσία, μπορείς να ζητήσεις (από τις πωλήσεις) να πληρώσεις 24άρα γραμμή ΧΩΡΙΣ χρόνο ομιλίας με περίπου 21 ευρώ τον μήνα, και έχεις σταθερές ταχύτητες τη τάξεως των 23-27 mbps (όταν υπάρχει οπτική ίνα στη περιοχή). ** Σημείωση ο ΟΤΕ μονάχα δίνει αυτή την υπηρεσία προς το παρών. Γιατί ρωτάτε το έκανε ο ΟΤΕ αυτό; Επειδή είναι καλός; Όχι είναι η απάντηση, η οπτική ίνα είναι πολύ πιο φθηνή στη συντήρηση από ότι το κεντρικό δίκτυο που είναι από χάλκινα καλώδια. Οπότε, ενώ πριν πλήρωνα στην wind ~35 ευρώ για 50άρα (αλλά είμαι ένα άτομο), τώρα πληρώνω 21 ευρώ στον ΟΤΕ και έχω σταθερά το upload (πάνω από 2 mbps) που χρειάζομαι. Όποιος σκέφτεται να βάλει 50άρα ας ξανδει τις ανάγκες του, είναι εξαιρετική επιλογή η σταθερά 24άρα στο maximum γραμμή. Καλό browsing, streaming κλπ! ** Το πρόγραμμα που έχω στη Cosmote είναι το 24 s(small) το οποίο είναι χωρίς δωρεάν προς σταθερά και πρέπει να το ζητήσετε από τις πωλήσεις, δεν φαίνεται στο website. *** Για τους φίλους που θέλουν να το δούνε, φώτο κάτω. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από Hyperion93 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikevchq Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Hyperion93 είπε και έχω σταθερά το upload (πάνω από 2 mbps) που χρειάζομαι Screenshot or didn't happen. Αν μιλάμε για 24αρα DSL αποκλείω να έχεις πάνω από 1mbit upload 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, mikevchq είπε Screenshot or didn't happen. Αν μιλάμε για 24αρα DSL αποκλείω να έχεις πάνω από 1mbit upload Θες και λογαριασμό ; χαχαχαχα Συνήθως Upload = Download / 10 οπότε αν έχεις 24 ταχύτητα πρέπε να σαι κοντά στα 2.4 Upload Επίσης, αν δεις λίγο πιο προσεκτικά, είναι στην ουσία VDSL αλλά μέχρι 24 mbps. Δηλαδή πηγαίνει οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα και μετά έρχεται χαλκός όπως και με τα VDSL, έχω δουλέψει ως τεχνικός σε εταιριία ISP Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από Hyperion93 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Ποιο πρόγραμμα είναι όμως; Αυτό για τα εξοχικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ποιο πρόγραμμα είναι όμως; Αυτό για τα εξοχικά; Όχι, απλή 24άρα γραμμή. Δεν μίλησα ποτέ για εξοχικά Cosmote 24 s(small) έχω, ανανέωσα και ποιο πρόγραμμα είναι στο θέμα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από Hyperion93 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikevchq Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, Hyperion93 είπε Θες και λογαριασμό ; χαχαχαχα Συνήθως Upload = Download / 10 οπότε αν έχεις 24 ταχύτητα πρέπε να σαι κοντά στα 2.4 Upload Επίσης, αν δεις λίγο πιο προσεκτικά, είναι στην ουσία VDSL αλλά μέχρι 24 mbps. Δηλαδή πηγαίνει οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα και μετά έρχεται χαλκός όπως και με τα VDSL, έχω δουλέψει ως τεχνικός σε εταιριία ISP Εννοούσα από το modem με τον συγχρονισμό! Κρύψε την IP σου από το screen 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Hyperion93 είπε Όχι, απλή 24άρα γραμμή. Δεν μίλησα ποτέ για εξοχικά Cosmote 24 s(small) έχω, ανανέωσα και ποιο πρόγραμμα είναι στο θέμα. Το λέω γιατί στην ιστοσελίδα τους δεν το βρίσκω, μόνο το αντίστοιχο Cosmote Double Play Εξοχικό 24 S που το έχουν στα 20,88 ευρώ. Οπότε αφού δεν φαίνεται στο σάιτ προσφέρεται σε όλους ή σε εσένα επειδή έκανες ανανέωση, Μπερδεύτηκα λίγο με το αν είσαι καινούριος ή παλιός συνδρομητής. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από Conan2046 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Το λέω γιατί στην ιστοσελίδα τους δεν το βρίσκω, μόνο το αντίστοιχο Cosmote Double Play Εξοχικό 24 S που το έχουν στα 20,88 ευρώ. Οπότε αφού δεν φαίνεται στο σάιτ προσφέρεται σε όλους ή σε εσένα επειδή έκανες ανανέωση, Μπερδεύτηκα λίγο με το αν είσαι καινούριος ή παλιός συνδρομητής. Καινούργιος στη Cosmote, πάρε στις πωλήσεις και ζήτα το 24άρι χωρίς λεπτά ομιλίας 1 ώρα πριν, mikevchq είπε Εννοούσα από το modem με τον συγχρονισμό! Κρύψε την IP σου από το screen 😉 Μη σκας, το κάνα restart αμέσως μετά χαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προφανώς ο νηματοθέτης αναφέρεται σε οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα (fttc) και όχι οπτική μέχρι το σπίτι (ftth). Το πακέτο του είναι vdsl με προφίλ adsl, δηλαδή με κόφτη στα 24Mbps. Πληρώνει δηλαδή για adsl. Λόγω των αυξήσεων στις ταχύτητες που έγιναν τελευταία με τον covid, η ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 27Mbps άρα το upload μπορεί θεωρητικά (αν είναι τυχερός και δεν το κλειδώσουν στο 1Mbps) να φτάσει το ένα δέκατο της ταχύτητας δηλαδή το 2,7Mbps. Ο Ο.Τ.Ε. είναι ο μόνος που δίνει adsl από καμπίνα (ξαναλέω πάλι vdsl με κόφτη στα 24) και όχι από Α.Κ.. Αυτό γίνεται μόνο από τις δικές του καμπίνες, όχι από τις καμπίνες wind και vodafone.. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από afm 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, afm είπε Προφανώς ο νηματοθέτης αναφέρεται σε οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα (fttc) και όχι οπτική μέχρι το σπίτι (ftth). Το πακέτο του είναι vdsl με προφίλ adsl, δηλαδή με κόφτη στα 24Mbps. Πληρώνει δηλαδή για adsl. Λόγω των αυξήσεων στις ταχύτητες που έγιναν τελευταία με τον covid, η ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 27Mbps άρα το upload μπορεί θεωρητικά (αν είναι τυχερός και δεν το κλειδώσουν στο 1Mbps) να φτάσει το ένα δέκατο της ταχύτητας δηλαδή το 2,7Mbps. Ο Ο.Τ.Ε. είναι ο μόνος που δίνει adsl από καμπίνα (ξαναλέω πάλι vdsl με κόφτη στα 24) και όχι από Α.Κ.. Αυτό γίνεται μόνο από τις δικές του καμπίνες, όχι από τις καμπίνες wind και vodafone.. Ακριβώς, απλά όπου υπάρχει διαθεσιμότητα οπτική ίνας σε νέες γραμμές, ακόμα και 24άρα να βάλεις θα έρχεται φως με κόφτη στα 24 mbps, δεν νομίζω να κλειδώνουν το upload στο 1, και πιο παλιά που είχα ΟΤΕ σε άλλο σπίτι έπιανα 18 και είχα κανονικά 1.8 upload Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω και εγω γραμμη ΟΤΕ ADSL κλειδωμενη στα 27030/2703 (με VDSL2-17a προφιλ παντα) και ειναι πραγματικα, δηλαδη κατεβαζω με 3,1MB/s και ανεβάζω με 310kB/s. Περιπου σαν να εχεις 30αρα, αλλο που καταργηθηκε. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από geoavlonitis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyperion93 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Εχω και εγω γραμμη ΟΤΕ ADSL κλειδωμενη στα 27030/2703 (με VDSL2-17a προφιλ παντα) και ειναι πραγματικα, δηλαδη κατεβαζω με 3,1MB/s και ανεβάζω με 310kB/s. Περιπου σαν να εχεις 30αρα, αλλο που καταργηθηκε. Καλή φάση, η 30άρα δίνεται κατ' εξαίρεση από ΟΤΕ, άλλοι πάροχοι δίνουν 30 εάν είσαι μέχρι 550 μέτρα απο το Αστικό Κέντρο, αλλά είναι χαλκός αυτή η 30άρα με τα προβλήματα του χαλκού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή ειπώθηκαν αρκετές ανακρίβειες, πάμε λίγο να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. 5 ώρες πριν, Hyperion93 είπε Γιατί ρωτάτε το έκανε ο ΟΤΕ αυτό; Επειδή είναι καλός; Όχι είναι η απάντηση, η οπτική ίνα είναι πολύ πιο φθηνή στη συντήρηση από ότι το κεντρικό δίκτυο που είναι από χάλκινα καλώδια. Το κεντρικό δίκτυο δεν έχει καταργηθεί, χρησιμοποιείται ακόμα από τους παρόχους για τις 24αρες και για τηλεφωνία PSTN άρα ο ΟΤΕ συνεχίζει να το συντηρεί κανονικά. Συνεπώς δεν ισχύει το παραπάνω, κι ο λόγος που το κάνει ο ΟΤΕ είναι ότι δεν του στοιχίζει απολύτως τίποτα συνεπώς έχει την πρόθεση να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στου πελάτες του. FYI, o OTE προσφέρει στην χονδρική την ταχύτητα 24/1 & 30/3 από τις καμπίνες του, αλλά κανένας πάροχος έως τώρα δεν το αγοράζει. 2 ώρες πριν, Hyperion93 είπε Ακριβώς, απλά όπου υπάρχει διαθεσιμότητα οπτική ίνας σε νέες γραμμές, ακόμα και 24άρα να βάλεις θα έρχεται φως με κόφτη στα 24 mbps, δεν νομίζω να κλειδώνουν το upload στο 1, και πιο παλιά που είχα ΟΤΕ σε άλλο σπίτι έπιανα 18 και είχα κανονικά 1.8 upload Φως δεν σου έρχεται σε καμία περίπτωση. Χαλκός σου έρχεται, αλλά πίσω από το χαλκό φυσικά και υπάρχει "φως", είτε παίρνεις από το Α/Κ, είτε από καμπίνα. Το μόνο που αλλάζει είναι τελικά πόσα μέτρα χαλκού θα έχεις. 30 λεπτά πριν, Hyperion93 είπε Καλή φάση, η 30άρα δίνεται κατ' εξαίρεση από ΟΤΕ, άλλοι πάροχοι δίνουν 30 εάν είσαι μέχρι 550 μέτρα απο το Αστικό Κέντρο, αλλά είναι χαλκός αυτή η 30άρα με τα προβλήματα του χαλκού. Όλες οι υπηρεσίες VDSL περνάνε πάνω από χαλκό, άρα τα πιθανά προβλήματα του χαλκού θα υπάρχουν και στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Α/Κ, και στις υπηρεσίες που παρέχονται από καμπίνα VDSL. Ωστόσο στην 2η περίπτωση επειδή τα μέτρα χαλκού είναι αρκετά μειωμένα, μειώνονται και τα πιθανά προβλήματα χωρίς όμως να εξαλείφονται. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από toketog 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Με αφορμή το ίδιο ακριβώς γεγονός (ξαφνική αύξηση ταχύτητας σε ένα μικρό τμήμα των πελατών του ΟΤΕ στο ADSL2+) έχουν ξαναγραφεί πολλές φορές εδώ και σε άλλα εξειδικευμένα forum όσα αναγράφονται παραπάνω. Έχουν ξαναγραφτεί είτε με την ανάρτηση νέου θέματος είτε με την αναφορά του γεγονότος-ως εμβόλιμου-σε άλλα παλαιότερα ανοικτά θέματα, όπου έγινε και πρόσκαιρη συζήτηση του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, toketog είπε Επειδή ειπώθηκαν αρκετές ανακρίβειες, πάμε λίγο να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. Το κεντρικό δίκτυο δεν έχει καταργηθεί, χρησιμοποιείται ακόμα από τους παρόχους για τις 24αρες και για τηλεφωνία PSTN άρα ο ΟΤΕ συνεχίζει να το συντηρεί κανονικά. Συνεπώς δεν ισχύει το παραπάνω, κι ο λόγος που το κάνει ο ΟΤΕ είναι ότι δεν του στοιχίζει απολύτως τίποτα συνεπώς έχει την πρόθεση να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στου πελάτες του. FYI, o OTE προσφέρει στην χονδρική την ταχύτητα 24/1 & 30/3 από τις καμπίνες του, αλλά κανένας πάροχος έως τώρα δεν το αγοράζει. Φως δεν σου έρχεται σε καμία περίπτωση. Χαλκός σου έρχεται, αλλά πίσω από το χαλκό φυσικά και υπάρχει "φως", είτε παίρνεις από το Α/Κ, είτε από καμπίνα. Το μόνο που αλλάζει είναι τελικά πόσα μέτρα χαλκού θα έχεις. Όλες οι υπηρεσίες VDSL περνάνε πάνω από χαλκό, άρα τα πιθανά προβλήματα του χαλκού θα υπάρχουν και στις υπηρεσίες που παρέχονται από το Α/Κ, και στις υπηρεσίες που παρέχονται από καμπίνα VDSL. Ωστόσο στην 2η περίπτωση επειδή τα μέτρα χαλκού είναι αρκετά μειωμένα, μειώνονται και τα πιθανά προβλήματα χωρίς όμως να εξαλείφονται. Σωστός σε όλα, μπράβο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα